Anneler siz olsanız?

Kiziniza yasak koymayin o zaman daha tatli gelir arkadasi ona tezye ile belki tanisabilirsiniz ama anneyle tanismayin derim tedavi goruyorsa,ailesi baskida yapiyordur madde kullanamasin diye kizini bahane ederek size yapisabilir
Yasak koyarsam daha cazip geleceğini biliyorum. Ama şimdi ki kadar içli dışlı olmak beni çok tedirgin ediyor.

Peki teyze ile görüştüğümde açıkça endişelerimden bahsetmeli miyim,yoksa nasıl insanlar olduğunu mu gözlemleyeyim?
Nasıl bir yol haritası çizeyim?
Önce gözlemleyin. Baktınız bahsettiğim gibi aileyi toparlamaya, çocuğa sahip çıkmaya çalışan insanlar, o zaman endişelerinizden bahsedersiniz.

Kızlar beni tedirgin eden bir konu var.
Şöyle ki aşırı derecede asosyal,evden hiç dışarı çıkmayan, 14 yaşına kadar hiç arkadaşı olmamış, yıllardır psikolog ayrı psikiyatrisi ayrı uğraştığım kızım sonunda kendine bir arkadaş buldu diye seviniyordum.
Artık tırnaklarını yemiyor onunla her gün program yapıyor, gezip eve geliyorlar, sonra ben işten geliyorum yemek sohbet derken akşam gidiyor evine.
Artık evin kızı gibi oldu, bıcır bıcır tatlı akıllı bir kız. Tek kafama takılan babasının uyuşturucu sebebi ile içerde olması ama nasılsa içerde sıkıntı olmaz şimdilik diye geçiştiriyordum.
Ama bugün annesinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendim. Kız kendisi anlatmış kızıma.
Kızın tabi ki bir suçu yok, ama aşırı huzursuz oldum.
Kız bu arada kız annesi teyze dede dayı yanında birlikte yaşıyorlarmış. Teyzesi benimle tanışmak istiyormuş hatta.
Ama o kadar huzursuz oldum ki tanışsam ne konuşacağım, kızıda çok seviyorum ama bu durum beni çok huzursuz etti.
Kızıma sen Çiğdemlere gitme o gelsin yada dışarıda görüşün dedim ama sizler olsanız nasıl bir yol alırsınız?
Yani alışık olmadığım bir durum belki fazla tepki veriyorum ama çok huzursuz oldum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Benim çocuğum yok ama aynı şey kardeşimin başına gelse bu kişiyle arkadaşlık etmesini istemem. Çünkü genelde ana baba neyse çocuk da öyle oluyor. Ha olmadı diyelim, çocuk ana babasıyla iletişimi komple kesmeyip sürekli aynı ortamda olduğuna göre kardeşimin bağımlı biriyle aynı ortamda olmasını kesinlikle istemezdim.

Şimdilik sadece onların evine gitmesin, şu an arkadaşıyla komple iletişimi kesmek ters teper.

Bence kızınız şu an kurs, etkinlik aracılığıyla birkaç arkadaş daha edinmeye çalışsın. Onlarla samimiyeti artırsın, bu kızla da zamanla iletişimi epey azaltsın.

Başka bir yol aklıma gelmedi.

