Doğuma Hazırlık Anneler dogum sonrası ikram için buzlukta ne var!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
3 kiloluk su böreği yaptırdım buzluğa attım :) minik pizza poğaçalardan yaptım onlarda gitti dolaba.. tatlı kurabiye yapmayı düşünüyorum ,ne yapacağıma karar veremedim,minnoş gelmeden karar veririm inş. :)

Suan oyle bI istaha geldim ki hemen yapip buzluga atasim geldi benim aklima yatan pogaca Biber dolma icli kofte onlari kesin koyarim kurabiye falan onlari hazir alirim ewe gecincr zaten 1 hafta kadr annemlerde kalmayi dusumuyorm insallah ewime gecnce bakariz. Zaten her zaman dolabimda hazir biseylerim wardir

Kizlar size cidden sasiriyorum haa.. İlk dogumunuz mu olacak acaba? Benim gelen misafirler ac kalacak :)

Bizde sadece kaynar olur. Valla ugrasamam. Hem bebek hem dogum sonrasi hem de misafir. Yok bu bunye bu ucluyu kaldirmaz. :)

Kaynar ustu cevizz. Ohh mis gibi..

bizde de sadece kaynar olur bu kadar hazırlık kendine zarar.. yoramam kendimi gelen yatılı olmaz zaten bebeği görüp gitsin çok yakınsa gelen mutfak orda açsa geçer yemek yer..

Bende borek sardim patatesli ve ispanakli, pogaca yaptim, tuzlu kurabiye ve iki cesitte tatli kurabiye yaptim. Kizim gelene kadar eklerim biseyler daha cunku bekle bekle canim sikiliyo. Ayrica yemek yaparken kolaylik olsun diye kofte yaptim, eti pisirip koydum ve tavugu kusbasi yaptim birde milfoy koydum elimin altinda surekli bulunsun diye. Tabi bunlarin hepsi gelenler icin degil, gelenim cok olmaz burda cok akrabam yok annem kisa sureligine gelecek elinin altinda hersey olsun ve o gittikten sonra bana kolaylik olsun diye.

Elinize sağlık kızlar. Ben yapamam annem kayınvalidem yaparsa yerim :) ya da çok güzel ev börek poğaçası satan yer var evin yakınında aldırtırım onlardan..

ne kadar güzel bi alışkanlık yaa. Benim ist. da annemler var sadece başka kimsemız yok. kv ilede pek görusmuyoruz sağolsun ben hamile olduktan sonra elini eteğini çekti 7.5 aydır 1 kere geldi bana ne arayıp sorma var ne baska bişey :)

ayyy okudukça şoklara girdim. Ya yeni doğum yapmış bir kadının evine gelip birde ondan ikram hizmet yemek bekleyen zihniyete yazıklar olsun derim. Sizler gelenler mana bulmasın laf soylemesın dıye su halinizle uğraşıyorsunuz valla tebrik ederim. Kendi akrabalarımı öpüp başıma koyasım geldi. Ben amcamın teyzemin hslamıb önüne o lohusa halimle yemek koymaya kalksam bana çok kızarlar. Bu halinle ne yemeği bizim sana yapmamız gerek derler. Zaten onlar dolmalar sarmalar börekler ile elleri kolları dolu gelirler. Bir kez daha sevdim akrabalsrımı sayenizde.

kızlar kendinizi niye bu kadar yoruyorsunuz ki..yemekli isteyen lohusadan bir şey beklemesin..isteyen kendi getirsin bir çay yaparsınız o kadar..zaten bebekle ilgilenmekten nasıl hizmet edeceksiniz..alıştırmayın..sonuçta hasta sayılırsınız..siz resmen düğün sofrası gibi hazırlıyorsunuz..onların size yardımcı olması gerekirken..tersi mi olacak..

gerçekten biriside benim gibi düşünüyor..hem doğum yap..bebek durmaz bir yandan sırf onlar kim olursa olsun karınlarını doyurmak için kendimi parçalıcam ..haftalar önce yemek yapıp..hizmet edilecek..bizdede yok böyle bir durum..şaşırdım açıkçası..

bencede haklısın. Kendi akrabalarımdan değilde özellikle k.v. e k.p için strese giriyorum. Eşimin ailesi çok önem veriyor mutfağa. Sonradan diyorumki onlar bana getirsin ne yapayım..

bencede haklısın. Kendi akrabalarımdan değilde özellikle k.v. e k.p için strese giriyorum. Eşimin ailesi çok önem veriyor mutfağa. Sonradan diyorumki onlar bana getirsin ne yapayım..
aynen canım onlar getirsin. Hekeki eli ayağı tutan genç bir kayın valşden varsa bunun yanında elti görünce de varsa bırak yapsınlar merak etme. Laf söyleyecek kadar da rezillerse o da onların ayıbıdır yani. Benim annemin Bi sözü vardır. "salla kulaklarını gitsin" der sende aynı öyle yap.

insan düşünmüyor değil ama bence de gereksiz.. Ben zaten bu tur yiyeceklerde dondurucuyu doğru bulmuyorum. En zahmetlisi sarma ama pirinçleri kırık kırık oluyor dondurucuda durunca. İlla ikram gerekirse marketlerin derin dondurucuları var. O da son durumda biz Türk hanımları becerikliyizdir zaten. Yormayın son günlerimizde kendinizi boşa. Kahve çikolata hazır kurabiye lokum falan bulundurun evde bunların yerine. Yemek şartsa Bi çorba pilav yemek salata yeter de artar bile. Ee bu da günlük işimiz on çocuklu da olsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…