Anneler günü ?

Ben alırdım herhalde. Ama az görüşürdum mesafemi koyardım. Sınırları çizmek önemli. Kendi annesine almış bana almamış dedirtmemek için.yada eşiniz ikiniz adına alsın. Anneler günü başka bir şey. Eşinizin annesi sizin de anneniz sayılıyor. Kim ne derse desin ben böyle düşünüyorum. Ama mümkün olduğunca az görüşmek, evliliğe karistirmamak gerekli. O başka.

Anneler gününde illa hediyeye gerek yok bence,içten bir arama bile yeterli. Kutlu olsun anne demek yeterli. Hediye meselesi tamamen kapitalist düzenin getirdiği bir şey,asla şart değil

Merhaba kızlar .Yarın anneler günü malum
Kendi anneme hediye aldım.Esimin annesine almadım. Sabahtan beri düşünüyorum alsam mı almasam mı?Çünkü böyle incelikleri hep ben mi yapacağım? Karşılık beklemeden yapayım diyorum ben aldım o da alsın demiyoum ama benim de mesela dogumgunumdu gördü msj dahi yazmadı. Hediye değil arayıp kutlamadı bile.Ki önceki senelerde hediyeler çiçekler vs hep yaptım bi keresinde hediyeyi eşimle geri yolladı ben kullanamıyorum bu tarz sen kullan diye.Ben de keşke çekmeceye kaldırsaydin ama bana geri göndermeseydin , ben sen bana ufacık bi hediye alsan beğenmesem bile bunu belli etmez aksine çok beğendim vs der kaldirirdim dedim.Ne bana ne toruna ufak bi jest hediye almaz ama bana şunu alın bunu alın der.Aramizda hiçbir zaman tam olarak mükemmel olmadı ama asgari düzeyde görüşmeye gönüllerini almaya devam ettim. Haklı olduğum konularda bile numaralarımi engelleyen birisi. Buradaki haklılığımdan eminim eşim de farkındaydı. Gene ona rağmen bi senjlde içimi sogutup azda olsa görüşmeye devam etmeye çalıştım içimden gelmeyerek. Çok uzattım kusura bakmayın şimdi sizce yarın için bi hediye almalı mıyim? Ne olursa olsun bi anne olduğu için içi buruk olsun istemem ama benim içimdeki burukuklar ne olcak? Teşekkür ederim şimdiden
Siz hediye almadınız diye içimde burukluk falan olacağını düşünmüyorum. Ben almadım, almam.

Kendi anneme hediye aldım.Esimin annesine almadım. Sabahtan beri düşünüyorum alsam mı almasam mı?Çünkü böyle incelikleri hep ben mi yapacağım? Karşılık beklemeden yapayım diyorum ben aldım o da alsın demiyoum ama benim de mesela dogumgunumdu gördü msj dahi yazmadı. Hediye değil arayıp kutlamadı bile.Ki önceki senelerde hediyeler çiçekler vs hep yaptım bi keresinde hediyeyi eşimle geri yolladı ben kullanamıyorum bu tarz sen kullan diye.Ben de keşke çekmeceye kaldırsaydin ama bana geri göndermeseydin , ben sen bana ufacık bi hediye alsan beğenmesem bile bunu belli etmez aksine çok beğendim vs der kaldirirdim dedim.Ne bana ne toruna ufak bi jest hediye almaz ama bana şunu alın bunu alın der.Aramizda hiçbir zaman tam olarak mükemmel olmadı ama asgari düzeyde görüşmeye gönüllerini almaya devam ettim. Haklı olduğum konularda bile numaralarımi engelleyen birisi. Buradaki haklılığımdan eminim eşim de farkındaydı. Gene ona rağmen bi senjlde içimi sogutup azda olsa görüşmeye devam etmeye çalıştım içimden gelmeyerek. Çok uzattım kusura bakmayın şimdi sizce yarın için bi hediye almalı mıyim? Ne olursa olsun bi anne olduğu için içi buruk olsun istemem ama benim içimdeki burukuklar ne olcak? Teşekkür ederim şimdiden
Onuda kendi oğlu düşünsün. Kadınız diye herşeyi bizmi düşüneceğiz. Telefonla kutla geç.

