Anneler her zaman doğru mu hisseder?

Asdfhkk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2011
1.353
1.171
333
32
İyi geceler

Bu saate canımı sıkan olayı özet geçeyim.
Erkek arkadaşımın ailesi geldi tanışmaya farklı şehirden geldikleri için yatma hariç misafir ettik kahvaltı yemek çay kahve faslı derken 2 gün boyunca birlikteydik ailecek...

Erkek arkadaşım biraz rahat bir tip herhangi bir saygısızlığı olmadı gayet kravatlı gömlekli geldi,babam samimi davrandığı için olsa gerek o da rahattı ilk anlar dışında gerilmedi samimi sohbet gelişti. Annem biraz soğuk bir karakter rahat değildir pek herkesle samimi olmaz. Erkek arkadaşımlar gidince gel bi konuşalım diyince şaşırdım çünkü çok ciddi bir ses tonuyla söyledi oysa ben her şey iyi gitti sanıyordum zaten babama göre de normalmiş benim için tamam dedi.Başladı konuşmaya sert bir şekilde...
"sence bu çocuğun davranışları normal mi? Yemek yemesi bile tuhaf,çok fazla rahat,insan ilk kez gittiği evde bu kadar çok yer mi?" vs vs.

Erkek arkadaşımı savundum herkes bizim gibi olmayabilir,herkes aynı karakterde olacak diye bir şey yok diye ama bende biraz daha temkinli olması gerektiğinin farkındayım sağolsun hiç çekilmesi yok içinden geldiği gibi konuşur davranır ben bunda art niyet aramıyorum belki sevdiğim için gözüme batmıyor az çok tanıyorum ben öyle kabullendim ama annemin tavrı çok rahatsız etti anlatamıyorum kendisine sen böyle kabul ediyorsan tamam diyip rest çekti böyle yapınca üzüldüm sonuçta güzelce yaşanması gereken şeyler böyle gölgelenmemeli. Anneler hissediyor filan diyorlar bu kafamı kurcalıyor ya sizce?

Anneler genelde hissediyor doğrudur lakin daha önemlisi bizlerden çok daha tecrübeliler, bizim iyiliğimizi en çok isteyen ve düşünen kişiler.

Söylediklerini kulak ardı etmeyin derim. Çünkü o sizden daha fazla mantık gözüyle bakıp değerlendiriyor

Amaaan üreyen her insan anne oluyor.
O zaman direkt 'kadinlar hisseder' diye genelleyelim.
Kaldı ki kadın milleti bu kadar hisli, bu kadar Uber güçlere sahip neden peşpeşe yanlış kararlar alıp yanlış ilişkiler içine giriyorlar? Mutsuz evlilik yaşıyorlar?
Benim annem de hep bizi hissettiğini, başımız derde girince anladığını falan söyler. Oysa alakası bile yok. Ne zor zamanlar yaşadım birini bile bilmez...
Her koyun kendi bacağından asılır derim ben. Annenin değil kendi hislerine güven , guveneceksen

Anneler genelde hissediyor doğrudur lakin daha önemlisi bizlerden çok daha tecrübeliler, bizim iyiliğimizi en çok isteyen ve düşünen kişiler.

Söylediklerini kulak ardı etmeyin derim. Çünkü o sizden daha fazla mantık gözüyle bakıp değerlendiriyor
Elbette kötülüğümü istemez ama çok ince bir çizgi var ki annem pek kimseyi beğenen biri değil bu aklımı kurcalıyor...

Annen çocuğun lokmalarını mı saymış. Çok rahat bulmuş, nasıl rahat. Yanınızda koltuğa mı uzandı. El şakaları mı yaptı. Yoksa sadece çekingen olmadığı için mi rahat buldu.
Dediğim gibi samimi bir ortam vardı kardeşimle babamla futbol muhabbeti filan yaptılar karşılıklı gülündü filan yani benim hoşuma bile gitti kasıntı olmamaları.

Çekine çekine yese ne yemese ne ?
Insan neyse odur.
Eğer sadece yemek konusunu örnek vermişse , bu söylediği şey his değil ön yargı.

Ayrıca yemekte naz yapan kişileri hiç sevmem. Yenilmek için yapılıyor o yemek.
Evde haldır huldur yemek yiyen biri neden yemesin ki güzelce yemeğini. Demek ki çok beğenmiş derdim ben . :)

Belkide adam stresten yedi :)

Insan neyse odur.
Eğer sadece yemek konusunu örnek vermişse , bu söylediği şey his değil ön yargı.

