annelere soruyorum. .

Anlamaya çalıştım ama pek bişey anlayamadım
Siz de mi yapma diyorsunuz ?????
evet sanırım yapma demek istemiş yanlış anlamadıysam, çünkü yazan arkadaşın epey zorlukları olacak anlaşılan, hem de ikiz beebk evet haklı olarak gözünü korkutmuş olabilir.. ama bir arkadaşında yazdığ gibi sen hazır hissediyorsan evliliğinde bir problem yoksa ve eşin anlayışlı bir dam senden fazla beklentisi olmayacak bir adamsa zaten bebeğin getirdiği zorlukları gözün görmeyecek bile..

ne olursa olsun onlar bızım yasama sebebımız onlar bızım kıymetlımız hıc bırsey ıcın bunalma ona bak sarıl kokla o sana yeter annesı
kesinlikle öyle zaten, dün bunaldım bunaldım en sonunda dayanamadım ağlamaya başladım, annem kızı uyutmaya çalışıyordu hemen kızımın yanına gittim aldım annemden ben uyutmaya çalıştım annem de bana kızdı kızın karşısında ağlama diye ama bilmiyor ki ben o bana boncuk boncuk bakınca sakinleşiyorum kendime geliyorum..

Sezeryan doğum yaptm.. 2. gün kaltık bir hafta sonra çok rahat evde işimi yapabildim...
Öncelikle cesaretli olmalısınız...
Çalışıyorum , çocuğuma bakıyorum ev işlerini de yapıyorum...
Gece uykusuz kalıyorsun evet çocuk bazen zorluyor da ama hiçbirşey kolay değil...
Çocuğuma 6 ay baktım sonrasında anne bıraktım sabahları akşam aldık eşimle...
Komşunuz biraz fazla abartmış ve bu arada çocuğun karakteri de çok önemli bazıları emer uyur bazıları bütün gün ağlar...
Şu an 3,5 yaşında oğlum ev işlerini yetiştiremediğim zaman da oluyor hiç dert etme iyi ki yapmışım çocuk diyorum

Dediğim gibi herhangi bir titrim yok çocuk yetiştirme üzerine ama gözlemlerime dayanarak daha sosyal ve hayat becerisi yüksek buluyorum çalışan annelerin çocuklarını.

Belki anne olmadığım için anne-çocuk arasındaki o bağı tam kavrayamıyorumdur ama bir çocukla enerjisini sabrını tüketmiş tek bir kadının ilgilenmesindense dönüşümlü olarak kendini şarj eden iki kadının ilgilenmesi daha iyi olurmuş gibi geliyor çocuk için de.

oyyy kıyamam sana allahım yardımcın olsun senı uzen ne ıse bır an once kurtulursun ınsallah evet onların sakınlestırıcı bı ozellıklerı var ıkınız ıcın dua et annesı

Ayyy çok heyecan verici bir şey galiba..
Eşim anlayisli bir adamdir.. su an bile hem okul hem ise gidiyosun diyor evde yapıyor işleri. . benden bi yemek beklentisi icinde olmaması bi işaret sayılabilir dimi

Aynı düşüncedeyiz kesinlikle.. mutsuz insan kendini belli eder her yerde.
Yapılan iş zor bile olsa severek yapılırsa zor gelmez ki insana dimi..

bende de aynı dert var yanı,kim bakıcak mevzusu...anam benım derdımı sana bulaştırmıyım dua et ıkızın olmasın..ya da annen gelebılıyosa annen gelsın..onun dısında zor degıl
Bilmem bizim ailede hiç ikiz yoj ama hayırlısı ne işe o olsun

Ins i s inş. .

sorunun ne bilmiyorum ama inan ki geçici .. geçecek bu günler. . Kızına bak o senin geleceğin ve güç al ondan.. Eşinle mi problem var

takıntılı rahatsız türk annelerinden olursan siddin sene ne evin ne bebeğin işini bitiremezsin. biraz rahat bi anne olduğunda aslında o kadar da zor bir iş değil.. bebek bu kendi kendine büyüyor zaten
Valla kimse kizmasin ama safi hamilelikleri bile problem. Insanı tiksinderecek duzeyde hatta bir çoğu. Bu kadar abartmanin 'hamileyim ayyy uyy' etmenin manasini çözemedim.
Konuştuğum zaman senin hamileligin guzel geçti galiba diyorlar.
Ki hic alakası yok. Cogu zaman korkunçtu, ama kendimi iyi hissettigim an bisiklet de surdum, voleybol da oynadim. Hopladim zipladim. Kimseden ozel muamele beklemedim. Hatta yapmak isteyene kizdim.
Hele kocislerinin de burnundan getirenler var ki Allah akıl fikir diyorum. ..

