Anneler siz olsanız?

Bu arada teyzeyle de kesinlikle görüşmezdim ben. Ne kadar çok içli dışlı olunursa o kadar çok kopamazsınız anne kız. Muhatabım olmaz yani teyzesi ya da başka birisi. Kızınızı da spora ya da başka aktivitelere yönlendirin, başka ortamlara girip başka arkadaşlıklar edinmesini sağlayın derim ben. Kızla görüşeceği zamanlara farklı aktiviteler planlayabilirsiniz örneğin anne kız alışveriş günü, kuaför günü, kahve günü gibi şeyler. Ayrıca çevrenizde samimi olduğunuz ve kızınızın akranı çocuğu olan bir tanıdığınız, arkadaşınız yok mu? Böyle görüşmeler yapabilirsiniz.
Ben zaten görüşmeye cesaret edemem sanıyorum.
Dediğiniz gibi bol aktivite kurslarla yazı atlatalım hayırlısıyla. Okullar açılınca zaten vakitleri olmaz sanırım. Ayrı okulda olacaklar.
Annesiyle ve teyzesiyle tanışın eğer durum kötü gibiyse bence uzak tutun ayy benimde ergen oğlum var insan korkar haklısınız ne zor anne olmak onu korurken zarar vermekten çekinmek iyi olsun diye uğraşmak umarım en güzel kararı verirsinuz çok çok iyi anlıyorum sizi
Az önce bende aklımdan aynı şeyi geçirdim. Ne zor anne olmak😢

Bu arada bir çok kişi teyzeyle görüşün demiş ama ben farklı bir açıdan bakıyorum. Neden görüşmeyin dediğimi de açıklayayım size. Bu insanlar kimdir bilemiyoruz. Baba içeri girecek kadar uyuşturucu işinin içindeyse, anne de gerçekten bağımlılık derecesinde kullanıyorsa, ailenin diğer üyeleri de işin içinde olabilir. Sizin nabzınızı ölçmek istiyor olabilirler. Sizi dişli bir kadın olarak görürlerse belki kenara çekilirler ama sizi naif bir kadın olarak görürlerse, çocuğunuzu da bu işlerin içine çekebilirler. Uyuşturucu sattırmaya kadar gidebilir işler. Belki sizin çocuğunuzun çok yalnız olduğunu görüp bilerek arkadaşlık kurdu bu kız. Belki bir süre izlediler, sonrasında aksiyon aldılar. Belki kıza bilerek söylettiler anne babasının durumunu, görüşmeye devam edecek mi etmeyecek mi diye görmek için. Şu an senaryo yazıyorum ama kim diyebilir ki bu yazdıkların imkansız diye? Öyle bir devirde yaşıyoruz ki 11-12 yaşındaki çocukların hırsız, katil, bağımlı olduğu. Her gün haberlerde neler görüyoruz. Gördüklerimiz kadar görmediklerimiz var. Evet maalesef ihtimallerle yaşamak zor. Fakat ben de bir ihtimal uğruna çocuğumu feda etmek için dünyaya getirmeyeceğim.

Allah yardımcınız olsun.

Kızlar beni tedirgin eden bir konu var.
Şöyle ki aşırı derecede asosyal,evden hiç dışarı çıkmayan, 14 yaşına kadar hiç arkadaşı olmamış, yıllardır psikolog ayrı psikiyatrisi ayrı uğraştığım kızım sonunda kendine bir arkadaş buldu diye seviniyordum.
Artık tırnaklarını yemiyor onunla her gün program yapıyor, gezip eve geliyorlar, sonra ben işten geliyorum yemek sohbet derken akşam gidiyor evine.
Artık evin kızı gibi oldu, bıcır bıcır tatlı akıllı bir kız. Tek kafama takılan babasının uyuşturucu sebebi ile içerde olması ama nasılsa içerde sıkıntı olmaz şimdilik diye geçiştiriyordum.
Ama bugün annesinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendim. Kız kendisi anlatmış kızıma.
Kızın tabi ki bir suçu yok, ama aşırı huzursuz oldum.
Kız bu arada kız annesi teyze dede dayı yanında birlikte yaşıyorlarmış. Teyzesi benimle tanışmak istiyormuş hatta.
Ama o kadar huzursuz oldum ki tanışsam ne konuşacağım, kızıda çok seviyorum ama bu durum beni çok huzursuz etti.
Kızıma sen Çiğdemlere gitme o gelsin yada dışarıda görüşün dedim ama sizler olsanız nasıl bir yol alırsınız?
Yani alışık olmadığım bir durum belki fazla tepki veriyorum ama çok huzursuz oldum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Cidden zor bir durum.ama büyük ihtimalle bu nedenle arkadaş oldular.
O kızla da kimse arkadaş olmak istemedi büyük ihtimalle yalnızlık çekiyor.sizin kızınızda yalnızdı birbirlerini anladılar ve arkadaş oldular.simdj bir ergen annesi olarak görüşme derseniz tam tersine o kız daha da kıymete biner.
Yani durumu anlatın bence kıziniza dikkatli olmasını bazı şartlar altında görüşmeye devam edebileceğini anlatabilirsiniz.

