- 8 Ocak 2016
- 4.404
- 4.263
- 133
- Konu Sahibi cilekli_turta_
-
Siz de eleştiri kaldıramıyorsanız konu açmayacaksınızSen nankör olma o zaman! Kocanın annesi değilsin dediğine göre ne sen ne de kocan o incelikte değilsiniz. Nankörlük yapmani gerektirecek bi hediye de almazsin yani. ..
Mesele parası değil arkadaş! Ben 70 tl lik de bi ayakkabı begenebilirdim. Sırf 180 tl diye beğenmedim. Ama eşim 180 tl diye almadı. Mesele bu! Ama gel de anlat sizin gibilere ...
Ben değil ama aileler öyle hissettirdi. Haklisiniz
siz öyle olmazsınız. Konuya da yorum yapmazsiniz olur biter
Ne alakası var? ? Beğendiğim şeyi fiyati yüzünden almadı. Ben onun beğendiği alabileceğim bişeyse fiyati düşünmüyorum. Bunu anlatmaya çalıştım. Ayrıca sizin deyiminizle karşılığını beklesem 200 lük ayakkabı istemeliydim!
Benimde ilk anneler gunumdu ve lohusaligim bitmemisti. Esimden sadece bi cift guzel söz bekledim. Dusunuldugumu hissetmek istedim. Ama o gün eşim beni evde bırakıp annesine gitti sabah 7de. Teyzelerim annem kardesim arayip tek tek kutlarken o saat 3te aradi niye annemi arayip anneler gününü kutlamiyorsun dedi, ki benim anne oldugumun farkinda degil,Eşim ilk anneler günü hediyem olarak gitmiş kiytirik bi mağazadan indirimde bi tunik almış. Öncesinde 150 tl ye bi hediye seç demişti. Gerek yok demiştim ama bi spor ayakkabı vardı beğendiğim 180 tl idi. Cumartesi günü avm de anneme hediye alırken denedim. O da şunlar daha güzel bak dedi (gösterdiği 90 tl lik babet spor ayakkabı ) . Fiyat yazma sebebim onun buna takılması. ben de onu istemiyorum dedim. Neyse dedim çıktım mağazadan. Pazar günü anneme hediyesini vereceğiz giderken beni bıraktı birazdan gelcem dedi gitti. Kardeşlerimin annemin yanında hediyeyi getirdi verdi bi açtım hiç de tipim olmayan bi tunik
ben doğumdan sonra ilk kez tek dışarı çıktığımda istediği bi ceket vardı 200 lira aldım onu. Kendime almadım bişey ona aldım. Üstelik ücretsiz izindeyim param yok. Kartla aldım. Kırıldım kisacasi. Keşke hiç para harcamasaydi sırf hediye almak için almış
Hediye bu kadar önemli mi ya sonuçta düşünüp almış eşiniz hiç almasaydi daha iyiydi demeniz çok garip..
ilk konumda tatilden kismasini zaten anlattım. Aynen öyle bebegime ek gıda için aldigim kaşığa bile karışıyor. Kabullenmek istemiyorum varlık içinde yokluk istemiyorum. Çok zengin değiliz ama kendimize göre durumumuz musait. Neden bazı şeyleri lüks algılıyor bilmiyorumBen sizi haklı buldum. Sorun hediye alıp almaması değil sizden parayı esirgemesi. Ama bu adam hep böyledir ev alışverişinden de kısar, tatilden de, gezme tozmadan da. Ya kabulleniceksiniz yada takmayacaksınız.
