annelere soruyorum. .

Sezeryan doğum yaptım 10 gün cook kötü ağrım oldu sonra ayağa kalktım kızım kolik (gaz sancısı olan) bebek öld için çok zor geçti 11 aylık hala 1 gece bile düzgün uyumadim

komşunuz sanıyorum biraz bunalımda. Ben çalışıyorum çalışırken çocuk bakmaktan gözüm korkmuyor da nasıl ayrı kalırım ona çok takıyorum. Ben ücretsz izinde kullanmayı düşünüyorum 2 yıl en azındna insan hayatında kaç kez anne olabilir ki? tadını çıkarmak gerek her anın. Şuan böyle telaşlara kapılmayın. Rabbim eğer nasip ederse yardım da eder.

merhabalar öncelikle senden ricam sen gercekten anne olmak ıstıyormusun zaten gercekten ıstıyorsan sana soylenen etrafında olan hıc bır seyı duymayacaksın .bır oğlum var 2,5 yasında su andada ıkıncısıne hamıleyım calısyorum .Annelik oyle bir duygu ki sen onun orda oldugunu ogrendıgın hıssettıgın gun ıtıbarı ıle zaten kendınden fedakarlıklar yapmaya baslıyorsun orn sıgara ıcıyorsan zevkle bundan vaz gecıyorsun daha dıkkatlı hareket edıyorsun kendını degıstırıyorsun sonucta bır can tasıyosun hemde senın kanından etınden canından olan bır can belkı yemek yıyemez hale gelıyorsun belkı yorgun dusuyorsun ılerleyen zamanlarda uyku uyuyamıyorsun o en cok sevdıgın uykuyu 1 dakıka daha verseler dıye yalvardıgın uykuyu bunların hepsı hamıle ıken hele bır kıpırdamaya baslayıpta anne ben burdayım deyıpte sana ıcerde tekmeler atmaya basladıgında sende o heyecanla aaaa bak tekmelıyor deyıp esını kosa kosa yanına cagırdıgında bak hıssettınmı dıyıp esınde anlamayıp yok hıssetmedım dedıgınde nasıl hıssetmessın atıyorya dedıgınde ıkınızınde mutlulugunu yuzundekı ıfadenın dunyalara degısemeyecek bır ıfade oldugunu anladıgında (ben normal doğum yaptım ıyıkıde yaptım ) doğum sancıların yavas yavas baslayıpta bebegın geldıgını hıssedıp o heyecanla acaba canım yanacakmı dıye dusunurken sancıların artması ıle canının yanması yada cektıgın acıların hıc oldugunu hıssedıp en onemlı seyın onun bır an once saglıklı sekılde doğması oldugunu doktorun bebegın kafası geldıgınde sana dokundurup bak hısset dedıgınde bebek tamamen cıktıgında hıssettıgın tum acıların duyguların korkuların bır anda onunla bırlıkte yok oldugunu anladıgında sende onunla bırlıkte yenıden doğuyorsun.doktor senı dıkerken sen onun kokusunu ıcıne cektıgınde allahım ben ne kadar sanslıyım bana boyle bır evlat verdıgın ıcın sana sukurler olsun dedıgınde eve geldıgınde o kucuck parmaklarının kollarının ayaklarının senın bır parcan oldugunu anladıgında uzerını degıstırrıken bıyerıne bırsey yaparım dıye korktugunda gecelerı acıkıp sureklı agladıgında sende yarı uykulu kalkıp emzırmeye calıstıgında sutun yetmeyınce nasıl artırırım dıye dusundugunde bıraz buyuyup sana gulucukler sacmaya baslayıp senden baska kımsede sakınlesmedıgınde gezmeye gıtmek ısteyıpte ona uygun ortam olmadıgı ıcın vaz gectıgınde yada onun duzenı kacacagını dusundugun ıcın aman bos ver gıtmesemde olur dedıgınde buyudukce senden vazgecemeyecegını anladıgında evde her ıse kosturmaya yetmeye calıstıgında (muhakkak bı yerde fıyasko oluyor ozellıkle evde ama hıc onemlı degıl temız olsun yeter dagınık olması onemlı degıl utuler kat kat olmus yıne onemlı degıl )bebegın ıcın esınle tartıstıgında nıye yardım etmıyorsun dedıgınde ıyıce bunalıp artık ısın ıcınden cıkamıyorum dedıgınde sana sevgı dolu gozlerle bakıp annem deyıp kosa kosa boynuna atılan bır evladın varsa varsın evın pıs olsun varsın sen gezmelere gıdeme ıslerın hıc bırıne yetıseme bırak senı herkez pıs bılsın evını begenmeyen gelmesın sen anne ol ona yet yeter baskasına yetmene gerek yok herkez kendı basının caresıne bakabılırken o sana muhtacken bırak herkez kendı ısıne baksın su satırları bıle yazarken gozunden sakır sakır goz yası akarken ıyıkıde anneyım dıyebılıyorsan ıste sen annesın bırılerının ne dedıgı degıl senın onun ıcın ne kadar fedakar olabıldıgın zaman annesındır bos versene etrafındakılerı sen anne olmanın zevkıne bak