Şöyle ki aşırı derecede asosyal,evden hiç dışarı çıkmayan, 14 yaşına kadar hiç arkadaşı olmamış, yıllardır psikolog ayrı psikiyatrisi ayrı uğraştığım kızım sonunda kendine bir arkadaş buldu diye seviniyordum.
Artık tırnaklarını yemiyor onunla her gün program yapıyor, gezip eve geliyorlar, sonra ben işten geliyorum yemek sohbet derken akşam gidiyor evine.
Artık evin kızı gibi oldu, bıcır bıcır tatlı akıllı bir kız. Tek kafama takılan babasının uyuşturucu sebebi ile içerde olması ama nasılsa içerde sıkıntı olmaz şimdilik diye geçiştiriyordum.
Ama bugün annesinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendim. Kız kendisi anlatmış kızıma.
Kız bu arada kız annesi teyze dede dayı yanında birlikte yaşıyorlarmış. Teyzesi benimle tanışmak istiyormuş hatta.
Ama o kadar huzursuz oldum ki tanışsam ne konuşacağım, kızıda çok seviyorum ama bu durum beni çok huzursuz etti.
Kızıma sen Çiğdemlere gitme o gelsin yada dışarıda görüşün dedim ama sizler olsanız nasıl bir yol alırsınız?
Yani alışık olmadığım bir durum belki fazla tepki veriyorum ama çok huzursuz oldum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bu ateşböceği yolu dizisinin konusu. Aynısı..arkadaş edinemeyen kız. Annesi uyuşturucu bagımlısı kız ile tanışır. Vs mutlaka izleyin

Benim çocuğum yok ama aynı şey kardeşimin başına gelse bu kişiyle arkadaşlık etmesini istemem. Çünkü genelde ana baba neyse çocuk da öyle oluyor. Ha olmadı diyelim, çocuk ana babasıyla iletişimi komple kesmeyip sürekli aynı ortamda olduğuna göre kardeşimin bağımlı biriyle aynı ortamda olmasını kesinlikle istemezdim.

Şimdilik sadece onların evine gitmesin, şu an arkadaşıyla komple iletişimi kesmek ters teper.

Bence kızınız şu an kurs, etkinlik aracılığıyla birkaç arkadaş daha edinmeye çalışsın. Onlarla samimiyeti artırsın, bu kızla da zamanla iletişimi epey azaltsın.

Başka bir yol aklıma gelmedi.
Üzülerek bende böyle düşünüyorum. Başka çıkış yolu gelmiyor aklıma.

Kafaniza takmakta kesinlkle haklisiniz bence ama annesi ve babasinin yedigi halti da cocuk odememeli. Ben olsam arkadasliklarini bozmam ama kesinlikle arkadasinin evine de gondermem. Ya disarda bildigim bi yerlerde takilir yada evde gozumun onunde. Kesinlikle takipte kalirim. Uyusturucu kullanmalari dert degil o kafayla neker yapilabilecegi nelere sebep olabilecekleri dert.

Yasak koyarsam daha cazip geleceğini biliyorum. Ama şimdi ki kadar içli dışlı olmak beni çok tedirgin ediyor.
Kiziniza caktirmadan mesafe koyarsiniz atiyorum o arkadasi ile haftanin 5 gunu vakit geciriyor ise 3 e dusurun siz ondan once anne kiz gunleri yapin baska arkadasliklar yapmasini saglayin

Ben kendimden örnek vermek isterim..

Annemin bana 10-15 yaş aralığında arkadaşlarım üzerinden (bazı arkadaş seçimlerim gerçekten yanlış olsa da) kurduğu baskı yüzünden (görüşmeni istemiyorum, o arkadaşını sevmedim gibi) inatla gizli de olsa görüştüm konuştum, kız olsun erkek olsun..
Her ortama o arkadaşlarımla girdim. Ama merak etmediğim için örneğin alkol olsun, diğer maddeler olsun hiçbirinden bir nebze deneyimlemedim.

Siz kızınıza arkadaş seçimi yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini, gireceği ortamlarda özellikle nelerden uzak durması gerektiğini, size asla yalan söylememesi ve sizinle herşeyi paylaşması gerektiğini öğretirseniz bir sorun olmayacaktır.

Kızınızda ‘annem arkadaşlarımı sevmiyor, sevdiğim ve iyi anlaştığım arkadaşlarımdan beni uzak tutmaya çalışıyor’ düşüncesi yaratırsanız öfkeyle yanlış şeyler yapabilir.

Back
X