İlk beş sene kendi anneme ne yapsam aynısını yaptım. Çiçek gönderdim illa.
Sonra bir gün çiçek için kocamı arayıp teşekkür etti, eşim de anne eşim seçti ona teşekkür et dedi. Bana da teşekkür edeceğine neden senin aklına gelmiyor mu dedi.
Ben o gün bıraktım göndermeyi. Oğlunun aklına gelmesini bekliyordu beklemeye devam edebilir 😆
Artık kendi anneme özen gösterip onu da arayıp kutluyorum.

sizin yerinizde olsam hediye almazdım. kıymet vermeyen alınan hediyeyi geri gönderen birine neden hala jest yapacaksınız ki?
oğlu isterse kendi annesine hediyesini alsın versin.

Eşiniz sizin annenize hediye alıyor mu herkes kendi annesine alsın, annesini düşünmesi gereken o☺️

18 yıllık evli bir kadın olarak bu hediye vs ince dusunmeleri epey once biraktim, karşımdakinin gozunde bana karsi verdiği değer kadar bende ona onkadar değer vermeye başladım, inanin beklenti olmayinca insan kendini buluyor mutlu oluyor. tek tavsiyem içinden geliyorsa al ama içinden gelmiyorsa alma canım, insanlar değişmez sana olan tavrı da değişmeyecek.

"bana onu alın bunu alın der" dediğiniz kısma kadar size hak vermemiştim. Çünkü kuşak farkı malum, doğum günü, özel günler bir üst kuşakta o kadar önemli olamayabiliyor. Alınan hediyeyi boş boş bekletmek bana göre de bir şey değil, ama kişiye geri göndermektense hediyeyi hediye eder geçerdim o da ayrı...
Ama ondan sonrasını okuyunca ben olsam almazdım. Hak edene hak ettiği kadar değer, yapacak bir şey yok.

Ona dedim annene hediye al dedim ama pek oralı olmadı. Ben de ne olursa olsun anne diye bekler mi acaba diye düşünüyorum. Ama hep bana bana olmuyor bu isler
bu kadar verici olmayın çoook çook üzülürsünüz (43 yaştan sesleniyorum) :)

eşiniz düşünmüyor siz neden düşüneceksiniz
yeni bir sorun çıkarsa da çıksın

Hediye alma isteği değilde kendi anneme aldım haksızlık olmasın birde anne sonuçta bekler belki dedim ama almayacağım oğlu isterse alsın. Ben de alamayacağım benim dr özel günlerim oluyor görüyor ama tık yok
Sizi kayinvalideniz mi dogurdu ? Oglu alsin

"bana onu alın bunu alın der" dediğiniz kısma kadar size hak vermemiştim. Çünkü kuşak farkı malum, doğum günü, özel günler bir üst kuşakta o kadar önemli olamayabiliyor. Alınan hediyeyi boş boş bekletmek bana göre de bir şey değil, ama kişiye geri göndermektense hediyeyi hediye eder geçerdim o da ayrı...
Ama ondan sonrasını okuyunca ben olsam almazdım. Hak edene hak ettiği kadar değer, yapacak bir şey yok.
Dogumgunlerine falan önem vermese kendi dogumgunu için beklentiye gitmez değil mi? Yani kendi önem veriyor pekala ama sadece kendisine .yada kendime bi şey alsam fana anneni hiç düşünme gibi gibi şeyler der .O zaman sende düşün değil mi

bu kadar verici olmayın çoook çook üzülürsünüz (43 yaştan sesleniyorum) :)

eşiniz düşünmüyor siz neden düşüneceksiniz
yeni bir sorun çıkarsa da çıksın
Çevremde böyle Diyor ama işte birini mutlu edince daha çok mutlu oluyorum ama törpüluyorun ben de artık 😅

Back
X