Karakter olarak biraz baskın.. ben biraz babam gibiyim, kirmamak için susanlardanim...Acaba annenıze gore dıslı bırısı degılsın kolayca sozunu gecırıyor galıba ya da annenız boyle laf olsun dıye mı yapıyor herkese babanıza varsa kardesınıze karsıda mı boyle
Aslında bunu başka insanlar için de ayarlayabilirim. Öğrendiğim iyi oldu sağolasın canım :)))Anneni silmiyorsun engellemiyorsun. Yakin arkadaslarin bölümüne sadece kim görebilir attigin story i onu belirliyorsun. Story paylastigin zaman yakin arkadaslarinami veya herkesemi diye soruyor. Sende yakin arkadaslarina akrabalarini eklemezsin. Benimde cok bilgim yok :) yapanlardan gördüm :)
Ona yapcak bırsey yok cunku oyle anneler tanıyorum cok domınatlarKarakter olarak biraz baskın.. ben biraz babam gibiyim, kirmamak için susanlardanim...
ben yapıyım diycem ama bir işe yaramaz senin için.o zaman yapacak bir şey yok.böyle devam edeceksin.Bunu ben mi yapicam... Yapım böyle olsa belki bu noktaya gelmezdik... Ben ince düşündükçe annem iyice karışıyor..
Benim kv ve kp boyledir. Benim facede yaptigim yoruma bile karisirlardi. O yorumu sil gibi. Dovme yaptirmistim nisanliyken onu sildir falan demisti kp. Ben bozuyorum yeri geldikce. Sosyal medyadan da cikardim. Kendi anne babam olmayinca mesafe koymak daha kolay oluyor3 kardeşiz. İkimiz evliyiz. Bi kardeşim bekar. Babam da hayatta çok şükür.. Ama tek kızı benim. Bazen tek kız olmasaydım da diğer kızıyla da uğraşsaydı diyorum.
Bana seçim sonrası diyor ki kimseyle münakaşaya girme. Ben anlamıyorum ki böylesine karışmak nedir yani.... Biraz da kişilik meselesi herhalde
Size bu kadar karışan kv olsaydı uzak durmayı ve hiçbirseyinizi söylememeyi tercih edersiniz...annenize de aynısını yapacaksınız, mesafe...Arkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???
Artık evli yetişkin insanlarız. İster kendi anne babamız olsun ister esimizin ailesi karışmaya hakları yok.. öyle bi konuma koyuluruz ki kendi aklıyla idare edemeyen, hiçbir şey bilmeyen, her şeyin yanlışını yapan insanlarız ailelerimize göre.. ben biraz bana guvenmelerini, yaptiklarimin arkasında olmalarını istiyorum. Annem 40 hafta dolup da bebek gelmeyince doğuma gittim diye bile kızdı.. zamanı vardı diyor, bebek kakasını yese napicaz diyorum ,bir şey olmazdı bekleseydin diyor hala...Benim kv ve kp boyledir. Benim facede yaptigim yoruma bile karisirlardi. O yorumu sil gibi. Dovme yaptirmistim nisanliyken onu sildir falan demisti kp. Ben bozuyorum yeri geldikce. Sosyal medyadan da cikardim. Kendi anne babam olmayinca mesafe koymak daha kolay oluyor
İşte benim annemin karakter olarak ikizi sizin anneniz... Demek ki kız kardeşim olsa da fark etmezmiş.. hepimizle ugrasirmis, bunu öğrenmiş oldum.. ben de kazandığım parayı anneme hesap vermek zorunda kalmadan, baskı altında olmadan dilediğim gibi harcamak istiyorum .. annem sağolsun oğluma bakıyor, o yüzden hergun görüşüyoruz . Her akşam birlikte yemek istiyor .. bense evime geçmek istiyorum . Evde işler kalıyor anne dediğimde boşver kalsın kim.geliyor sanki sana diyor ...Size bu kadar karışan kv olsaydı uzak durmayı ve hiçbirseyinizi söylememeyi tercih edersiniz...annenize de aynısını yapacaksınız, mesafe...
Siz gezerken sizi aradiysa açmayacaksınız telefonu, duymamışım diyeceksiniz...
Aynı versiyon anne bizde de var, kızkardeşlerim ve ben açıkça müdahale etmemesini söylediğimizde "kayinvalideniz kaynanalık yapmıyor, onun yerine ben yapıyorum yanlışlarınızı bilin diye" diyor...
mutlu olalım yanlış yapmayalım diye uyarıyormuş...