16 aylık olduktan sonra işe dönmüş bir anne olarak yazdıklarınıza katılıyorum ama bebek için hiç de öyle değil bence. Keşke imkanımız olsa da 3 yaş kendimiz bakabilsek,sonra da yarım gün de olsa kreşe verebilsek.Bakan kişi ne kadar özverili olursa olsun, çalışan annenin evladı olmak zor.

35 haftalikken dogumumu yaptim...
Sezeryan ile...
2.500 gr. Dogan ogluma hep ben baktim..
Premature anneleri bilir ...
Premature cocuga bakmak cok zordur hemde sezeryan ile...
Dikislerim iltihap bile kapmisti oglumun bakimini hep ben ustlendim ...
5-6 gune daha iyiydim toparlandim...
2. Yide yapsam yine tek basima bakarim ♥
Anne olunca insana ayri bir guc geliyor bacim...
Super anne oluyorsun inan ♥♥♥
Her turlu yetersin evladina korkma...
Yasim 23 bu arada...

canım doğum yapanlar, doğum yapacakları ama doğumla, ama bebek bakımıyla ilgili nedense hep korkuturlar
beni de arkadaşlarım hep duuuuur bu daha iyi günlerin vs korkuturlardı
o nasıl bir psikolojiyse insan gerçekten çok etkileniyor
ama doğurdum (normal doğum) hiç de dedikleri kadar zor olmadığını gördüm
kendi kendime ve bebeğime 2. günümde bakmaya başladım
1 haftada da evime bakmaya başladım

evet bebekli hayat çok kolay değil, ama baş edemeyecek kadar da zor değil
inanılmaz keyifli
ben de şu an doğum iznindeyim
kv yan binada oturuyor
haftada bir kere gelir bebeğimi alır gider, ben de bütün işlerimi yaparım
gezerim de, tatilime de giderim, misafir de ağırlarım
görevime dönünce de başka bir düzen bulacağız artık
takma sen, annelerimiz, ninelerimiz daha zor şartlarda bizleri büyütmediler mi?
dua ediyorum allah hem bize, hem bebeklerimize sağlık versin
yoksa her şeyin bir kolayı bulunur
kararın hayırlı olsun canım

takıntılı rahatsız türk annelerinden olursan siddin sene ne evin ne bebeğin işini bitiremezsin. biraz rahat bi anne olduğunda aslında o kadar da zor bir iş değil.. bebek bu kendi kendine büyüyor zaten

