Anneler sizde de oluyor muydu ?

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
6 aylık bir oğlum var bu aralar gece cok sık uyanmaya başladı.
Bende yorgun ve uykusuzum anlıycagınız.
Son bi haftadır gecenin bi yarısı oğlum uyanınca hep yeğenim zannediyorum .

Biraz açmak gerekirse bi haftadır anneme kalmaya gitmiştim yeğenime bakıyor iki bebek bütün gün beraberdik.

Sonrasında bende bu olaylar basladı.

Mesela bir örnek.
Gece bas bas bebek ağlaması.
Aldım kucağıma Allahım yeğenimi yanıma niye yatırdılar nasıl geri uyutucam diyorum çocuğu aldım kucağımda gezdirmeye başladım.
Baktım susmuyor annesi de değilim emziremem derken panik oldum başladım anne anne diye bağırmaya uyanıp geldi anne al uyut bu çocuğu dedim.
Garibim aldı götürdü oğlumu.
Bende odama geri dönüp oğlum seslerden uyanmıştır bende onu uyutayım diye yatakta oğlumu arıyorum.
Baktım yatakta bebek fln yok düştümü acaba diye yere bakınmaya başladım.
Derken aklım basıma geldi oğlumu anneme verdim.
Hemen gittim aldım çocuğu .
Yani yaklaşık 3 4 dakika süren bi hayal yaşadım.
Bi hafta önce idi bu olay.
Dün gece yine aynı şeyi yaşayınca acaba bu bi sorun mu diyorum artık eve döndüm çünkü.
Dün gece yine bebeğim ağlıyor ben Oğlumu kucağımda zannediyorum.
Bu sefer eşimi dürtüp Mert’i(yeğenim) al ağlıyor sustur şu çocuğu diyorum.
Oda bi anlık sokla uyandı kalktı ne Mert’i oğlumuz ağlıyor dedi.
Bi baktım kucağımda bebek yok cidden yataktaki oğlumuz

Hanımlar uykusuzluktan normal mi bunlar yoksa deliriyor muyum

Bana olmuyor. Evde çıt çıksa, zınk diye bütün bilinciyle ayağa fırlayan bir insanım. Tekrar uykuya dalmam da zaman alıyor. Çocuklarım güzel uyusalar da, ben hep uykusuzum. Bu uykusuzluğa rağmen daha delirmedim neyseki. =)

Sizinki de uykuyla ilgili bir problem gibi görünüyor. Sanki tam uyanamıyorsunuz da, uykuyla uyanıklık arasında bir yerde gibisiniz gibi düşündürttü bana. Hani karabasan dediğimiz uyku sorunu da öyle bir şeydir ya. Uyanık olduğunuzu düşünürsünüz, bulunduğunuz ortamda bir çok şeyin farkındasınızdır ama tamamen uyanık da değilsinizdir, vücudunuz uyku halindedir, vs... Uyku bozuklukları için bir uzmana gidebilirsiniz. Yorgunluk işareti bunlar hep aslında bence.

Ben 40 ım daha cıkmadan bır gece fılm ızlerken salonda uyuyakalmıstım.
Gecenın bır yarısı bır bebek aglaması , boyle derınden , uzaktan bır ses anlatamam. Kuzenım dogum yapmıstı hemen alt katımda, onun bebegı aglıyor tuh tuh dıyorum kendı bebegımın oldugunu unutmustum sonradan toparladım kendımı. Ve sızın kı kadar kısa surede toparlamadım yanı.

Yıne bır gun 20 gunluk fılan bebegım, buyuk oglumla sınemaya gıttık babasına bırakıp. Fılmın 2. yarısında tamamen uyudum Hep yorgunluktan bunlar valla

Yorgunluktan hep bunlar. Özellikle derin uyku arasında uynınca olabilecek bir durum. Ben de daha yeni yaşadım. Kızımı kreşe bıraktım geri yattım. Bir saat sonra uyandığımda evin içinde kızımı aradım, seslendim. Dediğiniz gibi 3-4 dakika sürmüştür.

Uykusuzluktandır canım.
Gündüz bebeğiniz uyurken güzel dinlenebilseniz bunları yaşamazsınız.

