• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler gününde kayınvalidenize hediye alıp anneler gününü kutlayacak mısınız?

benim de sorunum annemle..
hem kayınvalideme ve o tarafa karşı mesafeli durur..
hem de onu çağırmadıklarında falan başlar bana kızmaya..
bana elbise alacaktık bu hafta..
kayınvalidem dedi ki anneni de çağıralım mı kızım dedi..
ben de annem o gün evde değil ama sorayım dedim..
vay efendim öyle sorulur muymuş..
kendi arayıp diyecekmiş ki müsaitsen şu gün çarşıya dileğe kıyafete çıkalım..
zaten ayda bir kez benimle zorumla giderler oturmaya..
bir yere çağırmazlar..kız eviyiz ya..
neyse sonuçta nişanlımla bana dedi kayınvalidem kızım siz gidin diye..
anneme demiştim gidecez diye..
niye giderken aramamışım şurdayız burdayız diye..
sen böyle yap diyor evini de kaynananla temizle döşe madem ben burda saf dışıyım diyor..
sen yakınlık göstersen çağırır ama yok o soğuk olacak kayınvalidem yapışıp çıkmayacak..
eltimin tarafı da her hafta 2 gün oturmaya gelir giderler..
onları çağırır gider gezer..
ona da üzülüyorum biz dışlandık diye..
anneme dediğimde biz onlarla bir değiliz diyor..
ama anneler gününde iki anneme de çanta alacam inşaallah..

ahh annem asıl kaynanam benim :( :(

ya öyle yapmayı düşünüyorum bence ama verirken söylesemmi acaba ne bileyim çok içimde kalıyo böyle şeyler sonra biriktirip biriktiirip eşime patlıyorum acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumki...

boşver bence hiç takılma eşinle aranı bozmaya deymez
bende kayınvalideme hediyemi alcam kutlucam anneler gününü benim eşim mutlu oluyo annesine değer verilince eminim seninkide mutlu olur

ya öyle yapmayı düşünüyorum bence ama verirken söylesemmi acaba ne bileyim çok içimde kalıyo böyle şeyler sonra biriktirip biriktiirip eşime patlıyorum acaba ben mi abartıyorum bilmiyorumki...

Kızmakta haklısın tabi. Ama biraz abartıyorsun bence. Yani sürekli temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp eşinin önüne getirecek kadar önemli bir konu değil.
Bir daha ya anneler günü hediyesi almazsın ya da daha ucuza kaçarsın olur biter.
Ayrıca ısmarlama usulü hediye alma bir daha. Gönlünden ne koparsa o..

ben almazdım..alırsam da umarım bunu da x'de görmem derdim gülerek:)

ben kendi anneme alamyrum uzakta olduğu için kayınvalideme alıcam ama ne alacğma karar veremedim daha

alla benim de kayınvalideme çok ahım var çok canımı yaktı hala da uğraşır ama hediye alıp yalandan da olsa kutlayacağım gününü sonuçta eşimin adına alıyorum ben hediyeyi anneme de aynından alıyorum annecim şehir dışında ona da kargoyla yolluyorum ikisi kıyas kabul etmez elbette ama eşime ikisine de eşit davranıyorum diyorum sırf eşimin gönlü kırılmasın diye

eşinin hatırı için yapacaksın ne yaparsan kayınvaliden senin annen olduğu için değil böyle düşün

ne olursa olsun özünde bir anne ve ogun onların günü sende anne olacaksın ya da annesin bilmiyorum ama bence al en azından eşinin hatrına

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Açıkcası bu süre zarfında bazen güzel bir hediye alayım, bir bukette çiçek yaptırayım gideyim dedim, bazen yok o bana ne yaptı ki ben hiç bir yakınlık görmedim benim annem değil vs dedim içimden. Noluyor bilmiyorum benim dışımda gelişiyor olaylar en son 3 hafta önce çağırdılar gittik ondan sonra ne aradılar ne çağırdılar ne geldiler, eşim de gidelim falan demiyor. Ondan önce de uzun bir süre sessizlik vardı, o gün de niye çağırdıklarını yazmıştım buraya, onların beklediği bir şeyin başvurularının başladığını haber vermiştim, gelirseniz yardımcı olurum demiştim. Belki ben onu haber vermesem o zaman da çağırmıcaklardı. Her neyse ben ne konuşuyorlar, ne yapıyolar bilmiyorum, eşim onunla konuştuklarımızı gidip onlara anlatıyor mu bilmiyorum. Beklemiyorum aslında eşimden böyle birşey çünkü onlardan tek bir kelime getirmiyor bana. Ona bakarsan hepsi beni çok seviyor, çok düşünüyor, hep iyi konuşuyorlar. Valla kafam karıştı, ben buranın dışında başkasına anlatmıyorum, kulaklarına gitcek desem, herhangi bir şey olmadı aramızda, ben her zaman gitmezdim zaten önceden de öyle. Bir fikir verin kızlar, çok merak ediyorum. Yani 2 aydır böyle ne eşim diyor gidelim diye ne onlar arayıp soruyorlar, bu süreçte hiçbir tartışma vs yaşamadık. Bana tepkililer farkedebiliyorum ama nedenini bilmiyorum. Sanırım ben istesem bile anneler gününe gitme gibi bir durum olmıcak.

