Anneler sizde de oluyor muydu ?

Uykusuzluktan bunlar.
İkizlerimin ilk zamanlarında sıkça yaşıyordum.
İki bebeğim de yanımda olmasına rağmen başka bir bebek sesi daha duyuyordum içerlerde bir yerlerden.
Veya emzirdiğimi iddia ediyor emzirmiyordum.
Ya da tam tersi emzirmedim deyip emzirmeye çalışıyordum.
İki bebeği karıştırmaktan da oluyordu tabi.
Gecede 15-20 kez uyanmanın sonuçlarıydı bunlar.
Gecede 20 kez uyanmak uyumak sayılmaz zaten:rolleyes:

Geçecek bu dönemler :KK66:

Çocuğun odasını ve en önemlisi yatağını ayırın. Oğlum doğduğundan beri ayrı yatakta, 3 aylıktan itibaren de kendi odasında uyuyor. Odayı artırdığından beri bu sorun olmuyor. Ben de uyanıp emzirip yatağına yatırıyor, uyuyunca da bebek kucağımda uyuya kaldım sanıp panikliyordum. oda ayrılınca sorun kalmadı.
Onu bende düşünüyorum ama gece sık uyanıyor uyanırsa duymam diye ayıramıyorum.

Bende sabah uyanınca şimdi napcaktım okula mı gitcektım işe mi gitcektim diye şaşırmıştım
Bir kere de eşim için aman Allahım bi adam yanımda yatıyor diye paniklemiştim sonra evlendiğimi hatırladım,
Birkaç kere de vefat eden annemin yaşadığını sanmıştım .
Ve hepsi buyuk uykusuzluk yorgunluk sonrası oluyor.
Kendine dikkat et biraz korkulacak birsey yoktur inşallah

Uykusuzluktan :)
Ben uyuyup dinlenemediğimde böyle oluyorum. Daha bu sabah, eşim kahvaltıyı birlikte yapalım diye uyandırdı beni. Ben kalkamamışım aslında ama yumrta pişirdim üstüne bir de patates kızartayım diyordum. Kızımın tuvalete gitme isteğine de cevap veriyordum bir taraftan ki baktım yataktaymışım hala 😀 eşime göre horlamışım bile 😱

Ne kadar zor :KK43:
Ikıncı bebegı dusunuyormusunuz?
Benım ılk oglum emmedıgı ıcın mama ıle beslendı, mama ıle beslenen cocukta bu sık uyanma durumu bence daha az oluyor dıye dusunuyorum.
Evet bencede oyle. Oglum 2 sene boyunca hep cok sık uyandi mesela. Ben uykusuzluktan yakinirken arkadasim biz hic uyku problemi yasamadik diyordu. Emzirmeyi pek tercih etmedi kendisi. Onlar boyle bisey yasamamislar mesela. O hic uykusuzluk bilmedi

gece kaç kere zıpladım yerımden bebek aramaya.meğer yağa koymuşum ama hatırlamıyorsun normal bence.

Bilemiyorum ki, normalde uykunuz ağır miydi, beyniniz hemen uyanmaz miydi gözlerinizi açınca .
Hani bazen miskinlik yaparlar ya yatakta, kendine gelemez, rüyasında konuşur netlesmez o an bir şeyler.öyle bir hal var miydi ?

Uykusuzluktan normal demek istiyorum ama nedense bu kadar uzun sürmesi normal gelmedi.

Bebeği tanımama anneye verme, sonra gidip çocuğu arama falan , bilemedim.

Birde her detayı hatırlıyorsunuz.

Kullandığınız bir ilaç var mi ?

:KK70: cok normal uykusuzluktan

ben yasadıgımı anlatayım 3 hafta falan olmustu dogum yapalı
benım kızım hem reflu hem kolık hem gobek fıtıgı hepsı aynı anda cook aglıyor bız hıc uyumadık resmen bayılmısım nasıl aglıyor bende sallayıp pıspıslıyorum yatakda oturur vazıyetdeyım :KK70:
esıme dedım kı dayanamıyorum dusurucem sen bak bıraz nolur dedım bır kahkaha sesıne uyandım :KK70: baktım kı cocuk zaten esımde sagdıgım sutu verıyor ben ona bebek dıye yastıgı uzatıyorum
oturdugum yerde otururken uyumusum ve yastıgın gazını cıkarmaya calısmısım uyudugum surede

