annelerden akıl istiyorum. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Çıkamadım işin içinden . Düşün düşün düşün. . Size sormak istiyorum.
16 haftalik hamileyim. Mart ortasi gibi inşallah doğumum olacak. Ancak devam etmek zorunda olduğum bir okulum var. Bu son 3 ayı bebekle Çakışıyor. Martta doğum olacak haziran da benim okul bitiyor. Haftada 3 gün , sabahtan ogleden kadar okula gitmem gerekiyor. 40 im çıkana kadar kayinvalidem gelecek. Ancak daha sonra ne yapacağım bilmiyorum. . Eşim çocuğa bakamaz o saatlerde işte olacak. Elektrikli sut pompası vs şimdiden herseyi aldım. Süt sagip yarım gün gideceğim. Ama arada emzirme için gelebilirim okulum yakın.
Burada bu yıl görev süremiz doluyor eğer okulu bitirmezsem yıllarım çöpe gidecek. 3 ay nasıl idare ederim ?
40 gün kayın Valide gelirim dedi oflaya puflaya. Aramızda çok ii değil ama mecbur idare edicem artık. 40 günden sonra bebek sokağa çıkabilir mi ?
Bakıcı olmak isteyen bi abla var , o ben bakarım diyor ama aklıma takılan şu : ya ben araba ile getirip götürürken hasta filan olursa ??
Anne seçeneği hiç yok benim için :(
O gelirse temelli evliliğim biter onu biliyorum. . Kaynana dan beter bi anneye sahibim..

Cok yogun bir calisma saatleriniz yok bence idare edebilirsiniz ben gelinimle aram iyi degilse beni cocuk bakimi icin kullanmasini istemezdim ama isin icinde de kendi torunum var yalnizca 3 ay idare etmem gerekicekse eger kendi evimde kimse magdur olmucaksa yardimci olurdum kayinvalidenizle aranizdaki sorunlari cozup o dan size bu konuda destek olmasi icin ricada bulunun bebek cok kucuk olucagi icin yabanciya birakmak sizi huzursuz edebikir kayinvalidenizjmin yeterince iyi bakamayacagindan suphenoz varda hem bakici tutun hemde kayinvalideniz basinda bulunsun

Kışın doğmayacağı için sorun olmaz. Kızım doğduğunda 28 gün sonra ablamın kınası vardı iki gün sonra da düğünü hepsine götürdüm maşallah turp gibi kızım

Cok yogun bir calisma saatleriniz yok bence idare edebilirsiniz ben gelinimle aram iyi degilse beni cocuk bakimi icin kullanmasini istemezdim ama isin icinde de kendi torunum var yalnizca 3 ay idare etmem gerekicekse eger kendi evimde kimse magdur olmucaksa yardimci olurdum kayinvalidenizle aranizdaki sorunlari cozup o dan size bu konuda destek olmasi icin ricada bulunun bebek cok kucuk olucagi icin yabanciya birakmak sizi huzursuz edebikir kayinvalidenizjmin yeterince iyi bakamayacagindan suphenoz varda hem bakici tutun hemde kayinvalideniz basinda bulunsun
Ondan şimdiye kadar asla hiçbişey istemedim ki zaten. Düğünümu eşimle yaptım. Çoğu işine yardım ettim.
Hayatımda ilk defa bir talebim oldu. .
Bunda da mecbur kaldım. .
İyi bakacağına eminim. Çok tecrübeli çünkü. Tüm torunlarına baktı.

Bence yaparsın benek
Ondan şimdiye kadar asla hiçbişey istemedim ki zaten. Düğünümu eşimle yaptım. Çoğu işine yardım ettim.
İyi bakacağına eminim. Çok tecrübeli çünkü. Tüm torunlarına baktı.[/QUO
Bence yaparsın 40 dan sonra bakıcı ablaya güvenmezsen yanında götürürsün orda bakar ortam müsait olursa

40 çıkınca biraz büyümüş olur . .
Tam gün de değil . .
Yarım gün bakıcı fikri mantıklı . .
Getirip götürürken sorun olur mu sizce ?
İyice sarsam battaniye ye filan. Usuyup hasta olmaz dimi ? Bakıcı kendi evinde bakıyor. Onun evi de bana 5 dk araba ile. Ona bırakıp okula geçip dönüşte almam gerekecek. O da iyi bir abla. Tecrübeli.
Olur mu sizce bırakılır mi 40 günlük bebek. Arada gelip emzirip gidebilirim. Yarım günde olsa. Herşeyinden birer tane oraya bırakacağım. Üstü pijama bez vs.

