Anneler yardiminiza ihtiyacim var

Ya kıyamam, bir an kendimi gördüm sende :)
Ilk zamanlar öyle hep kucak ister. Sürekli emmek ister acıktığından değil sende huzur bulduğu için. Yanında biri varsa ona bırak wc falan git.
Kucağında kalsın birşey olmaz. Seni anlıyorum. Benim oğlum emzik almadı (iyikide almamış) Sen emzik dene sürekli emmek de istiyorlar.

Bu arada kucağa ne ara alışscak kucağa alışma zamanı 3-4 aylıkken olur oturmak istediği etrafa bakmak için falan.

Ishal olmuş dedin ya :) ya masum geldin bana öyle deyince. Ishal değildir o yenidoğanlar günde 7-8 kez yapar zaten.

Bu dureci iki oglumdada yasadim
Baba gelene kadar yiyip icenez vc bile gidemezdim
Cok zordu her 5 dk emiyor memede uyuyordular.
Simdi kucugu 7 yasinda hala nereye otursam sımsıkı yanıma oturup koynuma sokuluyor.
Buyugude 12 oda oyle hatta geceleri hala bensiz yatmiyorlar bir onla bir bunla perisan oldum hala yatak yuzu goremedim
Fakat beni cok seviyorlar yanj illeki her cocuk annesini cok severde etrafima bakiyorum benimkiler bi farkli bana sıcakliklari
Buyuhh okuldan gelif gelmez oper koklar kucugude oyle
Bunu o cocukluk aliskanligina bagliyorum
Fakat bazen daealtiyolar.

Size gelince besige emzikle koyup yanina bir basortunuz varsa onu yoksa bir tsortunuzu koyun
Ben denedim olmadi
Hala denemeye devam

Oncelikle selam

Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Ilk bebegim tecrubesizim napmam lazim

Canim 3 aydan once bebekler kucaga alismaz merak etme ben denedim alismadi =) hatta hicbiseye alismaz buna gebeligin 4.trimestri bile denir dunyaya alisma sureci.muhtemelen memeden ayrilmak istemiyordur yatarak emzirmeyi deneyebilirsin bide doydugundan eminsin uyusa bile gazini cikarmadan yatirma

Tüm yorumlara bakamdım ama naçizane fikir vereyim.

Yenidoğan kakası zaten ishal gibidir ve gazıyla yapar. Yani ishal olmamıştır muhtemelen. Ama takip edin tabi.

Kakasını yapmakta güçlük çeker. Gazını da elbette. Mutlaka masaj yapın karnına. Gaz masajı diye yazın bir sürü sitede çıkar.

Ayaklarını çok sıcak tutun. Pamuklu çorabın üstüne yünlü çorap da giydirin.

Tavsiyem kundak yapın muhakkak.

Size ihtiyacı olan her an yanında olun. O daha anne karnındaki güvenli ortamından çıkalı sadece 8 gün olmuş. Sizin kalp atışınıza hakim, nefesinizin hızına hakim. Tek bildiği sizsiniz. Elbette kucağınızı isteyecek.

Yenidoğan sürecini atlatınca ( 28 gün ) biraz daha rahatlarsınız.

Kucağınızda uyumak istiyorsa bırakın uyusun. 40 ı çıktıktan sonra Uyutmayın ama.

Asla bebek arabası, puset vb şeylerde Uyutmaya alıştırmayın. Yatağından başka yerde uyutmayın.

Kısacası bebeğinizin güvenini kazanacağınız yere kadar berabersiniz :)

Stres yapmayın hergün herşey değişiyor. Benim oğlum 17 aylık ve şimdiye kadar sabit hiçbir özelliği olmadı :)

Ya bende isterim hep bebegimin bas ucunda duruyim ama wc ye gidemiyorum su icemiyorum yemek yiyemiyorum.uykuya dalmasini bekliyorum bunlari yapabilmem icin ayaklarim uyusuyo beklemekten

Çingene beşiğini denediniz mi?

