Olsun ...sık sık gorusemesek de aracimiza binip kısa sürede zor zamanlarda birnirimize en kısa sürede ulaşabilme ihtimali güzel değil miNil hanım bir anne olarak kızınızı düşünmenizi yadırgamıyorum.
Ama diğer damadınızın konuşması olmamış.
Yani orada haklı karşı taraf.
Kızınız da eminim şuan hem nişanlısı hem kendi menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa, onu yapacaktır.
Siz sadece kızınızla konusun ve onun gelecegi için böyle düşündüğünüzü yoksa önceliğinizin zaten onun huzuru ve mutlulugu oldugunu belirtin.
Birde aynı şehir de de olsanız zaten sürekli görüşemiceksiniz :)
Çalışan insanların sürekli kız yada erkek tarafına gitme zorunluluğu hissetmesi evliliklere olumsuz yansıyor burada bol bol okuyorsunuz dur :)
Olsun ...sık sık gorusemesek de aracimiza binip kısa sürede zor zamanlarda birnirimize en kısa sürede ulaşabilme ihtimali güzel değil mi
nil hanım bizde her iki ailemizden ayrı bir şehirde yaşamaya başladık ne yazık ki. emin olun haklısınız ikimizde ailelerden uzakta çok zorlanıyoruz. ama keşke bunu daha farklı bir şekilde anlatsaydınız damadınıza. yarın öbür gün bebekleri olunca ikisi de çalışırken o bebeğe kimin bakacağı. hasta olduklarında kimin yardıma geleceği. kızınızın tüm çevresini bir şehirde bırakıp başka bir şehirde yaşarken ne kadar bunalacağı gibi gibi. ama daha sakin bir ortamda anne oğul gibi konuşarak.
belki de kızınızı sizden uzak tutacağından üzülüp damadınıza çok sıcak davranamadınız ve kızınızı daha üstün gördüğünüzü kendisine belli ettiniz
kızım sözlendi ve 3 hafta sonra nişanı olacak ..huzursuzum...oysa ilk kızımızı evden gelin çıkardık yani alışkın olmam lazım...huzursuzluğumun sebebi herhalde yeni damat adayımın sadece kızımı alıp gitmesi bizi dış kapının mandalı gibi görmesive bizim bulunduğumuz şehirde yaşamaya yanaşmamak istemesi...kızımın mesleki kariyeri nedeniyle bulunduğu görevinden ayrılmaması başka bir yerde eğitimini tamamlamaması gerek ama gel gelelim damat adayı küçük bir anadolu şehrinde ve işinden memnun olduğunu belirtip kendisine baskı kurulmamasını söylüyor kızıma.. Büyük damadım ailelerin görüştüğü bir ortamda bu konuyu dile getirip ne düşündüklerini yani damat adayının bulunduğumuz şehirde ki( 3 büyük şehirden biri ) iş araştırmasına girmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunda dünürümüz gençlerin kararı cevabını aldı..sonradan bir konuşma sırasında üzerine vazife olmayan sözler ediyor diye de suçlandı..baldızının daha doğrusu kız kardeşinin mesleki kariyerini ve beni düşünerek yappmıştı o konuşmayı aslında.. Dünürlerimiz bu konuyu dile getirmiyor ve geçiştiriyor ,kızım ise düşüncelerini net bir şekilde bana söylüyor ama sözlüsüne gelince farklı konuşuyor ve sanki benonların hayatlarına müdehale eden anne durumuna düşüyorum..kızlarım benim zayıf noktam zaafım bunu kabul ediyorum ama bu durum kızımın geleceği ile ilgili...her yönden kızım bir beden büyük ama sevmiş istemiş Allah yakıştırmış bir şey diyemiyoruz ama böyle bir durumda dünürlerimizle bu konuyu açıklığa getirmemiz bi yaptırım uygulamamız gerekmiyor mu?buna da mı hakkımız yok ?suçlu ben mi oluyorum ?annelik hep susmayı mı gerektiriyor ? çünkü beni bu yaşına kadar kırmayan ,içimizi birbirimize döktüğümüz sırdaşım kızım sanki beni susturmaya biraz da suçlamaya başladı..ben onun geleceğini düşünürken tabi ki bir kaç yıl aynı şehirde kalmasını evden gelin çıkarken uzaklara gitmemesini de düşünüyorum istiyorum...bunu istemeye bir anne olarak hakkım yok mu? herkes eşya bilezik düğün konusunu konuşurken isteklerini belirtirken bizim daha nişan olmadan bu konuyu açıkça konuşmamızın bir mahzuru yoktur herhalde ? duygularımı buraya yazmam bile rahatlattı...şimdiden teşekkürler
