- 14 Haziran 2014
- 2.081
- 2.023
- 358
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
Canim ben kadın tutmayı düşünüyorum haftalik sence nasıl olurCanim ogretmensin galiba. Ben de rehber ogretmenim. Bak sana ne dicem.. ben subatta dogum yaptim. 8+5, Yani 13 hafta dogum Izni, bir ay heyet raporu falan derken oldu sana haziran, sonra seminerlere gittim bebisi alip, sonra yaz bitti eylul oldu, seminere gittim bebisi bazen aldim bazen babasi bakti musait ise.. sonra bir ay normal rapordan kullandim bir ay 5 gun 5 gun, sonra da verdim dilekceyi ucretsize ayrildim.. 15 ekim 15 ocak arasi.. sonra subat tatilinde Yine maasimi alip Yine ucretsize devam edicem... Sonra haziran olunca ise doncem.. yazin Yine maasimi alip eylulde de ise baslicam...bebek candir yaa ne olursa olsun.. Bizim evliligimizde problemler oldu ama bebek bizim sevgimizi pekistirdi ve kopamadik Yine de birbirimizden.. esim 40 I'm cikana kadar elimi sicak sudan soguk suya koymadi tabiri caizse, hamileligimde yemek pisirdigimi , temizlik yaptigimi asla hatirlamiyorum ...
normal doğum yaptımBiliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Kaç günde ayağa kalktıniz ???? Bu gerçekten önemli benim için. .
Ikinci sorum da su olacak:
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıktaAllah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .
Canim , benim de bebegi emanet edebilecegim Cok Cok guvendigim bir abla var ama ben kendim bakmayi sectim.. para kazaniyoz da ne oluyor.. Kim kiymet biliyor.. Anne olunca degisecek fikrin.. onu kimselere emanet etmek istemiceksin.ben soyle dusunuyorum: ben para kazanmak zorunda degilim. Esim gecindirsin Evi, banane..tek basina ev gecindirmek nasil zormus bunu anlamis olur hic degilse..Canim ben kadın tutmayı düşünüyorum haftalik sence nasıl olur
Normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğum yaptığımın ertesi günü ayağa kalktım kendi işimi kendim gördüm bebeğime de kendim baktım. Kızım 12 günlükken evime döndüm herşeyi tek başıma yaptım.Biliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Kaç günde ayağa kalktıniz ???? Bu gerçekten önemli benim için. .
Ikinci sorum da su olacak:
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıktaAllah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .
Ben aynı düşüncede değilim canım ya senin düşüncene de saygı duyarım elbet ama kıymet bilmeyecek adama senin para kazanman falan fark etmez bilmeyen bilmez yani.. Şahsen benim eşim için konuşuyorum ben çalışsam da çalışmasamda bişey değişmez zaten kendisi de söyledi. . Ama biz ev aldık ve su an esimi o borcun altında tek başına bırakamam .. haksızlık olur . Ödeyemez zaten adam nasıl ödesin ayda 4000 tl yi hırsızlık mi yapsın. . O yüzden ben hem evimiz olsun hem bebeğimiz için bi birikimimız olsun diye devam edeceğim 2 yil daha.. sonra ücretsiz izin düşünüyorum. .Canim , benim de bebegi emanet edebilecegim Cok Cok guvendigim bir abla var ama ben kendim bakmayi sectim.. para kazaniyoz da ne oluyor.. Kim kiymet biliyor.. Anne olunca degisecek fikrin.. onu kimselere emanet etmek istemiceksin.ben soyle dusunuyorum: ben para kazanmak zorunda degilim. Esim gecindirsin Evi, banane..tek basina ev gecindirmek nasil zormus bunu anlamis olur hic degilse..
Ben ev alalim calisayim dedim esim kabul etmedi canim. Ben calisinca benim maasi ailesi yiyor.. durum farkli biraz cnm.. yoksa ben de senin gibi dusunurdum.Ben aynı düşüncede değilim canım ya senin düşüncene de saygı duyarım elbet ama kıymet bilmeyecek adama senin para kazanman falan fark etmez bilmeyen bilmez yani.. Şahsen benim eşim için konuşuyorum ben çalışsam da çalışmasamda bişey değişmez zaten kendisi de söyledi. . Ama biz ev aldık ve su an esimi o borcun altında tek başına bırakamam .. haksızlık olur . Ödeyemez zaten adam nasıl ödesin ayda 4000 tl yi hırsızlık mi yapsın. . O yüzden ben hem evimiz olsun hem bebeğimiz için bi birikimimız olsun diye devam edeceğim 2 yil daha.. sonra ücretsiz izin düşünüyorum. .
Ha bi de şu var seninle ilgisi yok canım üstüne alma lütfen sadece artık yıllardır inandım buna.. eşim erkek diye tüm yükü çekmek zorunda değil bence yazık değil mi ben evde yatamam ki o çalışırken. .
Hem diyoruz ki erkekler çalışan kadın alıyor aaa tu kaka terbiyesizlik diyoruz hemde bazı kadınlar ben calisamam yorulurum erkek bana baksın diyor şimdi bu kendi içinde çelişki oluyor..
Aman çok dağıldı konu neyse herkes nasıl biliyorsa nasıl mutlu ise öyle yaşasın bana ne ki..