Bir de bıraktığınızda uyanıyorsa hemen tekrar kucağınıza almayın ve poposunu hafif hafif pat patlayarak uyumasını sağlayın. Bunu sürekli deneyin ve buna alıştırın.

Bir de ben oğlumun gözlerini kapatmıştım 7-8 ay. Gözleri açık olunca hemen uyanıyor ama kapalı olunca ( şapkasını gözüne indiriyordum ) daha uzun uyuyordu.

Tracy hogg un ebeveynlere mucizevi çözümler kitabını okuyabilirsiniz. Veya harvey karp mahallenin en mutlu bebeği.

Bunlar çok önemli bilgiler gerçekten.. hiç bilmiyordum. Nasıl etkileniyorlar anne karnında
:KK43: kıyamam.
Okuduğunuz bir forum varsa bana da tavsiye eder misiniz rica etsem? Yada kitaplarınızı,hangi yazar yada hangi kitapları okudunuz..

Canim mahallenin en mutlu bebegi diye bi kitap var ben cok faydasini gordum tavsiye ederm

Oncelikle selam

Bugun dogum yapali 8 gun bebegim kucaga alismis emziriyorum kollarimda uyuyo onu yatagina birakcagim an aglamaya basliyor tekrar emmek istiyor tekrar emziriyorum uyuyo sonuc yine ayni kucaktan indiginde agliyor nasil basa cikcam siz neler yapiyosunuz
Oncelikle selam

8 günluk bir bebegin surekli emmek istemesi cok normal ayni durumu oglumda yasamistim besige koyar koymaz aglardi mecburende kucagimda buyudu tavsiyem cok aglamiyorsa gazi falanda cikmissa biraz mizirdansin sonra alisir. ben her ses cikardiginda kosardim kiyamazdim bi daha dogurursam asla oyle yapmam:))

Bu kadar kisa surede kucaga alismaz.buyuk ihtimal kalp sesinizi duymak istiyodur.internetten gaz sancisi icin kalp atisi sesi var yazin cikar.anne karnindaki sesin aynisini yapmislar.benim kolik kizim onu actigimiz gibi susardi hala tuhafima gider ama cidden etkiliydi deneyin bence

oyh yerim ben onu cok tatlidirki simdi o pamuk pamuk. yataga koyun yanina uzanip öyle bi gögsünüzü vermeyi deneyin? aglarsa gögsünüzü direk verseniz kucaga almadan cok güzel oluyodu ya. özledim o günleri

Tüm yorumlara bakamdım ama naçizane fikir vereyim.

Yenidoğan kakası zaten ishal gibidir ve gazıyla yapar. Yani ishal olmamıştır muhtemelen. Ama takip edin tabi.

Kakasını yapmakta güçlük çeker. Gazını da elbette. Mutlaka masaj yapın karnına. Gaz masajı diye yazın bir sürü sitede çıkar.

Ayaklarını çok sıcak tutun. Pamuklu çorabın üstüne yünlü çorap da giydirin.

Tavsiyem kundak yapın muhakkak.

Size ihtiyacı olan her an yanında olun. O daha anne karnındaki güvenli ortamından çıkalı sadece 8 gün olmuş. Sizin kalp atışınıza hakim, nefesinizin hızına hakim. Tek bildiği sizsiniz. Elbette kucağınızı isteyecek.

Yenidoğan sürecini atlatınca ( 28 gün ) biraz daha rahatlarsınız.

Kucağınızda uyumak istiyorsa bırakın uyusun. 40 ı çıktıktan sonra Uyutmayın ama.

Asla bebek arabası, puset vb şeylerde Uyutmaya alıştırmayın. Yatağından başka yerde uyutmayın.

Kısacası bebeğinizin güvenini kazanacağınız yere kadar berabersiniz :)

Stres yapmayın hergün herşey değişiyor. Benim oğlum 17 aylık ve şimdiye kadar sabit hiçbir özelliği olmadı :)
her soylediginize katiliyorum ama kundak konusunda yorum yapmak istedim
eskiden bizi sardiklari gibi degil sadece kollari sararak yapilmali kundak
bacaklar kesinlikle sarilmamali cunku kalca cikigina sebep oluyor

Yani 8 günlük bir bebek anne kucağında olmaktan başka ne ister ki ?
Kucağa alıştırma falan diyenlere de sakın kulak asmayın.
Bebeğiniz şu an 4. trimesterde ve doğduğunu henüz bilmiyor :)
Emzirdikten sonra dikey pozisyonda gazını çıkarın bacaklarına karnına masaj yapın ninni söyleyin o zaten huzuru sizde bulacaktır.

