Doğuma Hazırlık Anneler dogum sonrası ikram için buzlukta ne var!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mrv2855

B(77.3)G(75.2)H(69)....hadi gulum yandan:))
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
7.248
7.677
248
34
Evet anneler.. Canlarım cigerlerim.. Yeni konu actım..
Şimdi dogumdan sonra muhtemelen biz ne kadar istesek veya istemesekte misafirimiz olucak ..!
Bazıları önemli bazıları önemsiz ama olucak mı olucak!!!
O yüzden pratık hemn yapabilecegimiz yemek için veya ikramlık o an yapabileceggimz şeyler neler.. Buzluga derin donduruya neler koydunuz..
Nasıl koydunuz .. Pişmiş mi ciğ mi mesela.. Bunları paylasalım.. Önemli bi konudur...
Neler yapabiliriz!!!!!! Hadi bakalım...

yaa off yaaa birde o iş var dimi ben bıktım artıkk yaa,ağlamak istiyorum,hazır kurupasta alıp meyve suyu ile dağıtsak yetmıyormu

hazır yufkalardan sigara böreği evde pişirdiğin kurabiyeler poğçalar kekler bunları çıkarıp ısıttığın zaman rahatlıkla ikram edebilirsin

Ya kurupasta meyve suyu olur da yakın olanlarada ne bilim.. Bnm halalarım amcalarım annemler lvdemler yani kosacası aklına gelebilecek akrabaların hepsi yakın be eminim gelirler..
Eşimin iş arkadasları ....
Afff affff bnm dolaba atmam lazım kesin
Sigara böregi
Pogaca yapıp
İçli köfte
Salamura yapragım var sarıp atsammı dolaba hazır olmus olur dimi

İçliköfte, mantı yemekli gelen için pratik olur diye attım ben biraz buzluga. Bir de kurabiye, kek koyucam inşallah, koca gobegimi kaldirabilirsem :) yufkadan peynirli, ıspanaklı kol böreği gibi sarıp atıyorum bugün-yarın. Hem kolay yapmasi, hem de taze taze oluyor çıkarıp pisirince.

Imö kol börwgi fikri güzel.. Sigara böregi yapıcaktım neyse ikisindende yapayım dimi.. Kek kolay bence dolapta onu bosuna bekletme.. Pogava olmaz öı onun yerine.. Bi yerde okudum kek sanki 1 gün beklemiş gibi oluyomus taze olmuyomus..
Haftaya halletmem lazım.. Araya yaglı kahıt alıcam cözünürken daha rahat olsun diye kesip kesip börek katına atcam buz pos öle yerlestirim diyorum.. Bimden milföy alsam ..
Evet mantıda iyi olur.. Köfte falan yapıp koyayım dimi....

Bende bugün sigara böreği sardim cnm .birde den börek yapmıştık hazır yufkadan o kalınca onuda attım buzluga. Kayinvalidem poğaça açma da yapalım diyor inş dogurmassam bu hafta onları da yapacağız. Gelen giden olduğunda pratik oluyor hemen tavada fırında ısit ikram et çok iyi olur.

Simdilik börek var pirasalı.. Içli köfte de var ama o kendimize yetecek kadar :) ve ben daha yapmadım ama yapmayı düşündüklerim var. Pişirip koyunca iyi olmuyo bazı şeyler. Mesela elmali kurabiye. Sonradan isinmiyoda kotu oluyo. Ama hamuru ve ic harci hazirliyorum atiyorum dondurucuya cikarip 5 dk da yapiyorum. Hem dondurucuda yer de kesmiyo. Kandil simidi. Corek otlu tuzlu kurabiye. Bunlar cok iyi oluyor. Hamuru yapıyorum Streç filme sariyorum. Üzerine de ne hamuru olduğunu yazıp yapıştırıyorum karışmıyor. Kek güzel olmuyo evet ama o keten pasta çok güzel oluyo :) ama tabi bence dolapta yer işgal etmesine değmez. Kek zaten pratik bişi.. poca tarzı hamurlar eğer mayaliysa çiğ durmuyo. Ama pişirip taze taze dolaba atınca sonra çıkardığında da taze oluyo. Immmm baskaa... bi de benim sıklıkla yaptığım bi Sarıyer böreği var. Hem çok pratik, Hem görüntü harika, Hemde çok bereketli. Dur fotoğraf çekip paylaşım.