O zaman nasıl bir aile oluruz ki. Ben onu seviyorum mutlu olsun istiyorum ama o beni o kadar düşünmediBence siz hiç akıllanmayacaksınız hala doğum gününe ayakkabı alayım diyorsunuz. Ben benden para saklayan kocaya iğne bile almam. Gider canım ne istiyorsa onu yer,neyi beğeniyorsam alırım. Ne minnet ederim ne de beklentiye girerim. Paşa paşa kendi kazandığımı kendim yerim
Trip atmiyorum bu konuyu hâlâ taktigimi bile bilmiyor. Öyle anlattiktan sonra kendim de alırdım, ama o jest yapsın istedim. Neden denedigimi biliyor çünkü beğendiğim kendi söylediği gibi daha ucuz olsaydı hediye olarak alacaktı. O amaçla mağazaya soktu beni. He bi ayrıntı daha kendisi o markanın spor ayakkabısını giymez . Ayağı hassasmis. Daha pahalisini giyerSenin sert bir iki yorumun olduğu için millet sana giydiriyor işte. İstersen bu konuyu kapat yeni konu aç. Aslında ben de sana gıcık oldum. Madem böyle bir kocan var adama sen niye hediye alıyorsun allah aşkına. Ona ceket alacağına git kendine ayakkabı al. Yani bir yandan haline de üzüldüm. Paran yok ihtiyacın var. Kocan var ama adam cüzdanı ayrı yaşıyor. Saçma bir tunige 50 lira verene kadar ihtiyacın olan ayakkabıyi alsa çok makbule geçerdi. Hem seni de mutlu ederdi hem bir ihtiyacın görülürdü. Bu adamla mutlu olmak istiyorsan beklentini dusureceksin ve çalışmayı birakmayacaksin.
Paran yok ayakkabıyla ihtiyacın var kocaya hediye anneye hediye. Ne gerek var allah aşkına. Git ayakkabının al.
Yani kocan onlar pahali gel sunlardan alalım dediğinde gerek yok diyeceğine bak hayatım onlar yürüyüş ayakkabısı değil. Benim böyle bişeye ihtiyacım var. Bunu alalım desene. Ben alırdım ama param yok biliyorsun alacağın hediye bir ise yarasına bari diye konuşan çok iyi olurmuş. Hani kocan düzelmese bile ne düşündüğünü ne hissettiğini bilir. Trip atıyorum demişsin ama pek inanamadım acikcasi
Neden bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor anlamadım..ben pek aktif bi üye değilim fakat derdim var başlığına açılan konuları kabaca okudum..genel itibariyle -ortada aşırı bi trajedi yoksa-herkes feci şekilde eleştiriyor..bi cümleyi çekip insanları yaftalıyorlar..aynı fikirde olmamanın bile düzgün bi uslupla dile getirilmesi gerekiyor bence..kimseyi kırmanın anlamı yok..sizin meseleye gelince sizi anlayabiliyorum..herkesin sevgi dili farlıdır..sizin için önemli bir günde,size alınan hediyenin üzerinde düşünülmesi veya sizin istediğiniz beğenebileceğiniz bi şey olması önemli demekki..kiminiçin fiyatı önemlidir kimi için sadece düşünülmesi kimi içinde alınıp alınmaması bile farketmez..sizi asıl üzenin eşinizin görev bilinciyle hediyeyi savsaklaması olmuş bence..yine beğenmeyeceğiniz,ama pahalı bi hediye olsaydı,benim için kıymış paraya demekki gerçekten beğenmiş veya gerçekten önemsemiş anne oluşumu ki para kendisi için mühim olduğu halde almış diye düşünürdünüz sanırım..bunun maddiyatçılıkla paragözlülükle veya kıyasla alakası yok..paraya düşkün bi adamın sizin için pahalı biley alması sizi değerli hissettirir..yahut ucuz ama istediğiniz bi şey..yahut romantik bi şey..hediye almanın amacı sen benim için değerlisini hissettirmektir bence..ama şu da bi gerçek erkekler iyi niyetli bile olsa kadınlar gibi hediye almayı beceremiyorlar hele kıyafet asla..
