Annelerimiz Hakkında...

Acaba annenıze gore dıslı bırısı degılsın kolayca sozunu gecırıyor galıba ya da annenız boyle laf olsun dıye mı yapıyor herkese babanıza varsa kardesınıze karsıda mı boyle
Karakter olarak biraz baskın.. ben biraz babam gibiyim, kirmamak için susanlardanim...

Aslında bunu başka insanlar için de ayarlayabilirim. Öğrendiğim iyi oldu sağolasın canım :)))

Benim kv ve kp boyledir. Benim facede yaptigim yoruma bile karisirlardi. O yorumu sil gibi. Dovme yaptirmistim nisanliyken onu sildir falan demisti kp. Ben bozuyorum yeri geldikce. Sosyal medyadan da cikardim. Kendi anne babam olmayinca mesafe koymak daha kolay oluyor

Size bu kadar karışan kv olsaydı uzak durmayı ve hiçbirseyinizi söylememeyi tercih edersiniz...annenize de aynısını yapacaksınız, mesafe...

Siz gezerken sizi aradiysa açmayacaksınız telefonu, duymamışım diyeceksiniz...

Aynı versiyon anne bizde de var, kızkardeşlerim ve ben açıkça müdahale etmemesini söylediğimizde "kayinvalideniz kaynanalık yapmıyor, onun yerine ben yapıyorum yanlışlarınızı bilin diye" diyor...

mutlu olalım yanlış yapmayalım diye uyarıyormuş...
İyiden bizim annemizle doğru-yanlış felsefemiz tamamen zıt...

Anneme göre evde hiç boş durmayıp sürekli iş yapmamız gerekiyor, bize göre "eşref saatim gelmezse isterse evi b.k götürsün"

Anneme göre dışarda yemeğe kahvaltıya gitmeyip cok gezmeyip paramızı çarçur etmemeliymişiz...bize göre ben gezip tozup, dışarda yemek yiyemeyeceksem niye çalışıyorum ki, çalışıyorsam paramı çatır çatır yerim...

Kızkardeşlerim ve ben artık, ne gezdiğimizi, ne yediğimizi, ne aldığımızı, ne sattığımızı söylemiyoruz...tek çare bunu bulduk...

Ben sık aramıyorum birde, 2 haftada bir, fazla bile..

Artık evli yetişkin insanlarız. İster kendi anne babamız olsun ister esimizin ailesi karışmaya hakları yok.. öyle bi konuma koyuluruz ki kendi aklıyla idare edemeyen, hiçbir şey bilmeyen, her şeyin yanlışını yapan insanlarız ailelerimize göre.. ben biraz bana guvenmelerini, yaptiklarimin arkasında olmalarını istiyorum. Annem 40 hafta dolup da bebek gelmeyince doğuma gittim diye bile kızdı.. zamanı vardı diyor, bebek kakasını yese napicaz diyorum ,bir şey olmazdı bekleseydin diyor hala...
İşte benim annemin karakter olarak ikizi sizin anneniz... Demek ki kız kardeşim olsa da fark etmezmiş.. hepimizle ugrasirmis, bunu öğrenmiş oldum.. ben de kazandığım parayı anneme hesap vermek zorunda kalmadan, baskı altında olmadan dilediğim gibi harcamak istiyorum .. annem sağolsun oğluma bakıyor, o yüzden hergun görüşüyoruz . Her akşam birlikte yemek istiyor .. bense evime geçmek istiyorum . Evde işler kalıyor anne dediğimde boşver kalsın kim.geliyor sanki sana diyor ...

Kızına böyleyse gelinine kim bilir nasıl olurdu... Bence ufaktan uyar bu kadar sıkılacağına.

Baskin karakterli annelerin niyeti iyi bile olsa cocuklarina zararlari oluyor. Konusmanin ise yarayacagi noktayi anneniz coktan gecmis.Tavsiye etmem,bir de ummadiginiz laflari isitebilirsiniz. Arkadaslar pratik oneriler sunmuslar. Degerlendirin derim. Az muhabbet iyidir. Maalesef surekli atis alanindan kacacaksiniz. Ister telefonu duymadim diyerek ister musait degilim diyerek. Hassas cocugu olan anneler onlara daha fazla yuklenir,bilir ki o cocuk annesini yuzustu birakmayacak ve zarar gelmeyecek. Maalesef yapinizi degistiremezsiniz ama kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.

