Anneler günü hediyem...

Imkanı varken elbette sevdiğiniz bir şeyi alması daha hoş olurdu. Doğru olan da bu ancak yaptığı hareket yine de bir incelik bu yönünü düşünüp mutlu olun.

vay vurun abalıya konusu olmuş bu
düşünmesi yetmez doğru düşünmeyi de öğreniversinler bir zahmet..

ozur dilerim ama ne kadar cirkin bir sey, ben 200 liralik ceket aldim da o 90 liralik ayakkabi layik gordu.

evlendigimden bu yana cartier marka alyans disinda bir sey gormedim, hic de gocunmadan almam gereken hediyelerimi alir veririm.

hediye, alis veris degildir. karsilikli olmasi gerekmez amacina ulasilmasi icin.

o adamcagizin maddi degil, zevki kapasitesi bu kadar demek. siz de ona eldeki butceyle en iyi nasil alinir, bulunur, secilir ogretin.

özellikle bana Anneler günü saçmalığı olan güne hiçbir şey istemiyorum diye yıllardır anlatıp ögrettim hediye vs beklentim yok o günü rahat bırakılıyorum ve herkesde rahat beni 1gün sayan hatırlanan eşya vs gibi olmak istemiyorum

Bidahakine ona da siz kıytırık bişey alın baklentisi tavan yaptığı bi an patlatın

Neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor anlamadım..ben pek aktif bi üye değilim fakat derdim var başlığına açılan konuları kabaca okudum..genel itibariyle -ortada aşırı bi trajedi yoksa-herkes feci şekilde eleştiriyor..bi cümleyi çekip insanları yaftalıyorlar..aynı fikirde olmamanın bile düzgün bi uslupla dile getirilmesi gerekiyor bence..kimseyi kırmanın anlamı yok..sizin meseleye gelince sizi anlayabiliyorum..herkesin sevgi dili farlıdır..sizin için önemli bir günde,size alınan hediyenin üzerinde düşünülmesi veya sizin istediğiniz beğenebileceğiniz bi şey olması önemli demekki..kiminiçin fiyatı önemlidir kimi için sadece düşünülmesi kimi içinde alınıp alınmaması bile farketmez..sizi asıl üzenin eşinizin görev bilinciyle hediyeyi savsaklaması olmuş bence..yine beğenmeyeceğiniz,ama pahalı bi hediye olsaydı,benim için kıymış paraya demekki gerçekten beğenmiş veya gerçekten önemsemiş anne oluşumu ki para kendisi için mühim olduğu halde almış diye düşünürdünüz sanırım..bunun maddiyatçılıkla paragözlülükle veya kıyasla alakası yok..paraya düşkün bi adamın sizin için pahalı biley alması sizi değerli hissettirir..yahut ucuz ama istediğiniz bi şey..yahut romantik bi şey..hediye almanın amacı sen benim için değerlisini hissettirmektir bence..ama şu da bi gerçek erkekler iyi niyetli bile olsa kadınlar gibi hediye almayı beceremiyorlar hele kıyafet asla..

Vallahi hiç tarzım olmayan birşeye para vereceğine almasın daha iyi. Hem insan hiç mi tanımaz eşini? Tarzını tahmin edemez. Aynı evde yaşıyor sonuçta.

Ben de yorumları sert buldum. Konu sahibinin eşi, konu sahibinin beğendiğini bildiği birşeyi pahalı bulduğu için almayıp, onun yerine ucuz yollu sırf hanımının çenesini kapamak ve adetin yerini bulması için bir hediye alıp gelmiş anladığım kadarıyla. Konu sahibinin derdi ucuz bir hediye alınması değil, insanın sevdiği bir insanı mutlu etmek için durumu da varken paraya kıyamaması. Ben de olsam kırılırdım, sen sıkışık zamanında onu mutlu etmek için maddi manevi uğraş didin, o ise senin verdiğin değere karşılık böyle birşeyi reva görsün.

Bu karşılıklı maddiyat değil, karşılıklı değer vermedir. Siz annesiniz ve değerlisiniz, gerçekten beğendiğiniz şeyleri alın ve bırakın eşiniz ödesin. Maalesef insanlar sonradan değişmiyor. Düşünülmeyi bekleyerek ömür geçiyor bazen, siz önce kendinizi düşünün ve mutlu edin :)

Konuyu sonuna kadar okudum konu sahibini anladım ama konusunda o kadar çok rakamlara takılmış ki bu tepkiler ondan.