Yanlış anlaşılmasın görüşmeyi çok istediğimden değil, merak ediyorum sadece. Kendi evimde oturmak, eşimle gezmek bana daha cazip geliyor. Ama birden bire değişmelerini anlamıyorum, bazen burayı okuyorlar mı diye düşünüyorum. Eskiden çok bilgi vermek istemezdim beni tanıyan okuyup benim olduğumu anlar diye. Artık umrumda değil. Yalan yazmıyorum, hepsi gerçek. Hatta anlatmadığım şeyler var. Bunların hepsini yazsam inanın en az on kişi bana ayrıl derdi. Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar biliyorsunuz kayınvalideme hediye alıp almama konusunda kararsızdım. Kendi annem uzakta, kargoyla falan ilgilenemiyorum internetten alayım dedim bir mail gelmiş adresime Unicef'ten. Annem ve kayınvalidem adına oraya bağışta bulundum, iki paketi var ikisinden birini seçebiliyorsunuz, içinde mama, aşı, süt, bisküvi tarzı şeyler var ve ihtiyacı olan çocuklara gönderiliyor. Ben çok mutluyum o hediyeyi aldığım için. Hatta isterseniz mail adresine kart gönderiyorlar ya da yazdırabiliyorsunuz, notunuzu ekiliyorsunuz. Eğer hala kararsızsanız size de tavsiye ederim. Hem bu şekilde bir sürü çocuğu mutlu etmiş olacaksiniz.

kızlar merhaba size bişey anlatmak istiyorum anneler günü deyince aklımdan hiç çıkmayan bir olay 1 senedir.şimdi benim kayınvalideme geçen sene anneler günü hediyesi alacaktık işte hersene biz anneme de alırken hani ihtiyacı olna bişey alalım falan diye sorarız yani neyse kaynanam da mikrodalga fırın iistedi yok diye bizde görümcemle birleşip aldık,kaynım da var evli ama onlar tek maaş olduğu için katılmak istemediler.neyse..sonra ben bunda 4 ay sonra falan görümcemlere oturmaya gittik baktım mikrodalganın aynısı sendemi aldın dedim yok annem verdi o pek kullanmıyormuş dedi bende orda hiçbişe demedim eve geldim eşimle kavga ettik ıogünden beri bu konuyu ne kaynanama ne görümceme açtım ama her konu açıldığında 1 senedir aklıma geliyor ve eşimle kavga ediyoruz.sizce ben haksızmıyım yani bizde çift maşşaız ama olsun ancak yani araba kredimiz falan var sizce bu anneler gününde ne yapmalıyım??bana yardım edin lütfen fikir olarak..

kızlar bu mesajı yazmıştım en son hatırlarsanız..biraz önce görümcem aramış annemin ütü masasına ihtiyacı varmış alalımmı diye eşimde benim bu konuda hassas olduğumu bile bile tamam dedi..bende o tlf kapatınca kavga ettim bağırdım gerekirse tek alırım ortak almam diye ben zaten alıcaktım ama ortak almak istemiyorum geçen sene 150 tlya falan ortak mikrodalga aldık iyisinden yukarıdaki gibi oldu...ne yapıcam bilmiyorum eşimle şiddetli kavga ettik o da çıktı gitti...

