Anneleri kaçan yavrular

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.863
798
Konu benim öğrencilerimden biriyle ilgili. Kızın babasında ruhsal bazı hastalıklar var zaten tipine bakınca da fermuar açık saç baş dağınık gezen bir tip. Adamın hastalığı meydana çıkmaya başladıkça karısını dövüyor ve kadının canına tak edip başka bir adama kaçıyor. İki kız çocuğunu bırakarak. Kızlarından küçük olanı daha sonra yanına alıyor. Kaçtığı adamın da 5 çocuğu olduğu için bu kız istenmiyor ve bir kaç gün önce geri getirmiş kızı. Çocuklara çok yaşlı babanne bakıyor, bakamıyor daha doğrusu, saçlarında bit, kıyafetleri hep kirli. Baba da hastanede yatıyor ama arada bir izne geliyor. Annesi bana büyük kızı (3. Sınıfa gidiyor) yurda vermek istediğini söyledi sanırım babannr de bakamadığından şikayetçiymiş. Ben hoş karşılamadım ve tepki verdim, kız o kadar zeki ki inanamazsınız çok da seviyorum. Annesi de o zaman sana emanet kızım sensin annesi dedi ama sonuçta köyde kalmıyorum ne kadar yetebilirim? Kıyafet yardımı sık sık yapıyordum, maddi olarak pek eksikleri yok. Kıza ne zaman bi ihtiyavın var mı diye sorsam babannemşn elleri yara iş yapamıyor krem alır mısınız ona diyor. Kısacası ne yapabileceğimi bilmiyorum. Yurtlar gercekten kötü durumda ama kendi evinde de ufak kardeşi, hasta babaannr ve dedesi ve deli babasıyla yaşıyor. Siz olsanız ne yapardınız?

O kadar zor bir durum ki iyice düşünmeden cevap yazılamayacak bir konu. Çocuk çok zeki demişsiniz, öyle bir değerin kaybolup gitmesi de insanın içini acıtır. Peki sizin çocuğu yanınıza alabilme şansınız var mı? Yani evli misiniz? Çocuğunuz var mı?
Ki yanınıza alsanız ne kadar süre bakabileceksiniz?
9 yaşında da bir çocuk evlatlık olarak bir aileye verilse nasıl olur diye de düşündüm ama emin değilim anne baba sağ iken olabiliyor mu. Ki çocuk bunu nasıl karşılar.

Ben olsaydım önce evlatlık verilebilme durumunu kontrol eder belki etrafımdan çocuğu olmayan evlatlık isteyen bir aile soruştururdum sanırım öncelikle.

Ne sorumsuz aileler var yarabbim...kimi evlat sahibi olabilmek icin herseyini veriyor..kimi evladimiz okusun diye bogazindan kidip egitim aldiriyor alkah bu kadina vermis ama hak etmiyor....insan nasil evladindan vazgecer insan herseyden vazgecer ama evlattan asla...allah annesini islah etsin...sizdende allah razi olsun onun icin en buyuk iyilik ilgi ve sevgidir...sevginizden mahrum birakmayin....

Çocuk böyle bir durumu asla kabul etmez maalesef. Ama bana gelip kalmayı çok istiyordu eğer tek yaşıyor olsaydım kesinlikle alırdım yanıma. Ailemle yaşıyorum ve bizimkiler sıcak bakmıyor. kendisi aza kanaat getiren bir kız asla şımarık da değil ama bu kadar sıkıntının içinde o cevheri kaybedecrk ve kendini kurtaramayacak diye endişeleniyorum.

iyi günler arkadaşım o çocuklar için çok üzüldüm ama ben anneye kızıyorum burada tamam eşi hasta olabilir ona hayatı zindan etmiştir ama başkasına kaçmak yerine çocuklarında yanına alıp kendisi ve çocukları için güzel bir hayat kurabilir bundan 5-6 yıl önce bir olaya şahit oldum bir kız ozaman 7 yaşında anneanne bakıyor boşanmış bir anne ve babanın çocugu babası başka bir şehire gitmiş annede başka biriyle evleniyor o kız çocugunu üvey baba istiyor eve getirelim bizimle beraber yaşayın diye anne istemiyor boşandıgı adamın çocugu diye üvey baba bütün herşeyini karşılıyor ama anne sadece haftada bir kez kızını görmeye geliyor üvey baba ise iş çıkışı her gün o kızı görmeye geliyordu bu olay olalı bir 5-6 sene oldu şuan başka bir şehire taşındılar yanlarına aldılar mı bilmiyorum peki sen bu kızı yanına alabilirmisin yada bulundugun yerdeki yurtların durumu nasıl

neden yurda verilsin istemediniz? belki bu karmaşa içinde en hayırlısı yurda vermek olabilir..çünkü o aile içinde kalırsa yine harcanacak çocuk..