Bu yorumlar beni anlayanlarin da olduğunu gösterdi bana. Dert ettiğim şeyi anladiginiz için teşekkür ederim.Ben de yorumları sert buldum. Konu sahibinin eşi, konu sahibinin beğendiğini bildiği birşeyi pahalı bulduğu için almayıp, onun yerine ucuz yollu sırf hanımının çenesini kapamak ve adetin yerini bulması için bir hediye alıp gelmiş anladığım kadarıyla. Konu sahibinin derdi ucuz bir hediye alınması değil, insanın sevdiği bir insanı mutlu etmek için durumu da varken paraya kıyamaması. Ben de olsam kırılırdım, sen sıkışık zamanında onu mutlu etmek için maddi manevi uğraş didin, o ise senin verdiğin değere karşılık böyle birşeyi reva görsün.
Bu karşılıklı maddiyat değil, karşılıklı değer vermedir. Siz annesiniz ve değerlisiniz, gerçekten beğendiğiniz şeyleri alın ve bırakın eşiniz ödesin. Maalesef insanlar sonradan değişmiyor. Düşünülmeyi bekleyerek ömür geçiyor bazen, siz önce kendinizi düşünün ve mutlu edin :)
rakamlarla anlattım çünkü eşim rakama takıldığı için almadı. Bunu anlatmaya çalıştımKonuyu sonuna kadar okudum konu sahibini anladım ama konusunda o kadar çok rakamlara takılmış ki bu tepkiler ondan.
Bunu sordular ve cevabını verdim. Kartın asgarisini ödüyorum doğum parasından kalan parayla. Maaş almadigim için param yok dedim. Birakin kartimi ödemeyi telefon faturami bile odemeze siz ücretsiz izindesiniz ya o kartı da zaten o ödüyor yani kendi kendine almıyor mu 200 lük hediyeyi de :)
hep böyle cimribence eşini kırma belki bütçeniz o ayakkabıyı alıcak kadar yeterli deildir cnm yaa hesabı vardır. hep böyle cimrimi yoksa hiç takılma mutlu ol düşünüp almış.
Teşekkür ederim yorumunuz için ama düşünebildigini biliyorum tunigi begenmedigimi anladiginda senin giydigin markaya baktım 250 liradan dusugu yok ondan almadım dedi bana. Herşeyi anlatmadigim için mi anlasilamadim bilmiyorumErkekler bizim kadar ince düşünemiyorlar malesef, eminim ard niyet yoktur üzülmeyin.
hayatınızı maddi değerlerle mi ölçüyorsunuz siz .adam düşünüp almış benim eşimde hiç stilim olmayan bir tunik aldı teşekkür ettim onun yanında bir kez giydim dolapta eskimekle meşguller..Nazik olmayı öğrenmeniz gerekecek bence.Eşim ilk anneler günü hediyem olarak gitmiş kiytirik bi mağazadan indirimde bi tunik almış. Öncesinde 150 tl ye bi hediye seç demişti. Gerek yok demiştim ama bi spor ayakkabı vardı beğendiğim 180 tl idi. Cumartesi günü avm de anneme hediye alırken denedim. O da şunlar daha güzel bak dedi (gösterdiği 90 tl lik babet spor ayakkabı ) . Fiyat yazma sebebim onun buna takılması. ben de onu istemiyorum dedim. Neyse dedim çıktım mağazadan. Pazar günü anneme hediyesini vereceğiz giderken beni bıraktı birazdan gelcem dedi gitti. Kardeşlerimin annemin yanında hediyeyi getirdi verdi bi açtım hiç de tipim olmayan bi tunik
ben doğumdan sonra ilk kez tek dışarı çıktığımda istediği bi ceket vardı 200 lira aldım onu. Kendime almadım bişey ona aldım. Üstelik ücretsiz izindeyim param yok. Kartla aldım. Kırıldım kisacasi. Keşke hiç para harcamasaydi sırf hediye almak için almış
Maddiyati düşünen ben değilim eşim. Ben de bu yüzden giymeyecegim bişeyi aldığı için Üzgünüm. Beğendiğim şeyi almamasinin tek sebebi fiyati. Bilmem anlatabiliyor muyum? Maddiyat düşkünü olsam ona alacagima kendime harcarim. Ne mecburiyetim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?