anneler hep içine mi atmalı ?

Olsun ...sık sık gorusemesek de aracimiza binip kısa sürede zor zamanlarda birnirimize en kısa sürede ulaşabilme ihtimali güzel değil mi

nil hanım bizde her iki ailemizden ayrı bir şehirde yaşamaya başladık ne yazık ki. emin olun haklısınız ikimizde ailelerden uzakta çok zorlanıyoruz. ama keşke bunu daha farklı bir şekilde anlatsaydınız damadınıza. yarın öbür gün bebekleri olunca ikisi de çalışırken o bebeğe kimin bakacağı. hasta olduklarında kimin yardıma geleceği. kızınızın tüm çevresini bir şehirde bırakıp başka bir şehirde yaşarken ne kadar bunalacağı gibi gibi. ama daha sakin bir ortamda anne oğul gibi konuşarak.

belki de kızınızı sizden uzak tutacağından üzülüp damadınıza çok sıcak davranamadınız ve kızınızı daha üstün gördüğünüzü kendisine belli ettiniz. bu yüzden olabilir mi damadınızın tavrı?

Olsun ...sık sık gorusemesek de aracimiza binip kısa sürede zor zamanlarda birnirimize en kısa sürede ulaşabilme ihtimali güzel değil mi

Güzel tabi ki, ama türkiye sınırlarında uçakla da her yere en fazla 1 saatte ulaşabilirsiniz :)
Siz biraz etegimde dursunlar tavrındasınız ama damadın ailesi de aynı tavırı gösterebilir bu durum da.
Bence rahat bırakın gençleri ne halleri varsa görsünler

Rabbim inşallah utandırmasın çok mutlu huzurlu bir yuvası olsun kızınızın..
Annem gibi gördüm sizi...
Durum çok elzem bir şey mi tam çözemedim..
Benim eşim de çalışmama aşırı karşıydı...
Atamıştım ama istemiyordu çalışmamı..
Ama ailelerin tanışmaya geldiği gün annem direk söyledi..
Bir ricam var dedi, kızım kesinlikle çalışacak bu ikisi için de güzel dedi..
Eşime laf bile düşmedi büyükler de saygı gösterdi o da kabullendi..
Diğer damadınızın konuşması onlara kırıcı gelmiş olabilir ondan bir tepki oluşmuş olabilir..
Babası ya da sizin net olarak belirtmeniz gerekir (tabi kızınız da istiyorsa)
Kızınız da aklına koymuşsa gideceğini zaten elinizden bir şey gelmez..
Sadece dua edin mutlu huzurlu olsunlar..
Ama baştan da damadınızı bu kadar alttan almayın kızınız biraz bu konuda ilgili olsun sözlüsüne gereken uyarıyı yapsın..

Sanmiyorum ben gayet sıcagim cevremdeki butun gencler kız olsun erkek olsun beni sever ne kadar tatlı bir anne oldugumu soylerler ☺ben bu davranişini beni tanimamasina ve kaýinvalidelere önyargili bakmasina bagliyorum

Sanmiyorum ben gayet sıcagim cevremdeki butun gencler kız olsun erkek olsun beni sever ne kadar tatlı bir anne oldugumu soylerler ☺ben bu davranişini beni tanimamasina ve kaýinvalidelere önyargili bakmasina bagliyorum

belki de kızınız nişanlısıyla konuşurken bişeyler dedi büyük damadınız da öyle sorunca üstüne rutubetten nem kaptı. çok da üstelemeniz damadınızla tamamen kopmanıza sebep olur mu acaba? belki kendi hallerine bırakıp arada kızınıza ayrı şehirde yaşamanın zor olduğunu laf arasında anlatabilirsiniz.