bir çocuğun sorumluluğunu almak inanın kolay birşey değil..sizin yanınızda kalması,sizin ona velilik yapmanız bana geçici bir çözüm gibi göründü..çok iyi niyetlisiniz ancak kalıcı çözümler bulunmalı..

aile evlatlık vermeye yanaşır mı acaba ya da koruyucu ailelik gibi şeylere? bunu hiç konuştunuz mu onlarla?

Ben sizin yerinizde olsam eger evliyseniz esinizde izin verirse yanima aldirir koruyucu aile olurdum...inanin en buyuk hayir bu...bir cocugun ellerden kayip gitmesine izin vermezdim....belki okuyacak buyuk bir insan vatanina milletine hayirli bir evlat olacak....buna sahip cikan biri omru boyunca bu yaptigi iyilikle gururlanacaktir....

Ne sorumsuzluk ya...O zaman siz bakın diyebiliyor annesi...Anneye bak...

Yurt varsa yurtta kalsın,yapabiliyorsanız yurt ödemesini falan yapın.Kıza kendine çeki düzen vermesini,işlerini nasıl yapacağını falan öğretin...Hem güzel yetişir,hem kendi ayakları üstünde durar...Bu arada kaç yaşında?

Atlamışım orayı,3, sınıftaymış kız.Tüh ya daha çok küçük...Hey Allahım....

Son düzenleme:
Bende yanınıza almanıza taraftar değilim..
Yarın öbürgün evlendiğiniz vakit kızı yanınıza alamazsanız çok daha fazla üzüntü olur her iki taraf içinde..
Bu sebepten daimi kalabileceği bir yer bulunması çok daha iyi olur..
Eğer başka bir çözüm bulunamazsa yurt tek seçenek gibi görünüyor..
Umarım sevgi ve ilgi görebileceği bir ortamda yaşama şansı olsun..

Bizim burada yurtlar hiç hoş halde değil grrçi nerenin yurdu iyidir bilmiyorum. Anneylr ilk konuştuğumda tepki verdim ama sonra etraftan da sordum hatta yurtta yetişmiş bir bayanı tanıyoruz kimse olumlu bakmadı. Annesi yanaşabilir bilmiyorum hiç aklıma grlmemişti evlatlık verme durumu. Sonuçta kız 9 yaşında kendisi için de zor olabilir bu durum. Ben de evet takip ediyorum ama seneye bu köyden gitme ihtimalim çok çok yüksek...

Sizin veya bir başkasının yardımıyla ne kadar yürür ki..

Yurtlar pek iç açıcı değil evet ama bence o evden daha iyidir..

Çok üzüldüm, bilemiyorum..

Babası ruh hastası diye bedelini çocukları ödememeliydi.. Annesinin de normal olduğunu sanmıyorum, normal olsa çocuklarını da yanına alırdı.. Başkasının 5 çocuğuna bakmak yerine kendi 2 çocuğuyla başının çaresine bakardı

evlatlık işlemleri uzun süreç ister ama koruyucu aileliği önerebilirsiniz..eğitim masraflarını falan üstlenen bir aile bulunabilir..çocuğun ailesi belki evlatlığıa yanaşmaz..bulunduğunuz yerdeki çocuk esirgeme kurumu ile görüşebilirsiniz..

Koruyucu aile bulun derim, (siz ya da baskasi). Yurt isini bence kesinlikle dusunmeyin, yurda giden cocuklar ziyan oluyor. Fiziksel siddet, taciz, tecavuz..neler duyuyor, neler goruyoruz. Yurtlarin heosi birbirinden beter.

