- Konu Sahibi Altagracia_
-
O anne mi ki arayasın. Boşversene. Böyle böyle tepesine biniyorlar insanın bende aramamayı düşünüyorumÜstünkörü anlattığım için ara denmiş biraz ayrıntıya ineyim bebegım 3 günlükken anne pozitif düşünelim dediğim için hanım ol dedi bana parmağını sallayarak. Ertesi gün sadece eşim üzgün diye haksızlıgı aşikarken gidip özür diledim. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor sonra ne mi oldu hakaretleri günden güne arttı en son bebegımı emzirirken saçım öne düştü diye saçıma vurdu. Burası benım oğlumun evi gelicem dedi tabiki basımızın üstünde yeriniz var dedim dilinde pabuç kadar dedi.
Hala arıyım mı?
canım yaşadıklarının çok benzerini yaşadım.hamilelik değil ama logusalığımı mahvetti.onun geldiği gecenin sabahı doğum yaptım o dakika başladı.8 gün canımı yedi.allahtan 4 gün hastanede kaldım ama geldi gitti söylendi, hemşireler odadan resmen kovdu çıkın dışarı diye.ve bunları hep annemin yanında yaptı.eve geldik 2 gün sonrası annemi kendi evine göndertti.ve annem kapıdan çıktığı gibi bana sataşmaya başladı tek yakalayınca.akşamına eşime beni şikayet etti ve eşimin asla inanmayacağı bir konuda bana iftira attı sonrasında sen kimsin ben seni hala istemiyorum burası benim oğlumun evi ben annesiyim diyerek beni evden kovdu.bebeğimi alıp komşuya geçtim.eşimde bu evden karım ve kızım gidemez deyip internetten biletini almış ve onu hemen otobuslere götürmüş.beni aradı söyledi annesini bırakıp bizi almaya geldi.2.5 yıl oldu ne ben ne eşim konuşmuyoruz.
Öncelikle İçten mesajın için teşekkür ederim
Birkaç şey anlattığım halde nasıl çözmüşsünüz aynen böyle dicek bir insan. Ben bundan sonra nasıl görüşcem yüzüne nasıl bakcam bunları düşünüyorum.
Mesafe diceksiniz mesafe koyduğum gibi sanki hiçbirsey yapmamış gibi sen benden ne istiyorsun seninde evladın var diye beddua edicek yüzüme yüzüme, kadının karakterini biliyorum artık. İnanılmaz hadsiz, karşılık versede kavga çıkarsam diye çok uğraştı bunu kendi oğlu söylüyor.
Amin hepimizin mutluluğu daim olsun. Çok şükür eşim bana ve kızımıza düşkündür.Zaten annesinin huyunu bildiği için doğuma çağırmayalım eminim tatsızlık çıkarır demişti ve dediği çıktı.Benimde en sinir olduğum laftır burası oğlumun evi. Öyle bir dünya yok ama.Geçen kv nin babası ölmüş memleketine gittik orada görüşmek zorunda kaldık ama ne ben ne eşim yüz vermedik.birde niye aramıyorsun anneni diye soruyormuş eşime :) ( bu yazdıklarımdan başka şeylerde yaptı kavga esnasında ) yaa hangi kafayla soruyor bu soruyu? neler yaptın, söyledin be kadın... şimdi cenazeye gittik diye artık konuşacağımızı arayıp soracağımızı düşünüyorsa çok yanılır.eşimede sordum ne yapmayı düşünüyorsun diye eskisi gibi görüşmemeye devam dedi. kendisi bilir ben karışmıyorum.eşim konuşsa bile benim asla konuşmayacağımı biliyor, kabul ediyor ve anlayışla karşılıyor çok şükür.Eşinizi takdir ettim Allah mutluluğunuzu daim etsin. Bu kaynanaların dilinde de hep aynı laf "burası oğlumun evi "!! Herhalde biz kapı süsü oluyoruz evde. Ülkemizdeki erkek annelerinin çoğunun ruh hastası olduğunu düşünüyorum artık. Allah hepimize sabır versin.
Bence burda esinin bakis acisi onemlidir. Eger esin annemi ararsan iyi olur aslinda diye dusunuyor ve ararsan mutlu olacaksa ben olsam esimin hatrina arardim. 2 dk konusmakla bisey olmaz. Illa samimi olacaksin diye bisey de yok. Nasilsin anneler gunun kutlu olsun oldu bitti. Sen esini mutlu etmis olursun. Ama esinin hic boyle bir beklentisi yoksa o zaman madem istemiyorsun aramaAyrıntılar ilk konumda var kısaca özet geçiyorum
Kv dogumumu, lohusalıgımı burnumdan getirdi. Yemediğim laf, trip, hakaret kalmadı
Bir insana nekadar tahammül gösterilebilirse okadar tahammül gösterdim çok pişmanlık yaşadım bukadarına neden izin verdim- verdik diye aylarca kendimi ve eşimi yedim. Yapmadığım, söylemediğim şeylerle eşimi doldurmaya çalıştı
Hiç sensin demedim birdefa saygısızlık etmedim sonrasında defoldu gitti
Doğumumun üstünden aylar geçti hiç konuşmadık.