Bu yıl kaynana da yok hediye de..:64:
Her yıl parfüm alırdım.
Parfümü kendime alıyorum :))

alla benim de kayınvalideme çok ahım var çok canımı yaktı hala da uğraşır ama hediye alıp yalandan da olsa kutlayacağım gününü sonuçta eşimin adına alıyorum ben hediyeyi anneme de aynından alıyorum annecim şehir dışında ona da kargoyla yolluyorum ikisi kıyas kabul etmez elbette ama eşime ikisine de eşit davranıyorum diyorum sırf eşimin gönlü kırılmasın diye

eşinin hatırı için yapacaksın ne yaparsan kayınvaliden senin annen olduğu için değil böyle düşün

böyle yazmıştım ama durum güncellemesi yapayım kayınvalidemin arkamdan ettiği lafları duyunca ve bu laflar yalan olunca ben de eşime patladım bu sene annene hediye falan almak istemiyorum git kendin ne istiyorsan al dedim o da gerek yok dedi ben yine de rahat edemedim bari bir saksı çiçeği menekşe felan al dedim o da alıp gelmiş ama hediye paketi yaptırmamış o da kızgın annesine çünkü ben gene de maddi durumumuz sıkışıktı inşallah seneye daha iyisini yaparız dicem seneye duruma göre bakarız (eşim kızgın çünkü ben tiroid kanseri geçirdim yazın radyoaktif iyot tedavisi için iyot diyeti yapmak zorunda kaldım o ara ev de taşıdığım için çok zayıfladım görümce görmüştü halimi annesi tatildeydi yazlıkta bu da oraya gidince yetiştirmiş herhalde aradı nasılsın diye ben de zor bir sürü şeyi yasakladılar dedim hiçbir şey yiyemiyorum diye bana sen şimdi zayıflamışsındır da dedi ben eşime söylememiştim bu dediğini en dediklerini duyunca ayıptır günahtır eziyet bu yaptığı diye bunu da anlattım o da dellendi gene bana dua etsin eşim gitmeyecekti bile de ben tutuyorum yine Allah günahyazmasın eşime diye)

kızlar merhaba size bişey anlatmak istiyorum anneler günü deyince aklımdan hiç çıkmayan bir olay 1 senedir.şimdi benim kayınvalideme geçen sene anneler günü hediyesi alacaktık işte hersene biz anneme de alırken hani ihtiyacı olna bişey alalım falan diye sorarız yani neyse kaynanam da mikrodalga fırın iistedi yok diye bizde görümcemle birleşip aldık,kaynım da var evli ama onlar tek maaş olduğu için katılmak istemediler.neyse..sonra ben bunda 4 ay sonra falan görümcemlere oturmaya gittik baktım mikrodalganın aynısı sendemi aldın dedim yok annem verdi o pek kullanmıyormuş dedi bende orda hiçbişe demedim eve geldim eşimle kavga ettik ıogünden beri bu konuyu ne kaynanama ne görümceme açtım ama her konu açıldığında 1 senedir aklıma geliyor ve eşimle kavga ediyoruz.sizce ben haksızmıyım yani bizde çift maşşaız ama olsun ancak yani araba kredimiz falan var sizce bu anneler gününde ne yapmalıyım??bana yardım edin lütfen fikir olarak..

kızlar bu mesajı yazmıştım en son hatırlarsanız..biraz önce görümcem aramış annemin ütü masasına ihtiyacı varmış alalımmı diye eşimde benim bu konuda hassas olduğumu bile bile tamam dedi..bende o tlf kapatınca kavga ettim bağırdım gerekirse tek alırım ortak almam diye ben zaten alıcaktım ama ortak almak istemiyorum geçen sene 150 tlya falan ortak mikrodalga aldık iyisinden yukarıdaki gibi oldu...ne yapıcam bilmiyorum eşimle şiddetli kavga ettik o da çıktı gitti...

canım öncelikle ilk olayda kayınvaliden düşüncesizlik etmiş haklısın fakat yapılan şeye kırgınlığını direk kendilerine söylemeliydin, eşinin bunda ne suçu var ki sonuçta?
ikincisinde ise kavga etmek yerine oturup sakin sakin tatlı dille eşine ne yapıp yapmak istemediğini söylesen daha iyi olurdu. şimdi iş inada binmiştir.
birşeyi de söylemeden geçemeyeceğim, anneler günü hediyesi alıyorsunuz yani hediye bu,
şu paraya aldık şu kadar ödedik falan demek yakışık almaz bence.
madem bu kadar sorun oluyor herkes kendi hediyesini kendi alsın, yarım elma gönül alma, niye bunu aldınız diyecek değil ya kayınvaliden?
zaten bi önceki hediyeyi de kızına vermiş kullanmadığı için.
böyle bişey için eşinle aranı bozma derim canım.

ben zaten bu paraya aldık diye demiyorum olayı anlattığım için öyle yazdım hayır maddi durumumuz çok ii parasında değilim zaten ben ortak almak istemiyorum ama her seferinde arıyolar ortak alalım dye bende diyorum tek alalım pahalı olsun farketmez..dediğiniz gibi ben eşimle geçen sene bu olay olduktan sonra güzel dille konuştum bak böyle oldu seneye ortak almayalım diye o da tamam dedi ama sabah bu sefer de onlara tamam diyor o da sinirime dokundu önceden konuşulmuş bişey..o yüzden kavga ettk zaten dün eşim almış hediyeyi beni de aradı kendi başıma aldım dedi bende olması gerekeni yaptın dedim..yorumunuz için teşekkürler...

