Anneler tecrübelerinize ihtiyacım var :(

Konuyu takipteyim 5 yaşına giricek oglum.. odasında uyutuyorum. Gece uyanıp yanımıza geliyo.. tekrar odasında dalmasını bekliyorum.. sonra tekrar sabaha kadar böyleyiz..korkuyorum diyor. Korkularını nasıl aşarız hiç bi fikrim yok.

Telsiziniz varsa onu kullanın,gece sesini duyduğunuz an gidip sakinleştirin.
Ben odasına alışana kadar telsiz kullanmaya devam ettim,gık dese duyup yanına gittiğim için korkmadı diyebilirim.
Şu an 5.5 yaşında kendi yatağında yatıyor.

Zaten dip dibeyiz. Ben kendim telsiz gibiyimdir yatağı gıcırdasa anında yanında oluyorum ama tekrar gideceğimi bildiği için endişeli uyuyor

Çok güzel anlatmışsınız bizde de masal ve ninni söyleyen kuzucuk var ama oğlum ondan vazgeçiyor benden asla cidden kolay gelsin bana

Eşim yardımcı olmak istiyor ama destek olurken köstek olmak tabiri geçerli oluyor yardım ettiğinde. Benim kadar kurallara uyup istikrarlı olamıyor maalesef

Çok saolun.. Gerçekten düşünüldüğünde çok ince çizgiler var çocuk yetiştirmek hakkında.. Kolay iş değil
Söylediklerinize dikkat edicem

Tavsiyeleriniz çok değerli teşekkür ederim :)

Kizimi bir yasinda odasina alistirdim ama agliyordu. Bunun dogru olduguna inaniyordum o zamanlar. Alisti odasina sabaha kadar uyudu, kendi yatagina gitti. Buraya kadar hersey iyi. Tasindi daha iki yasina girmemisti ve bir gece korktu. Sonra hep bizle yatmak istedi. Biz de tabiki de yanimiza aldik.
Ikinci bebek gelecekti henüz üc yasina girecekti odasina alistiralim dedik, yatak aldik odasini tümden dgeistirdik. Cok cabaladim sevsin kendi istesin diye. Koca hamile karnimla yerlerde yattim alissin diye. Ama yok.
Bebek geldi, alinmasin diye hep beraber yatmaya devam ettik. Tabi gece hep beraber uyanmalar. Yedigimiz tekmelerin, cektigimiz agrilarin hatti hesbai yok. Bu yol cok yorucu ama gönlümüz rahat. arada yatagina yatmasini söylerdim istemezdi. Baktim eskisi gibi sorun yapmiyor yatmaya basladi.
Zorlamadan kendi istegiyle basardik bunu. Bir yasinda ynaimdan ayirdigim icin zaten cok pismandim. Bize doydu, yeterince koynumda yatti. Simdi kücük bir yasina girdi aylardir ablasi odasinda kendi uyuyor mutlu bir sekilde.
Simdi sirada oglum var. Bana yapisik, gece tuvalete dahi kalkamiyorum. Pesimden geliyor.
Sira onda. Benim methodum cocuk bir anneye doysun. Evet cok yorucu bu kismi. Agrilar, o gecmeyen agrilar...
Hala gece bes alti kez en az emiyor. Memende yatiyor cocuk. Sabahlari yataktan kalkarken cekiyorum artik kene gibi oldu. Bu sürecin gecici oldugunu düsünerek cekiyorum bütün dertlerini. Yeter ki saglikli olsunlar.
Büyük kizim cok saglikli, cok sakin bir cocuk. Masallahi var. Oglum daha inatci gibi. Simdilik ne istiyorsa onu veriyorum. Iki sene emzirip, üc sene yanimda yatirip, sonrasinda hem yatagini ayirmayi hem de bezden cikarmayi düsünüyorum isler yolunda giderse.
Bana sarilmak isteyen bir cocugumu ayri yatakta yatiramam malesef. Benim sectigim bu yol cok zor onu diyim. Uykusuz, agrili oluyorsunuz cogu zaman. Ama evimde huzur var. Arada bir kriz yasiyorum oms dönemlerinde o ayri. Ama mutlular. Ve bir bebegin anneye yapismasi bana dogal geliyor. Büyüynce illa ki sorunu yoksa ayriliyorlar.
Kizim dört yasina yeni girdi, pjamasini giyer, tuvaletini yapar, kitap okumak icin yatakta beni bekler.

Benim oğlum 1.5 yaşında ve yatakta yanımızda yatıyor ufakken bi kaç kez odasına yatırmayı denedim ama eşim kıyamadı hoş benimde işime geldi saat başı uyanıp emiyor çünkü
Şuan bende hamileyim Allah nasip eder sağlıcakla kucağımıza almak nasip olursa bizim plan hazır oğlum yine yanımızda yatıcak bebeğe de anne yanı beşik alıcaz :)
Valla biz halimizden memnunuz o yüzden şuanlık ayırmak gibi bi planımız yok ileride zaman ne gösterir bilemem tabii
Sizde sağlıcakla alın kucağınıza inşallah ayırmak istiyorsanız kesin kararlı olun en fazla 10 gün ağlar sonra alışır bir sürü uyku eğitimi yöntemi var araştırmışnızdır zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…