- 31 Ekim 2013
- 21.643
- 72.790
- 798
- 41
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
evet sanırım yapma demek istemiş yanlış anlamadıysam, çünkü yazan arkadaşın epey zorlukları olacak anlaşılan, hem de ikiz beebk evet haklı olarak gözünü korkutmuş olabilir.. ama bir arkadaşında yazdığ gibi sen hazır hissediyorsan evliliğinde bir problem yoksa ve eşin anlayışlı bir dam senden fazla beklentisi olmayacak bir adamsa zaten bebeğin getirdiği zorlukları gözün görmeyecek bile..Anlamaya çalıştım ama pek bişey anlayamadım
Siz de mi yapma diyorsunuz ?????
kesinlikle öyle zaten, dün bunaldım bunaldım en sonunda dayanamadım ağlamaya başladım, annem kızı uyutmaya çalışıyordu hemen kızımın yanına gittim aldım annemden ben uyutmaya çalıştım annem de bana kızdı kızın karşısında ağlama diye ama bilmiyor ki ben o bana boncuk boncuk bakınca sakinleşiyorum kendime geliyorum..ne olursa olsun onlar bızım yasama sebebımız onlar bızım kıymetlımız hıc bırsey ıcın bunalma ona bak sarıl kokla o sana yeter annesı
16 aylık olduktan sonra işe dönmüş bir anne olarak yazdıklarınıza katılıyorum ama bebek için hiç de öyle değil bence. Keşke imkanımız olsa da 3 yaş kendimiz bakabilsek,sonra da yarım gün de olsa kreşe verebilsek.Bakan kişi ne kadar özverili olursa olsun, çalışan annenin evladı olmak zor.
kesinlikle öyle zaten, dün bunaldım bunaldım en sonunda dayanamadım ağlamaya başladım, annem kızı uyutmaya çalışıyordu hemen kızımın yanına gittim aldım annemden ben uyutmaya çalıştım annem de bana kızdı kızın karşısında ağlama diye ama bilmiyor ki ben o bana boncuk boncuk bakınca sakinleşiyorum kendime geliyorum..
Ayyy çok heyecan verici bir şey galiba..Ev mis gibi bebek kokuyor, caninizdan bir parca, masum masum gozlerinizin icine bakiyor.. size muhtac, ve sizin kokunuzu taniyor.. sizin kucaginizda kendini guvende hissedip aglamayi birakiyor.. esiniz eve gelince babaaamm ,, canim kizim deyip onu kucaklayip size sarilinca bambaska bir his oluyor.. sabahlari bebis uyaninca Babasi besikten cikarip karyolaya sizin araniza aliyor ve bebis sen ve esin gulusuyorsunuz.. bu anlar cokkkk tatli oluyor.. babasi yardim ediyor zaten altini degisme banyo yaptirma vs..zaten yukunuzun farkindaysa esiniz cok bir beklentisi olmuyor yemek vs sizden.. evliliginizde problem yoksa eger, bebisi sevme vaktiniz gelmis.. :)
Aynı düşüncedeyiz kesinlikle.. mutsuz insan kendini belli eder her yerde.Herkesin kendi ev rutinleri olur. Günde 1 saat evi toplar diyelim. Ama hiç birini yapmaz öğlene kadar yatar sonra gezerse tabi yetişemez.
Ben evinde mutlu olmayan bir kadın olarak yorumladım o insanı. Çok şikayet varsa yeteri kadar mutlu değildir. Ne kadar az şikayet o kadar mutlu bir yuva.
Hatta ben iş hayatında karşılaştığım sinirli ve negatif insanların bile ev hayatına bağlıyorum bu ruh durumlarını.
