Anneleri kaçan yavrular

Yazıklar olsun böyle anneye.
Babaanne bir yere kadar yetecektir.
En doğrusu sosyal hizmetlerle görüşüp olasılıklar hakkında bilgi almak olacaktır sanırım.
Yurtlarda bana çok sıcak gelmiyor durumları pek iç açıcı değil.
Ama herhalukarda ortada kalmaktan iyidir.

Bence maddi destek de bir yere kadar, sonuçta çocuk o ortamın içinde büyüdükçe psikolojisi bozulacaktır ister istemez. Baba deli, anne başka adam ile evli, babaanne dede çok yaşlı...Hani bir gönüllü çıksa bunlara bir ev verse dayayıp döşese bile bence önemli olan o çocuğun o ortamda büyümemesi.
Yurt ortamı da ayrı bir dert.
Bence de kadesanın dediği gibi koruyucu ailelik düşünebilir... Ben bunu düşünmemiştim çok da bilgim olmadığından ama şimdi baktım bu seçenek bence en iyisi.

Koruyucu Aile Hizmetleri | Shçek | Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü

merhaba,
çocuk adalet sistemi içerisinde çalışan biri olarak anlattıklarınızdan edindiğim izlenim ile çocukların yurda yerleştirilmelerinin yüksek yararlarına olacağı kanaatindeyim.Çocukların aile ortamında büyümelerinin önemi yadsınamaz fakat eğer aile işlevselliğini kaybetmişse; devletin çocukları koruma altına alması,çocuklar açısından bir çok riski minimuma indirir. Çocuklar yurda yerleştirilse bakımları en iyi şekilde yapılır,eğitimlerine devam ederler ve aile üyeleri tarafından da ziyaret edilebilirler.
Yurda yerleştirilen her çocuğun ziyan olması diye bir şey söz konusu değil, sosyal hizmetler çocuk bakımı konusunda verdiği hizmeti oldukça geliştirdi, kötü örnekler yok mudur elbette vardır ama bunu tüm kuruma genellemek çok da doğru olmaz ayrıca çocuğun sağlıksız aile yapısının içerisinde yetişmesinin de doğurduğu bir çok risk var.
Koruyucu aile konusunda da bildiğim kadarıyla çocuklar için Sosyal Hizmetlere bağlı kurum uzmanlarınca düzenlenecek rapor sonrasında bir karar veriliyor. Çocuğun koruyucu aile yanında kalmaya uygunluğu da inceleniyor.
Çocukların öğretmenleri olarak; ailenin çocuklara bakamadığına,ihmal veya herhangi bir yönden istismar ettiğine tanık olduğunuzda kanunen de bunu yetkili mercilere bildirme zorunluluğunuz olduğunu da hatırlatırım.
Benim tavsiyem bir an önce yaşadığınız yere bağlı sosyal hizmetler müdürlüğünü aramanız yönünde, onlar sizi uygun bir şekilde yönlendireceklerdir.

Yurdu düşünmüyorum aslında daha doğrusu buna ön ayak olamam. Şu an bulunduğu evde dayak vb olay yok ama babanın ve dede-babannenin durumu belli.
ben bir ara sosyal hizmetlerle görüşeyim.

Eğer koruyucu annesi olamayacaksanız, daha iyi şartlar sağlayamayacaksanız ya da başka çözüm yoksa annesinin yurda verme isteğine karşı çıkmamalısınız.

yuvada çok daha mutlu ve huzurlu bir hayatları olabilir
benim de yuvada kalan tanıdığım var 2 tane üstleri başları tertemiz, ceplerinde harçlıkları
çocuklar neden eziyet çeksin ki

Çok ama çok üzüldüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. 9 yaşında bir kız çocuğunun ne kadar anneye muhtaç olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Anne hadi kaçtı diyelim, mecbur kaldı... Çocuklarından vezgeçmekte nedir? Bir anne bunu nasıl düşünebilir aklım almıyor. 5 çocuklu adama kaçıyorsunda el kadar iki çocuğuna mı bakamıyorsun? Çocukların babaanesi ne kadar yetebilirki? Zaten çocuklarada yeteri kadar bakamıyormuş . Ama yurda vermenizide önermiyorum. 9 yaşındaki bir çocuk kendine nasıl baksın, orada tek başına napar orda? Ben yurda vermenizi önermiyorum. Ben bu yaştaki çocukların tek yeri annelerinin yanı diye düşünüyorum. Bence birşekilde çocukların anneleriyle yaşaması sağlanmalı.. Ama nasıl ? Aklıma daha iyi bir çözüm yolu gelmiyor malesef ...