İlk iki çocuğuma annem baktı, hayatımın en kötü günleriydi... çocuklarıma baktı ya, herşeyde söz sahibiydi...kendisi var diye eşim bakıcı bulmayi da kabul etmedi, çektim 9 yıl.

İlk iki çocuğuma annem baktı, hayatımın en kötü günleriydi... çocuklarıma baktı ya, herşeyde söz sahibiydi...kendisi var diye eşim bakıcı bulmayi da kabul etmedi, çektim 9 yıl.
Ayni ben yahu.. şimdi senin gectigin yoldan ben geçiyorum .. ama benim annem ikinci olursa asla bakmam diyor.. baktıkları için ev işi yaptırmaya daha rahat çağırıyorlar aslında..

Elimden geldiğince kırmadan dökmeden konuşacağım zaman zaman ... Fakat bu konuşmaların sonu gelecek gibi değil .. eşim diyor annene çekmemiş karakterin diye . Gerçekten hiç baskın taraf olamıyorum .. diktatör bir yapım yok..

Kızına böyleyse gelinine kim bilir nasıl olurdu... Bence ufaktan uyar bu kadar sıkılacağına.
Gelinine de biraz karışıyor ama benim kadar değil . Bana olduğu kadar rahat olmasa da karışmaya çalışıyor .. fakat gelin benim gibi sessiz kalmıyor ...

Ayni ben yahu.. şimdi senin gectigin yoldan ben geçiyorum .. ama benim annem ikinci olursa asla bakmam diyor.. baktıkları için ev işi yaptırmaya daha rahat çağırıyorlar aslında..
İkinciye de bakacak emin ol...

Benimki "bana güvenip çocuk doğurma bakmam" dedi, "bakma" dedim... bebeğim oldu, evime gelip bakmak istedi, ikinciye bakmam dedi, onada baktı...

Hatta level atladı. Benim çocuklar büyüdü, kızkardeşimin bebeği olunca memleketi bırakıp, onun şehrine taşındı.... şimdide onu daraltıyor.,

Kıyamıyorum işte annem.. Üzülmesini istemiyorum ama gerçekten çok zorluyor...

Bunun 100 level üstü bir annem vardı, iş çıkarsın diye burnuma toz kokusu geliyor derdi:) şimdi çok arıyorum, olsaydı da ben hiç oturmasaydım, üzmemekle en doğrusunu yapıyorsun, biraz eşinin arkasına sığın, işimiz var falan gibi

Gelinine de biraz karışıyor ama benim kadar değil . Bana olduğu kadar rahat olmasa da karışmaya çalışıyor .. fakat gelin benim gibi sessiz kalmıyor ...
Bizim erkek kardeşimiz yok, bazen kizkardeslerimle aramızda konuşuyoruz, "erkek kardeşimiz olsaydı, gelini çok darlardı, iyi ki yok" diyoruz.

Benim annem aynısı maalesef anlattiklarinizin eksigi var fazlasi yok biz 3 kiz kardesiz hepimiz evliyiz ablam 26 yillik evli onun bile herşeyine hala müdahale ediyor evimde bardakları koyduğum dolap için bile kavga ediyor benimle istanbulda farklı yakalardayız çok şükür diyorum ona rağmen telefondan bile müdahale ediyor sürekli ergen gibi yalan söylüyorum elinden gelse günde kaç kere nefes alıp vermemiz gerektiğini bile o belirleyecek

bir arkadasinda dedigi gibi esimleyiz isimiz var deyip gecistir hem cok irdeleyemez hemde kirmamis olursunuz

Annesi vefat eden arkadaşları okuyunca en azından kirmamak konusunda doğru davrandigimi anladım .. kırmadan da konuşmanın yolları var. O yolları denicem bende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…