Cidden zor bir durum.ama büyük ihtimalle bu nedenle arkadaş oldular.
O kızla da kimse arkadaş olmak istemedi büyük ihtimalle yalnızlık çekiyor.sizin kızınızda yalnızdı birbirlerini anladılar ve arkadaş oldular.simdj bir ergen annesi olarak görüşme derseniz tam tersine o kız daha da kıymete biner.
Yani durumu anlatın bence kıziniza dikkatli olmasını bazı şartlar altında görüşmeye devam edebileceğini anlatabilirsiniz.
Anlattım, endişeli olduğumu söyledim. Tamamen görüşme demedim ama onlara asla gitme bizde görüşün dedim. Anladı gibi duruyor ama ergen bunlar yarın rüzgar ne taraftan eser hiç bilinmez😕

Son düzenleme:
Bu arada bir çok kişi teyzeyle görüşün demiş ama ben farklı bir açıdan bakıyorum. Neden görüşmeyin dediğimi de açıklayayım size. Bu insanlar kimdir bilemiyoruz. Baba içeri girecek kadar uyuşturucu işinin içindeyse, anne de gerçekten bağımlılık derecesinde kullanıyorsa, ailenin diğer üyeleri de işin içinde olabilir. Sizin nabzınızı ölçmek istiyor olabilirler. Sizi dişli bir kadın olarak görürlerse belki kenara çekilirler ama sizi naif bir kadın olarak görürlerse, çocuğunuzu da bu işlerin içine çekebilirler. Uyuşturucu sattırmaya kadar gidebilir işler. Belki sizin çocuğunuzun çok yalnız olduğunu görüp bilerek arkadaşlık kurdu bu kız. Belki bir süre izlediler, sonrasında aksiyon aldılar. Belki kıza bilerek söylettiler anne babasının durumunu, görüşmeye devam edecek mi etmeyecek mi diye görmek için. Şu an senaryo yazıyorum ama kim diyebilir ki bu yazdıkların imkansız diye? Öyle bir devirde yaşıyoruz ki 11-12 yaşındaki çocukların hırsız, katil, bağımlı olduğu. Her gün haberlerde neler görüyoruz. Gördüklerimiz kadar görmediklerimiz var. Evet maalesef ihtimallerle yaşamak zor. Fakat ben de bir ihtimal uğruna çocuğumu feda etmek için dünyaya getirmeyeceğim.

Allah yardımcınız olsun.
Şu an teyzeyle görüşme fikrine hiç sıcak bakamıyorum. Ama kızlar dışarıda bizde ws görüşmeye devam ederlerse o zaman tanışmam gerekebilir. En azından ne olduğunu anlamaya çalışırım.

Anlattım çok iyi endişeli olduğumu söyledim. Tamamen görüşme demedim ama onlara asla gitme bizde görüşün dedim. Anladı gibi duruyor ama ergen bunlar yarın rüzgar ne taraftan eser hiç bilinmez😕
Nasıl birden yakınlaşmışlar , nasıl tanışmışlar ?

Bunu nasıl yapabilirim ki? Kızım ona çok değer veriyor 😢 şu an cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Aile ile tanışın,hazır teyzesi de tanışmak istiyormuş fırsatı değerlendirin. Anneyi de görmüş tanımış olursunuz.
Evlerine göndermeyin zaten çocuğunuzu o ayrı ama şimdi kızınız size bu durumları anlatmış gizlememiş,görüşme derseniz anlattığına pişman olacak,bir daha size anlatamayacak herşeyi ki zaten terste tepebilir. Aranızda sorun olabilir kızınızla,ilişkiniz bozulur. Belki inatlaşma olur.
Benim kızımda 13 olacak eylülde ben olsam yerinizde bunu yapardım.

