anneler hep içine mi atmalı ?

nil64

Yarım asırlık dünkü çocuk..
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
56
73
88
61
kızım sözlendi ve 3 hafta sonra nişanı olacak ..huzursuzum...oysa ilk kızımızı evden gelin çıkardık yani alışkın olmam lazım...huzursuzluğumun sebebi herhalde yeni damat adayımın sadece kızımı alıp gitmesi bizi dış kapının mandalı gibi görmesive bizim bulunduğumuz şehirde yaşamaya yanaşmamak istemesi...kızımın mesleki kariyeri nedeniyle bulunduğu görevinden ayrılmaması başka bir yerde eğitimini tamamlamaması gerek ama gel gelelim damat adayı küçük bir anadolu şehrinde ve işinden memnun olduğunu belirtip kendisine baskı kurulmamasını söylüyor kızıma.. Büyük damadım ailelerin görüştüğü bir ortamda bu konuyu dile getirip ne düşündüklerini yani damat adayının bulunduğumuz şehirde ki( 3 büyük şehirden biri ) iş araştırmasına girmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunda dünürümüz gençlerin kararı cevabını aldı..sonradan bir konuşma sırasında üzerine vazife olmayan sözler ediyor diye de suçlandı..baldızının daha doğrusu kız kardeşinin mesleki kariyerini ve beni düşünerek yappmıştı o konuşmayı aslında.. Dünürlerimiz bu konuyu dile getirmiyor ve geçiştiriyor ,kızım ise düşüncelerini net bir şekilde bana söylüyor ama sözlüsüne gelince farklı konuşuyor ve sanki benonların hayatlarına müdehale eden anne durumuna düşüyorum..kızlarım benim zayıf noktam zaafım bunu kabul ediyorum ama bu durum kızımın geleceği ile ilgili...her yönden kızım bir beden büyük ama sevmiş istemiş Allah yakıştırmış bir şey diyemiyoruz ama böyle bir durumda dünürlerimizle bu konuyu açıklığa getirmemiz bi yaptırım uygulamamız gerekmiyor mu?buna da mı hakkımız yok ?suçlu ben mi oluyorum ?annelik hep susmayı mı gerektiriyor ? çünkü beni bu yaşına kadar kırmayan ,içimizi birbirimize döktüğümüz sırdaşım kızım sanki beni susturmaya biraz da suçlamaya başladı..ben onun geleceğini düşünürken tabi ki bir kaç yıl aynı şehirde kalmasını evden gelin çıkarken uzaklara gitmemesini de düşünüyorum istiyorum...bunu istemeye bir anne olarak hakkım yok mu? herkes eşya bilezik düğün konusunu konuşurken isteklerini belirtirken bizim daha nişan olmadan bu konuyu açıkça konuşmamızın bir mahzuru yoktur herhalde ? duygularımı buraya yazmam bile rahatlattı...şimdiden teşekkürler

Ahh anneciğim güzel anne seni çok iyi anlıyorum.
Sen kızından uzakta olmak istemiyorsun kimse evladından uzakta olmak istemez fakat damadının ailesi de oğullarının yanlarında olmasını istiyor.
Sanırım damat baskın bir karakterde ve kızınız çok aşık olduğu için onunla birlikte nere olursa yaşarım diye düşünüyor.
Genelde Türkiyede böyle yani herkes benim gibi evlenip de anasının dizinin dibinde oturmuyor ki ben de evlendiğimde başka bir şehirde yaşadım iki yıla yakın.
Yani genelde kadınlar evlenirken daha çok fedakarlık yapıyor. Hatta bir arkadaşım da sevdiği adam için yüksek lisansı bırakıp onun memleketine yerleşti. Kızınız küçük mü acaba?
Şunu da belirtmek istiyorum keşke bir orta yolu olsa iki aileye ortak uzaklıkta bir şehirde olabilseler.
Her zaman erkek ailesine yakın olmak, evlilik için eğitimden ödün vermek aslında hoş değil.