Evet her duyduğum şeyi dikkate alıyorum :)
Annem demişti bana da,emzirip yerine koyarsan rahat geçer alışmaz kucağa diye,bende dikkate alıyorum napiym :))))
Benimkide ole der.. ama almasan cocugun aglamaktan gobegi siser :) yerine gore zaten sen anlqyacaksin bi sure sonra neden agladigini.. en azindan her yolu deneyeceksin ve taniyacaksin bebegini..

8 günlük bebekte ne kucağa alışmasıymış o? Alışmaz kucağa merak etmeyin. İstediğiniz kadar alın, istediği kadar alın. Nerde isterse orda uyusum. Kurallar için daha çok küçük.

Bi işiniz olduğunda bebeğin sırtını destekleyin, yan çevirin. Yatarak emzirin. Uyuyunca kalkarsınız yanından. Kundak iyi olur, sıçrayıp uyandırmaz kendini.

Oncelikle selam

Off ya ben sizi yirim yirr harika zamanlar gecicek sabir :*

Yaa kusura bakmayin yazamadim bebegimle ilgilendim hepinizn yazdiklarini okudum dediklerinize kulak asicam cok tesekur ederim tafsiyeleriniz icin :) ha buarada bisi tespit ettim ben bebegin gazini cikarmiyordum cikarmaya basladim bebegimde bi rahatlma oldu masallah her halinden belli :))

Oncelikle selam

Uyku arkadasi var bebeginiz icin ozel olarak bakin arastirin. Onu sarmalayacak bir uyku arkadasi ve emzik isinizi gorur bence:) suan anne kokusuna emmeye o kadar cokk muhtaclarki hic bunalma hop diye geciyo zaman keyfini sur oh kucaginda misler gibi. Tabiki cok zordur orasi tartisilmaz bendee yaklasik 7 ay once kolik bir bebekle bas ediyordum.. ama geciyo anlamiyosun bile bebek halini ozluyosun :) dedigim gibi yenidogan emzigi alin once emzige alistirin. Sonra uyku arkadasina sarin yan bir sekilde yatirin. Yada yumusak yastik arasina yan sekilde skistirin. Kendini guvende hissedip uyur. Ben 2 cocugumada emzik verdim bir sorun yasamadim eger tereddutunuz varsa emzik konusunda doktora danisin. Allah kolaylik versin ve hayirli ugurlu olsun:)

Uyku arkadasi var bebeginiz icin ozel olarak bakin arastirin. Onu sarmalayacak bir uyku arkadasi ve emzik isinizi gorur bence:) suan anne kokusuna emmeye o kadar cokk muhtaclarki hic bunalma hop diye geciyo zaman keyfini sur oh kucaginda misler gibi. Tabiki cok zordur orasi tartisilmaz bendee yaklasik 7 ay once kolik bir bebekle bas ediyordum.. ama geciyo anlamiyosun bile bebek halini ozluyosun :) dedigim gibi yenidogan emzigi alin once emzige alistirin. Sonra uyku arkadasina sarin yan bir sekilde yatirin. Yada yumusak yastik arasina yan sekilde skistirin. Kendini guvende hissedip uyur. Ben 2 cocugumada emzik verdim bir sorun yasamadim eger tereddutunuz varsa emzik konusunda doktora danisin. Allah kolaylik versin ve hayirli ugurlu olsun:)
Cok tesekur edrim ama bnmki emzik almiyor atiyo agzindan :) tek care sabretmek yalcak bisi yok dedigim.gibi wc su yemek ihtiyacimi karsilayamiyorim agliyo die oyuzden dert yandim :)

Back
X