Anneleri yalnız yaşayan var mı?

Canım 17 yil oldu babam vefat edeli ama ben 2.5 sene abim 1.5 sene oldu evleneli en başlarda abimle yasiyodu gelin de istedi kendi evi duruyodu sonra sorunlar oldu eşim abime beni yollamiyo diye annem evine geçti abim de öyle dedi ama konu komşu yok akrabalar kendi aleminde biz variz bi ben çağırıyorum sürekli gel kal diye bi gün kalıyo ikinci gün kalmiyo dediğin gibi rahat edemiyo herkesin kendi evi çünkü abim kaynanasına gitmiş dün iki adım ötesinde annem oturuyo ona gitmemiş insan sinirleniyo anne hasta bi bak bakalim nasıl durumu ziyaret et annem gelme dese bile gitmemiz lazım iyi günde herkes yanında önemli olan hastalıkta zor günde yanında olabilmek

şimdi anladım tamam

ama yine de abine yüklenme

abim kaynanasına gitmiş diyorsun anneme gitmemiş

ama sen de eşini ikna edememişsin

herkesin evinin içini bilemeyiz, yani o da çok rahat madem annemi çok düşünüyorsun sen de ramazandan önce bir uğrasaydın temizliğe hazırlığa yardım etseydin

ben erkeğim bunları yapamam sen kızsın vs vs diye saymaya gelince sayar

üzülmeyin sıkmayın canınızı, kimse yokmuş gibi farz edip beklentiye girmeyin zira beklenti ile hem siz hem anneniz üzülür

Bak canım abin iş çıkışı uğramalı,gönlünü hoş etmeli tamam haklısın da inan ki bir çok erkek bunu yapmıyor bile.
Kendi kocamdan düşünüyorum,ailesini ben aramasam,ben çağırmasam hiç aklına geldiği yok.
Kaldı ki arası çok iyidir ailesiyle,maşallah.
Erkek gerçekten evlenince el oluyor galiba. Belki bizden daha çok kafaları dolu oluyor,daha gergin oluyorlar vs.
Ben erkeklere de hak veriyorum yani.
Ama kızlar çalışsa da kayınvalide,kayınbaba kahrı çekse de ailelerine sahip çıkmaya devam ediyorlar.
Bir tanıdık vardı,"kız olsun,çamurdan olsun" derdi,haklı galiba...
Aynen öyle kız daha bağlı oluyo sanırım ailesine ama benim kocam da gormese olmaz hergün arar kaç kere annesi yalnız olmadığı halde bi söz var bide o daha doru oluyo ayıp bişey söyleyemem ama süt veren git geri şey veren gel beri diyolar ya:KK48:

şimdi anladım tamam

ama yine de abine yüklenme

abim kaynanasına gitmiş diyorsun anneme gitmemiş

ama sen de eşini ikna edememişsin

herkesin evinin içini bilemeyiz, yani o da çok rahat madem annemi çok düşünüyorsun sen de ramazandan önce bir uğrasaydın temizliğe hazırlığa yardım etseydin

ben erkeğim bunları yapamam sen kızsın vs vs diye saymaya gelince sayar

üzülmeyin sıkmayın canınızı, kimse yokmuş gibi farz edip beklentiye girmeyin zira beklenti ile hem siz hem anneniz üzülür
Bilmiyorum ki artık ama güzellikle anlatıcam inşallah sert tepki vermek istemiyorum

Aynen öyle kız daha bağlı oluyo sanırım ailesine ama benim kocam da gormese olmaz hergün arar kaç kere annesi yalnız olmadığı halde bi söz var bide o daha doru oluyo ayıp bişey söyleyemem ama süt veren git geri şey veren gel beri diyolar ya:KK48:
O sözü bilemedim ben.
Neyse bence sen kendin nasıl içine siniyorsa öyle yap,başkasına karışma.
Yok yere kötü olma,hiç kimseyle.

İçimi yaktı bu konu ya... benmde babam vefat etti. Kardeşimle yaşıyor şuan annem. Kardeşim evlenince annem yalnız kalacak. Of ya :(

İçimi yaktı bu konu ya... benmde babam vefat etti. Kardeşimle yaşıyor şuan annem. Kardeşim evlenince annem yalnız kalacak. Of ya :KK43:
Yalnızlık zor bide ramazanda tek başına sahur iftar daha zor kalabalık olunca tadı var ramazanin da Allah hayırlısıni eylesin hakkınizda insallah yalnız kalabilir de ama bizlere düşen sadece vefa

Abimin esinin annesi yalniz yasiyor sosyal bi kadin olmasina ragmen cani cok sıkılıyor ve mutsuz... Yaniniza alma imkaniniz yok mu annenizi..