gözlerim dolu dolu oldu okurken.. ne kadar güzel dile getirmişsin anneliği.. ve ne kadar doğru.. bu yazdıklarının altına imzamı atarım.. Allahım isteyen herkese evlat nasip etsin, ve evlatlarımızı bize bağışlasın.. ben kızımı çok seviyorum, bu sıralar çok kötü bir dönemden geçiyorum psikolojim hiç iyi değil, aklımdan geçen düşünceler için Allahım sen affet, ama kızım olmadan ben hiç olamazmışım.. iyiki varsın meleğim, Allahıma şükürler olsun ki seni bana verdi.. Allahım seni korusun, ve bana sana yeten sana iyi bir anne olabilme gücü versin..
çok duygulandırdın beni, şu sıralar yaşadığım bunalımdan kızımın ne kadar kıymetli olduğunu anlık olarak unuttuğum zamanlara inat yazmışsın sanki.. kızım benim herşeyim, yaşama sebebim.. teşekkür ederim bana bunu hatırlattığın için..

Haklısın galiba evet.. eşime anlattım eşim bile abartıalcak bişey yok kendi kendine is arıyor herhalde o dedi.. neymiş bu kadar 8 bacaklı mi bu çocuk yemek bile yapamıyormus dedi..

Sevindim senin için. . Allah analı babalı büyütsun canım bebeğini. .

Inşallah kolay bir bebek olur canim amin ..

Aynen öyle .. Bu sorunu nasıl hallederiz diye düşünmüyor hep kötü hep kötü. ...

Amin ......
Şu an is yerinde yim ve gözlerim doldu ağlamak istemiyorum. . O kadar içten yazmışsın ki .. Allahım hep mutluluk versin sana oğluna ve eşine .. Hele o tekme atıyor filan dedin ya resmen gözümde canlandı bir an.. çok kötü oldum yazamadım. .
Cok iyi bi annesın sen eminim.. Bence de boşver kim ne diyorsa desin.. Oğlun iyi bir şekilde büyüsün yeter.. senin gibi bi annesi var şanslı çocuk. . Yaramaz

Canim
Ben sezeryan dogum
Yaptım pazartesi gunu dogum yaptım cumartesi gunu esimle pazara gittim. Yalnız bir hafta boyunca dikiş acısının yanımda cok ciddi bas agrisi çektim.cocuk konusunda sunu soyleyim evet gercekten zorlanacaksin. En öğretmenim ama su kızım doğduğundan beri çalışmıyorum 16 aylık kızım. Ilk zamanlar yeri geliyodu tuvalete gitmek icin esimin isten dönmesini bekliyordum ama bunları cok guzel atlattım. Benim annem ve kv de yakınımda ama cok zorda kaldığım bi kac zaman hariç hic kızımı bırakmadım. Ikisi de cok sağlam degil cocuk bakmak icin. Ama kuzenim bebeğini yengemebaktiriyor ogretmenlik yapıyor kendisi ozel okulda ama bi sekilde hallediyor

2 aylık anneyim,30 yaşındayım ama öyle 30 yaşında gibi değilim sanki 20lere yeni geldim herşey için erkendi benim için, hamile olduğumu doktor söylediğinde ağladım ben yapamam tek başıma,daha erken dedim doktor yaş kaç dedi 29 deyince yuh be kızım dedi,7aylik evliydim bitti herşey gibi geldi ay çok komikti..neyse gel gelelim doğuma ,sezeryan doğum yaptım ertesi gün yürüdüm o zaman ağrım oldu iki gün sonrasında tabi ufak tefek oldu..1 hafta sonra herşey normale yakındi benim annem vardı 40gunden fazla birşey yapmadım.annem gidince başladım bebeğim uyuduğu zaman yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum ama kendime zaman ayiramiyorum..kusan bir bebek duş almak imkansız gibi uyanirsa diye gece uykulari düzen tutturana kadar zor ,annem gittiğinde korktum nasıl yapacam diye ama becerdim..
Ek olarak giydirmeyi -cikarmayi filan ilk eşim gösterdi sonra anneme baka baka ders gibi göstererek öğrendim. .