Bilmem bizim ailede hiç ikiz yoj ama hayırlısı ne işe o olsunbende de aynı dert var yanı,kim bakıcak mevzusu...anam benım derdımı sana bulaştırmıyım dua et ıkızın olmasın..ya da annen gelebılıyosa annen gelsın..onun dısında zor degıl
Ins i s inş. .evet sanırım yapma demek istemiş yanlış anlamadıysam, çünkü yazan arkadaşın epey zorlukları olacak anlaşılan, hem de ikiz beebk evet haklı olarak gözünü korkutmuş olabilir.. ama bir arkadaşında yazdığ gibi sen hazır hissediyorsan evliliğinde bir problem yoksa ve eşin anlayışlı bir dam senden fazla beklentisi olmayacak bir adamsa zaten bebeğin getirdiği zorlukları gözün görmeyecek bile..
sorunun ne bilmiyorum ama inan ki geçici .. geçecek bu günler. . Kızına bak o senin geleceğin ve güç al ondan.. Eşinle mi problem varkesinlikle öyle zaten, dün bunaldım bunaldım en sonunda dayanamadım ağlamaya başladım, annem kızı uyutmaya çalışıyordu hemen kızımın yanına gittim aldım annemden ben uyutmaya çalıştım annem de bana kızdı kızın karşısında ağlama diye ama bilmiyor ki ben o bana boncuk boncuk bakınca sakinleşiyorum kendime geliyorum..
Valla kimse kizmasin ama safi hamilelikleri bile problem. Insanı tiksinderecek duzeyde hatta bir çoğu. Bu kadar abartmanin 'hamileyim ayyy uyy' etmenin manasini çözemedim.takıntılı rahatsız türk annelerinden olursan siddin sene ne evin ne bebeğin işini bitiremezsin. biraz rahat bi anne olduğunda aslında o kadar da zor bir iş değil.. bebek bu kendi kendine büyüyor zaten
Biliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Kaç günde ayağa kalktıniz ???? Bu gerçekten önemli benim için. .
Ikinci sorum da su olacak:
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıktaAllah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .
Amin çok teşekkür ederim, dua edeceğim o benim dünyalar güzeli boncuğum Allah bana yokluğunu, acısını yaşatmasın.. bu arada Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, bir avazda kurtarsın seni de..oyyy kıyamam sana allahım yardımcın olsun senı uzen ne ıse bır an once kurtulursun ınsallah evet onların sakınlestırıcı bı ozellıklerı var ıkınız ıcın dua et annesı
ooo naptın canım sen yaaa:))aaaahh!! böğrüme öküz oturdu yaaa!!!
ben nerelere gıdem peki.?ikizlere hamileyim annem bana 3 vesait uzaklıkta.işim evime yine 3 vesaıt uzaklıkta.hepsı ayrı yerlerde.ve ben çalışmak zorundayım.mecbur annemlerın oraya tasınıcam.kıralar kabus gıbı!! kendı evımı kıraya verıp kıraya gecmeye mı yanayım 35 mılyar ile iç dizaynına kadar ugrasıp kiracıya gel bu evımın ıcıne s.ç demeye mı? ben kolonya ıcmeye gıdıyorum.çocuğa bile sevınemedımsakın dusunmeden hareket etme sakın!
Mantıklı. .Dediğim gibi herhangi bir titrim yok çocuk yetiştirme üzerine ama gözlemlerime dayanarak daha sosyal ve hayat becerisi yüksek buluyorum çalışan annelerin çocuklarını.
Belki anne olmadığım için anne-çocuk arasındaki o bağı tam kavrayamıyorumdur ama bir çocukla enerjisini sabrını tüketmiş tek bir kadının ilgilenmesindense dönüşümlü olarak kendini şarj eden iki kadının ilgilenmesi daha iyi olurmuş gibi geliyor çocuk için de.
Canim ben calismiyorum aynı dediğin durum hakim eşim birine kalkıyorsa diğerine kalkmiyor,anne gruplarında bjr arkadaş yazmışti 2 yıllık ücretsiz izin almış ve bebeği kolik olduğu için izini durdurup dönmeyi düşündüğünü söyledi.Ben anne değilim ama ev hanımı anne olmanın çalışan anne olmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum çocuk sosyalleşmeye başlayana kadar.
