annelere soruyorum. .

Canim ogretmensin galiba. Ben de rehber ogretmenim. Bak sana ne dicem.. ben subatta dogum yaptim. 8+5, Yani 13 hafta dogum Izni, bir ay heyet raporu falan derken oldu sana haziran, sonra seminerlere gittim bebisi alip, sonra yaz bitti eylul oldu, seminere gittim bebisi bazen aldim bazen babasi bakti musait ise.. sonra bir ay normal rapordan kullandim bir ay 5 gun 5 gun, sonra da verdim dilekceyi ucretsize ayrildim.. 15 ekim 15 ocak arasi.. sonra subat tatilinde Yine maasimi alip Yine ucretsize devam edicem... Sonra haziran olunca ise doncem.. yazin Yine maasimi alip eylulde de ise baslicam...bebek candir yaa ne olursa olsun.. Bizim evliligimizde problemler oldu ama bebek bizim sevgimizi pekistirdi ve kopamadik Yine de birbirimizden.. esim 40 I'm cikana kadar elimi sicak sudan soguk suya koymadi tabiri caizse, hamileligimde yemek pisirdigimi , temizlik yaptigimi asla hatirlamiyorum ...

Adeninannesi cok ozur dilerim sizin alintilamisim yanlislikla.. konu sahibi coklualinti yapinca oyle oldu sanirim kusura bakmayin ..

Canim ben kadın tutmayı düşünüyorum haftalik sence nasıl olur

Sezeryanla doğum yaptım, 2.gün yürümeye başladım ama merdiven çıkmakta falan dikkat etmek gerekiyordu. Bir sarsılıyor insan ama yanınızda bir desteğiniz ( anneniz ) varsa hiç gözünüz korkmasın. Benim kimsem yoktu gene de komşunuz kadar dert yanmadım. Kişiden kişiye değişen bir durum sanırım. İnsanlar zor olabileceğini çok hesaba katmıyorsa çocuk olduktan sonra herşey bin katı zor gelebilir.

normal doğum yaptım
ilk gün ayağa kalktım
bebeğe göre değişir ama kadına göre de değişir işlere yetişmek
bebek sakinse sorun olmaz
benim kızıma ben çalıştığım için kv bakıyor(yarım gün kreşe gidiyor)
ben çalıştığım için işler haftasonuna kalıyor
kv hergün işyetiştirememekten,kızımın çok hareketli olduğundan vs dem vuruyorki zaten 1 gibi kreşten alıp uyutuyor.3 e kadar(kızım 3 gibi uyanıyor) her işini yetiştirebilir
bense haftasonu 2 günde kızımla birlikte hem her işimi yetiştiriyorum hem kızımla ilgileniyorum
kv nin çocukları hep sakinmş,her verdiğini yemişler,tv karşısına oturtmuş hep kendi kendilerine oynamışlar
benim kızımsa tv seyretmeyi sevmiyor,hep onunla ilgilen istiyor ve malesef kv nin yemeklerini sevmiyor
o nedenle kişiden kişiye değişir ama inşallah bebek sahibi olursunuz çünkü dünyanın en güzel şeyi

Canim ben kadın tutmayı düşünüyorum haftalik sence nasıl olur
Canim , benim de bebegi emanet edebilecegim Cok Cok guvendigim bir abla var ama ben kendim bakmayi sectim.. para kazaniyoz da ne oluyor.. Kim kiymet biliyor.. Anne olunca degisecek fikrin.. onu kimselere emanet etmek istemiceksin.ben soyle dusunuyorum: ben para kazanmak zorunda degilim. Esim gecindirsin Evi, banane..tek basina ev gecindirmek nasil zormus bunu anlamis olur hic degilse..

Normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğum yaptığımın ertesi günü ayağa kalktım kendi işimi kendim gördüm bebeğime de kendim baktım. Kızım 12 günlükken evime döndüm herşeyi tek başıma yaptım.
Bu kadar kaygı edilecek bi durum yok bebekler illa yoruyor bende geceleri uyumuyordum çoğu zaman ama evimi temşzledim yemeğimi yaptım misafir ağırladım ve eşim çok az yardımcı oldu arada sırada bebeğe bakmak gibi o da her zaman değil çünkü benim eşim de nöbetle çalıştığı için zor oluyodu.
Gözünüzde büyütmeyin illaki boş vakitleriniz olacaktır. Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu bence ev hanımı arakadaşınız fazla abartmış olayı fazlaca rahatına düşkün biri olsa gerek. Çalışan bir bayan olarak söylüyorum şu anda kızım 1 yaşında yürüyo durmuyo yani ama bütün işimi kendim hallediyorum evim sürekli derli toplu olmasa da temiz sayılır hiç gözünde büyütme annelik en güzel şey :)