Anneler günü yaklaşıyor annem bendeydi eşim anneme 3 hediye almış( hersene alır)
Arkadaşımla konuşurken anneler gününde araman gerek aramaman ağır olur dedi. Hiç içimden gelmıyor ne dicem ? Lohusalığımda yaptığı üstün annelik için teşekkür mü edicem?
Sizlerin fikirleri nedir ?
O sana okadar kotu zamaninda annelik yapmamis insan aramak tabikide istemez annelikmi yaptida gunu olcak.ama iste esinin hatrina ara he de gecAyrıntılar ilk konumda var kısaca özet geçiyorum
Kv dogumumu, lohusalıgımı burnumdan getirdi. Yemediğim laf, trip, hakaret kalmadı
Bir insana nekadar tahammül gösterilebilirse okadar tahammül gösterdim çok pişmanlık yaşadım bukadarına neden izin verdim- verdik diye aylarca kendimi ve eşimi yedim. Yapmadığım, söylemediğim şeylerle eşimi doldurmaya çalıştı
Hiç sensin demedim birdefa saygısızlık etmedim sonrasında defoldu gitti
Doğumumun üstünden aylar geçti hiç konuşmadık.
Anneler günü yaklaşıyor annem bendeydi eşim anneme 3 hediye almış( hersene alır)
Arkadaşımla konuşurken anneler gününde araman gerek aramaman ağır olur dedi. Hiç içimden gelmıyor ne dicem ? Lohusalığımda yaptığı üstün annelik için teşekkür mü edicem?
Sizlerin fikirleri nedir ?
Ben net bir şekilde aramam. Eşinizin hatrı için arayın diyenler olmuş da bu kadın lohusayken, o kadar acı çekerken, ezilirken, yerden yere vurulurken eşi anasının karşısına geçip de karısını koruyabilmiş olsaydı bu kadar uzamazdı mevzu. Onun hatrı da geçerliliğini yitiriyor bence. Kadın onun için zaten katlanmış yeterince. Aramayın ya aramayın, değmez, üç günlük dünya. Hak edene hak ettiği gibi davranılır. Demek ki anneniz eşinize annelik yapmış ki içinden gelmiş. Siz 16 temmuzda arayın, dünya yılanlar gününü kutlayın.
16 temmuz yılanlar günü mü ? Bende o günü not edeyim de bende arayayım.
Öyleymiş, nat geo da izlemiştim sanırım, benim de evlilik yıldönümüm
Bizimde 16 temmuz olucaktı yıldönümü, sonra aksilik çıktı da erteledik 1 hafta
Olsun kayınvalidem için önemli birgün, kendisi ayılma bayılma numaraları yapan bi cinsten.
Allah yardımcınız olsun, bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah :)
Hepsi saçmalıktan ibaret. Tüketim için uydurulmuş günler.Anneler günü, sevgililer günü, kandil vb. günlerin sonradan uydurulduğunu, o günlerde habire birilerini aramak zorunda kalmaktan sıkıldığınızı çevrenize ve ailenize benimsetirseniz hayat boyu rahat edersiniz. Yıllardır kafam rahat gerçekten. Eskiden çok stres olurdum, hele ki kandillerde aile bireylerinden birini mutlaka unutur ve küstürürdüm. Ne zordu ya!
(Ha bu arada bu tür günlere gerçekten inanmıyorum.)
Böyle insan olmayan kişileri kayınvalideniz bile olsa aramayın. Eşiniz üZülüyorda siz üzülmüyormusunuz. Kendinizden habire verip durmayın yoksa hep böyle gider.Üstünkörü anlattığım için ara denmiş biraz ayrıntıya ineyim bebegım 3 günlükken anne pozitif düşünelim dediğim için hanım ol dedi bana parmağını sallayarak. Ertesi gün sadece eşim üzgün diye haksızlıgı aşikarken gidip özür diledim. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor sonra ne mi oldu hakaretleri günden güne arttı en son bebegımı emzirirken saçım öne düştü diye saçıma vurdu. Burası benım oğlumun evi gelicem dedi tabiki basımızın üstünde yeriniz var dedim dilinde pabuç kadar dedi.
Hala arıyım mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?