Anneleri yalnız yaşayan var mı?

Yani insan düşünüyo ya başka çocuğu yok mu keşke gelse yanina akrabalar da mı yok ya da var ama yoklar mi bizimkiler gibi
var ama yoklar. kardeşim mecburi hizmetini yapıyor doğuda o da :(
sizi en iyi ben anlarım sanırım .
Allah 'a emanetler. keşke ikna olmalarının bir yolu olsa da gelseler yanımıza

Burada annenizin yalnız kalmamasını istemenizin yanında gelininize kızgınlığınız var gibi hissettim.
Gelininizin evi değil sadece, abinizin de evi. Gelin istemiyor vs gibi
Tabiki öyle değilmi hangi birimiz esimizin ailesini istemesek te gelmelerine engel olabiliyoruz ki ben bile o kadar sorum yaşadığım halde çağırıyorum gelin diye eşimin ailesi çünkü ama asıl gelin değil düşünmesi gereken abim ben abime kizginim

Ben yarın gidicem inşallah dün o konuda tartıştım eşimle gidicem dedim o da salı gün bırakırım kalırsın dedi bişey demedim artık abimin eşi hasta olduğunda annem baktı hep simdi annem hasta yalnız bırakıyolar kadın hastayım halsiz im diyo bi yemek de mi gonderemiyolar diyorum bende
Sen gideceksen sorun yok o zaman.
Gelini de boşver.
O da kendi annesiyle ilgilensin.

Allah rahmet eylesin canım ya erkek için daha zor kadın tek yapabiliyor da erkek öyle değil ama çok hamarat erkekler de var
Sağolasın.Senin de başın sağolsun.İşte bizimkiler ayağındaki çorabı çıkarmaktan acizler canım. O hamaratlardan değiller.Allahtan eşim çok yardımcıdır evde, yoksa hem iş hayatı hem babaevi hem kendi evim mahfolucam :/

Tabiki öyle değilmi hangi birimiz esimizin ailesini istemesek te gelmelerine engel olabiliyoruz ki ben bile o kadar sorum yaşadığım halde çağırıyorum gelin diye eşimin ailesi çünkü ama asıl gelin değil düşünmesi gereken abim ben abime kizginim

İyi de abiniz işe gidecek
Evde bütün gün annenizle kalmayacak
Sahuru, iftarı abiniz hazırlamayacak.

En başta abinizin tavrı için gelini suçlamaktan vazgeçin. Böyle böyle kendinizi geline karşı doldurursunuz. Sonuçta koca adam aklı fikri yok mu. Kaldı ki gelin ya da abiniz sana ne dese der yani. Onların evi, onların hayatı. Annenizi torunun seni özledi, sana ihtiyacım var diye kendi evinize getirin. İçiniz rahat etsin.

Benim annem de yıllarca hasta, yaşlıya baktı; sonuç yaşlılığında tek başına:(

Siz kendi üzerinizd düşenleri ve vicdanınızın gerektirdiğini yapın tabiki. Ama abinizd karışmayın ya da sert çıkmayın derim ben.

Babam vefat etti 17 yil once abim de bende evliyim annem tek başına evinde tek başına sahur iftar yapıcak aklım onda ve rahatsızdı abim yakın oturuyo anneme ben biraz daha uzagim annem demiş ki gelmeyin size bulaşmasın hastalık bana da diyo gelmeyin bende saçmalama dedim aynı evde yaşasaydık nereye gidecektik ya da eslerimiz hasta olsa bırakıp gidecek miydik abim de öyle dedi diye bi haftadır gitmiyomus telefonla arıyom us sadece bi ihtiyacin var mı diye abimle konuşursam kavga edicem diye de çekiyorum kendimi bende bi anneyim ve benim evladımın böyle olmasını istemezdim o kadın tek başına Gözetmemiz lazim

Sizi biraz dramatik buldum. Koskoca insanlar, hastalık hali evet çok da kolay olmuyor ama belki hakikaten de istemiyordur.

Ben de istemem hasta olunca falan sağımda solumda insan. Geçen sene ayak bileğim döndü hastaneye arkadaşlar ısrar ederek bıraktılar, oradan kovaladım. Alçıya aldırıp bindim taksiye gittim evime.

