Annelerimiz Hakkında...

busra1tan

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
3.952
5.382
158
İstanbul
Arkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???

Anneniz varken kaynanaya gerek yok zaten. Bence mesafeli olun. Kocamla işimiz var de geç sorusuna vs. Hesap vermek zorunda değilsin. Kibarca da uyar bence anne kendi hayatına bak, bana karışma vs. diyerek.
Kıyamıyorum işte annem.. Üzülmesini istemiyorum ama gerçekten çok zorluyor...

Annenzde olsa saygszlik yapmadan artk ayri eviniz oldugunu 30 yasnda oldgnuzu karismamasi gerektgni soylemelsnz

Annenize yansıtmadığınız için böyle oluyor zaten. Bence kırmadan tepkinizi gösterin. Sonuçta yetişkin bir bireysiniz ve halen çocuk değilsiniz.

Anneniz yalnız mı yasıyor peki acaba ilgiye falan mu ihtiyacı var.. Ondan mı yapıyor diye düşündüm ya da tek cocuk musunuz

Annenzde olsa saygszlik yapmadan artk ayri eviniz oldugunu 30 yasnda oldgnuzu karismamasi gerektgni soylemelsnz
Annenize yansıtmadığınız için böyle oluyor zaten. Bence kırmadan tepkinizi gösterin. Sonuçta yetişkin bir bireysiniz ve halen çocuk değilsiniz.
Haklısınız sakin sakin konuşmam lazım... Çünkü bunalıp kendi eşime oğluma yansıtıyorum ister istemez.. Buradan annelere yazıyorum. Lütfen yetişkin çocuklarınızın özellikle de evliyse hayatlarına yaptıklarına müdahale etmeyin.....

Anneniz yalnız mı yasıyor peki acaba ilgiye falan mu ihtiyacı var.. Ondan mı yapıyor diye düşündüm ya da tek cocuk musunuz
3 kardeşiz. İkimiz evliyiz. Bi kardeşim bekar. Babam da hayatta çok şükür.. Ama tek kızı benim. Bazen tek kız olmasaydım da diğer kızıyla da uğraşsaydı diyorum.
Bana seçim sonrası diyor ki kimseyle münakaşaya girme. Ben anlamıyorum ki böylesine karışmak nedir yani.... Biraz da kişilik meselesi herhalde

Bana da annem çok karışır. Önceden çok kavga ederdim. Şimdi he he deyip bildiğimi okuyorum.
İşte ben kavga etmek istemiyorum. Elimden geldiğince ona yansıtmıyorum ama kendimi çok sıkmaya başladı bu durum... Annemin sayesinde gönül rahatlığıyla bekarken gezemedim bile.... Şimdi de instadan takip ediyor beni. Ne yazmış ne paylaşmış... Bazen diyorum nerden instada hesap açtı.. Keşke bilmeseydi sosyal medyayı...

Benim annemde bi deisik modeli maalesef.gittigim heryere gelmek istiyo.cagirmazsam tripleniyo.mesela eşimin cok alakasiz bi akrabasina gidiyorux beni niye cagirmadin diyo.bunaldim bende ama napim annem
Senin de işin zor canım ya... Senin annen de evlendiğini hala kabul edememiş bence... Benimki bazen evimdeki eşyaların yerini de değiştiriyor... Bu havluyu kullanma, misafire çıkar diyor mesela.. Bunlar da yanlış bana göre..

benim annem de çok baskındır sagolsun.
evlenene kadar babam sürekli aramızda kaldı.
istiyor ki hepimizin hayatını o yönetsin.

evlendikten sonra da müdahale etmeyi bir iki denedi ama izin vermedim.
eşimle dışarıdayken yada eşim evdeyken arasa, mesaj yazsa cevap vermem mesela.
aramalarını açmayıp çok azına geri dönüş yaptığım için artık iki günde bir konuşuyoruz.
ama o vazgeçmiyor deniyor tabi :)
çocuk olunca yine bir el attı, hop dedik.
böyle böyle azaltın sizde.
30 yaşında kadının kendi aklı, kendi tecrübesi vardır.
biraz fırsat versin size.
ben annemle bir kaç konuşma yaptım ama havada kaldı
sadece bir dediğimden etkilenir gibi oldu
sen bana böyle yaparsan, çocuk gibi davranırsan, eşim ve ailesi bana saygı duymaz. beni zor durumda bırakırsın demiştim.
bunu bir deneyin :)

İşte böyle baskın karakterde olmaları, özellikle kızlarının hayatlarını yönetme çabalarına girmeleri bizleri çok zorluyor.. Ben senin gibi sert olabilir miyim bilemiyorum. Biraz bende de pısırıklık var sanıyorum... Aman üzülmesin aman kırılmasın derken eşim bile artık anneme karşı nasıl olduğumu gördü... Dediğin gibi konuşma yapıcam annemle, inşallah işe yarar... Fakat bu konudan müzdarip kişi tek ben değilmişim meğer... Bunu görmüş oldum...

Hemde ne zor..sadece bana deil diger kardeşlerime de yapiyoda su an en son evlenen benim bana daha cok yapiyo.eger boyle yapacaklarsa evlendirmeselerdi ya.yarin bigun cocugum olursa boyle yapmicam diye söz veriyorum hep kendi kendime.ben care bulamadım insallah sen bulursun.

Mesela haftasonu mutlaka arar. Bu da beni sıkıyor... Kahvaltıya çağırır, gitmezsek küser.. Eşim gitmek ister mi acaba diye hiiiiç düşünmez.....

Ben de aynıyım ya özellikle kızım olursa böyle sıkmıcam diyorum. Bekarken gezmelerini burnundan getirmicem mesela.. En rahat zamanlarımızdı çünkü çoluk çocuk yokken.... Annem tatile gitmemize bile karışıyor. Para harcıyormuşuz boşuna... Sen de benim kadar bıkmışsın belli... Allah yardımcın olsun...

Başını okurken bekar zannettim. Annenin uğraşı yok herhalde. Ona bir uğraş bulursan senden vazgeçer. Bu arada babandan hiç bahsetmedin.

sınırlarını bir an önce çiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…