Başta annesinin hali içime çok dokunmuştu. Ufak çocuğu yanına almıştı ve ben aramıştım durumunuz nedir kız üzülüyor diye. Sürekli ağlamıştı artık dayağa dayanamadığını söylemişti. Kızıyla konuşamıyormuş bile aratmıyorlarmış sanırım. üzülmüştüm ne bileyim mecbur kalmış diye düşünmüştüm.O zaman da kızım sana emanet demişti. En son aradığında kızını yurda vermekten diğer çocuğa bakamadğından bahsedince sinirlendim. Sonuçta bir anne iki çocuğu da bırakıp yaşadığı hayat onu daha mı mutlu edecek acaba? Ufak kız da ana sınıfına kyıtlı şu an onu da attı gitti. Bu yaşlı insanlar yatın bir gün ölüp gidince ne olacak acaba.Anne ve baba boşanmış bu arada kadın da diğer adamla nikahlanmış.
Sizce koruyucu bir aile bulunabilir mi bu çocuk için? Tabi ufak olan da var bu arada.

Millet ister evlat bulamaz, evladı bulan bakamaz nasıl bir imtihandır Yarabbim bilemiyorum ki =(

Ama taşıma suyla değirmen dönmez ki, tek başınıza ne kadar sahip çıkabilirsiniz.

En doğrusu Sosyal Hizmetlere danışmak, koruyucu aile ya da hangisi daha uygun, şartlar nasıl olacak belirlenir, yine bir eliniz üzerinde olur, Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum.

Konu çocuk olduğu zaman içim acıyor, ufacık,çaresiz =(

bu çocuklar için en doğru yer malasefki yurt bence kesınlıkle sız almayın çünkü daha evli bile değilsiniz bukadar sorumluluğu kaldırmanız mumkun değil yurda yerleşirse en azından okur hayatını kurtarır babasının yanında kalsa belki okula bile dvm edemıyecek allah anası babası olmayan insanlara yardım etsın gerçekten çok zor bi sınav annesı bence yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş çok pişman olucak olmaya başlamıştır bile sen kendı çocuğuna analık yapma git erkek için elin 5 çocuğuna analık et ne denırki böylesine

Konuyla ilgili bilgisi olanlar çok daha yol gösterici yorumlar yapacaktır ama babanne, dedeyle yaşadıklarına göre bağlı bulundukların yerin muhtarlığı, belediyesine başvurulsa muhtarlık ve belediye yardımlarının kapsamı öğrenilse, çocuklara eğitimleri için maddi destek sağlayacak kurumlar bulunsa
Yani ne bileyim artık çalacak kapı kalmazsa son çare yurda verilebilirler ki bu da çok ama çok üzücü, siz çocukların sorumluluğunu alamazsınız yasal olarakta sorun teşkil edeceğini düşünüyorum çünkü reşit değiller, yarın öbürgün küçük yaşta çocukları alıkoymakla suçlanabilirsiniz, insanoğluna güven olmaz çünkü

Offf offff babaları hasta olduğundan birşey diyemeyeceğim ama annenin yaptığı insanlık değil

eğer koruyucu aileliği düşünüyorsanız izleyeceğiniz yol şu olmalı..önce baba ile görüşmelisiniz sanırım velayetler baba da.eğer o da bunu kabul ederse sosyal hizmetlere gidip başvuru yaparsınız..eğer baba kabul etmezse yapabileceğiniz fazlaca birşey yok maalesef..ancak muhtarlık ile görüşüp üst makamlardan maddi yardım talebinde bulunabilirsiniz..onu da okul idaresi ile işbirliği içerisinde yaparsınız.

bu konuda anne için yorum yapmak istemiyorum..bende bir anneyim herşeyden önce bir insanım ve konuyu okurken bile içim yanıyor..

Velayet babada ama boşanma işinden sonra baba daha da kötüleşiyor. Akıl sağlığının yerinde olmadığı yüzünden belli. Anne sorun çıkarmaz zaten atacak yer aradığı belli ama babanın sağlık durumundan dolayı belki bir şeyler yapılabilir.
Bir yanım karışma sana ne suçlu olursun diyor bir yanım elvermiyor işte. Kızın adı da çok ironik :Cennet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…