Ben de yalnız yaşıyorum. Annem 1500km, eşim 600km. Annemi davet ediyorum asla gelmiyor, bekarken de zorla sırf buraları görsün diye bir kere ikna edip 5 gün misafir edebilmiştim. Benim annem de yalnız yaşıyor, babamı kaybettik. Ben çok uzaktayım kardeşim üniversite öğrencisi daha bu yaz bitti ama hemen çalışmaya başladı, birbirlerini görmüyorlar bile. Ama annem evini, mahallesini, arkadaşlarını, ortamını bırakıp gelmiyor, ne yapayım kolundan tutup "olmaaaaaazzz" diye getireyim mi? Evet hasta olduğu da oluyor ama elimden gelebilecek bir şey yok. O orada yalnız, ben burada yalnız.

İnsanlar düzenlerini, alışkanlıklarını bırakmak istemiyorsa saygı duymak taraftarıyım. Aile dinamiklerinizi elbette bilemem ama abinize anneye nasıl davranılmalı dersi vermeye kalmayın bence, zararlı çıkan siz olabilirsiniz.

Annesi yalnız yaşayan biri olarak söyleyebileceğim; eliniz üstünde olsun, arayın sorun, yakınsa gidin uğrayın ama hele ki genel anlamda keyfi de yerindeyse çok da kafaya takmayın. Unutmayın ki bu hayatta herkes kendi kaderini yaşıyor.

Ben yarın gidicem inşallah dün o konuda tartıştım eşimle gidicem dedim o da salı gün bırakırım kalırsın dedi bişey demedim artık abimin eşi hasta olduğunda annem baktı hep simdi annem hasta yalnız bırakıyolar kadın hastayım halsiz im diyo bi yemek de mi gonderemiyolar diyorum bende

burada tek çözüm anne de ona bakmayacak

haklı olabilirsin hasta halsiz yemek gönderilebilir vs vs

ama adam o kadar hasta olduğunu akıl edememiş de olabilir

hasta olduğunu ilk öğrendiğinde abini arayıp" ya abi annem hasta imiş bak o bir şey demez ama şimdi zor gelir yemek vs de yapmaz, açlıktan bünyesi iyice zayıf düşer

ona yemek götürebilir misin

artık ne olursa evden ya da dışarıdan hem hazır olunca yer de çabuk iyileşir belki " gibi bir konuşma makul olurdu

şimdi iş işten geçmiş

ben bir de sizin esasen bugün bu duyguya iten ne onu merak ettim

bir şey sizi tetiklemiş onu bulun ki çözmeye çalışın

dönüp tekrar baktım 17 yıl yazmışsınız babanız vefat edeli

yani anneniz alışkın

hani deseniz ki babayı geçen yıl kaybetti bu ilk ramazanı yalnız duygusal olmanızı anlayacağım

dedem vefat edeli 18 yıl oldu anneannem o kadar yıldır yalnız

4 oğlu bir kızı var

iki oğlu şehir dışında

arada 15 gün kışın anneme geliyor ama bunalıyor

artık komşuları da yok hepsi taşındı değişti vs ama kendi düzeni

başkasının evinde olunca ona uyması gerekiyor

canı istediğini yiyor canı isteyince koltukta uyuyor canı istiyor dışarı çıkıyor balkonda oturuyor vs vs

çocuklara gidince ay üşürsün çıkma, ay o sana dokunur mu yeme, geç oldu yat, sabah erken uyanınca ortada dolanma gibi türlü talep ve müdahale var

kendi hayatını yaşamaktan memnun belki eşi hayatta olsa daha iyi olurdu yaşam ama vefat etti onu geri getiremeyiz ki anneannem de 80 yaşında

yemek yapamazsa pide bile söylüyor kendine yani

görümcem anneanneme hayran durumda zira kv ondan daha genç ama kendi hayatını kurmaktan uzak

neyse yani sonuçta anneniz için yeni bir durum değil rahatsızlığı da toparlayınca devam eder gündelik yaşantısına

hem belki o da istemiyordur gelinin nurlu suratı ile tüm gün muhatap olmayı onu da bilemeyiz yani

Benim annem de yıllarca hasta, yaşlıya baktı; sonuç yaşlılığında tek başına:KK43:

Siz kendi üzerinizd düşenleri ve vicdanınızın gerektirdiğini yapın tabiki. Ama abinizd karışmayın ya da sert çıkmayın derim ben.
Ben aklı başına gelsin diye konuşmak istedim sadece annemi yalnız bırakmasını istemiyorum o kadin da uzuluyo çocuk kolay büyümüyo herkes biliyo bunu ve biz evlatlar fa bunu düşünerek annemiz e Babamıza üstümüze düşen vazifeyi sonuna kadar yapmalıyız senin annen neden yalnız?