Ben cocuktan sonra okuze bagladiklarina inaniyorum goha ya. Yani olurdu da bu kadar degildi. Sanirim acele ettim cocuk konusunda, bir bes yil daha yapmasaymisim olurmus. Adam adamliktan istifa etti, kadrosu da bos yenisini alamiyoz kaldik oyle

Nereye gittiniz yemeğe? Ben yemeğe gitmek istesem ya durumcu de lahmacun yemeye yada kokorecciye götürürdü. Bilmem derdimi bu örnekle anlatabildim mi
Ee yeri sen sec , bizde de oyle oldu. Adam kalkip rezervasyon falan yaptirmamis yani. Ne yemek istersin diye bana sordu:) orda lahmacun dememek bana kaldi yani.senin aradigin standartlari ben anladim canim ama oyle koca sayisi pek bir az naapalim onlardan bulamadim de gec bari bizim gibi cunku bu yasta essek kadar adami egitemezsin

Yani iste bak kendin anlatmissin zaten boyle bir ananin oglu da para tutmayi sever, ellerinde cicekler kapinda sirilsiklam beklenecek model bir koca degil demek ki ben oyle anladim

Benim anlamadığım size 150 liralık hediye seç dediğinde gerek yok minvalinde konuşup,sonrada aldığı hediyeyi beğenmeyişiniz. O zaman gidip beğenip resmini gösterseydiniz bunu beğendim diye,gidip alırdı eşiniz. Siz gerek yok deyince kendince almış. Para konuştuğunuza göre 150 lira bütçe ayırmış eşiniz,maddiyat buna elveriyor olmalı yani,dolayısıyla tuniği önceden aldıysa ayakkabı konusunda o sebeple diğer ayakkabıyı göstermiş olabilir
Bakın erkekler böyledir,ima etmeyin,ondan beklemeyin,size sorduğunda spor ayakkabıya ihtiyacım var deseydiniz,birde hangisini beğendiğinizi söyleseydiniz,sorun olmayacaktı.
5.5 senelik evliyim,şu an neye ihtiyacı varsa onu alıyorum eşime,takım elbise aldım bu sene ona,oda bana filtre kahve makinası ve silk epil aldı,evdekiler bozulmuştu diye. Kendimde alabilirdim ama almadım zira biz eşimle uzun zamandır ihtiyaç dahilinde hediye alırız. Ben gittim beğendim,oda kızımla gidip aldı,kızım verdi hediyeyi bana. Ben mutluyum,eşim mutlu. Ne o beklentiye giriyor,ne ben. Nede ortada beğenilmeyen bir hediye faciası oluyor. Birbirinizi anlayın,kendinizi doğru ifade edin. Siz istemezseniz bilemez ne istiyorsunuz.

Yani tabi evinizin butcesini siz daha iyi bilirsiniz de esiniz 150 lira butce ayırmış. Size sormus ve gerek yok vs. Diyip kivirmissiniz. Hos 150 yire 180i de verir ama. Erkek dedigimiz biraz da komutla calisiyor siz istemeyince adam da pahali bisey istemiyor diye dusunmus olabilir. Burda pahali hedi aldi diye kocasina kizip konu acanlar da oldu. Bence sizin icin gidip tamamen kendi zevk ve begenisiyle size biseyler alma cabasina bile saygi gostermeniz lazim. Zira benimki bir magzaya goturup hafi al istedigini diyen bir tip. Bazi kadinlar tam da bunu isterkrn ben de tam tersini ucuz bisey de olsa kendi gitsin alsin begensin isterim. Neyse ya bizi memnun etmek zor mu ne

Üzülmen gereken bir şey yok boşuna stres olma, düşündüğün şey bana saçma geldi ama senin fikrin senin hayatına göre söyle tafsiye verebilirim. Durumunuz el veriyorsa git al ayakkabıyı yada eşine söyle alsın. Beğendin madem içinde kalmasın eşin böyle biri belliki sende daha farklisin o günü geri alamayacağina göre boşver gitsin.

madem bişey istiyosunuz adam 150 liralık hediye seç dediğin de yok ya gerek yok demeyceksiniz. yani istiyosunuz ki adam sizin beyninizden ne geçiyorsa -siz aksini söyleseniz de- anlasın, ona göre davransın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…