bunu siz değil kızınız nişanlısına söyleyecek.
siz söylerseniz damat der ki evlenmemizi istemiyor bizi ayırmak istiyor.
kızınız madem ayakları üstünde durabilen aklı başında birisi, o zaman alacak nişanlısını karşısına (ki bence nişandan önce konuşmalıydı) ben hayatımızı burada kuralım istiyorum, işimden ayrılmak istemiyorum diyecek.
benim eşim de özel sektör çalışanıydı.
ben 3 şehir değiştirdim evlendikten sonra (devlet memuruyum) işini bıraktı benle geldi. geldiğimiz şehirlerde iş bulmaya çalıştı.
bunun da kötü yanı işi hazır değilse o işsizlik dönemi çok yıpratıcı oluyor erkek için.

bence cok fazla bu durumu kafanıza takmayın gercenten Allah ınsanın rızkını nerde yazmıssa orda kazanılıyor cunku bende annemden uzaga gelın oldum 2 yılda kayınvalıdeme yakın anneme uzak yasadım 2 yılın sonunda esımın işi bebegımızın oluşubenım çalışmaya devam etmeye karar vermem bebişe annemın bakacak olması gıbı sebeplerle benım hıcbır çabam olmaksızın Allah'ım benı annemın diznin dibine 1-2 bina ilersine taşınmamı nasip etti çok sukur.2 yıl bıraz zorluk cektım ama sonunca guzel oldu.ılkbaslarda annemde bırkac kez benı yakınında ıstedıgını soyledıysede arkadasların yazdıgı gıbı kör aşık olarak ve esımın baskın karaklterıyle onun aılesının yakınına tasınmıstık ama sonra cok sukur annemın yanındayım.dua edın ınsallah kızınızda benımgıbı mumkun olmayan bır durumu yasar ve yanınaza yakınınıza gelır

Haklisiniz herseyi acikca soylemekte fayda var ama yapi olarak bunlari net bi sekilde soyleyememe gibi bir kusurumuz var ..buraya yazma sebebim de buydu zaten ısrar edip düsuncelerimizi net bir sekilde soylemeliyimiz diye ebeveyn olarak ? Ama artik guzel bir dille damatla konusmak gerekiyor çunku annesi de bize her ikimize de yakin olmalilar destegimiz acisindan demisti bizimki biraz inatçi keci sanirim :d bana baskı yapma kendimi kötü hissediyorum demiş :) burada da iş bulma konusu o kadar sıkıntılı degil onu da belirteyim bu arada..

Endiselerinize icten ice hak versem de karismamaniz gerektigini dusunuyorum.

Ikisine birakmak gerekiyor karari.

Iliskilerde bir taraf baskin olabilir, bunda da sorun yok. Kiziniz kabul ettikten sonra baskasinin yorum yapmasi dahi hos degil.

Sizin, kızınızı evlenirken bu kadar düşünmeniz ve beni, annemin boşanırken ve sonrasında 2 yıldır aramaması...

Endiselerinize icten ice hak versem de karismamaniz gerektigini dusunuyorum.

Ikisine birakmak gerekiyor karari.

Iliskilerde bir taraf baskin olabilir, bunda da sorun yok. Kiziniz kabul ettikten sonra baskasinin yorum yapmasi dahi hos degil.

Bence de bu onların aralarında karar vermesi gereken bir durum.
Ama sanırım konu sahibinin kızı annesine başka nişanlısına başka konuşuyor.

Nil hanım kızınız önce karar versin ne istediğine.
sonra da bunu nişanlısına açıkça söylesin.
siz onun yerine damadınızla konuşamazsınız.
bu defa "annen bize karışıyor" olur.
zaten sizin karışmanız da hoş olmaz iki yetişkin insan varken.

kızınız belki artıları eksileri düşünüp kariyerinde ilerleme fırsatından feragat etmeyi göze almıştır.

(ben olsam nişanlımı ikna ederdim işimden ayrılmamak için, ama tersi de olsa bu kızınızın kararı. nişanlısı ya geleceksin ya bu iş biter falan mı diyor acaba?)

Ama iş kızınızda bitiyor yani. O ne karar verirse ona göre davranın bence. Yoksa karışan anne olursunuz.

