- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
yok ya cok normal merak etme. uykusuzluktan.6 aylık bir oğlum var bu aralar gece cok sık uyanmaya başladı.
Bende yorgun ve uykusuzum anlıycagınız.
Son bi haftadır gecenin bi yarısı oğlum uyanınca hep yeğenim zannediyorum .
Biraz açmak gerekirse bi haftadır anneme kalmaya gitmiştim yeğenime bakıyor iki bebek bütün gün beraberdik.
Sonrasında bende bu olaylar basladı.
Mesela bir örnek.
Gece bas bas bebek ağlaması.
Aldım kucağıma Allahım yeğenimi yanıma niye yatırdılar nasıl geri uyutucam diyorum çocuğu aldım kucağımda gezdirmeye başladım.
Baktım susmuyor annesi de değilim emziremem derken panik oldum başladım anne anne diye bağırmaya uyanıp geldi anne al uyut bu çocuğu dedim.
Garibim aldı götürdü oğlumu.
Bende odama geri dönüp oğlum seslerden uyanmıştır bende onu uyutayım diye yatakta oğlumu arıyorum.
Baktım yatakta bebek fln yok düştümü acaba diye yere bakınmaya başladım.
Derken aklım basıma geldi oğlumu anneme verdim.
Hemen gittim aldım çocuğu .
Yani yaklaşık 3 4 dakika süren bi hayal yaşadım.
Bi hafta önce idi bu olay.
Dün gece yine aynı şeyi yaşayınca acaba bu bi sorun mu diyorum artık eve döndüm çünkü.
Dün gece yine bebeğim ağlıyor ben Oğlumu kucağımda zannediyorum.
Bu sefer eşimi dürtüp Mert’i(yeğenim) al ağlıyor sustur şu çocuğu diyorum.
Oda bi anlık sokla uyandı kalktı ne Mert’i oğlumuz ağlıyor dedi.
Bi baktım kucağımda bebek yok cidden yataktaki oğlumuz
Hanımlar uykusuzluktan normal mi bunlar yoksa deliriyor muyum
kesınlıkle katılıyorum 4 bucuk aylıktı bebegımı kendı odasında uyutmaya baslamısdım (ılk dogdugunda 4 bucuk ay kendı besıgınde odamızdaydı ) odasını ayırdım bebefonu hep acık tabıBebek telsiz sistemi kullanabilirsiniz. Bebek için de en iyisi odasına erkenden alışması.
bebek uyurken bırakın işi filan bir kenara hemen sizde uyuyun.Evet haklısınız. Aslında başlarda daha uzun uyuyordu 4 saati buluyordu hatta bi kere gece sadece bi kere uyandı 5 saat uyudu mutluluktan uykum kaçtı bu çocuk nasıl bu kadar uyudu diye
Ancak son bi aydır memeye ekstra bi düşkünlüğü basladı sonuç cok sık uyanmalar .
Umarım düzelir yoksa ben bu uyku uyanıklık arasında daha ne halüsinasyonlar görecem Allah bilir.
gecicek kuzum merak etme :)Gerçekten de öyle
Ilk zamanlar gak dese uyanırdım
Şimdi 6 aylık oldu ve diş çıkarıyor yine sık sık uyanmaya başladı
Ama ben bitmiş durumdayım
Önceden eşimin ruhu duymadan bebişi emzirir geri yatirirdim
Şimdi ise eşim uyandırıyor beni...
Bunlar da geçecek di mi?
