Anneler yardımınıza ihtiyacım var

Karakedck

Pisi, pisi
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
1.391
1.775
83
Kızlar gerçekten fikirleriniz benim için önemli. Sorunum şu - benm dört yaşında bir kızım var, çok zeki çabuk kavrayan ve girişken. Okullar açılınca allahın izniyle ana sınıfına başlayacak. Ve kızım afedersiniz lavabosunu yaptıktan sonra totosunu ben temizliyorm doğal olarak. Ama tedirginim okullar açılınca gündüz saat 12 akşam 5 kadar okulda olacak orda tuvaletini yaptıktan sonra totosu kirli bir şekilde akşama kadar bekleyemez. Ben ona kendisinin temizlemesini öğretmeyi düşünüyorum. Ama bu nasıl olacak bilmiyorum kendini daha berbat edermi diye çok korkuyorum. Sorum - siz çocuklarınıza bunu ne zaman öğrettiniz ve nasıl öğrettiniz? Çok zor oldumu? Ne yapabilirm? Yardımcı olursanız çok sevinirm fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var:KK200:

Oglum 5.5 yasinda. Halen bitince anneee bitti diye bagiriyor. Aslinda gosteriyorum ama elini uzatamiyor becermeiyor bi turlu. Ayni saatler arasinds okuldaydi oda ihtiyacini evde gideriyordu okulda boyle birseye gerek kalmiyordu

Bir okul öncesi öğretmeni olarak cevaplayayım arkadaşım tuvalet ihtiyacını kendi göremeyen çocuk çok sıkıntı oluyor okulda çünkü yardımcı abla olsa bile çocukların popolarını temizlemez. Bu yaz boyunca öğretmenizi tavsiye ederim ıslak mendille başlayabilirsiniz iyice öğrenene kadar sürekli takipte olun ama ona yaptırın öğrenecektir

O şekilde zaten kabul etmezler çocuk bu defa orada tuvalete gidemezse daha kötü olur evde kendi kendine yaptırmaya çalışın ıslak mendille akşam da totosunu siz yıkayın çocuk uyumadan once

Banada dert oldu alışabilirmi diye:KK43: en çok korktuğm okulda yanında olmayacam kendini mahveder mikrop kapar diye. Birde öğretmnden abladan yardm istiyemm devlet okulu hele günydoğu tarafı daha ilgisz. Oof
Valla onemli konu
Nasıl cozulur acaba
Bende merak ettim

Sizin kontrolünüzde kendisinin yapmasına izin verin. Ona bunu başarma duygusuyla öğretirseniz daha hevesli olacaktır. Bunu yapabildiği zamanlar takdir edin hatta zaman zaman ödüllendirin. Hem taharet alıp hem üstüne damlatmadan kurulamak çok zor olacaktır. Islak mendil kullanabilir.

Fikirlerinz için çook teşekkür ederim. Okulda bu yaşlarda becerebilen çocuklar çokmu yani ellerine kıyafetlerine bulaştırmıyormı. Ben mikrop kapmasndn çook korkuyorm o kadar dikkat etmeme rağmn kışın rota virüsü bulaşmıştı yavruma on güne yakın intaniye bölümünde kaldık kabus gibiydi o dönemler unutamıyorm. Umarım rabbim korur.

Gerçekten zor bi durum ya.. zaten yardımcı olan bile olsa onu ben istemem.. mahremiyet önemli.. inşallah başarırsınız birlikte..

Daha zaman var yavaş yavaş öğretmeye çalışın.
Siz bir kere temizleyin diğerini kendinin temizlemesini isteyin, gözlemleyin bakalım nasıl siliyor, ne şekilde silmeye çalışıyor. Diğer seferlerde yaptığı yanlış kısımları düzeltmeye çalışın. Tabi sizin kadar temiz silemez bu yaş için mümkün değil ancak zamanla daha iyi temizlemeyi öğrenir.

Her temizleme sonrası muhakkak ellerini iyice köpürerek yıkaması eğlenceli geliyorsa daha çabuk öğrenir.

Okulda da öğrettiğiniz şekilde uygular. Sizde evde yıkarsınız. Fakat okulda kimse mahrem bölgesini elleyip temizlemesin. Buna musade etmeyin.