kadın doğru söylemiş. ben de çalışıyorum inan hiçbir şey yapamıyorum.
burda eş faktörü çok önemli. mesela o bebeğe bakarken ben yemek yapıyorum sofra açıp kaldırıyorum.
büyük temizliği eşim yapıyor ben bebeğe bakıyorum. temizlik çağırsam başında durmam lazım o da bebekle zor.
gün geliyor wc gidemiyorum. eşimle özel bişeyler yapamıyorum.
avm gezmek en büyük sosyal aktivite. o da çok nadir oluyor.
cinsellik hızlı hızlı bek uyanabilir bazen uyanır :)
gece uyumaları olmaz çoğu bebekli kadında. bebek uysal olursa olabilir.. 3 saatlik kesintisiz uyku uyursan bugün uyudum dersin..
bir de işe giderken bakıcı meselesi var. çok iyi tanıdık biri olsun istersin. gün gelir annene bile bırakırken hüzünlenirsin.
ilk işe başladığın gün ağlamaklı olursun vs vs..

ama o bir güler hepsi gider bu olumsuzlukların. iyi ki diye kalkarsın her güne :)

ben normal doğum yaptım. aynı gün kalktım. bir gün sonra yemekli çaylı misafir ağırladım :)

sezeryan doğum yaptım,
hastaneden çıktıktan sonra yanımda eşimden başka kimse kalmadı. bazı kadınlar korkutarak kendini kahraman ilan etmeye bayılır, işte ben neler çektim vs. hayatımda ilk defa yeni doğmuş bebek gören ben sanki 5 çocuk büyütmüş gibi rahattım.
15 ay sonra işe başladım, zorlandım mı tek bakarken? evet, ama yapılmayacak şey değil, hem de aldığın keyfin yanında lafı edilmez bile

oyyy kıyamam sana allahım yardımcın olsun senı uzen ne ıse bır an once kurtulursun ınsallah evet onların sakınlestırıcı bı ozellıklerı var ıkınız ıcın dua et annesı
Amin çok teşekkür ederim, dua edeceğim o benim dünyalar güzeli boncuğum Allah bana yokluğunu, acısını yaşatmasın.. bu arada Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, bir avazda kurtarsın seni de..

ooo naptın canım sen yaaa:))
konu sahibi zaten diken üstünde sen de iyice gözünü korkutma.
sen alışmadın mı daha ikiz bebek fikrine.bak ben de sendenim.bir de oğlum var bunlar kardeş geliyor.
ben napayım nerelere gideyim bir annem bile yok,kv desen hasta.
Allah bir kolaylık gösterecektir diye diye kendimi hazırlıyorum gelecek günlere.
sen de öyle yap.evi düşünüp iyice stres olma.madem annen bakabilecek şükret buna.

Komşunuzun canı biraz kıymetli sanırım.
2 doğumumu da sezeryanla yaptım,2 gün sonra ayağa kalktım.İlk doğumda bebek bakma tecrübem olmadığı için 1 hafta annem kaldı,2. sinde 2 gün kaldı gitti.Çocuklarım biraz büyüyünceye kadar çalışmadım.Aralarında 2,5 yaş olan 2 çocukla bile dünyanın en zor işi demedim.Yeterki kendinizi çaresiz hissedip yapamam psikolojisine girmeyin,evde planlı programlı olun.Siz stres yaparsanız bebeğiniz daha çok stres olur ve susturamazsınız.