Son düzenleme:
Ne guzel desteklemissiniz beni :) mutlu oldum.. damat da ailesinden uzakta ailesi ise yasadigimiz ile yakin sahil kasabasinda..yani kızım bulundugu yerden ayrilmamasi her iki aile için de uygun ..üstelik kızim devlet memuru onun ki özel sektör..olacak ış degil aslında ...evet baskın biraz hem kızım gibi birini bulmuş hem baskın dicem ne olur beni bu sözumle yargilamayin ..

kızınızın neden şehirden ayrılmaması gerekiyor biraz açar mısınız?
yani okulu bitmiş memur olmuş zaten. tayin isteyip gidecek işi bırakmayacak değil mi?

hiç yadırgamam valla.aynen dediğiniz gibi gül kızlarınızı bulmuşlar da bunuyorlar denir buna:)
benim ailem de aynısını der bazen,özellikle babam.eşimiz çok sevse de arsıra gıcık olduğunu biliyorum:)
erkekler genelde kendi düzenleri bozulsun istemiyorlar.kadın kendisine daha rahat çevre ediniyor ,erkek kalas olduğu için daha zor oluyor:)bu sebeple uyum sağlamasını istedikleri kişi kadın oluyor.
şimdi kızınız bulutların üstünde ve evliliği bilmiyor ya ,damatla ilgili söyleyceğiniz herşey ona batacak.bu yüzden mesela bu konuyu ablası konuşsa onunla ne dersiniz?

Sizi anliyorum. Kiziniz her seyden onemli. Fakat benim fikrim şu.

Kucuk damat biraz hakli. Buyuk damada soz hakki düşmez. Keske kucuk damadinizla bas basa konussaydiniz.

Bir de sizin olduğunuz sehre tasinirsa ic guveysi gibi hissetmis olabilir.

Ben de devletteyim ,eşim ozelde. Gayet mutluyuz.

Kızınız mutluysa MALESEF susmaktan başka yol yok. Zaten şimdiye kadar kızınız susturmaya çalıştıysa niyetinizi de biliyordur.
İnşallah olmaz da eğer mutsuz olursa zaten yine yanında olacaksınız. O zamana kadar sizin almak istediğiniz önlemler işe yaramaz.
Aşk eğitim, kültür, seviye anlamıyor işte.

Zor bir sınav sonucu kazandigi bölümün uzmanlığini yapıyor ve puani gidecegi şehirin puanindan yuksek yani çalıstiği kurum Türkiyede ilk 5 te yani buradan anca cok daha isim yapmış bir yere gitmesi onun gelecegi icin iyi olur.Aslinda kendisinin ne kadar yogun olursa olsun gitme gibi bir niyeti yok ama bunu kesin bir dille belirtmiyor sozlusune ve ailesine ..bu da beni üźüyor tedirgin ediyor ..yeni damadimiz bana baski kurma olur mu hıcbir konuda özellikle bu konuda diyor ama bu baskı degil ki mantıkli olani bu ..yani objektif olarak bu duruma bakan biri beni haklı bulur..asıl sorun kızımin daha dogrusu kızlarımin ailesine bağli olmasi.. bagımlı olmalarini ben de istemem ama bizden kopuk senede bir iki kere görusulmesi fikri beni uzuyor ki hiç kardeşim yok 3 kızim ve eşim

size anne diye bilir miyim?
anne olmak demek evladının her hali için edişe etmek demek, evlenecek,yuva kuracak ama bir mesleği ve kariyeri var yüksele bilme şansı var bunu kaçırmasını istemiyorsunuz, sizden uzaklaşacak diye zaten buruksunuz ama biz evlatlar sizin gördüklerinizi ne yazık ki bir bakışta göremiyoruz, bazen bırakmanz lazım bizi, kendi kendimize ve yaşayarak öğrenmeliyiz, öğrenmeliyiz ki anneler hep haklı çıkarlar, kızınıza da fazla yüksenmeseniz nihayetinde evleniyor ve bunlar onun en heyecanlı zamanları bırakın tadını çıkarsın, sizde çıkarmaya çalışın kızınızın heyecanı ile heyecanlanın, inanın oda düşünüyordur ama AŞK görmesine engel oluyor, siz annesiniz, olurya (Allah esirgesin ama) kızınız gittikten sonra keşke kalsaydım dediğinde ona siz diyeceksiniz "olur mu kızım sen yuva kurdun, gitmen gerekiyordu gittin".

ellerinden öperim, saygılar.