İyiden bizim annemizle doğru-yanlış felsefemiz tamamen zıt...
Anneme göre evde hiç boş durmayıp sürekli iş yapmamız gerekiyor, bize göre "eşref saatim gelmezse isterse evi b.k götürsün"
Anneme göre dışarda yemeğe kahvaltıya gitmeyip cok gezmeyip paramızı çarçur etmemeliymişiz...bize göre ben gezip tozup, dışarda yemek yiyemeyeceksem niye çalışıyorum ki, çalışıyorsam paramı çatır çatır yerim...
Kızkardeşlerim ve ben artık, ne gezdiğimizi, ne yediğimizi, ne aldığımızı, ne sattığımızı söylemiyoruz...tek çare bunu bulduk...
Ben sık aramıyorum birde, 2 haftada bir, fazla bile..
İlk iki çocuğuma annem baktı, hayatımın en kötü günleriydi... çocuklarıma baktı ya, herşeyde söz sahibiydi...kendisi var diye eşim bakıcı bulmayi da kabul etmedi, çektim 9 yıl.İşte benim annemin karakter olarak ikizi sizin anneniz... Demek ki kız kardeşim olsa da fark etmezmiş.. hepimizle ugrasirmis, bunu öğrenmiş oldum.. ben de kazandığım parayı anneme hesap vermek zorunda kalmadan, baskı altında olmadan dilediğim gibi harcamak istiyorum .. annem sağolsun oğluma bakıyor, o yüzden hergun görüşüyoruz . Her akşam birlikte yemek istiyor .. bense evime geçmek istiyorum . Evde işler kalıyor anne dediğimde boşver kalsın kim.geliyor sanki sana diyor ...
Ayni ben yahu.. şimdi senin gectigin yoldan ben geçiyorum .. ama benim annem ikinci olursa asla bakmam diyor.. baktıkları için ev işi yaptırmaya daha rahat çağırıyorlar aslında..İlk iki çocuğuma annem baktı, hayatımın en kötü günleriydi... çocuklarıma baktı ya, herşeyde söz sahibiydi...kendisi var diye eşim bakıcı bulmayi da kabul etmedi, çektim 9 yıl.
Elimden geldiğince kırmadan dökmeden konuşacağım zaman zaman ... Fakat bu konuşmaların sonu gelecek gibi değil .. eşim diyor annene çekmemiş karakterin diye . Gerçekten hiç baskın taraf olamıyorum .. diktatör bir yapım yok..Baskin karakterli annelerin niyeti iyi bile olsa cocuklarina zararlari oluyor. Konusmanin ise yarayacagi noktayi anneniz coktan gecmis.Tavsiye etmem,bir de ummadiginiz laflari isitebilirsiniz. Arkadaslar pratik oneriler sunmuslar. Degerlendirin derim. Az muhabbet iyidir. Maalesef surekli atis alanindan kacacaksiniz. Ister telefonu duymadim diyerek ister musait degilim diyerek. Hassas cocugu olan anneler onlara daha fazla yuklenir,bilir ki o cocuk annesini yuzustu birakmayacak ve zarar gelmeyecek. Maalesef yapinizi degistiremezsiniz ama kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.
Gelinine de biraz karışıyor ama benim kadar değil . Bana olduğu kadar rahat olmasa da karışmaya çalışıyor .. fakat gelin benim gibi sessiz kalmıyor ...Kızına böyleyse gelinine kim bilir nasıl olurdu... Bence ufaktan uyar bu kadar sıkılacağına.
İkinciye de bakacak emin ol...Ayni ben yahu.. şimdi senin gectigin yoldan ben geçiyorum .. ama benim annem ikinci olursa asla bakmam diyor.. baktıkları için ev işi yaptırmaya daha rahat çağırıyorlar aslında..
Kıyamıyorum işte annem.. Üzülmesini istemiyorum ama gerçekten çok zorluyor...
Bizim erkek kardeşimiz yok, bazen kizkardeslerimle aramızda konuşuyoruz, "erkek kardeşimiz olsaydı, gelini çok darlardı, iyi ki yok" diyoruz.Gelinine de biraz karışıyor ama benim kadar değil . Bana olduğu kadar rahat olmasa da karışmaya çalışıyor .. fakat gelin benim gibi sessiz kalmıyor ...
Bence yansıtınKendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?