Bu tarif kiymasi hariç tam ölçek.. kıyma ölçüsü yanlış yazılmış. Sen kafana göre ayarla.. bi de ben üzüm sevmediğim için eklemiyorum. O da zevkine kalmış.. ben bunu yapıp ikiye bölüp (çünkü çok uzun oluyor) çıgken dondurucuya atıyorum. Çıkardığında üzerine yumurta sarısı sürersen iyi olur çünkü buzlkta durunca sosunu çekiyor.. :)

Bende birvtarif vereyim size. Malzemeler hazir yufka yag su peynirli ya da kiymali harc. Buzluk boregi deniliyor. Yufkanin bir tanesini tezgaha ser uzerine siviyagli ve sulu sostan gezdir. Uzerine bir kat yufka daha koy onu da sosla. Daha sonra sigara boregi yapar gibi kes cok buyuklugu isteginize gore olsun. Ben kucuk olmasini isterim tabakta daha guzel duruyor on cm kadar mesela. Harci paylastirip kenarlari kapali olacak sekilde sar. Daha sonra bir tepsinin uzerine strec ya da buz. Poseti ser uzerinee borekleri koy tekrar poset ser kalanlari da diz derin dondurucuya at ve şokla. Sonra iyice donan boreklerimizi cikarip buzdolabi Posetinin icine koyup kaldirabilirsin. Misafir geldiginde tepsiye diz yumurtasini sur susam corek otu falan serp at firina yaklasik 20 dk da pisiyor citir citir enfes bir borek oluyor. Kolay gelsin hanimlar...

içli köfte , sarma? yemeğemi geliyolar cnm geçmiş olsuna gelip kalkacaklar.yada gece haberli olarak gelecekler war.bizim daha cok zmanımız war ama ben piramit pasta(buzlukta bekletilenlerdn).poğça ,sigara breği yapıp buzlaga atmayı düşünüyorm cıkarıp hemen mikrodalga da ısıtılabilecek türlerden ha bide tuzlu veya tatlı cabuk bayatlamayan kurabiye tarifleri war susamlı simit kuru üzümlü kurabiye flan aklıma gelenler sarmadan dha pratik olur : )))))

bunu bi yerde yemiştim aadı buzluk böreğimi acaba : ) ama frından cıkarınca tadı el açması börek gibi oluyor

ya ben bişi sorucam arkadaşlarım.benim henğz evladım yok ama dğumdan sonra aileler sizde olduğu için onlar bişey hazırlamıyor mu? yani kayınvalide yada anneniz bunlarla ilgilenmesi gerek değil mi? ben bilmiyorum da

ay gebe gebe bir de ikram mı düşünüyorsunuz kızlar ya... bırkın etrafınızdakiler seferber olsun, ikram vs ile uğraşmayın, siz keyfini çıkartın şu dönemin

Kizlar borekleri sardiktan sonra suyun icine sokup cikariyoruz hafifce sıkıyoruz ve oyle strece dizip d. dondurucuya atiyoruz soylemeyi unutmusum kusura bakmayin

gül böreği ,zeytinyağlı sarma,milföylü börek,mantı,..hem yemek hem çay ikramları için ..hazır kurabiye gevreklerde bulundurursunuz.sonuçta ağır misafrleriniz olduğundada yemekli olabilirler onlarıda anne kayınvalideniz düşünsün:)hayırlı doğumlar:)

Yasadigimiz şehirde olanlar için tabii ki kek-pogaca turu şeyler yeterli. Ama uzaktan gelecek birkaç gün kalacak misafirler var. Bebekle birlikte bir de aman ne pisireyim derdine düşmemek için o kofteler, sarmalar. Yada ilk günler pratik olarak pişirmek için de ideal. Herkesin yanında annesi,ablası, kv. Olmayabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…