Anlattım, endişeli olduğumu söyledim. Tamamen görüşme demedim ama onlara asla gitme bizde görüşün dedim. Anladı gibi duruyor ama ergen bunlar yarın rüzgar ne taraftan eser hiç bilinmez😕
aynen öyle şuan çok kıymetlidir o arkadaşı.
Hani bi laf varya kizarsan gizli yaparım diye.yasak koyduğunuz an gizli gizli de görüşebilir.yada bir yanlış yaptığında size anlatmak istemiyebilir.
Şimdiki ebeveynlikde ne zor.eskiden anne babadan korkuluğu.simdi çocuklardan korkuyoruz.
Allah korkularinizla sınamasın sizi.esiniz ne diyor bu duruma

Bunu nasıl yapabilirim ki? Kızım ona çok değer veriyor 😢 şu an cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Benim de kızlarım var , evlerine gitmesine izin vermezdim, teyzeyle tanisirdim, arkadaşlığını sil at demezdim , agresiflesmesinden yada dahada cok içine kapanmasından korkardım . Böyle sorunları olmasaydı kızım pek gorusmeni istemiyorum uzak dur mümkün olduğunca falan diye anlatirdim

Bu nasıl bir zaman arkadaş, uyusturucu, pisliği, okulda zorbalığı, dışlanması çocuk yetiştirmek artık ultra zor😱😱forumdaki tüm annelere sabır diliyorum
Valla korkunç bir ortam miss.
Bizim çocukluğumuzu mumla aratıyor. 2 çocuk annesiyim çok kaygılıyım çocuklarımın geleceği adına. Allah sonumuzu hayretsin. Kimsenin evladını şaşırtmasın,iyilerle karşılaştırsın.

Diğer iki önemli noktaya değinmek istiyorum.

Tecrübelerime göre;

Sosyal anksiyete; Kısa süreli 20-30 adet kurs/eğitime katılarak çözülüyor. (Kurs/Eğitimin kategorisi önemli değil mesela yeni insanlarla sık sık tanışmak zorunda kalmak)

Tırnak yeme; Bu alışkanlık iki pekiştireç olarak devam ediyor biri stres diğeri odaklanmayı sağlamak için. Sıkıcı sorumlulukları yerine getirirken artan stres seviyelerini tırnak yiyerek düşürüyor ve böylece sorumluluğunu sağlıklıca yerine getiriyor.

Çaresini şimdilik ; kaliteli tırnak yapıştırcısıyla yapıştırılmış takmak tırnaktan başka hiçbirşeyde bulamadık.

Mavala acı ojede uzun vadede etkili olabilirdi sabredemedik.

Disardan ahkam kesmek kolay sizin iciniz yangin yeri gorusturmeyin demek basitte uygulamada zor. Tamamen cevresini degistirecegi aktivitelere yonlendirin. O kendisi vazgecsin arkadaşından ortak noktalari kalmadikca uzaklassin diyorum

Şu an icin belki sorun olmaz ama arkadasliklari bu sekilde ilerlerse biraz daha buyuyunce ortama bir sekilde uyusturucu girebilir.

Diger kizin hicbir sucu yok, ona da cok uzuldum ama uyusturucu kullanma yaşı iyice düştü. Anne bagimlisiysa hala bağlantıları var demektir, temin edebiliyordur.

Ayrica "uyusturucu bagimlisi" tabirini ot icin degil, daha ciddi, daha agir uyusturucular icin kullandigini dusunuyorum. Kiziniz haberi bile olmadan maruz kalabilir.

Ileride yaslari ilerledikce kiziniz arkadasina iyice baglanip haberiniz olmadan evine gidebilir. Anneyle ayni ortama girerse deneyebilir.

Ha bir de arkadasinin (bilerek veya bilmeyerek) ustunde uyusturucu olabilir ve bir sekilde yakalanabilirler. Benim bir arkadasim satici olmadigi halde ustunde yüksek miktarla yakalandigi icin kisa sureligine hapse girdi ve torbaci muamelesi gördü. Annesi 15-16 yaslarina geldiklerinde bir sekilde kizin cantasina falan koyarsa sizin kizinizin da basi agrir.

Öncelikle size tüm kalbimle sarılmak istedim, bunu söyleyeyim.. Burada ilk defa bir konuya yorum yapıyorum.😊 Endişelerinizde haklısınız. Ama kızınızın penceresinden de bakmalısınız. Bu durumda tek arkadaşını kaybetmesi ona iyi gelmez. Temkinli olun ve aile bireyleriyle talep de varken tanışın derim. İç güdüleriniz size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir bundan sonra. Dilerim kızınızın da sizin de mutlu olacağınız şekilde gelişir bu konu. 🌸

Back
X