Ben aynı düşüncede değilim canım ya senin düşüncene de saygı duyarım elbet ama kıymet bilmeyecek adama senin para kazanman falan fark etmez bilmeyen bilmez yani.. Şahsen benim eşim için konuşuyorum ben çalışsam da çalışmasamda bişey değişmez zaten kendisi de söyledi. . Ama biz ev aldık ve su an esimi o borcun altında tek başına bırakamam .. haksızlık olur . Ödeyemez zaten adam nasıl ödesin ayda 4000 tl yi hırsızlık mi yapsın. . O yüzden ben hem evimiz olsun hem bebeğimiz için bi birikimimız olsun diye devam edeceğim 2 yil daha.. sonra ücretsiz izin düşünüyorum. .
Ha bi de şu var seninle ilgisi yok canım üstüne alma lütfen sadece artık yıllardır inandım buna.. eşim erkek diye tüm yükü çekmek zorunda değil bence yazık değil mi ben evde yatamam ki o çalışırken. .
Hem diyoruz ki erkekler çalışan kadın alıyor aaa tu kaka terbiyesizlik diyoruz hemde bazı kadınlar ben calisamam yorulurum erkek bana baksın diyor şimdi bu kendi içinde çelişki oluyor..
Aman çok dağıldı konu neyse herkes nasıl biliyorsa nasıl mutlu ise öyle yaşasın bana ne ki..

Ben ev alalim calisayim dedim esim kabul etmedi canim. Ben calisinca benim maasi ailesi yiyor.. durum farkli biraz cnm.. yoksa ben de senin gibi dusunurdum.

sezeryan soğum yaptım 3. gün ayaklandım...
gerçekten zor çocukla hayat ama güzel..
annem bakıyo benim oğluma ben çalışıyorum..
biraz şanslı olanlardanım ben bu konuda...
haftaiçi annemde kalıyo oğlum sadece hafta sonu eve götürüyorum...
tabi akşamları yanına gidiyoruz..

normal doğum yaptım uykusuz kalmak dışında pek sıkıntı yaşamadım anında ayağa kalktım

yengem ögretmen hem ev isi hem cocuk hemde okulu cokta guzel yurutuyor:)

Beni yıktınız mahvettiniz. Anne değilim henüz ama öyle bi kalpten anlatmışsınız ki, tutamadım gözyaşlarımı. Valla annelik işte böyle güzel bi duygu, Rabbimin bize bahşettiği en büyük mucize bence. Valla sizi kalpten tebrik ediyorum. Keşke her anne sizin gibi olsa,düşünse...

Hı hı bence de karmakarışık56 çocuk dogurursan belki ev hanımı olabilirsin :)

Kadınların geneli için bence annelik doğuştan gelen bir duygu daha önce hiç bebek bakmamış bir kadın bile doğum yaptığı an bebeğinin sevgisiyle bir anda anneliği kalbinde hissediyor ve o bebek dünyaya geldiği andan itibaren annesinin vazgeçilmezi ve en kıymetlisi oluyor. Sezaryenle doğum yaptım çok çabuk ayaklandım. Benim oğlum doğduğu andan itibaren uykuya düşkün değildi bu yıllar içinde de değişmedi. Annem yanımda olmasına rağmen çok zorluk çektim. Aylarca gaz sancısı çektik hem de en şiddetlisinden. Sabaha kadar en az 10 defa uyanırdı uykusuzluktan zombi gibi gezerdim ama bir daha dünyaya gelsem yine oğlumu dünyaya getirmek isterim hem de bir kez bile düşünmeden. Onun kokusu dünyaya bedel ,gülüşü ise bütün bir ömre...
Konu sahibi arkadaşım sana kimse çocuk bakmak çok kolay diyemez çünkü gerçekten zor ama bu demek değildir bir bebeği dünyaya getiren anne zor olduğu için pişmanlık duysun. Annelik yürekte hissedilir eğer sen bir bebeğin sevgisiyle yüreğimi doldurabilirim diyorsan hiç düşünme hemen bir bebek sahibi olabilmek için çalışmalara başla derim ben.

Genel anesteziyle sezeryan oldum 1 hafta sürdü tam olarak ayağa kalkmam hele ilk 3 gün tam bir felaketti,

bünyeye göre değişir sanırım.

Kesinlikle öyle alt tarafı doğanın kanunu olarak ürüyosun tamam muhteşem bişey gebelik anne olmak ama insanı tiksindirmeye de ne gerek var.. Bakıyorum yabancılara mesela tatilde çocuklar kendi kendine oynuyo anne baba şezlonga aşk yaşıyo bizimkilere dön bak oraya gitme yabrum şunu ye çocuğum ne istiyosun annem vs vs vs baba da bi köşede oturuyo sağa sola bakıyo görüntü gözünde canlanmıştır eminim. Kasmamak lazım

Olduğum şehirde tek basimayim, bebegi 5 dk için bile bırakacak kimse yok. Annem 15 gün kalabildi. Doğduğundan beri hiçbir bakımını kimseye bırakmadım, hik dese yanındayım, deli gibi uykusuz olduğum zamanlar dahil. Bebeğim de çok huysuz, benim abartmam değil kim görse ben bu yaşındayım boyle çocuk görmedim diyor. Ev isini bırak tuvalet, banyo, ağzıma iki lokma atmak bile çoğu zaman zordu benim için. Ama gittikçe büyüdükçe düzeliyor yavaş yavaş. Şimdilik doğum iznindeyim çalışmaya başlayınca ne olacak ben de bilmiyorum.

Her çocuk bir olmaz belki senin bebik cok uslu olacak. Zor olsa bile emin ol çok çok güzel bir duygu. Herşeye degiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…