Durumu tamamen yanlis nitelendiriyor olabilirim de fakat konu sahibinin bilerek hatta belki bilmeden psikolojik baski uyguladigini ve kizinin bu yuzden ikili oynadigini dusunuyorum.

Nil hanim, yapacaginiz bir fazladan karisma durumu hayatınızı etkileyebilir. Kendimden ornek vereyim, iki tarafa da yakin ya da uzak degilim. Cat kapilik bir durum da yok kalmalik bir durum da yani. Bu esimle benim ortak kararimizdi ama payim cok buyuktu. Zirt pirt gelsincilik istemiyordum ve esimin tarafinda bu coktu. Esimin ailesi ile sorunum yok, hatta forumda falan bile hep yazarim kayinvalidemin bana emegi anneminkinden buyuk. Ama kayinvalidem bile bana yakin oturun dese "hayirdir?" Der mesafemi koyardim. Bu kadar yakin olmazdim ona.

Ve konuya cevap vermek gerekirse annelerin dahi (anneligin babaliktan buyuk oldugunu savunurum) cocugun nerede yasayacagina karar verme hakki yok.

Günlerdir 30 ar gramlık bilezikler şart koşulmuşken
Böyle bir konu görmek içimi rahatlattı
Siz haklısınız herkes evladının geleceğini ve yakın olmasını düşünür
Kızınızın gözünde perde var sizin kadar mantıklı düşünemiyor
Evlilik mi kariyer mi deseler, ben kariyer derim

iyotsuztuz Yukarı da yazdıklarına katılıyorum.
Bende karışmıyorum yaklaşımını samimi bulmadım, damat bile devreye sokulmuş gibi duruyor buradan. abla konuşuyor..
Yani bir baskı bariz var. kız arada bırakılmış.

Ben sizin endişelerinize hak veriyorum. Ben de devlet memuruyum. Atandığım kurumun başka illerde birimi yok. Yani bir yerden ayrıldığımda geri dönme şansım yok. Eşim de başka bir ilde askeri personel. Hem oranın şartlarını beğenmediği için hem de benim iş imkanlarım iyi olduğu için düzenimizi bozmamayı tercih ettik. Eşim sürekli tayinci olacağı için ve benim her yere gitme şansım olmadığı için (mesleğim gereği) babamın tanışmaya geldiklerindeki tek şartı; kızımı okuttum çok emek verdi ileride istifa et işi bırak oğlumuzun yanına git gibi bir düşünceniz olmasın kızımın çalışmasını ayaklarının üzerinde durmasını istiyorum olmuştu. Bu nedenle kimse bana baskı yapamadı. Eşim zaten bencil bir insan değildir sağolsun sırf geleceğimizi bir nevi benim de kariyerimi düşündüğümüz için ayrı yaşıyoruz ve eşim benim bulunduğum yere gelmeye çalışıyor. Arada kayınvalidem oğlumun tayini bulunduğumuz ile çıkmazsa gidersin artık diyor, oraya gidemem anne iş imkanımın olduğu yer olursa ancak giderim kendimi ve psikolojimi de düşünmek zorundayım diyorum. Velhasıl burada siz ne yaparsanız yapın kızınız net bir tavır sergilemediği sürece bir sonuca ulaşamazsınız. Yapacağınız tek şey kızınızın çok fazla üzerine gitmeden ileride pişman olabileceğini ve fedakarlıkların tek değil karşılıklı olarak yapılması gerektiğini söylemek. Bundan sonrası onun kararına bağlı.

bırakın gitsin tek diyebilecegim bu.denesin olmuyorsa bir çaresine bakarlar ama duanızı eksik etmeyin.

Hepinize tesekkur ederim bazi fikirlere tam katilmasam da saygi duyarim kizimla konustum binbir emekle kazandigi konumunu birakip bir anadolu universitesinde devam etmeyi istemedigine beni ikna etti içimi rahatlatti sözlusune gelince ilk işi oldugunu gelirinin tatmin edici oldugunu şehri sevdigi icin ayrilmayi istemedigini soyledi bana zamana birakalim anne dedi elbet ikna olur diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…