Actin sayfayi kaçtın gorunmuyosun nerdesin? :)
Kesinlikle katılıyorum arkadaşımben genel olarak gerek yazdan sebzeleri atmak olsun, gerek soğanlı kavrulmuş kıyma olsun, gerekse de yemek yaparken fazladan yaptığım malzemeyi düzgünce yerleştirmek olsun buzluğum bugün savaş çıksa beni 5 ay götürcek şekilde doludur.. bir misafir geliyorum dese 10 dk.da yemek hazırlarım, normal zamanda da sofralarım meşhurdur misafirime öyle titizlenirim.. amma velakin doğum yapmışım, lohusayım bana misafirliğe gelecekler die özel bi hazırlığa giremem doğrusu.. herkes bana titizlensin doğurmuşum ötesi var mı... yakınlarımda güzel pasta börek yapan yerler var ya sipariş veririm ya da pide yaptırır ikram ederim.. ben doğurmuşum arkadaş alem bana yapsın benden bekleyen, ayıplayacak olan da ya önüne koyanla yetinsin ya da gelmesin.. hem bebek görmeye gelecekler hem de hazırlık yapmamışım die ayıplayacaklarsa gelmesinler.. ben böle düşünüorm..
ya kızlar benim dogumumda ne annem ne kayınvaldem olmayacak. ben köfte filan hazırlayıp atacagım ama sarma da kafam karıstı içindeki pirinç donup çözülünce iyi olmuyor diyorlar piriç üfalanıyormuş buma biir çözüm öneriniz var miYasadigimiz şehirde olanlar için tabii ki kek-pogaca turu şeyler yeterli. Ama uzaktan gelecek birkaç gün kalacak misafirler var. Bebekle birlikte bir de aman ne pisireyim derdine düşmemek için o kofteler, sarmalar. Yada ilk günler pratik olarak pişirmek için de ideal. Herkesin yanında annesi,ablası, kv. Olmayabilir...
ya kızlar benim dogumumda ne annem ne kayınvaldem olmayacak. ben köfte filan hazırlayıp atacagım ama sarma da kafam karıstı içindeki pirinç donup çözülünce iyi olmuyor diyorlar piriç üfalanıyormuş buma biir çözüm öneriniz var mi
çok teşekkür ederim cnm benim sanada hayırlı dogumlar inşallahSarma ve dolmada bazen bu problem oluyor evet. Ben çok az pişirip öyle koyuyorum riske atmek istemeyince. çiğ koyacaksam da içine domates vb sulandıracak şey koymamak ise yarayabiliyor. Bir de dolmalari tek tek yağlı kağıt serdigim tepsiye dizip donduktan sonra poşetliyorum ki sonradan ayırmak kolay olsun, parcalanmasin. İnşallah faydası olur :)
canım tarifni yazRmısın ? Benimde yaz doğumum olacak ikramlık bana da çok lazım olcak gelenim gidenemine. Mahcup opmak istemem, insanlar sayıp gelcek hediye de gerilecekler ,birde şöyle puf olan poağaçalrdan varsa veririmisin benim poğaçalad taş gibi oluyorSimdilik börek var pirasalı.. Içli köfte de var ama o kendimize yetecek kadar :) ve ben daha yapmadım ama yapmayı düşündüklerim var. Pişirip koyunca iyi olmuyo bazı şeyler. Mesela elmali kurabiye. Sonradan isinmiyoda kotu oluyo. Ama hamuru ve ic harci hazirliyorum atiyorum dondurucuya cikarip 5 dk da yapiyorum. Hem dondurucuda yer de kesmiyo. Kandil simidi. Corek otlu tuzlu kurabiye. Bunlar cok iyi oluyor. Hamuru yapıyorum Streç filme sariyorum. Üzerine de ne hamuru olduğunu yazıp yapıştırıyorum karışmıyor. Kek güzel olmuyo evet ama o keten pasta çok güzel oluyo :) ama tabi bence dolapta yer işgal etmesine değmez. Kek zaten pratik bişi.. poca tarzı hamurlar eğer mayaliysa çiğ durmuyo. Ama pişirip taze taze dolaba atınca sonra çıkardığında da taze oluyo. Immmm baskaa... bi de benim sıklıkla yaptığım bi Sarıyer böreği var. Hem çok pratik, Hem görüntü harika, Hemde çok bereketli. Dur fotoğraf çekip paylaşım.
Canim fotoğraf paylaştım bak tarifin fotoğrafını.Canım tarif
canım tarifni yazRmısın ? Benimde yaz doğumum olacak ikramlık bana da çok lazım olcak gelenim gidenemine. Mahcup opmak istemem, insanlar sayıp gelcek hediye de gerilecekler ,birde şöyle puf olan poağaçalrdan varsa veririmisin benim poğaçalad taş gibi oluyor
Canim bu da benim çok beğendiğim poğaça tarifi..Canım tarif
canım tarifni yazRmısın ? Benimde yaz doğumum olacak ikramlık bana da çok lazım olcak gelenim gidenemine. Mahcup opmak istemem, insanlar sayıp gelcek hediye de gerilecekler ,birde şöyle puf olan poağaçalrdan varsa veririmisin benim poğaçalad taş gibi oluyor
Sağol canım işte mecbur yapmak gerek kendimize iş tutamıyor dedirtmemek gerek :))Canim bu da benim çok beğendiğim poğaça tarifi..
1 paket oda ısısında margarin (250g)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın. Mayalandiktan sonra sekil verip yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.
Rica ederim.. haklısın :) inş beğenirsin. Yaparsan yorumunu benimle de paylaşırsan sevinirim.. :)Sağol canım işte mecbur yapmak gerek kendimize iş tutamıyor dedirtmemek gerek :))
Tamam canım :))Rica ederim.. haklısın :) inş beğenirsin. Yaparsan yorumunu benimle de paylaşırsan sevinirim.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?