İnsan ılk basta uykusuzlugu kaldırabılıyor ama bebek 5-6 aylık oldugunda hala 2 saatte bır uyanmaya devam ederse cok kotu oluyor. Kuzenımın bebegı 8 ay 1 saatte kalkıyordu emmeye

Evet haklısınız. Aslında başlarda daha uzun uyuyordu 4 saati buluyordu hatta bi kere gece sadece bi kere uyandı 5 saat uyudu mutluluktan uykum kaçtı bu çocuk nasıl bu kadar uyudu diye

Ancak son bi aydır memeye ekstra bi düşkünlüğü basladı sonuç cok sık uyanmalar .
Umarım düzelir yoksa ben bu uyku uyanıklık arasında daha ne halüsinasyonlar görecem Allah bilir.

İnsan ılk basta uykusuzlugu kaldırabılıyor ama bebek 5-6 aylık oldugunda hala 2 saatte bır uyanmaya devam ederse cok kotu oluyor. Kuzenımın bebegı 8 ay 1 saatte kalkıyordu emmeye

Gerçekten de öyle
Ilk zamanlar gak dese uyanırdım
Şimdi 6 aylık oldu ve diş çıkarıyor yine sık sık uyanmaya başladı
Ama ben bitmiş durumdayım
Önceden eşimin ruhu duymadan bebişi emzirir geri yatirirdim
Şimdi ise eşim uyandırıyor beni...
Bunlar da geçecek di mi?
Geçsin lutfen

Aynı ben!
Bebişlerimiz aynı aylikmiş
Normali bu demekki
Benimki diş sinyalleri veriyor
Ona yoruyorum ben
Uyku ataklarini da iyi takip etmek lazım
Böyle şeyleri bilince bebeğe daha anlayışla yaklaşıyor insan

cok normal uykusuzluktan

ben yasadıgımı anlatayım 3 hafta falan olmustu dogum yapalı
benım kızım hem reflu hem kolık hem gobek fıtıgı hepsı aynı anda cook aglıyor bız hıc uyumadık resmen bayılmısım nasıl aglıyor bende sallayıp pıspıslıyorum yatakda oturur vazıyetdeyım
esıme dedım kı dayanamıyorum dusurucem sen bak bıraz nolur dedım bır kahkaha sesıne uyandım baktım kı cocuk zaten esımde sagdıgım sutu verıyor ben ona bebek dıye yastıgı uzatıyorum
oturdugum yerde otururken uyumusum ve yastıgın gazını cıkarmaya calısmısım uyudugum surede

bır tane daha var kızım esımdeydı yıne ısten geldımı bebegı uyutma gorevı onda ve ben yıne uykusuzum 4 gun falan uyumamısım yıne aglıyor
ben 4 gun oncesı yatakta yan tarafımda besıkte yatarkenkı zamandayız zannedıyorum aglayınca gozum kapalı besıge pıs pıs pıs yaptım ama bır yumusaklık gelıyor anlamadım ekstra soft bırsey
eşim napıyorsun yahu dedı ozaman uyandım kı esım egılmıs besıkte cocugu yattıgı yerde uyutmaya calısıyormus bende onun gobusunu mıncıklıyormusum bebek sanıp

yanı zaman kavramı saat hersey karısmıstı hayalde yasıyor gıbı bulutların ustundeydım o donem

Benim bebek yaklaşık 2 yaşına gelinceye 20 dk da bir kalkardı.
Sonra uykulari düzene girdiğinde bile, ben ccookk üzüm bir süre 20 dk dan fazla uyuyamamistim
Beyin otomatik uyanirdi, ay ne fenaydi

Belli ki kaliteli uykuya hasret kalmış bunyeniz. Bu durumu gün içinde hatta gece bile sızmalar şeklinde geçiriyor. Sürekli bilinç altı ve üstü çizgisinde uyku haliniz o yüzden algı karışıklığı yaşıyorsunuz. Çok büyütülecek bir durum değil

Benim bebek yaklaşık 2 yaşına gelinceye 20 dk da bir kalkardı.
Sonra uykulari düzene girdiğinde bile, ben ccookk üzüm bir süre 20 dk dan fazla uyuyamamistim
Beyin otomatik uyanirdi, ay ne fenaydi
gerı uykuya alısmanızda sıkıntı 20 dk da bır uyanan bırı ıcın
vucut bır sasırmıstır uyuyunca noluyoruz demıstır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…