Eğer koruyucu annesi olamayacaksanız, daha iyi şartlar sağlayamayacaksanız ya da başka çözüm yoksa annesinin yurda verme isteğine karşı çıkmamalısınız.
daha iyi şartlar sağlayıp sağlayamayacağımı görcez. konu bunun için açıldı zaten. şu an ben hala o köyde görev yapıyorken sorun yok, maddi ihtiyacı da yok sayılır. aileyi bilemem tabi ama üstü başı okul ihtiyaçları ve harçlığı var, istediği zaman ulaşabileceği ben varım. mesele ben gidince ne olacağı, yurttan önce varsa başka çözümlere bakılmalı. şu an en azından dede, babanne , baba ve kardeş sevgisi artı benim sevgimi alıyor. yurda gidince nasıl olacak?
ben geçen sene okul kapanırken norm fazlası olacağım söylenmişti. vedalaşarak gitmiştim. çocuk bana yapışıp "öğretmenim zaten herkes bıraktı gitti, siz de mi gidiyorsunuz?" diye ağladı. nasıl yurda verilebilir? ancak şartlar tükendiğinde böyle bir şeye karşı çıkmam. tabi benim görüşlerimi ailesi önemsedikçe. isteseler sanane diyip yurda da verebilirler.

Hadi babasının ruh sağlığı yerinde değil.
Peki ya annesi olacak hanımefendi (!)
Ben de anneyim ve böyle insanlarla annelik mertebesini paylaşmaktan sadece utanç duyuyorum.
Ben anneyim benim gibilerde anne mamafih ona da anne diyolar ya mahvoluyorum :26:
Rabbimin bildiği vardır şüphesiz ki bu yavrucak bunları yaşamakta.:26:
Ben evli olsam hemen yanıma alırdım tereddütsüz...
Ama sen ailenle yaşıyorsun.Ve ailen karşı...:26:
O vakit yapılacak tek şey kalıyor o da sosyal hizmetlere başvurmak.

Kızları 2 hafta kadar önce yurda göndermişler. Bir gün baktım Cennet yok okulda, kardeşi de gelmemiş, çocuklar söyledi gitti o diye.
Ertesi gün babaanneleri geldi ağladı. Cuma günü de çıkışta babaları geldi benim telefonum yok siz arayın çocukları getirsinler dedi bi telefon numarası verdi. Aradım orayı babayı aramalarını söyledim. Adamın hasta olduğunu söyledim, daha önce intihar girişimleri var, çocukları gidince daha kötü duruma gelebilir, bilmiyorum korktum açıkçası.

baba eğer hastaneden çıktıysa demek ki iyileşti.

tedavisi tamamlandıysa çıkartmışlardır.

eğer hastalığını kabul edip ilaçlarını almayı, tedavi görmeyi de kabul ediyorsa çocuklara da bakabilir belki.

bence evde siddet gormuyorlarsa evde kalmalari daha iyi bitli pasakli olurlar belki ama aile icinde severek ve sevilerek buyuyorlar

Hay Allahım kendi yavrum aklıma geldi. Ağlayasım geldi.. küçük meleğimin gece kolu dışarda kalsın içim gidiyor üşüdü mü diye…anne olmak biyolojik bir olaydan öte. Adam neyse de kadın anne olarak kol kanat germeliydi yavrularına. Erkek de neymiş benim çocuğumun yanında. Kadın da 4 kuruş etmezmiş. Şartlar için bir şey demiyorum zaten… ama anne annelik yapmalıydı. Lanetliyorum. Allah yardımcısı olsun çocukların.

Babasının tedavisi tamamlanmamış ama haftalık izinli olarak çıkıp köye geliyormuş. Geçen hafta gelince geri dönmemiş, böyle yapıyor bazen gitmiyor ama bir kaç gün içinde gelip alıyorlar. Baba kadına çok şiddet uygulamış zamanında ama çocuklara uygulamıyordu ve o haliyle bile gelip durumunu sorardı kendince. Kapıyı çalmadan sınıfa girip konuşurdu ama ilgiliydi. Çok üzülüyorum ben bu kızlara, anne baba hayattayken yokmuş gibi bir kenara atıldılar resmen.

