Doğuma Hazırlık Anneler dogum sonrası ikram için buzlukta ne var!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Yok bacım okuyorum..
Allah razı olsun tarifler falan.. Dün gece yazdım ama hiç bişi gelmmemiş.. Telefonum kaldırlıyoöu anlamıyom tam bişi yazıyom ana ekran geliyo site kapanıyo...
İçli köfte ve sarma veya öantı bu yemeklıolanlar sadecw ikram in degil yanımızda en fazla duracak kişler cok dursa ıkı ay durur.. Ee ondan aonra olduya bişi yapamassak elimizinn altında sursun faxla maş göz cıkarmaz kolylık saglasın diye yani

Vala benim ki hamilelikten değil buzluğumda her zaman pişirmeye hazır gıdam olur yazdan hazırlarım hepsini mesela fasulye,barbunya, közlenmiş Patlıcan ve biber,karnıyarık yapmak için kızarmış Patlıcan,pişmiş kıyma ve et,bezelye,Börek, doğranmış kırmızı biber, nohut bunlar dışında konserve tarhana, domates sosu filan.. Yani doğum gibi önemli bi olaydı tabi ki de inanılmaz kolaylık Sağlar ama mevsiminde depolanan ürünleri kışın yemenin sağlık açısından çok önemli.. Ziraat mühendisi Olduğum için sanırım daha çok dikkat ediyorum hamişler bebeğiniz olacak siz de dikkat etmelisiniz bence

Canimm ben de en cok bunu düşünüyorum ikram ne olacak. Evim uzak oldugundan gelen fazla oturur diye düşünüyorum.. zaten kv nin tayfasi geldimi gitmez ki hepsiyle ayni sitede oturuyoruz.. simdiden sinir olmaya basladim..neyse.. ben bana kolaylik olacak seyler yaomayi düşünüyorum. . Dogum zamani sebzeyi falan bol alicam pazardan. . Kv yapsin patates patlican tava corba oilav vs.. onunla ugrasamicam..ama kendimiz icin yazdan annemle dolaba koymustuk biseler.. fasulye bamya falan.. bi iki gune de fasulye nohut dogme haslayip atacam buzluga. . Yemege kolaylik oluyor baya bir..gelene cay yanina ne ikram etsem iste onda bilemedim bi türlü ne olur hem yemek hazirlama ihtiyacini ortadan kaldirsin hem butceyi yormasin. Varmi fikriniz

Tatli ve tuzlu ceşit çeşit kurabiye, pogaca, acma yapip dondurucuya atabilirsiniz.... salata olarak kornison ve garnitür depolayin :)
çay kuruyemiş yeter de artar bile..
yeni doğum yapmış kadının kusuruna bakilmaz çok da sorun etmeyin olur bişeyler...

ben genel olarak gerek yazdan sebzeleri atmak olsun, gerek soğanlı kavrulmuş kıyma olsun, gerekse de yemek yaparken fazladan yaptığım malzemeyi düzgünce yerleştirmek olsun buzluğum bugün savaş çıksa beni 5 ay götürcek şekilde doludur.. bir misafir geliyorum dese 10 dk.da yemek hazırlarım, normal zamanda da sofralarım meşhurdur misafirime öyle titizlenirim.. amma velakin doğum yapmışım, lohusayım bana misafirliğe gelecekler die özel bi hazırlığa giremem doğrusu.. herkes bana titizlensin doğurmuşum ötesi var mı... yakınlarımda güzel pasta börek yapan yerler var ya sipariş veririm ya da pide yaptırır ikram ederim.. ben doğurmuşum arkadaş alem bana yapsın benden bekleyen, ayıplayacak olan da ya önüne koyanla yetinsin ya da gelmesin.. hem bebek görmeye gelecekler hem de hazırlık yapmamışım die ayıplayacaklarsa gelmesinler.. ben böle düşünüorm..

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım

Benim de dondurucum yazdan kalma sebzelerle dolu zaten ayrica bi dondurucum var buzdolabininki yeterli gelmedigi icin..
Ancak snrm kurabiye, pogaca ve sigara boregi atsam iyi olacak sonrasi icin..
Bebis erken gelmezse yapiyim bu hafta sonu. .

Kizlar ben pek hazirlik yapmadim gelenim gidenim olmayacak benim, yurtdisindayim cunku, kendimiz icin pratiklik saglayacak bikac bisey hazirladim.
Mesela her yemekte dudukluyu kullanmak zor oluyor ve etin haslanmasi cok vakit aldigi icin ben bikac kilo kusbasi eti hasladim, buzluga attim, lazim oldugunda biraz biraz cikarip yemeklere atiyorum.
Kofteler hazirladim, patatesli kofte vs icin pratik olur.
Haslanmis nohut, kuru fasulye..
Bezelye, dogrannis havuc yemekler icin pratiklik sagliyor.
Kurabiye,pogaca,borekte var biraz. Hepsini buyuk ihtimalle biz yiyecegiz, bebekle varken yemek derdim olmaz diye hazirladim

ya kızlar benim dogumumda ne annem ne kayınvaldem olmayacak. ben köfte filan hazırlayıp atacagım ama sarma da kafam karıstı içindeki pirinç donup çözülünce iyi olmuyor diyorlar piriç üfalanıyormuş buma biir çözüm öneriniz var mi

Sarma ve dolmada bazen bu problem oluyor evet. Ben çok az pişirip öyle koyuyorum riske atmek istemeyince. çiğ koyacaksam da içine domates vb sulandıracak şey koymamak ise yarayabiliyor. Bir de dolmalari tek tek yağlı kağıt serdigim tepsiye dizip donduktan sonra poşetliyorum ki sonradan ayırmak kolay olsun, parcalanmasin. İnşallah faydası olur :)

çok teşekkür ederim cnm benim sanada hayırlı dogumlar inşallah

Canım tarif
canım tarifni yazRmısın ? Benimde yaz doğumum olacak ikramlık bana da çok lazım olcak gelenim gidenemine. Mahcup opmak istemem, insanlar sayıp gelcek hediye de gerilecekler ,birde şöyle puf olan poağaçalrdan varsa veririmisin benim poğaçalad taş gibi oluyor

Canim fotoğraf paylaştım bak tarifin fotoğrafını.

Canim bu da benim çok beğendiğim poğaça tarifi..
1 paket oda ısısında margarin (250g)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)

Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın. Mayalandiktan sonra sekil verip yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

Sağol canım işte mecbur yapmak gerek kendimize iş tutamıyor dedirtmemek gerek :))

Dolabımda normalde mutlaka börek, köfte, mozaik pasta olur. Yeterli zaten. Poğaça, sarma, kek güzel olmuyor..

Yufka böreği, kurabiye, ıslak kek, poğaça ve zenci tatlısı bunları pişirip buzluğa atıcam mikro dalgada ısındımı taze gibi oluyor ve çok pratik :) burada bebek görmeye gelen mutlaka yemeğe geldiği için de günlük artık yaz günü fasülye, pilav, cacık - tava, pilav, cacık - lahmacun,salata,ayran - tavuklu pilav vs. tarzı şeyler yaparım artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…