O zaman haklısın bişey diyemem canımBen ev alalim calisayim dedim esim kabul etmedi canim. Ben calisinca benim maasi ailesi yiyor.. durum farkli biraz cnm.. yoksa ben de senin gibi dusunurdum.
merhabalar öncelikle senden ricam sen gercekten anne olmak ıstıyormusun zaten gercekten ıstıyorsan sana soylenen etrafında olan hıc bır seyı duymayacaksın .bır oğlum var 2,5 yasında su andada ıkıncısıne hamıleyım calısyorum .Annelik oyle bir duygu ki sen onun orda oldugunu ogrendıgın hıssettıgın gun ıtıbarı ıle zaten kendınden fedakarlıklar yapmaya baslıyorsun orn sıgara ıcıyorsan zevkle bundan vaz gecıyorsun daha dıkkatlı hareket edıyorsun kendını degıstırıyorsun sonucta bır can tasıyosun hemde senın kanından etınden canından olan bır can belkı yemek yıyemez hale gelıyorsun belkı yorgun dusuyorsun ılerleyen zamanlarda uyku uyuyamıyorsun o en cok sevdıgın uykuyu 1 dakıka daha verseler dıye yalvardıgın uykuyu bunların hepsı hamıle ıken hele bır kıpırdamaya baslayıpta anne ben burdayım deyıpte sana ıcerde tekmeler atmaya basladıgında sende o heyecanla aaaa bak tekmelıyor deyıp esını kosa kosa yanına cagırdıgında bak hıssettınmı dıyıp esınde anlamayıp yok hıssetmedım dedıgınde nasıl hıssetmessın atıyorya dedıgınde ıkınızınde mutlulugunu yuzundekı ıfadenın dunyalara degısemeyecek bır ıfade oldugunu anladıgında (ben normal doğum yaptım ıyıkıde yaptım ) doğum sancıların yavas yavas baslayıpta bebegın geldıgını hıssedıp o heyecanla acaba canım yanacakmı dıye dusunurken sancıların artması ıle canının yanması yada cektıgın acıların hıc oldugunu hıssedıp en onemlı seyın onun bır an once saglıklı sekılde doğması oldugunu doktorun bebegın kafası geldıgınde sana dokundurup bak hısset dedıgınde bebek tamamen cıktıgında hıssettıgın tum acıların duyguların korkuların bır anda onunla bırlıkte yok oldugunu anladıgında sende onunla bırlıkte yenıden doğuyorsun.doktor senı dıkerken sen onun kokusunu ıcıne cektıgınde allahım ben ne kadar sanslıyım bana boyle bır evlat verdıgın ıcın sana sukurler olsun dedıgınde eve geldıgınde o kucuck parmaklarının kollarının ayaklarının senın bır parcan oldugunu anladıgında uzerını degıstırrıken bıyerıne bırsey yaparım dıye korktugunda gecelerı acıkıp sureklı agladıgında sende yarı uykulu kalkıp emzırmeye calıstıgında sutun yetmeyınce nasıl artırırım dıye dusundugunde bıraz buyuyup sana gulucukler sacmaya baslayıp senden baska kımsede sakınlesmedıgınde gezmeye gıtmek ısteyıpte ona uygun ortam olmadıgı ıcın vaz gectıgınde yada onun duzenı kacacagını dusundugun ıcın aman bos ver gıtmesemde olur dedıgınde buyudukce senden vazgecemeyecegını anladıgında evde her ıse kosturmaya yetmeye calıstıgında (muhakkak bı yerde fıyasko oluyor ozellıkle evde ama hıc onemlı degıl temız olsun yeter dagınık olması onemlı degıl utuler kat kat olmus yıne onemlı degıl )bebegın ıcın esınle tartıstıgında nıye yardım etmıyorsun dedıgınde ıyıce bunalıp artık ısın ıcınden cıkamıyorum dedıgınde sana sevgı dolu gozlerle bakıp annem deyıp kosa kosa boynuna atılan bır evladın varsa varsın evın pıs olsun varsın sen gezmelere gıdeme ıslerın hıc bırıne yetıseme bırak senı herkez pıs bılsın evını begenmeyen gelmesın sen anne ol ona yet yeter baskasına yetmene gerek yok herkez kendı basının caresıne bakabılırken o sana muhtacken bırak herkez kendı ısıne baksın su satırları bıle yazarken gozunden sakır sakır goz yası akarken ıyıkıde anneyım dıyebılıyorsan ıste sen annesın bırılerının ne dedıgı degıl senın onun ıcın ne kadar fedakar olabıldıgın zaman annesındır bos versene etrafındakılerı sen anne olmanın zevkıne bak
He öyle he...Hı hı bence de karmakarışık56 çocuk dogurursan belki ev hanımı olabilirsin :)
Kesinlikle öyle alt tarafı doğanın kanunu olarak ürüyosun tamam muhteşem bişey gebelik anne olmak ama insanı tiksindirmeye de ne gerek var.. Bakıyorum yabancılara mesela tatilde çocuklar kendi kendine oynuyo anne baba şezlonga aşk yaşıyo bizimkilere dön bak oraya gitme yabrum şunu ye çocuğum ne istiyosun annem vs vs vs baba da bi köşede oturuyo sağa sola bakıyo görüntü gözünde canlanmıştır eminim. Kasmamak lazımValla kimse kizmasin ama safi hamilelikleri bile problem. Insanı tiksinderecek duzeyde hatta bir çoğu. Bu kadar abartmanin 'hamileyim ayyy uyy' etmenin manasini çözemedim.
Konuştuğum zaman senin hamileligin guzel geçti galiba diyorlar.
Ki hic alakası yok. Cogu zaman korkunçtu, ama kendimi iyi hissettigim an bisiklet de surdum, voleybol da oynadim. Hopladim zipladim. Kimseden ozel muamele beklemedim. Hatta yapmak isteyene kizdim.
Hele kocislerinin de burnundan getirenler var ki Allah akıl fikir diyorum. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?