Geçsin lutfen
kahkahalara boğuldum okurkencok normal uykusuzluktan
ben yasadıgımı anlatayım 3 hafta falan olmustu dogum yapalı
benım kızım hem reflu hem kolık hem gobek fıtıgı hepsı aynı anda cook aglıyor bız hıc uyumadık resmen bayılmısım nasıl aglıyor bende sallayıp pıspıslıyorum yatakda oturur vazıyetdeyım
esıme dedım kı dayanamıyorum dusurucem sen bak bıraz nolur dedım bır kahkaha sesıne uyandımbaktım kı cocuk zaten esımde sagdıgım sutu verıyor ben ona bebek dıye yastıgı uzatıyorum
oturdugum yerde otururken uyumusum ve yastıgın gazını cıkarmaya calısmısım uyudugum surede
bır tane daha varkızım esımdeydı yıne ısten geldımı bebegı uyutma gorevı onda ve ben yıne uykusuzum 4 gun falan uyumamısım yıne aglıyor
ben 4 gun oncesı yatakta yan tarafımda besıkte yatarkenkı zamandayız zannedıyorumaglayınca gozum kapalı besıge pıs pıs pıs yaptım ama bır yumusaklık gelıyor anlamadım ekstra soft bırsey
eşim napıyorsun yahu dedı ozaman uyandım kı esım egılmıs besıkte cocugu yattıgı yerde uyutmaya calısıyormus bende onun gobusunu mıncıklıyormusum bebek sanıp
yanı zaman kavramı saat hersey karısmıstı hayalde yasıyor gıbı bulutların ustundeydım o donem
emen bebekte normal o sekilde uyumasi ek gidaya baslamadiysan baslayabilirsin hafiften , süte destek gelince emme aralari acilir. dis zamani da geliyor artik. huzursuz olmasi normal. ama iki cocuk annesi olarak sana tavsiyem evi b.k götürse bile umurunda olmasin , bu zor zamanlarin da bebek ne zaman uyursa sende onunla birlikte uyu. o uyanikkende halledebilirsin isleri. esinde yardim eder. uyuman lazim baska türlü atlatamazsin saglikli bir beyine sahip kalarak cocuk büyütmek istiyorsan :) Allah kolaylik versin kuzumAy neler yazılmış benden daha kötü şeyler yaşayanlarınız dahi olmuş . Hem güldüm hem üzüldüm
Demek ki çok normal gece sık uyanan bebeğe sahip herkesin yaşayabileceği şeyler.
Allah sabır versin hepimize
Sen biraz dinlen diyip halime üzülen arkadaşlar cok teşekkür ederim ama kimsem yok ve burada bu uyanmaların sebebi de açlık değil zaten öyle olsa eşime süt sagar bırakırdım
Uyandığında genelde emmeden geri uyumuyor .
Cahilliğime verin lütfen, meraktan soruyorum. Bebeklerin ikisi de aynı anda açıktığında ikisini de emzirebiliyor muydunuz? Yoksa sırayla mı emiyorlar? Şu an müthiş merak içindeyim :) Bu arada kutlarım gerçekten. Çoğul gebelik yaşayan ve büyütenlere ayrı bir saygım var. Ben tek tek büyütürken bile çok zorlanıyorum.İkizlerimiz de çok uykusuz kaldik.ben de eşim de benzer şeyler yaşadık.korkunctu ben üç kere yasadim eşim bir kere..
Devam etmedi çok şükür.. uykusuzluktan sanırım.birinde mesela oda da üçüncü bir bebek arıyordum.esimi kaldırdım biri yok bunların dedim..etrafta arıyorum diğer odalara bakacaktım aklım başıma geldi..
Bebekten sonra ben de yaşadım bunları ama bakarken daha korkunç şeyler yaşıyordum. Evin içinde bir adam gördüm sohbet ettik. Sonra ona yatak hazırlayıp uyudum. Sabah uyandığımda hepsini hatırlıyordum ama yaşarken gerçek gibi oluyor. Üniversitedeyken birkaç kez gece yarısı hazırlanıp okula gitmeye kalkmıştım. Daha bir sürü şey. Araştırdığımda sağlıklı uyanamama durumundan kaynaklandığı yazıyordu.Bilemiyorum ki, normalde uykunuz ağır miydi, beyniniz hemen uyanmaz miydi gözlerinizi açınca .
Hani bazen miskinlik yaparlar ya yatakta, kendine gelemez, rüyasında konuşur netlesmez o an bir şeyler.öyle bir hal var miydi ?
Uykusuzluktan normal demek istiyorum ama nedense bu kadar uzun sürmesi normal gelmedi.
Bebeği tanımama anneye verme, sonra gidip çocuğu arama falan , bilemedim.
Birde her detayı hatırlıyorsunuz.
Kullandığınız bir ilaç var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?