Evde haldır huldur yemek yiyen biri neden yemesin ki güzelce yemeğini. Demek ki çok beğenmiş derdim ben . :)

Değil mi. Memnun olacağına rahat bulmuş çocuğu.

Amaaan üreyen her insan anne oluyor.
O zaman direkt 'kadinlar hisseder' diye genelleyelim.
Kaldı ki kadın milleti bu kadar hisli, bu kadar Uber güçlere sahip neden peşpeşe yanlış kararlar alıp yanlış ilişkiler içine giriyorlar? Mutsuz evlilik yaşıyorlar?
Benim annem de hep bizi hissettiğini, başımız derde girince anladığını falan söyler. Oysa alakası bile yok. Ne zor zamanlar yaşadım birini bile bilmez...
Her koyun kendi bacağından asılır derim ben. Annenin değil kendi hislerine güven , guveneceksen
Çok haklısınız,böyle durumlarda kendi hislerim ve mantığım karışıyor biraz hani acaba sevdiğimden mantıklı mı düşünemiyorum diyorum yoksa bu kadın aslında benim iyiliğimi isterken beni manupile mi ediyor diye düşünüyorum...

Yani normalde insan az cok heyecanli olur. Yasi kac sevgilinin? Daha once nisan evlilik gibi seyler yasadi mi?

Anneler genelde gerçekten hissediyor. Hani tecrübeden mi bilmiyorum insanları görünce direk bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar. Ama hani annen de çok bir şey soylememis biraz rahatsa erkek arkadaşın annene değişik gelmiş olabilir. Anneni dikkate al derim ama tabi erkek arkadaşını da bırakma. Belki zamanla annenin de içi ısınır yanlış dusunmusum der. Hemen takma kafana. Çünkü böyle çok kötü şeyler soylememis biraz rahat mı demiş annen eğer rahat bir insan değilse annene garip gelmiş olabilir. Zamanla annen de ısınır. Ama genel olarak annenin söylediklerini dikkate al bence. Tabi bu konu hariç bu konu bana pek büyütülecek bir şey gelmedi annen de alışır zamanla

Insan neyse odur.

Yemek yemeyi seven biri zaten erkek arkadaşım. Annemse tam tersi bizi küçükken çok çekingen yetiştirdi biri çok ısrar edecek de anca öyle yiyeceğiz...
Markete su almaya gitmiştik uzaklaştık biraz kolunu omzuma attı onu görmüş baban var yalnızken nasıl geziyorsanız gezin diyor.. Genel olarak baskılı yetişmiş biri yani.

Ya bu his konusu falan değil ki.Her aile farklı yetiştirir çocuğunu bu tip konularda.Yani bunda ''çekingen olmalı/olmamalı'' gibi bir ayrım olamaz kimse için.
Anneniz kendisine ''insan ilk girdiği ortamda biraz çekingen olmalı'' diye öğretildiği için garip bulmuştur ya da size de öyle öğrettiği için.Babanız da sevmiş üstelik demek ki rahatlıktan kasıt dilde değil ya da saygısızlık seviyesinde değil,daha ne o zaman ?

Yapılan yorumları okumadım fakat tahmin ediyorumki herkes aynı yere takılmıştır.

Annenin gözüne “çocuğun yediklerinin batması “bana çok tuhaf geldi insanlar yol gelmiş elbette acıkmışlardır. Bunu dile getiren annende problem var bence.

Tamam çok rahat takılan düşünmeden konuşan patavatsız insanı hiç çekemem ama annenin direkt yemekten dem vurması beni rahatsız etti açıkcası.

Anneler genelde gerçekten hissediyor. Hani tecrübeden mi bilmiyorum insanları görünce direk bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar. Ama hani annen de çok bir şey soylememis biraz rahatsa erkek arkadaşın annene değişik gelmiş olabilir. Anneni dikkate al derim ama tabi erkek arkadaşını da bırakma. Belki zamanla annenin de içi ısınır yanlış dusunmusum der. Hemen takma kafana. Çünkü böyle çok kötü şeyler soylememis biraz rahat mı demiş annen eğer rahat bir insan değilse annene garip gelmiş olabilir. Zamanla annen de ısınır. Ama genel olarak annenin söylediklerini dikkate al bence. Tabi bu konu hariç bu konu bana pek büyütülecek bir şey gelmedi annen de alışır zamanla
Yani öyle bir keskin konuştu ki bırak demeye getirdi resmen. Zaten en çok canımı sıkan buydu. Ortada somut bir şey yok neymiş "rahat" bunun için ayrılalım mı yani? Ben onun kadar rahat olamadığım için hevesleniyorum bile..

Back
X