Anneler yardım.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
19 aylık bebeğim emerek uyuyor. Blw ile beslenmis bir bebek. Ne yerse kendisi yer. Ben hic yedirmedim oyle alisti. Yoğun da çalışan biriyim. Dün işyerinde gece çok sık uyandığını emerek uyduğunu söyledim . Uyumadan 5 dakka önce muhallebi yedir yatır dediler. Ama doktorlar buna yanlış diyor. En az 2 saat önce beslenme.kesilmeli diyorlar. Sizce ?

Gece beslenmesini kesme zamaniniz coktan gelmis, bu da uyumadan 2 saat once baslar, yani son ogunu yiyip 2 saat sonra uyumali ve gece kalktiginda da emzirmemelisiniz, ilk zamanlar zor olacak ama 1 hafta icinde gece uyanmalarinin azalacagini goreceksiniz.
Bunun icin gece uykuya dalmasini baska bir rutine baglamaniz lazim (pispislanmak vs)
Bebekler 6 aydan sonra gece beslenmesine (buna anne sutu de dahil) intiyac duymazlar, biz nasil ki acikip uyammiyorsak onlar da aciktiklari icin degil emme alışkanligi icin uyanirlar. Bu aliskanligi kesmek de sizin elinizde.

Aç olduğu için değil o emme. Emme ve uykuyu zihninde birleştirmiş. Yavaş yavaş kademeli biraktiracaksiniz. Zaten yaşı da büyümüş. Ben 22 aylıkken sütten kesmistim. Derin uykuya geçti rahat ettik.

Büyük bir ihtimalle emmeyi alışkanlık ettiği için kalkıyor. Benimde oğlum aynı şekildeydi. Doymuyor galiba diye düşünüyordum. Gözümü karartıp gece yatmadan muhallebi yedirip uyuttuğum da oldu ancak gece yine emmeye kalkmıştı . Memeden kestikten sonra şaşırtıcı biçimde gece kalkması bire düştü. Onda da tekrar kendisi uyuyor

Meme alışkanlığı için uyanıyor.
Uyanınca siz değil eşiniz kalkıp pışpışlasın.
Sizden meme alana kadar inat edip ağlayabilir.

Gece beslenmesini kesme zamaniniz coktan gelmis, bu da uyumadan 2 saat once baslar, yani son ogunu yiyip 2 saat sonra uyumali ve gece kalktiginda da emzirmemelisiniz, ilk zamanlar zor olacak ama 1 hafta icinde gece uyanmalarinin azalacagini goreceksiniz.
Bunun icin gece uykuya dalmasini baska bir rutine baglamaniz lazim (pispislanmak vs)
Bebekler 6 aydan sonra gece beslenmesine (buna anne sutu de dahil) intiyac duymazlar, biz nasil ki acikip uyammiyorsak onlar da aciktiklari icin degil emme alışkanligi icin uyanirlar. Bu aliskanligi kesmek de sizin elinizde.
Evet araştırdım ama anne sütü gece beslenmesi sayılmiyor dünya sağlık örgütü Who tarafındam . Mama vs beslenme.sayiliyor

Evet araştırdım ama anne sütü gece beslenmesi sayılmiyor dünya sağlık örgütü Who tarafındam . Mama vs beslenme.sayiliyor

Bizim doktorumuz anne sutunu de gecce beslenmesine dahil etti ve 6 aydan sonra gece emzirmemi istemedi, ama ben dinlemedim, bir yasina kadar gece her kalktiginda emzirdim, sonra bu kalkmalar gecede 8-10 kereye donusunce aklim basima geldi :) inanin onlar da bizim gibiler, uykuda acikmiyorlar, hatta gece emmediklerinde gunduz cok daha iyi yiyorlar.

Back
X