Mantıklı. .
Ev hanimi sürekli çocukla ilgilendiği için sıkılma durumu var. . Ama çalışan kadın zaten aksama eve bi hasretle özlemle geliyor.. benim yenge m var onun 2 yaşında kızı vardı bi yaz biz baktık anne annemle.. bi gün kızı balkona çıkardim masanın üstüne koydum tam annesinin geleceği saat.. evde tam giriş katı hava sıcak. . Neyse baktım yenge geliyor tlf da biri ile kavga ediyor dosya evrak eksik bilmem ne sesi taa nerden duyuluyor suratı beş karış. .
Neyse merdivenlerden inerken tam karşısına baktı ve kızını gördü. . O şimşekler Çakan gözleri bir anda en derin okyanuslara dönüştü Allahım hiç unutamiyorum zaten mavi gözlü idi kendisi.. öyle yumuşadı ki bakışları .. telefonda olduğunu bile unuttu. . MelissSSS dedi gülümsedi. .... yüzünde güller açtı resmen.. hayret ettim o az önceki güçlü is kadını bağıran çağıran kadın sanki Kaplan gitti onun yerine o kadar sevecen bi kadın geldi ki.....
Asla unutamam o anı. . O zaman 15 yaşında idim aradan 11 sene geçmiş hala aklımda. .

benim yardimcim yok yani annem yok yanimda kaynanada yok

.3. ye hamileyim su an, yasim 30
ilk kizimda çalisiyordum çocuk bakicidaydi
benim isim hep ayakda zor oldugu için ikinciyi yapip ev hanimi olmayi tercih ettim ..
zor olabilir ama çcougun bi gulusemsine herseyi unutursun butun yorgunlugun gider

ayrica komsun tek çocukla nasil bu kadar bocaliyor pek anlamadim,çocugun bi rahatsizligi yok bu kadar zorlanmamasi lazim aslinda ..

Canım Allah güç veriyor.Ben sezeryan doğum yaptım kızım mekanyum aspirasyonu geçirdiği için yoğun bakıma alınmıştı.Kızımı küvezde de olsa görmek için 2. gün sabahında ayağa kalktım.3.gün hastaneden çıktım kızım 1 ay hastanede yattı.Hergün kar kış demeden (kızım ocak 2013 doğumlu kar yağıyordu) hergün süt sağıp götürdüm.
Evde duramadığımdam (ev üstüme üstüme geliyordu) 10.gün işe gittim.Ama öyle saatli felan değil canım ne zaman isterse ne zaman sıkılırsam.
Allah tüm annelere bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin.
Annelik tarifi imkansız bir duygu.
Kızım şimdi 21 aylık ellerinden öper.

C
Canim ben calismiyorum aynı dediğin durum hakim eşim birine kalkıyorsa diğerine kalkmiyor,anne gruplarında bjr arkadaş yazmışti 2 yıllık ücretsiz izin almış ve bebeği kolik olduğu için izini durdurup dönmeyi düşündüğünü söyledi.
Düşündüm bizim öyle bir imkanimiz yok. 2 sene sonra anca kpss girecebilecem vs vs

bu arada ikisindede normal dogum yaptim, 4-5 gun hastande kaldim dondugumde hiçbisyeim yokdu.2. gundende ayaga kalakrsin ama dinlenmek daha iyi :)

benım sezeryanım kotuydu malesef 2 hafta yataktan kalkamadım ama coğu arkadasım 2 gunde toparlandı bunye meselesı sanırım
dıger soruna gelınce 10 sene calıştım bebiş olunce bıraktım şimdilik.kızım 1 yasını gectı .evdeyım yanı.ama bayana katılıyorum ev hanımı olmama ragmen yetışemıyorum.dunyanın en guzel şeyı bebek ama çok zor.bır yakının yakınında oturyorsa sanslısın.yoksa yemek,temızlık,bebiş derken zor oluyo.ama hıçte cocuk kepaze olmuyo yanı.tam tersı benım kızım mutlu çunku kısıtlamam yok .temız duzenlı olcagaım dıye oyun caglarını boş gecemem.varsın dagılsın heryer napim
demem okı sen şimdide 30undada bebek yapsan aynı yanı.sadece kendını hazır hıssetmen onemlı.çunku bebekle bırlıkte herşey degışıyor hersey.erkek ıçın okadar degıl ama kadın için bambaşka bır dunya annelık

inşallah canım, geçici bir dönemdir ve mutlu bir kadın olurum da kızıma da mutlu bir anne olurum.. şu an tek derdim bu çünkü.. evet eşimle bazı sıkıntılarımız var ne yazık ki..

kesınlıkle katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…