Imö kol börwgi fikri güzel.. Sigara böregi yapıcaktım neyse ikisindende yapayım dimi.. Kek kolay bence dolapta onu bosuna bekletme.. Pogava olmaz öı onun yerine.. Bi yerde okudum kek sanki 1 gün beklemiş gibi oluyomus taze olmuyomus..İçliköfte, mantı yemekli gelen için pratik olur diye attım ben biraz buzluga. Bir de kurabiye, kek koyucam inşallah, koca gobegimi kaldirabilirsem :) yufkadan peynirli, ıspanaklı kol böreği gibi sarıp atıyorum bugün-yarın. Hem kolay yapmasi, hem de taze taze oluyor çıkarıp pisirince.
bunu bi yerde yemiştim aadı buzluk böreğimi acaba : ) ama frından cıkarınca tadı el açması börek gibi oluyorBende birvtarif vereyim size. Malzemeler hazir yufka yag su peynirli ya da kiymali harc. Buzluk boregi deniliyor. Yufkanin bir tanesini tezgaha ser uzerine siviyagli ve sulu sostan gezdir. Uzerine bir kat yufka daha koy onu da sosla. Daha sonra sigara boregi yapar gibi kes cok buyuklugu isteginize gore olsun. Ben kucuk olmasini isterim tabakta daha guzel duruyor on cm kadar mesela. Harci paylastirip kenarlari kapali olacak sekilde sar. Daha sonra bir tepsinin uzerine strec ya da buz. Poseti ser uzerinee borekleri koy tekrar poset ser kalanlari da diz derin dondurucuya at ve şokla. Sonra iyice donan boreklerimizi cikarip buzdolabi Posetinin icine koyup kaldirabilirsin. Misafir geldiginde tepsiye diz yumurtasini sur susam corek otu falan serp at firina yaklasik 20 dk da pisiyor citir citir enfes bir borek oluyor. Kolay gelsin hanimlar...
Evet cNim aynen oyle ici yumusak disi citir oluyor hafif kolay ve guzelbunu bi yerde yemiştim aadı buzluk böreğimi acaba : ) ama frından cıkarınca tadı el açması börek gibi oluyor
Kizlar borekleri sardiktan sonra suyun icine sokup cikariyoruz hafifce sıkıyoruz ve oyle strece dizip d. dondurucuya atiyoruz soylemeyi unutmusum kusura bakmayinBende birvtarif vereyim size. Malzemeler hazir yufka yag su peynirli ya da kiymali harc. Buzluk boregi deniliyor. Yufkanin bir tanesini tezgaha ser uzerine siviyagli ve sulu sostan gezdir. Uzerine bir kat yufka daha koy onu da sosla. Daha sonra sigara boregi yapar gibi kes cok buyuklugu isteginize gore olsun. Ben kucuk olmasini isterim tabakta daha guzel duruyor on cm kadar mesela. Harci paylastirip kenarlari kapali olacak sekilde sar. Daha sonra bir tepsinin uzerine strec ya da buz. Poseti ser uzerinee borekleri koy tekrar poset ser kalanlari da diz derin dondurucuya at ve şokla. Sonra iyice donan boreklerimizi cikarip buzdolabi Posetinin icine koyup kaldirabilirsin. Misafir geldiginde tepsiye diz yumurtasini sur susam corek otu falan serp at firina yaklasik 20 dk da pisiyor citir citir enfes bir borek oluyor. Kolay gelsin hanimlar...
içli köfte , sarma? yemeğemi geliyolar cnm geçmiş olsuna gelip kalkacaklar.yada gece haberli olarak gelecekler war.bizim daha cok zmanımız war ama ben piramit pasta(buzlukta bekletilenlerdn).poğça ,sigara breği yapıp buzlaga atmayı düşünüyorm cıkarıp hemen mikrodalga da ısıtılabilecek türlerden ha bide tuzlu veya tatlı cabuk bayatlamayan kurabiye tarifleri war susamlı simit kuru üzümlü kurabiye flan aklıma gelenler sarmadan dha pratik olur : )))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?