Sizin kontrolünüzde kendisinin yapmasına izin verin. Ona bunu başarma duygusuyla öğretirseniz daha hevesli olacaktır. Bunu yapabildiği zamanlar takdir edin hatta zaman zaman ödüllendirin. Hem taharet alıp hem üstüne damlatmadan kurulamak çok zor olacaktır. Islak mendil kullanabilir.
Of sorumluluklarmz bitmiyor ki bence bu iş bana göre tuvalete alıştırmaktan daha zor olacak gibi geliyo. En çok korkumda hastalanması:(

Daha zaman var yavaş yavaş öğretmeye çalışın.
Siz bir kere temizleyin diğerini kendinin temizlemesini isteyin, gözlemleyin bakalım nasıl siliyor, ne şekilde silmeye çalışıyor. Diğer seferlerde yaptığı yanlış kısımları düzeltmeye çalışın. Tabi sizin kadar temiz silemez bu yaş için mümkün değil ancak zamanla daha iyi temizlemeyi öğrenir.

Her temizleme sonrası muhakkak ellerini iyice köpürerek yıkaması eğlenceli geliyorsa daha çabuk öğrenir.

Okulda da öğrettiğiniz şekilde uygular. Sizde evde yıkarsınız. Fakat okulda kimse mahrem bölgesini elleyip temizlemesin. Buna musade etmeyin.
Evet haklısnz ablalar yardım etse bile benm musade etmemm gerekir. Bende bu yaz alıştırmak istiyorm okullar açılana kadar inşallh tam anlamıyla alışır. Suyla sabunla oynamayı çok seviyor. Çantasına ıslak mendilini sabununu koyarm böyle renkli şeyler hem ilgisini çeker hem daha hevesli olur diye düşünüyorm.

Tuvaletini yapınca ıslak mendili al, ben yardımcı olamadığım zaman kendi bu şekilde silmelisin diye uygulamali goster..Sonra ondan yapmasını iste..Anlat okula başlayacağını,temizliğini kendisinin yapması gerektiğini..Baktın çabuk kavrıyor suyla yikayip,kurulamayi öğret daha sağlıklı..İslak mendil sandigimizdan zararli malesef..Neyse anlarsin zaten yapıp yapamayacagini..Zamane çocukları akıllı maşAllah öğretmek çok zamanını almaz bence..

Şartlarını bilmiyorum ama o yaşta çocuğu ilgisiz öğretmenlere emanet etmektense anaokuluna gondermemeyi tercih ederim.Umarım iyi ögretmenlere rastlarsiniz..

Tuvaletini yapınca ıslak mendili al, ben yardımcı olamadığım zaman kendi bu şekilde silmelisin diye uygulamali goster..Sonra ondan yapmasını iste..Anlat okula başlayacağını,temizliğini kendisinin yapması gerektiğini..Baktın çabuk kavrıyor suyla yikayip,kurulamayi öğret daha sağlıklı..İslak mendil sandigimizdan zararli malesef..Neyse anlarsin zaten yapıp yapamayacagini..Zamane çocukları akıllı maşAllah öğretmek çok zamanını almaz bence..

Şartlarını bilmiyorum ama o yaşta çocuğu ilgisiz öğretmenlere emanet etmektense anaokuluna gondermemeyi tercih ederim.Umarım iyi ögretmenlere rastlarsiniz..
Amin amin bende başlarda göndereceğim bakacam duruma zaten. Evde çok sıkılıyor yorucu bir çocuk ve iki yıldır okul okul diye diye başımızı yedi. Tam okul döneminede denk geliyor ikinci bebğimn olması en azndn gündüzleri bebekle rahatça uğraşrm diye düşünüyorm. inşallh verimli anlayışlı güler yüzlü ve ilgili öğretmeni olur arkadaşlarıda kötü huylu olmaz diye dua ediyorm işte.

Hanımlar bir haftadır uğraşıyorum ama hiç bir gelişme yok. İlk yaptığı gibi yapıyor beceremiyor. Afedersiniz peçeteyi beline kadar sürüyor ve poposu beli mahvoluyor. Nasıl olcak ya acaba dört yaş erken mi? An

Pes etmeyin

Deneyin

Ne kadar olacağını hissede hissede öğrenecek

Kızlar daha zor benim oğlum var

Bir önden arkaya bir arkadan öne silip hallediyor

Okulda da öğretmişler elini tuvalet kağıdına dolayıp eline bulaşmasını engelliyor

Benimde oğlum 4 yaşında. Bu sene kreşe başlamıştı. Orda ıslak mendil kullanmışlar ve oğlumun cildi çok hassas olduğu için çok kötü pişik olmuştu. Bende öğretmene durumu söyledim ve büyük tuvaletinin temizliği konusunda bir teyze var çalışan o yapsın dedim ve bir sorun çıkmadı. Zaten zamanla artık okulda değişe evde yapmaya başladı. Evde ki klozetler onların boyuna göre değil haliyle. Ama 4 yaş bunun için erken yine de. Devlet anaokulu bile olsa tuvalete yalnız göndermiyorlardır. Çok sterese girmeye gerek yok okulda öğrenir nasılsa.

Back
X