- 12 Ekim 2008
- 7.106
- En iyi cevaplar
- 2
- 16.311
- 773
- Konu Sahibi selinzehra
-
Dedim ya 15 dakika oldu bir kere.Esim yardım ederdi.Gaz problemi vardı çok zorlardi biziKaç saat oluyordu toplam sizin uykunuz biri bakarken falan uyuyabiliyor muydunuz
=(Hepinize çok teşekkür ederim ilk defa yalnız olmadığımı fark ediyorum
Cevabınız için teşekkürler eşim git uyu ben bakarım diyo ama ben uyuyamıyorum gece ise meme vermezsen durmuyor kimsede herşeyi herkesi reddediyor istediğim zaman uyuyabilsem sıkıntı olmazdı elbette bende uyuyabilen biri değilim malesefbenim çocuğum yok ama 2 gün uyumadığım da olur, normal düzende 4 saatten fazla uyayamam pek.
insomniak'ım. uykuya dalamıyorum. bebekken de böyleymişim.
ama madem o kadar uyutmuyor sizi neden eşinize bırakıp uyumuyorsunuz?
her ağladığında meme verirseniz bağımlılığından nasıl kurtulacak ki bu çocuk çözemedim.
Yatıyorum beraberiz çünkü sürekli temas halindeyim emziğide aynı anda bıraktı uyku düzensizliği Ynı ayda oldu bir anda değişti oğlumÖncelikle ben olsam kesin yığılıp kalmıştım bir yere. Maşallah.
sana tavsiyem beraber yatmanız. Ben bebeğime sarılıp uyuyorum kokumu alıyor uyanmıyor fazla. Uyandığı zaman da hemen sakinleştiriyorum.
Keşke emzik olayına alıştırsaydın. Baya rahat ederdin.
Beni emerken uyuyakalamıyorum malesef benimde uyku prıblemim var evet yapıyor tansiyonum çok oynuyor unutkanlığım ve günleri birbirine karıştırıyorumbu kadar az uyku uzun vadede algı bozukluğu, gerçek ve rüya ayrımı yapamama, kafada uyuşma yapmıyor mu?
gece eşinizin ilgilenmesinin bir işe yarayacağını düşünmem. gece meme isteyen bir bebek o memeyi almadan susmuyor 2 çocuk tecrübeme göre. 8-9. aylarda anneye yapışıyor, emme isteği artıyor. gün içinde daha fazla temas, gece de birlikte uyumak yardımcı olabilir. ben de zırt pırt kalkıp emzirmekten yorulunca yatağa almıştım oğlumu, sabaha kadar emiyordu, ben de öyle uyumayı öğrendim. tabi bel ve sirt ağrısı kaçınılmaz
Bende kolay uyuyabilenlere hep özendim bende size şaşırıyorum keşke benim ve oğlumun uykusuda sizinki gibi olsaydı enin olun uyuyabilmek çok güzel uyuyamamak çok kötüBen uykusuzluğa hiç gelemeyen biriyim,evlenmeden öncede öyleydi bebek olunca da hiç değişmedi.O yüzden çocuğu da benim gibi uykucu yetiştirdim.Hatta 7 buçuk 8 de uyaninca bazen acayip gergin oluyorum.1 bucuk yasinda bu arada.Dogdugundan beri çok uyku sorunu çekmedik ilk 4,5 ay dışında.O zamanlar tabiki bir kaç saate uyaniyordu.Ama herhalde 6 aydan veya 7 aydan sonra düzene girmişti.Yine gece iki defa faln kalkıyor ama genelde 7,8 saat uyuyorum.Keske bende uykuyu sevmeseydim.Bana kalırsa berbat bir huy.Ama benim yapımda böyle.O yüzden size şaşırıyorum nasıl uyuyamıyorsun diye.Cocuk uyuyunca direk hiç birsey düşünmeden vurun kafayı yatin.Uyandi mi yatırın sizde tekrar uykuya dalmaya çalışın.ins düzelir en kısa zamanda.
Teşekkür ederim sanırım öyleAraları 22 ay olan iki çocuğum var. Kızım (küçük olan) doğduğu zaman toplamı hiç hesaplamadım ama 3-4 saat falan uyuyordum sanırım. O da bölük bölük. Eğer kesintisiz 3 saat falan uyuduysam oo iyi uyudum diyordum. Çalışan anneyim bu arada :)
Bu arada meme bağımlılığı demişsiniz de, 8 aylık bir bebek yapması gerekeni yapıyor. Bağımlı filan değil yani bebeğiniz, ihtiyacı olan memeyi istiyor sadece.
Yanında yatmaktan, istediğinde emzirmekten, kokunuzla uyutmaktan korkmayın. Oğlum 5,5 yaşını biraz geçti. Yatağında kendi başına uykuya geçip sabaha kadar tek başına uyuyabiliyor. Kendisi 2,5 yaşına kadar emen bir "meme bağımlısı(!)" idi. Canı ne zaman isterse benimle ya da babasıyla uyudu, bazen ikimizle birlikte uyudu. İki kardeş istediklerinde beraber uyudu..