İyi bakacağına eminim. Çok tecrübeli çünkü. Tüm torunlarına baktı.
Guveniyorsaniz cok sanslisiniz ben o kadar kucuk bebegimi babaanneye daha guvenle birakirdim cunki neticede onunda caninin parcasi sayilir bakici isi biraz sans isi en dogru karari sartlariniza gore siz verirsiniz
Tabi bebek buyudukce sizde daha rahat birakip ise donersiniz o zaman bakiciyi baslamadan tutat gozlemlersiniz
Saglikla kucaginiza alin gerisi hallolur Allahin izniyle

Getirip götürürken sorun olur mu sizce ?
İyice sarsam battaniye ye filan. Usuyup hasta olmaz dimi ? Bakıcı kendi evinde bakıyor. Onun evi de bana 5 dk araba ile. Ona bırakıp okula geçip dönüşte almam gerekecek. O da iyi bir abla. Tecrübeli.
Olur mu sizce bırakılır mi 40 günlük bebek. Arada gelip emzirip gidebilirim. Yarım günde olsa. Herşeyinden birer tane oraya bırakacağım. Üstü pijama bez vs.

Canını sıkma hepsi olur gider . .
Yarım gün az bir süre. .
3ay da uzun değil . .

Korkma bebeğine hiçbir şey olmaz Allah in izniyle. Bakıcı çok yakin ve saatlerin çok kısa bebek küçük olduğu için 5 saatin 4 u uykuyla geçecek ve ayrıca bahar mevsimi :) Rahat olabilir sin ;)

Bana çok yakın araba ile 5 dk. Onun evinden benim okul da 5 dk araba ile.
Mesela sabah 8 de bırakıp saat 11 -12gibi alacağım.
O zaman bence sıkıntı olmaz zaten onu yaza çıkıyor kırkı çıkınca etkilenmez o kadarcık mesafeden hem bünyeside ufak ufak alışmış olur bu arada bende pimpirikli bir anneyim ama bana bile gayet oluru var gibi geldi ablaya da güveniyorsan başka sıkıntı yok gibi

Bana çok yakın araba ile 5 dk. Onun evinden benim okul da 5 dk araba ile.
Mesela sabah 8 de bırakıp saat 11 -12gibi alacağım.

Saatler bence çok müsait. Arabayla götürüp getirince bir şey olmaz merak etme. O zamana havalar biraz ısınmış olur.

Ben 15 gün sonra 2 buçuk aylık bebeğimi 10 saat kayınvalideme bırakıp işe gideceğim. O yüzden yarım gün çalışma hakkımı deneyeceğim. Senin öyle aman aman bir zorluğun yok bence idare edilir.

Alt tarafi 3 ay canim
Halledersin nolacak. Bir defa emzirir birakirsin,2saat sonra sagdigin sutu verir bakici, 2saat sonra gelir emzirirsin, sonra tekrar sagilma sut icer. Bir sonraki emzirmeye kadar gelmis olursun bile;)
Kolayliklar diliyorum

İÇİN RAHAT OLSUN BEBEKLERİN KIRKI cıkınca gayet rahat olur merak etme.ben yavrumun herseyiyle ilgilendim 1.5 yaşında çok iyi bir iş buldum girdim işe 2 ay calıştım dayanamadım aglaya zırlaya işe gidiyordum eve gitsem diye gözüm düşüyordu.bakıcıya vermiştim yan binadan bir bayan bakıyordu.neyse 2 ay sonra işten cıktım ve o dönem iyi bir para alıyordum.ihtiyacımda vardı cok.simdi it gibi pişmanım kızım 6 yasında okula başladı onun yanındaydım ne oldu.tamam manevi herseyini karsıladım ben baktım büyüttüm hiç bir ignemiz yok elimizde.kızımın ihtiyaclarını zor alıyorduk bile .şimdi 6 ay oluyor ise başladım kızımın herseyini hiç cekinmeden alıyorm.keske keske daha önce calısıp o işimdende ayrılmasaydım.sende korkma işine gücüne bak aklını dersıne ver hersey oluyor merak etme büyür o bebek

Back
X