bır tane daha var :KK70: kızım esımdeydı yıne ısten geldımı bebegı uyutma gorevı onda ve ben yıne uykusuzum 4 gun falan uyumamısım yıne aglıyor
ben 4 gun oncesı yatakta yan tarafımda besıkte yatarkenkı zamandayız zannedıyorum :KK70: aglayınca gozum kapalı besıge pıs pıs pıs yaptım ama bır yumusaklık gelıyor anlamadım ekstra soft bırsey :KK70:
eşim napıyorsun yahu dedı ozaman uyandım kı esım egılmıs besıkte cocugu yattıgı yerde uyutmaya calısıyormus bende onun gobusunu mıncıklıyormusum bebek sanıp

yanı zaman kavramı saat hersey karısmıstı hayalde yasıyor gıbı bulutların ustundeydım o donem :KK70:
ayyyyyy Allah iyiliğinizi versin kahkaha attım işyerinde millet tip tip bana bakıyor :D
çok şekersiniz yaa :KK200:

6 aylık bir oğlum var bu aralar gece cok sık uyanmaya başladı.
Bende yorgun ve uykusuzum anlıycagınız.
Son bi haftadır gecenin bi yarısı oğlum uyanınca hep yeğenim zannediyorum .

Biraz açmak gerekirse bi haftadır anneme kalmaya gitmiştim yeğenime bakıyor iki bebek bütün gün beraberdik.

Sonrasında bende bu olaylar basladı.

Mesela bir örnek.
Gece bas bas bebek ağlaması.
Aldım kucağıma Allahım yeğenimi yanıma niye yatırdılar nasıl geri uyutucam diyorum çocuğu aldım kucağımda gezdirmeye başladım.
Baktım susmuyor annesi de değilim emziremem derken panik oldum başladım anne anne diye bağırmaya uyanıp geldi anne al uyut bu çocuğu dedim.
Garibim aldı götürdü oğlumu.
Bende odama geri dönüp oğlum seslerden uyanmıştır bende onu uyutayım diye yatakta oğlumu arıyorum.
Baktım yatakta bebek fln yok düştümü acaba diye yere bakınmaya başladım.
Derken aklım basıma geldi oğlumu anneme verdim.
Hemen gittim aldım çocuğu .
Yani yaklaşık 3 4 dakika süren bi hayal yaşadım.
Bi hafta önce idi bu olay.
Dün gece yine aynı şeyi yaşayınca acaba bu bi sorun mu diyorum artık eve döndüm çünkü.
Dün gece yine bebeğim ağlıyor ben Oğlumu kucağımda zannediyorum.
Bu sefer eşimi dürtüp Mert’i(yeğenim) al ağlıyor sustur şu çocuğu diyorum.
Oda bi anlık sokla uyandı kalktı ne Mert’i oğlumuz ağlıyor dedi.
Bi baktım kucağımda bebek yok cidden yataktaki oğlumuz :anne:

Hanımlar uykusuzluktan normal mi bunlar yoksa deliriyor muyum o_O
Bence normal 😊 ben kızım kucağımdayken beşiğinde onu arıyodum 😅

Bilemiyorum ki, normalde uykunuz ağır miydi, beyniniz hemen uyanmaz miydi gözlerinizi açınca .
Hani bazen miskinlik yaparlar ya yatakta, kendine gelemez, rüyasında konuşur netlesmez o an bir şeyler.öyle bir hal var miydi ?

Uykusuzluktan normal demek istiyorum ama nedense bu kadar uzun sürmesi normal gelmedi.

Bebeği tanımama anneye verme, sonra gidip çocuğu arama falan , bilemedim.

Birde her detayı hatırlıyorsunuz.

Kullandığınız bir ilaç var mi ?
Hayır hiç bir ilaç kullanmıyorum .
Normalde bazen uykuda konuşan bir insanım ama hiç böyle olmamıştım.