Ben aklı başına gelsin diye konuşmak istedim sadece annemi yalnız bırakmasını istemiyorum o kadin da uzuluyo çocuk kolay büyümüyo herkes biliyo bunu ve biz evlatlar fa bunu düşünerek annemiz e Babamıza üstümüze düşen vazifeyi sonuna kadar yapmalıyız senin annen neden yalnız?

ben bir de sizin esasen bugün bu duyguya iten ne onu merak ettim

bir şey sizi tetiklemiş onu bulun ki çözmeye çalışın

dönüp tekrar baktım 17 yıl yazmışsınız babanız vefat edeli

yani anneniz alışkın

hani deseniz ki babayı geçen yıl kaybetti bu ilk ramazanı yalnız duygusal olmanızı anlayacağım

dedem vefat edeli 18 yıl oldu anneannem o kadar yıldır yalnız

4 oğlu bir kızı var

iki oğlu şehir dışında

arada 15 gün kışın anneme geliyor ama bunalıyor

artık komşuları da yok hepsi taşındı değişti vs ama kendi düzeni

başkasının evinde olunca ona uyması gerekiyor

canı istediğini yiyor canı isteyince koltukta uyuyor canı istiyor dışarı çıkıyor balkonda oturuyor vs vs

çocuklara gidince ay üşürsün çıkma, ay o sana dokunur mu yeme, geç oldu yat, sabah erken uyanınca ortada dolanma gibi türlü talep ve müdahale var

kendi hayatını yaşamaktan memnun belki eşi hayatta olsa daha iyi olurdu yaşam ama vefat etti onu geri getiremeyiz ki anneannem de 80 yaşında

yemek yapamazsa pide bile söylüyor kendine yani

görümcem anneanneme hayran durumda zira kv ondan daha genç ama kendi hayatını kurmaktan uzak

neyse yani sonuçta anneniz için yeni bir durum değil rahatsızlığı da toparlayınca devam eder gündelik yaşantısına

hem belki o da istemiyordur gelinin nurlu suratı ile tüm gün muhatap olmayı onu da bilemeyiz yani
Canım 17 yil oldu babam vefat edeli ama ben 2.5 sene abim 1.5 sene oldu evleneli en başlarda abimle yasiyodu gelin de istedi kendi evi duruyodu sonra sorunlar oldu eşim abime beni yollamiyo diye annem evine geçti abim de öyle dedi ama konu komşu yok akrabalar kendi aleminde biz variz bi ben çağırıyorum sürekli gel kal diye bi gün kalıyo ikinci gün kalmiyo dediğin gibi rahat edemiyo herkesin kendi evi çünkü abim kaynanasına gitmiş dün iki adım ötesinde annem oturuyo ona gitmemiş insan sinirleniyo anne hasta bi bak bakalim nasıl durumu ziyaret et annem gelme dese bile gitmemiz lazım iyi günde herkes yanında önemli olan hastalıkta zor günde yanında olabilmek

Bak canım abin iş çıkışı uğramalı,gönlünü hoş etmeli tamam haklısın da inan ki bir çok erkek bunu yapmıyor bile.
Kendi kocamdan düşünüyorum,ailesini ben aramasam,ben çağırmasam hiç aklına geldiği yok.
Kaldı ki arası çok iyidir ailesiyle,maşallah.
Erkek gerçekten evlenince el oluyor galiba. Belki bizden daha çok kafaları dolu oluyor,daha gergin oluyorlar vs.
Ben erkeklere de hak veriyorum yani.
Ama kızlar çalışsa da kayınvalide,kayınbaba kahrı çekse de ailelerine sahip çıkmaya devam ediyorlar.
Bir tanıdık vardı,"kız olsun,çamurdan olsun" derdi,haklı galiba...

Back
X