Annelik çok zor ama başkası için gecenin bir vakti kalkmazsin, tam yemeğe başlayip bir lokma bile alamadım ağlamasına sürekli kalkmazsin işte evlat çok çok güzel birşeymis şuanda korkularin çok normal ama hayatına girince sanki hep onu beklemis gibi. .

3 yil once sezaryenle dogum yaptim. 3 .gun ayaga kalktim ama bi hafta yataktan kalkip yatmama esim yardım etti. Ben cok rahattim dogumdan sonra sadece yatıp kalkarken problem yasadim biraz. 15 gun annem kaldi kayinvalidem gidip geldi.Sonrasini tek basima hallettim. Tabiki zor ama arkadasinizin anlattigi kadar zor degil. En azindan benim kizim değildi.

aaaahh!! böğrüme öküz oturdu yaaa!!!

ben nerelere gıdem peki.?ikizlere hamileyim annem bana 3 vesait uzaklıkta.işim evime yine 3 vesaıt uzaklıkta.hepsı ayrı yerlerde.ve ben çalışmak zorundayım.mecbur annemlerın oraya tasınıcam.kıralar kabus gıbı!! kendı evımı kıraya verıp kıraya gecmeye mı yanayım 35 mılyar ile iç dizaynına kadar ugrasıp kiracıya gel bu evımın ıcıne s.ç demeye mı? ben kolonya ıcmeye gıdıyorum.çocuğa bile sevınemedım sakın dusunmeden hareket etme sakın!

Ne gibi değişiklikler oldu çok merak ettim.. kötü anlamda mi yoksa hep kötü taraflarını dinledim maalesef ..
Ev mis gibi bebek kokuyor, caninizdan bir parca, masum masum gozlerinizin icine bakiyor.. size muhtac, ve sizin kokunuzu taniyor.. sizin kucaginizda kendini guvende hissedip aglamayi birakiyor.. esiniz eve gelince babaaamm ,, canim kizim deyip onu kucaklayip size sarilinca bambaska bir his oluyor.. sabahlari bebis uyaninca Babasi besikten cikarip karyolaya sizin araniza aliyor ve bebis sen ve esin gulusuyorsunuz.. bu anlar cokkkk tatli oluyor.. babasi yardim ediyor zaten altini degisme banyo yaptirma vs..zaten yukunuzun farkindaysa esiniz cok bir beklentisi olmuyor yemek vs sizden.. evliliginizde problem yoksa eger, bebisi sevme vaktiniz gelmis.. :)

Altina imzami atarim bunun. Ben de bebegimden sonra ayrildim isten. Tekrar ne zaman baslarim bilmiyorum. Dunyanin en zor isi değil belki ama 3-5 saat disarida zaman gecirmek muhakkak dinlendirir. Sadece gece huysuzluklariyla ugrasirsin.

Anlamaya çalıştım ama pek bişey anlayamadım
Siz de mi yapma diyorsunuz ?????

Herkesin kendi ev rutinleri olur. Günde 1 saat evi toplar diyelim. Ama hiç birini yapmaz öğlene kadar yatar sonra gezerse tabi yetişemez.
Ben evinde mutlu olmayan bir kadın olarak yorumladım o insanı. Çok şikayet varsa yeteri kadar mutlu değildir. Ne kadar az şikayet o kadar mutlu bir yuva.
Hatta ben iş hayatında karşılaştığım sinirli ve negatif insanların bile ev hayatına bağlıyorum bu ruh durumlarını.

ne olursa olsun onlar bızım yasama sebebımız onlar bızım kıymetlımız hıc bırsey ıcın bunalma ona bak sarıl kokla o sana yeter annesı

Gece kalkmalari disinda kesinlikle katiliyorum. Ama ben calismiyordum buna ragmen esimi uyandiriyordum ya da o kalkiyordu. Calismiyorum diye uykuya ihtiyacim daha az değil ya diyerek bi anlasma yapmistik :)

Ama digerlerinde cok haklısın. Kizimin uyku saati bana oduldu resmen. Simdi gunduz uykusunu birakti daha zor her şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…