Hediye falan almadım .Kaynanam ben doğum yaptığında doğum hediyesi almadı benim anne olmamı kutlamadı bende ona almadım .

anneme'de kayınvalideme'de iki küçük hediye alıp ikisinede kutladık iiki annemde çok mutlu oldu ne gerek var almasınızda olur dediler ama benim içime sinmedi bişey almadan kutlamak.güzelde bi sofra hazırladım akşam yemeği yedik içtik bugünüde böyle kuladık:)):49::49::nazar::nazar: iyiki ikiside var yaşasın anneler günü:)):nazar::nazar:

ya kızlar..Bi de bana akıl verin lütfen..Ben kayınvalideme epey pahalı bir hediye aldım..Anneler gününden birkaç gün önce o da bana kızım sana çok hoş bir hediye aldım dedi...Herneyse anneler günü geldi ben verdim hediyemi sıra o na geldi..Ayyy kızım kusura bakma hediyeni parkta unutmuşum kayboldu dedi:53:
bunu daha önce iki kez daha yaptı..Acaba bu kadın beni aptal yerine mi koyuyor diyorum..Daha önce aldığını söylediği hediyeleri tarif etmişti..Onları görümcemin üzerinde gördüm:50:
sıkıntı şu:ben bu kadına pahalı hediyeler alırken o nun bana aldığından pişman olup kendi kızına bu hediyeleri vermesi...
Çünkü birşeyi beğenerek aldığı zaman kesinlikle kendi kızı giymeli ve benim üzerimde olmamalı...
o zaman ne diye bana söylüyorsun...Hiç sesini çıkarma, direk kızına ver..Görümcemi de severim iyi kızdır..Ama ben kayınvaldeme hediye alırken para hesabı yapmıyorum...Fakat kadın beni güzel olan birşeylere layık göremiyor..Zaten güzel giyinirsem falan kriz geliyo kadıncağıza çatlıyor..
Bu konuyu görümcemle paylaşsam mı yoksa hiç oralı olmasam mı?kendiyle konuşsam başlar ağlamaya..Zaten iletişim kuran insanı sevmez..Konuşarak anlaşmaya çalışan insanlara bunlar ölmez uzun yaşar falan der..O na göre erdem, içinde tutmak,olmamış gibi davranmaktır...bu konu yiyip bitiriyo yaaa..Hazmedemiyorum

ya kızlar..Bi de bana akıl verin lütfen..Ben kayınvalideme epey pahalı bir hediye aldım..Anneler gününden birkaç gün önce o da bana kızım sana çok hoş bir hediye aldım dedi...Herneyse anneler günü geldi ben verdim hediyemi sıra o na geldi..Ayyy kızım kusura bakma hediyeni parkta unutmuşum kayboldu dedi:53:
bunu daha önce iki kez daha yaptı..Acaba bu kadın beni aptal yerine mi koyuyor diyorum..Daha önce aldığını söylediği hediyeleri tarif etmişti..Onları görümcemin üzerinde gördüm:50:
sıkıntı şu:ben bu kadına pahalı hediyeler alırken o nun bana aldığından pişman olup kendi kızına bu hediyeleri vermesi...
Çünkü birşeyi beğenerek aldığı zaman kesinlikle kendi kızı giymeli ve benim üzerimde olmamalı...
o zaman ne diye bana söylüyorsun...Hiç sesini çıkarma, direk kızına ver..Görümcemi de severim iyi kızdır..Ama ben kayınvaldeme hediye alırken para hesabı yapmıyorum...Fakat kadın beni güzel olan birşeylere layık göremiyor..Zaten güzel giyinirsem falan kriz geliyo kadıncağıza çatlıyor..
Bu konuyu görümcemle paylaşsam mı yoksa hiç oralı olmasam mı?kendiyle konuşsam başlar ağlamaya..Zaten iletişim kuran insanı sevmez..Konuşarak anlaşmaya çalışan insanlara bunlar ölmez uzun yaşar falan der..O na göre erdem, içinde tutmak,olmamış gibi davranmaktır...bu konu yiyip bitiriyo yaaa..Hazmedemiyorum

hiç muhattap olma bence, değmez. sen kötü olursun sonra bak bana inanmıyo oğlum diye bir de ağlar zırlar görürsün canım. boşweeer:63:

Back
X