Elimizden bir şey gelse keşke,ama onlar için yurt iyi olabilir.Ne kadar kötü olsa önüne bir sıcak yemek çıkar,çamaşırı yıkanır,ders çalışma saatleri vs bellidir

Son düzenleme:
Elimizden bir şey gelse keşke,ama onlar için yurt iyi olabilir.Ne kadar kötü olsa önüne bir sıcak yemek çıkar,çamaşırı yıkanır,ders çalışma saatleri vs bellidir
Bu kızın istediğinin o olduğunu hiç zannetmiyorum. Geçmişte yaşananlara bakarak anne sevgisine çok ihtiyacı olduğuna eminim. Eminim ki pis de olsa, aç da olsa annesinin yanında olması yetecek ona. Diğer ufaklığı pek tanımıyorum maalesef, bu sene bir kaç ay ana sınıfına geldi sadece. Ama Cennet'i 1. ve 2. sınıflarda ben okuttum ve hem çok olgun hem de çok dertliydi. Sürekli ağlardı.

Arkadaşları dalga geçerdi, senin annen kaçtı diye gelir ağlar ağlar "öğretmenim onların da başına gelirse böyle bir şey ben hiç dalga geçmem, üzülürüm" derdi.
Evden annesinin arayamıyordu bazen benden konuşturmamı istiyordu. Arardım konuşurdu ağlaya ağlaya, bin bir teşekkür ederdi.
Bir gün annesi okula gelmişti, kız annesini görünce nasıl çığlık attı, nasıl koştu anlatamam. Annesinin gitme vakti gelince de ayırmak mümkün olmadı. Anne beni de götür diye diye harab oldu kız. Ben kucağıma almaya çalıştıkça "öğretmenim nolur bırakın ben annemi bırakmam onunla gidicem" diyip durdu. Ben ağladım, kız ağladı, anne ağladı çok çaresiz bir durumdu. Annesi elinden kutulup koşarak gittiğinde çok zor zapt ettim.
Babası kız 1. sınıftayken intihar etmiş sanırım (söylenti o yönde ama bayılmış falan da olabilir), kız hemen ambulansı arayıp işleri yoluna koymuştu. Ertesi gün de gelip ağlamıştı, babama bir şey olmuştu, siz demiştiniz ya öğretmenim böyle durumlarda 112'yi arayın diye, ben de hemen aradım ama çok korktum demişti.
En çok içimi acıtan da bir gün gelip bana bize gitmek istediğini söylemesiydi. Öğretmenim beni de evinize götürür müsünüz sizinle uyurum dedi.
Umarım huzuru yerindedir, okuldaki ana sınıfı öğretmeniyle kızları ziyaret edicez bir gün...

bu şahit olduğunuz olaylar çok ağır çok üzücü olaylar. lütfen elinizden gelen herşeyi yapın. rabbim sizin karşınıza çıkarmış bundada var bir hayır. hangi il orası olurya aynı ildeysek bende yardım etmek isterim en azından maddi olarak. annesinden okulda ayrılması yokmu yıktı mahvetti beni.... bende anneyim allah esirgesin ne olacağımız bellimi. yazık çok yazık... daha bir melek. işte sizin mesleğinizin en zor yanı. ben devlet memuruyum ama kağıtlarla bilgisayar ekranıyla işim. ama siz canla uğraşıyorsunuz... onların yeri geliyor canı oluyorsunuz... sabah sabah çok duygulandım gerçekten ağlamak istiyorummm

Sivastayiz... Maddi olarak pek bir.eksigi olmuyor ben zaten kiyafet ve kirtasiye ihtiyaclarini karsiliyordum. Butun akrabalar ve komsular da bildigi icin onlar da yardim ediyordu. Ama is anne sevgisine gelince orada bir sey yapamiyorum. Ufak kizin durumu da enteresan zihinsel bir sorunu var gibi, ana sinifi ogretmenine de sordum onayladi. Ram'a yollamalarini soyledim gec olmadan ama olmadi. Onu da annesi almisti 2 sene once. Cennet yine agliyordu kardesim gitti gelmeyecek diye. Bakamamis geri yollamis.
Ben onlari en fazla hafta sonlari ziyaret edebilirim, henuz sorumlularla tanismadim. Baska neler yapilabilor hic bilmiyorum...

Keşke anneleri çocuklarınıda yanına alsaymış çok üzüldüm bu duruma lütfen haberdar edin insan kendi çocuklarına annelik edemezken nasıl başkalarınınkine bakabilirki içi rahat bir şekilde

yazık yaa çok üzüldüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…