Sanmiyorum ben gayet sıcagim cevremdeki butun gencler kız olsun erkek olsun beni sever ne kadar tatlı bir anne oldugumu soylerler ☺ben bu davranişini beni tanimamasina ve kaýinvalidelere önyargili bakmasina bagliyorumnil hanım bizde her iki ailemizden ayrı bir şehirde yaşamaya başladık ne yazık ki. emin olun haklısınız ikimizde ailelerden uzakta çok zorlanıyoruz. ama keşke bunu daha farklı bir şekilde anlatsaydınız damadınıza. yarın öbür gün bebekleri olunca ikisi de çalışırken o bebeğe kimin bakacağı. hasta olduklarında kimin yardıma geleceği. kızınızın tüm çevresini bir şehirde bırakıp başka bir şehirde yaşarken ne kadar bunalacağı gibi gibi. ama daha sakin bir ortamda anne oğul gibi konuşarak.
belki de kızınızı sizden uzak tutacağından üzülüp damadınıza çok sıcak davranamadınız ve kızınızı daha üstün gördüğünüzü kendisine belli ettiniz. bu yüzden olabilir mi damadınızın tavrı?
Sanmiyorum ben gayet sıcagim cevremdeki butun gencler kız olsun erkek olsun beni sever ne kadar tatlı bir anne oldugumu soylerler ☺ben bu davranişini beni tanimamasina ve kaýinvalidelere önyargili bakmasina bagliyorum
Zor bir sınav sonucu kazandigi bölümün uzmanlığini yapıyor ve puani gidecegi şehirin puanindan yuksek yani çalıstiği kurum Türkiyede ilk 5 te yani buradan anca cok daha isim yapmış bir yere gitmesi onun gelecegi icin iyi olur.Aslinda kendisinin ne kadar yogun olursa olsun gitme gibi bir niyeti yok ama bunu kesin bir dille belirtmiyor sozlusune ve ailesine ..bu da beni üźüyor tedirgin ediyor ..yeni damadimiz bana baski kurma olur mu hıcbir konuda özellikle bu konuda diyor ama bu baskı degil ki mantıkli olani bu ..yani objektif olarak bu duruma bakan biri beni haklı bulur..asıl sorun kızımin daha dogrusu kızlarımin ailesine bağli olmasi.. bagımlı olmalarini ben de istemem ama bizden kopuk senede bir iki kere görusulmesi fikri beni uzuyor ki hiç kardeşim yok 3 kızim ve eşim
Haklisiniz herseyi acikca soylemekte fayda var ama yapi olarak bunlari net bi sekilde soyleyememe gibi bir kusurumuz var ..buraya yazma sebebim de buydu zaten ısrar edip düsuncelerimizi net bir sekilde soylemeliyimiz diye ebeveyn olarak ? Ama artik guzel bir dille damatla konusmak gerekiyor çunku annesi de bize her ikimize de yakin olmalilar destegimiz acisindan demisti bizimki biraz inatçi keci sanirim :d bana baskı yapma kendimi kötü hissediyorum demiş :) burada da iş bulma konusu o kadar sıkıntılı degil onu da belirteyim bu arada..bunu siz değil kızınız nişanlısına söyleyecek.
siz söylerseniz damat der ki evlenmemizi istemiyor bizi ayırmak istiyor.
kızınız madem ayakları üstünde durabilen aklı başında birisi, o zaman alacak nişanlısını karşısına (ki bence nişandan önce konuşmalıydı) ben hayatımızı burada kuralım istiyorum, işimden ayrılmak istemiyorum diyecek.
benim eşim de özel sektör çalışanıydı.
ben 3 şehir değiştirdim evlendikten sonra (devlet memuruyum) işini bıraktı benle geldi. geldiğimiz şehirlerde iş bulmaya çalıştı.
bunun da kötü yanı işi hazır değilse o işsizlik dönemi çok yıpratıcı oluyor erkek için.