Abimin esinin annesi yalniz yasiyor sosyal bi kadin olmasina ragmen cani cok sıkılıyor ve mutsuz... Yaniniza alma imkaniniz yok mu annenizi..
annem sosyal da değil evde genelde tek başına ama annem diyo mutluyum siz mutlu olun da diyo eşimden dolayi kalmıyor burda da biz çok didisiyoz uzuluyo bi de eşimin ailesini de sevmiyo sürekli gelip gidiyolar onlarda

annem sosyal da değil evde genelde tek başına ama annem diyo mutluyum siz mutlu olun da diyo eşimden dolayi kalmıyor burda da biz çok didisiyoz uzuluyo bi de eşimin ailesini de sevmiyo sürekli gelip gidiyolar onlarda
Aslında annen gelip sizde kalsa şu adama da ailesine de bir ayar verse olmaz mı?
En azından ondan çekinirler belki...

Vallahi benim annem hayatta degil ama yalniz birakmak asla istemezdim bence biraz zorlayin derim size olmadi siz gun icinde yanina gidin

Aslında annen gelip sizde kalsa şu adama da ailesine de bir ayar verse olmaz mı?
En azından ondan çekinirler belki...
Yok canım annem sessiz sakin biri onu cok takarlar özgüveni yüksek insanlar onlar kendileri herseyin en iyisini bilir

Bir anne kız bile aynı evde zor yaşarken gelin ile kaynana nasıl birbirlerine tahammül edebilir günlerce, aylarca çok zor. Zaten annen abinlerle uzun süre aynı evde yaşamış aralarında sorunlar olmuştur. O yüzden abin evine götürmeye çekiniyordur. Sonuçta yemeğini yapacak hizmetini, bakımını sağlayacak gelininiz olacak. Ama siz evinize alabilirsiniz eşiniz bu durumdan çok etkilenmez. Evin kadınları kayınvalide varlığından daha fazla etkileniyor. Ya da şöyle bir şey yapabilirsiniz annenizin veya sizin gelir durumlarınız nasıl bilmiyorum ama yanına hem yardımcı hem arkadaş olabilecek birini tutabilirsiniz.

Babam vefat etti 17 yil once abim de bende evliyim annem tek başına evinde tek başına sahur iftar yapıcak aklım onda ve rahatsızdı abim yakın oturuyo anneme ben biraz daha uzagim annem demiş ki gelmeyin size bulaşmasın hastalık bana da diyo gelmeyin bende saçmalama dedim aynı evde yaşasaydık nereye gidecektik ya da eslerimiz hasta olsa bırakıp gidecek miydik abim de öyle dedi diye bi haftadır gitmiyomus telefonla arıyom us sadece bi ihtiyacin var mı diye abimle konuşursam kavga edicem diye de çekiyorum kendimi bende bi anneyim ve benim evladımın böyle olmasını istemezdim o kadın tek başına Gözetmemiz lazim

Ramazanda birlik beraberlik onemli tabiki annenizin ne rahatsizligi varda gelmeyin demis anlamadim, bence abinizin kolayi gelmis ohh annem gelme dedi gitmem bende diye, insan hasta ve yasli birini nasil kendi basina birakmaya gonlu razi olur hadi gitmiyorun kendi de gelmiyor bari hergun ugra yanina alisverisini yap ihtiyacini al kontrol et doktoruna gotur yine birak evine . Cidden bazi insanlarin anne olamadigi gibi bazilarida evlatlik vicdan sifatindan yoksun oluyor.

Ben söylüyorum kal diye kalmiyo eşim de söyledi kendi evimde kalcam dedi abim hiç teklif bile etmemiş annemin bi zararı yok onlara nasıl içi rahat ediyo bilmiyorum ama onlar hasta olduğu zaman annem kosturuyo geçenlerde gelin hastaydi annemde geldi durdu annem ilgilendi sofraya bi tabak fazla koymak bana koymak bende memnun olurum gelse kalsa ama abime nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum
Ya iyide herkesin evlat olma anlayışı farklı çok saçma bence senin yaptığın. Ablam anne hergğn arar ben 5-6 günde kötü evlat mıyım yani. Sen abinden çok daha üstün olduğunu düşünüyorsan sen git annende kal. Hani sanki sen 17 yıldır bakıyorsun da abin 3 günlüğüne almamış gibi konuşuyorsun.

Esim her zaman derki herkes kendi anne babasina bakmak zorundadir. Ben anneme bakarsam evlatlik görevimdir ama sen benim anneme bakarsan sevap kazanmak icin bakarsin. Yani kimse kimsenin annesine babasina bakmak zorunda degil. Siz kiz evlatsiniz gidin annenizi alin arabayla getirin evinize, esinizde bisey demiyorsa emin olun annenizde bisey demez sizde kalir. Abiniz tabiki bakmak zorunda annesi ama evinde huzuru bozuluyorsa onu zorla evine getirmek istemeyebilir. Bu sizin icinde gecerli esiniz annenizi istemezse zorla getiremezsiniz. Birazda şu konu kafama takildi sanki esinizin ailesi size daha cok geldigi ve esiniz ailesine cok duskun oldugundan abiniz ve esi oyle olmayinca sanki size bu durum dokunuyor gibi geldi bana. Ama bence en iyisini annenizle kiz evlat olarak sizin ilgilenmeniz

Back
X