Anneler bir bakar misiniz?

gencanneee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2016
917
583
103
29
Merhaba hanimlar. Bu da mi dert diyenler olabilir, ama inanin bana dert. Evliyim 3 cocugum var. Yaslari; 4, 3, 1 buçuk. Benim derdim su ki; kis gelip catinca havalar soguyunca cocuklarimla yapacak aktivite bulamiyorum. Eve tikilip kaliyoruz. Boyama, oyuncak, lego falan bi yere kadar. Yasim itibariyle (22) enerjimiz yerinde kosturmaca atlamaca ziplamaca ne ararsaniz var yapiyoruz ama enerjilerini atamadiklarini dusunuyorum. Yazin havalar sicakken parkti gezmeydi yapiyoruz cok egleniyolar hemen hemen hergun hemde. Ama havalar soguyunca durum berbat bir hal aliyor. Sıkı sıkı giydirip cikarsam bile hemen hasta oluyorlar, o kadar kotu oluyolar ki makineyle hava vermem gerekiyor. Internetten arastirdim kapali park falan yokmus yasadigim bolgede. Merak ettigim konu sizler neler yapiyorsunuz. Eve tikilip kalmalarini istemiyorum her kis ayni problemi yasiyorum. Onerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler:KK200::KK68:

Evin bi odası müsaitse komple yastıklarla oyuncaklarla boyama kitaplarıyla donatırdım ben olsam.
Elbet çocuk bunlar hoplayacak zıplayacak ama bu soğukta da dışarda oynatmak zor.
Müzik açıp hopla zıpla onlara hadi bacaklarımızı şöyle yapıyoruz kollarımızı havaya kaldırıyoruz diye egzersiz yaptır yorulsunlar
Haftada 1 avmdeki oyun alanlarında oynayabilirler
Yaşları da baya küçük üçünü parklarda gözetmek de zor olur Allah kolaylık versin.

22 yasinda 3 cocuk, en buyugu 4 yasinda hay masallah. 18 yasinda anne oldunuz demek ki.
Cok az yas farki var aralarinda zor olmustur ve oluyordur eminim sizin icin.
Bu yas grubunun en sevdigi seyler genelde boyama ve puzzle tarzi oyunlar.
Evet erken anne oldum. Evet bunlari yapiyolar ama enerjilerini atamiyolar uzuluyorum o zamanda. Parki falan cok seviyorlar ama bu sogukta da olmuyor ki.

hay maşallah cinsiyetleri ne merak ettim:)
YouTube da evde yapılabilecek basit deneyler var çocuklar icin onlardan her gün birini yapabilirsiniz
boyama silinebilen boyalardan
sonra müzik açarak birlikte dans etmek mesela
ben bu sene oğlumu sırf bu yüzden kresse yazdırdım kış günleri daha zor oluyor dışarı pek cikilmadigi icin

Valla bu hafta o kadar kuru soğuk var ki yüzümü tırmalarken, ben kendim bile durmak istemezken çocuğu hiç 1 2 saat çıkaramam. Anca markete gideriz onlar da yakın zaten.

İlla dışarı çıkaracaksam avm en uygunu şu anda. Oradaki oyun parkına sokuyorum.
Zaten oyun parkına sokmasam da yaşı itibariyle herhangi bir mağazada bile peşinden koşuyorum :)

Yaşadığınız yerde kapalı oyun parkı da yoksa durum vahim.
Evde saklambaç, körebe falan..

Valla bu hafta o kadar kuru soğuk var ki yüzümü tırmalarken, ben kendim bile durmak istemezken çocuğu hiç 1 2 saat çıkaramam. Anca markete gideriz onlar da yakın zaten.

İlla dışarı çıkaracaksam avm en uygunu şu anda. Oradaki oyun parkına sokuyorum.
Zaten oyun parkına sokmasam da yaşı itibariyle herhangi bir mağazada bile peşinden koşuyorum :)

Yaşadığınız yerde kapalı oyun parkı da yoksa durum vahim.
Evde saklambaç, körebe falan..
Kapali oyun parkinin olmasi cok sacma gercekten olanida asiri uzak arabayla bile zor yani. Keske olsa hergun gotururdum sanirim. Aliaveris merkezindeki bir oyun parkina goturdum o kadar kalabalikti ki parka asik cocuklarim aglamaya basladi eve zor kactik:(

hay maşallah cinsiyetleri ne merak ettim:)
YouTube da evde yapılabilecek basit deneyler var çocuklar icin onlardan her gün birini yapabilirsiniz
boyama silinebilen boyalardan
sonra müzik açarak birlikte dans etmek mesela
ben bu sene oğlumu sırf bu yüzden kresse yazdırdım kış günleri daha zor oluyor dışarı pek cikilmadigi icin
1 bal kizim iki yakisikli oglum var :) inanin sirf bu yuzden bende kresi dusunmeye basladim. Evde de sıkılınca isim epey zorlasiyor. Cunku enerjilerini atamayinca birbirilerine catmaya basliyorlar :(

Back
X