Ablası da konuşuyor bu konuyu hem de benim gibi duygularini katmadan .mantikli olanin bu oldugunu soyluyor bakalim hayirlisi..haklisin ne desem batiyor kızıma kızlar ne kolay tabiri caizse satıyor annelerini

benım kardesımde devlette damadımız ozelde..kaldıkı evlendıklerınde damat ıssızdı dusunun..ama genede onun oldugu yere tayın ıstedı kardesım..malesef boyle gelmıs boyle gıdıyor...hep erkek nerdeyse kıza oraya gıtmek düşüyor..doğru mu tabıkı hayır...ama erkekler bırakın sehrı ılçeyı bıle degıstırmek ıstemıyor...mısal benım esım
anne olarak haklısınız ama çok ustelemeyın cunku kızınız bellıkı kabul edecek bakmayın ıstemıyorum dedıgıne..bu durumda sız kotu olmayın dıger damatta kotu olmasın...zaten sız varken babası varken bencede damadın sorması uygun düşneniş

Ben olsam gitmezdim. Evlendim, ilçe bile değiştirmedim. Eşim benim oturduğum semte geldi hemde hiç bir çevresi olmamasına rağmen, benim sebebim annem olmadığı için elimin hep ailemin üzerinde olmasının gerektiğiydi. Eşim de bu düşünceme saygı gösterdi.

Kaldı ki sizin kızınızın geleceği için haklı ve mantıklı sebepleriniz var. Özel sektör her yerde aynı, bu bir bahane olamaz. Damadınız sadece kendini değil, kızınızın da ne istediğini düşünmeli. O konuda baskı yapma, bu konuda baskı yapma deyip direkt susturunca her şey kendi menfaatine göre olmuş oluyor.

Buyuk damat eşim yokken anneler otururken konuyu acmişti zaten ve eşim benim gibi biri degil yani hiçbir sey umurunda degildir .bir de bizim meselemiz şu uzmanlik egitimi bitince örneğin x şehrinden mi mezunzun yoksa digerinden mi ?özelde iş ararken bile kızımın şu an çalıştıği kurum onun için avantajlı ben bu yüzden ısrar ediyorum .neyse Allah başka dert vermesin derdi olanlara da derman versin.iş olacağina varacak artik ...

Karîşmayın ve duruma alışmaya çalışın. Elinizden bisey gelmez kötü olduğunuz ile kalırsınız. Kızınız belliki her şartlarına tamamdır diyor .

Bana kimse uzağa gitme demedi. Ama ben eşime tek çocuğum 10 dk mesafeden öteye gidemem dedim. Ama gidebilen çoçuk annesini sevmiyor demek değil tabiki.

Kariyeri için de bişey yapamazsınız. Koca kız. Ama İleride iyiki kariyerimi feda ettim demeyeceğine eminim.

Keşke annemiz i dinleseydik hep. Sonradan kafamıza daha az vururduk herhalde.

Nil hanım bir anne olarak kızınızı düşünmenizi yadırgamıyorum.
Ama diğer damadınızın konuşması olmamış.
Yani orada haklı karşı taraf.
Kızınız da eminim şuan hem nişanlısı hem kendi menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa, onu yapacaktır.
Siz sadece kızınızla konusun ve onun gelecegi için böyle düşündüğünüzü yoksa önceliğinizin zaten onun huzuru ve mutlulugu oldugunu belirtin.
Birde aynı şehir de de olsanız zaten sürekli görüşemiceksiniz :)
Çalışan insanların sürekli kız yada erkek tarafına gitme zorunluluğu hissetmesi evliliklere olumsuz yansıyor burada bol bol okuyorsunuz dur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…