Bu dönemler zor ama geçiyor. Bebeğiniz uykuyu sevmiyor, kabul etmekten başka çareniz yok.
hımmCevabınız için teşekkürler eşim git uyu ben bakarım diyo ama ben uyuyamıyorum gece ise meme vermezsen durmuyor kimsede herşeyi herkesi reddediyor istediğim zaman uyuyabilsem sıkıntı olmazdı elbette bende uyuyabilen biri değilim malesef
Aynen öyle yaptım içe yaramadı anksiyeted car gerginim hep siz 2-3gün 10dakika bile uyumuyor muysunuz yoksa ufak uyku kestirmeleriyle mi duruyordunuz ben emzirme dönemi bitince hemen antidepresana başlıycam zatenhımm
siz benim çocuk yapmış halimsiniz desenize
ben de uykuya dalamam 3 gün uyumadığım zamanlar da olurdu ama şimdi yaş 39, 2. günden sonra uyuyorum. ilaç kullanmıyorum.
acaba biraz sıcak küvet, pilates, yürüyüş gibi şeylere ağırlık mı verseniz çünkü bu uyku sorunu büyük sorun. sürekli gerginlik ve kafanın boşalamaması beni hiç uyutmuyor. uyumadıkça kafam iyice gidiyor bu böyle sonsuz döngüye giriyor.
yazın yüzmeye gidince, kışın güzel bir spor (en azından uzunca yürüyüş) ya da sevişmeden sonra sıcak banyoyla gevşeyince uyuyorum ben anca. sürekli evde misiniz acaba? biliyorum çocukla yoruluyorsunuzdur ama o tüm gün çocukla gerginlik/yorgunluk başka 40-50 dakikalık kas açma-kardiyo-gevşeme başka bir şey.
Aynen öyle yaptım içe yaramadı anksiyeted car gerginim hep siz 2-3gün 10dakika bile uyumuyor muysunuz yoksa ufak uyku kestirmeleriyle mi duruyordunuz ben emzirme dönemi bitince hemen antidepresana başlıycam
Denedim ama çok ağlıyor dayanamadımUyku egitimi verin. Bu saatten sonra duzene girmez. 8 aylik cocugun oturmus bir duzeni var, siz degisiklik yapmazsaniz o da yapmaz.
Uykum keşke ağır olsa malesef bebeğimin befes alışı değişse bile hemen uyanıyorum bebeğimi ne kadar sakinleştirmeye çalışsamda sakinleşmiyor vede menede uzun kalıyorYatak odanıza ışık geçirmez kalın perde takın, birlikte yatın, bebeği yatarak emzirin, o emerken siz uyumaya devam edin, tabi bebek çok küçük değilse ve sizin de uykunuz çok ağır değilse
Çok haklısın ya bebekle yoruluyorum uyumam lazım diyorum belkise spor egzersiz yaptığındaki yorgunluk farklıdır bunu deniycem kış olduğu için güneşli olduğunda çıkıyoruz sadece dışarı ama egzersiz yapıcam dediğiniz gibi başkadır belkihımm
siz benim çocuk yapmış halimsiniz desenize
ben de uykuya dalamam 3 gün uyumadığım zamanlar da olurdu ama şimdi yaş 39, 2. günden sonra uyuyorum. ilaç kullanmıyorum.
acaba biraz sıcak küvet, pilates, yürüyüş gibi şeylere ağırlık mı verseniz çünkü bu uyku sorunu büyük sorun. sürekli gerginlik ve kafanın boşalamaması beni hiç uyutmuyor. uyumadıkça kafam iyice gidiyor bu böyle sonsuz döngüye giriyor.
yazın yüzmeye gidince, kışın güzel bir spor (en azından uzunca yürüyüş) ya da sevişmeden sonra sıcak banyoyla gevşeyince uyuyorum ben anca. sürekli evde misiniz acaba? biliyorum çocukla yoruluyorsunuzdur ama o tüm gün çocukla gerginlik/yorgunluk başka 40-50 dakikalık kas açma-kardiyo-gevşeme başka bir şey.
Ben de benzer durumlar yaşıyorum uykusuzluktan depresyona girdim artık…4. ayın içindeyiz 5 ay biter bitmez uyku eğitimi vereceğim, sizin de başka çare yok gibi..şu mesajı bile emzirirken yazıyorumDenedim ama çok ağlıyor dayanamadım
Uykum keşke ağır olsa malesef bebeğimin befes alışı değişse bile hemen uyanıyorum bebeğimi ne kadar sakinleştirmeye çalışsamda sakinleşmiyor vede menede uzun kalıyor
Umarım artık biter ama ben pek ümitli değilim bu uyku eğitimini ben beceremedim umarım sen becerirsinBen de benzer durumlar yaşıyorum uykusuzluktan depresyona girdim artık…4. ayın içindeyiz 5 ay biter bitmez uyku eğitimi vereceğim, sizin de başka çare yok gibi..şu mesajı bile emzirirken yazıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?