Ev hanımı olunca 24 saatini bebeğe vermen gerekiyor, eşin çalıştığı için gece uyanmalarında sen ilgileniyorsun aynı çocuk sabahın köründe uyanıyor ve bütün gün onunla zaman geçirmen gerekiyor, emeklime dönemine kadar yalnız kalmak istemediği için, emeklime döneminden itibaren hareketlenip kendine zarar verebilme ihtimali olduğu için sürekli gözünün üstünde olması gerekiyor, belki tuvalete bile zor gidiyorsun. Tek kendi kendine kalabildiğin an çocuğun öğlen uykusu o arada evimi toparlayacaksın, yemek mi yapacaksın, dinlenip enerjimi toplayacaksın.
Halbuki çalışan anne olmak öyle değil, yorucu gibi gelse de gününün çoğunu farklı bir sosyal ortamda yaşıtlarınla geçiriyorsun, tv bile açamadığın evde bebeğin favori oyuncağından gelen aynı çocuk şarkısını bin defa dinleyerek değil. Eve geldiğinde de çocuğunu çok özlemiş oluyorsun, onunla oynamak, vakit geçirmek çok keyifli geliyor. Sende çalıştığın için babadan destek beklemeni kimse anormal karşılamıyor ya da senden evde dört dörtlük bir düzen sağlamanı beklemiyor. Kesinlikle çalışan anne olmak daha kolay okul çağına kadar
Biliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Kaç günde ayağa kalktıniz ???? Bu gerçekten önemli benim için. .
Ikinci sorum da su olacak:
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıktaAllah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .
inşallah canım, geçici bir dönemdir ve mutlu bir kadın olurum da kızıma da mutlu bir anne olurum.. şu an tek derdim bu çünkü.. evet eşimle bazı sıkıntılarımız var ne yazık ki..Ayyy çok heyecan verici bir şey galiba..
Eşim anlayisli bir adamdir.. su an bile hem okul hem ise gidiyosun diyor evde yapıyor işleri. . benden bi yemek beklentisi icinde olmaması bi işaret sayılabilir dimi
Aynı düşüncedeyiz kesinlikle.. mutsuz insan kendini belli eder her yerde.
Yapılan iş zor bile olsa severek yapılırsa zor gelmez ki insana dimi..
Bilmem bizim ailede hiç ikiz yoj ama hayırlısı ne işe o olsun
Ins i s inş. .
sorunun ne bilmiyorum ama inan ki geçici .. geçecek bu günler. . Kızına bak o senin geleceğin ve güç al ondan.. Eşinle mi problem var
Ben anne değilim ama ev hanımı anne olmanın çalışan anne olmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum çocuk sosyalleşmeye başlayana kadar.
Ev hanımı olunca 24 saatini bebeğe vermen gerekiyor, eşin çalıştığı için gece uyanmalarında sen ilgileniyorsun aynı çocuk sabahın köründe uyanıyor ve bütün gün onunla zaman geçirmen gerekiyor, emeklime dönemine kadar yalnız kalmak istemediği için, emeklime döneminden itibaren hareketlenip kendine zarar verebilme ihtimali olduğu için sürekli gözünün üstünde olması gerekiyor, belki tuvalete bile zor gidiyorsun. Tek kendi kendine kalabildiğin an çocuğun öğlen uykusu o arada evimi toparlayacaksın, yemek mi yapacaksın, dinlenip enerjimi toplayacaksın.
Halbuki çalışan anne olmak öyle değil, yorucu gibi gelse de gününün çoğunu farklı bir sosyal ortamda yaşıtlarınla geçiriyorsun, tv bile açamadığın evde bebeğin favori oyuncağından gelen aynı çocuk şarkısını bin defa dinleyerek değil. Eve geldiğinde de çocuğunu çok özlemiş oluyorsun, onunla oynamak, vakit geçirmek çok keyifli geliyor. Sende çalıştığın için babadan destek beklemeni kimse anormal karşılamıyor ya da senden evde dört dörtlük bir düzen sağlamanı beklemiyor. Kesinlikle çalışan anne olmak daha kolay okul çağına kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?