Endiselerinize icten ice hak versem de karismamaniz gerektigini dusunuyorum.
Ikisine birakmak gerekiyor karari.
Iliskilerde bir taraf baskin olabilir, bunda da sorun yok. Kiziniz kabul ettikten sonra baskasinin yorum yapmasi dahi hos degil.
Bence de bu onların aralarında karar vermesi gereken bir durum.
Ama sanırım konu sahibinin kızı annesine başka nişanlısına başka konuşuyor.
Nil hanım kızınız önce karar versin ne istediğine.
sonra da bunu nişanlısına açıkça söylesin.
siz onun yerine damadınızla konuşamazsınız.
bu defa "annen bize karışıyor" olur.
zaten sizin karışmanız da hoş olmaz iki yetişkin insan varken.
kızınız belki artıları eksileri düşünüp kariyerinde ilerleme fırsatından feragat etmeyi göze almıştır.
(ben olsam nişanlımı ikna ederdim işimden ayrılmamak için, ama tersi de olsa bu kızınızın kararı. nişanlısı ya geleceksin ya bu iş biter falan mı diyor acaba?)
kızım sözlendi ve 3 hafta sonra nişanı olacak ..huzursuzum...oysa ilk kızımızı evden gelin çıkardık yani alışkın olmam lazım...huzursuzluğumun sebebi herhalde yeni damat adayımın sadece kızımı alıp gitmesi bizi dış kapının mandalı gibi görmesive bizim bulunduğumuz şehirde yaşamaya yanaşmamak istemesi...kızımın mesleki kariyeri nedeniyle bulunduğu görevinden ayrılmaması başka bir yerde eğitimini tamamlamaması gerek ama gel gelelim damat adayı küçük bir anadolu şehrinde ve işinden memnun olduğunu belirtip kendisine baskı kurulmamasını söylüyor kızıma.. Büyük damadım ailelerin görüştüğü bir ortamda bu konuyu dile getirip ne düşündüklerini yani damat adayının bulunduğumuz şehirde ki( 3 büyük şehirden biri ) iş araştırmasına girmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunda dünürümüz gençlerin kararı cevabını aldı..sonradan bir konuşma sırasında üzerine vazife olmayan sözler ediyor diye de suçlandı..baldızının daha doğrusu kız kardeşinin mesleki kariyerini ve beni düşünerek yappmıştı o konuşmayı aslında.. Dünürlerimiz bu konuyu dile getirmiyor ve geçiştiriyor ,kızım ise düşüncelerini net bir şekilde bana söylüyor ama sözlüsüne gelince farklı konuşuyor ve sanki benonların hayatlarına müdehale eden anne durumuna düşüyorum..kızlarım benim zayıf noktam zaafım bunu kabul ediyorum ama bu durum kızımın geleceği ile ilgili...her yönden kızım bir beden büyük ama sevmiş istemiş Allah yakıştırmış bir şey diyemiyoruz ama böyle bir durumda dünürlerimizle bu konuyu açıklığa getirmemiz bi yaptırım uygulamamız gerekmiyor mu?buna da mı hakkımız yok ?suçlu ben mi oluyorum ?annelik hep susmayı mı gerektiriyor ? çünkü beni bu yaşına kadar kırmayan ,içimizi birbirimize döktüğümüz sırdaşım kızım sanki beni susturmaya biraz da suçlamaya başladı..ben onun geleceğini düşünürken tabi ki bir kaç yıl aynı şehirde kalmasını evden gelin çıkarken uzaklara gitmemesini de düşünüyorum istiyorum...bunu istemeye bir anne olarak hakkım yok mu? herkes eşya bilezik düğün konusunu konuşurken isteklerini belirtirken bizim daha nişan olmadan bu konuyu açıkça konuşmamızın bir mahzuru yoktur herhalde ? duygularımı buraya yazmam bile rahatlattı...şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?