Uykusuzluk ve yorgunluktan bence.
Oğlum 11 aylık,yanımda uyutuyorum,dün gece uyanmış ağlamış eşim almış yanına ki bende uyanmıştım,farkındaydım eşimin aldığının,sabaha karşı bir kalktım oğlum yok. Bende bir panik,yere mi düştü diye yere baktım ,sonra eşimin yanına gidince hatırladım gece olanları.
Bir kac kez awm çıkışı oğlumu, kızımı arabaya bindirip,eşyaları alıp,bebek arabasını öylece bırakıp gittim ,artık ispark çalışanları arabayı kenara koyup gelmemi bekliyorlardı,gidince de abla araba bizde yine unuttun aldık kenara koyduk diyorlardı. Çocukları sağda solda unutmadığıma şükreder haldeyim.
Kızım 2 gündür anneannesinde kalıyor,her sabah evde arıyorum kızımı,sonradan dank ediyor annemde olduğu.
Evet uykusuzum,evet yorgunum:halay:

6 aylık bir oğlum var bu aralar gece cok sık uyanmaya başladı.
Bende yorgun ve uykusuzum anlıycagınız.
Son bi haftadır gecenin bi yarısı oğlum uyanınca hep yeğenim zannediyorum .

Biraz açmak gerekirse bi haftadır anneme kalmaya gitmiştim yeğenime bakıyor iki bebek bütün gün beraberdik.

Sonrasında bende bu olaylar basladı.

Mesela bir örnek.
Gece bas bas bebek ağlaması.
Aldım kucağıma Allahım yeğenimi yanıma niye yatırdılar nasıl geri uyutucam diyorum çocuğu aldım kucağımda gezdirmeye başladım.
Baktım susmuyor annesi de değilim emziremem derken panik oldum başladım anne anne diye bağırmaya uyanıp geldi anne al uyut bu çocuğu dedim.
Garibim aldı götürdü oğlumu.
Bende odama geri dönüp oğlum seslerden uyanmıştır bende onu uyutayım diye yatakta oğlumu arıyorum.
Baktım yatakta bebek fln yok düştümü acaba diye yere bakınmaya başladım.
Derken aklım basıma geldi oğlumu anneme verdim.
Hemen gittim aldım çocuğu .
Yani yaklaşık 3 4 dakika süren bi hayal yaşadım.
Bi hafta önce idi bu olay.
Dün gece yine aynı şeyi yaşayınca acaba bu bi sorun mu diyorum artık eve döndüm çünkü.
Dün gece yine bebeğim ağlıyor ben Oğlumu kucağımda zannediyorum.
Bu sefer eşimi dürtüp Mert’i(yeğenim) al ağlıyor sustur şu çocuğu diyorum.
Oda bi anlık sokla uyandı kalktı ne Mert’i oğlumuz ağlıyor dedi.
Bi baktım kucağımda bebek yok cidden yataktaki oğlumuz :anne:

Hanımlar uykusuzluktan normal mi bunlar yoksa deliriyor muyum o_O
oluyor öyle cogu kisiye ablam gece kalkip esine kalk cocugu ezdin diyerek yatakta bebegini ariyordu.

bendede mesela gece uyanir 5 saniyelik nerde düsdümu diye korkarak bakinirim sora besikte oldugu aklima gelir:))

genelde olur bole seyler cok uykusuz yorgun oldugmuz icin

Uykusızluktan hep bunlar😊 bir gece süt sağın siz başka odada uyuyun eşiniz ilgilensin gece .arada bir böyle yaparsanız iyi olur, ben özellikle grip olucak gibi olduğumda öyle yapıyordum.bir gecelik tam uyku iyi geliyordu bana.veya öyle süt sağıp vermek istemezseniz en azından emzirip gidin diğer odaya 4 saat uyuyun en azından.o arada uyanırsa eşiniz sakinleştirir. 4 saat sonra falan bebek huysuzlanırs uyandırır sizi.Gerçi ben ne zaman öyle yapsam çocuk hiç uyanmıyordu😆😆

Ne kadar zor :(
Ikıncı bebegı dusunuyormusunuz?
Benım ılk oglum emmedıgı ıcın mama ıle beslendı, mama ıle beslenen cocukta bu sık uyanma durumu bence daha az oluyor dıye dusunuyorum.
Tabi ki kesinlikle daha az oluyor, 21 ay emzirdim.
Mama daha zor hazmoluyor, meme aç olmasa bile keyif veriyor emmek için her türlü kalkiyorlar.
Evet ilerde inşallah, nasip olursa istiyoruz.
Sağlıkları olsun da, bunlar geçince ozleniyor bile.
Yaşarken çok zordu ama, yine de ikinci mi, tobee dedirtemedi bana 😊😊

Back
X