Bana sanki biraz abartiyor gibisiniz benim annem de karışır bi yere gidince geç saat olmuşsa saat çok geç oldu Allah korusun başınıza bişey gelir , kendinizi çok yoruyosunuz vs vs sosyal medyadan anlasa ona da karışır gibime geliyo bazen fikkrlerimi söylediğim zaman (ideolojik olarak) herkesin içinde söyleme vs vs der ama anne o koruma güdüsüyle hareket ediyor her zaman .ben de evliyim .Arkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???
Ev hanımı.. bir şeye canı sıkılınca bana bulaşıyor... Babam hiç karışmaz ki bana. Evli oldugumun ve çok şükür eşimin başımda olduğunun farkında ...Başını okurken bekar zannettim. Annenin uğraşı yok herhalde. Ona bir uğraş bulursan senden vazgeçer. Bu arada babandan hiç bahsetmedin.
Keşke öyle olsa.ama benimki kızıyor bana. İş için cagirsam gelmezsin,oralara gezmeye gidersin diyor.oysa kendi evimin işini bırakıp misafiri geldiğinde hep ama hep babamlardayim.. geçen gün diyor ki sana ikinci çocuk yap derim ama siz imanlı Kur'an lı yetistiremezsiniz . O yüzden ikinci çocuk yapmanı istemiyorum diyor ...Bana sanki biraz abartiyor gibisiniz benim annem de karışır bi yere gidince geç saat olmuşsa saat çok geç oldu Allah korusun başınıza bişey gelir , kendinizi çok yoruyosunuz vs vs sosyal medyadan anlasa ona da karışır gibime geliyo bazen fikkrlerimi söylediğim zaman (ideolojik olarak) herkesin içinde söyleme vs vs der ama anne o koruma güdüsüyle hareket ediyor her zaman .ben de evliyim .
Ayrıntı verme işlerimiz var müsait değilim deArkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???
Bunu ben mi yapicam... Yapım böyle olsa belki bu noktaya gelmezdik... Ben ince düşündükçe annem iyice karışıyor..annene yansıtmak zorundasın, anne ben 30 yaşındayım evli barklı kadınım farkındasın dimi demen lazım. ya da he deyip geçmeyi öğreneceksin.iş var bilmem ne diye başladı mı aynen anne aynen hadi görüşürüz dışardayım şimdi deyip hop kaldığın yerden annem işte deyip devam etmen lazım.
Sosyal medyada gittiğim yerleri paylaşmayı sevdiğim için ordan görüp arıyor.ben de bazen görmesin diye paylasmiyorum artık...Ayrıntı verme işlerimiz var müsait değilim de
Anneni engelleSosyal medyada gittiğim yerleri paylaşmayı sevdiğim için ordan görüp arıyor.ben de bazen görmesin diye paylasmiyorum artık...
O zaman değişik bişey diyemiyorum. Açıkçası şuan hamileyim ve her şeyi bi anne gözüyle görüyorumKeşke öyle olsa.ama benimki kızıyor bana. İş için cagirsam gelmezsin,oralara gezmeye gidersin diyor.oysa kendi evimin işini bırakıp misafiri geldiğinde hep ama hep babamlardayim.. geçen gün diyor ki sana ikinci çocuk yap derim ama siz imanlı Kur'an lı yetistiremezsiniz . O yüzden ikinci çocuk yapmanı istemiyorum diyor ...
Kırmadan etmeden konusucam, inşallah değişir işler :))Anneni engelleşaka maka cidden boşver gezmeye bak gezmenin tadını çıkar paylaşmak cokda önemli değil
Canım başın sağolsun.. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.. iyilik yazdın, ben de kırmak istemediğim için hep susuyorum ,ama insanız işte ... Zorlanıyorum bunalıyorum.. yine de Rabbim başımızdan eksik etmesin... Sen de kirmamissindir inşallah , eğer bilmeden kırdıysan bile anneler hep affeder.. Rabbim evlatlarını da sana bağışlasın...Böyle konulara yazmak istemiyorum belki duygusal yönden bakıyorum diye ama gene de söylemeyi kendime vazife olarak görüyorum .
Ben annemi de babamida kaybettim .Siz benim gectigim yoldan geçmediğiniz icin anneniz ile konusacaksaniz da lütfen kalbini kırmadan halledin.
Benim annemde günde üç dört kez arardi ,sorardi fikir verirdi.
Keşke birinden biri olsa idi de arayıp birşeyler söylese idi .
Bir senedir küçükken anneme söylediklerimi bile düşünüyorum acaba o gün onu kırdım mi üzdüm mu keşke demeseydim gibi...
Ayrıca iki kizim var şimdiden endişeleniyor um onların geleceği için.
Kusura bakmayın yazamadan gecemedim.
Rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin canım .. eğer kızın olursa onu çok bunaltma olur mu :)))O zaman değişik bişey diyemiyorum. Açıkçası şuan hamileyim ve her şeyi bi anne gözüyle görüyorumo yüzden annelere toz kondurmuyorum:)))
Amin canım teşekkür ederim.Allah yaşayan tüm anne babalara sağlıklı uzun ömür versin inşallah.Kırmadan etmeden konusucam, inşallah değişir işler :))
Canım başın sağolsun.. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.. iyilik yazdın, ben de kırmak istemediğim için hep susuyorum ,ama insanız işte ... Zorlanıyorum bunalıyorum.. yine de Rabbim başımızdan eksik etmesin... Sen de kirmamissindir inşallah , eğer bilmeden kırdıysan bile anneler hep affeder.. Rabbim evlatlarını da sana bağışlasın...
Valla ben ben değilim disimden tirnagima kadar sadece anneyim doğsun bagrimda uyusun uyansın emsin babası elini uzatsa sevmek için eline vururumRabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin canım .. eğer kızın olursa onu çok bunaltma olur mu :)))
Doğduktan sonra da tamamen başka biri oluyor insan :) anneyim ,annemi anlıyorum . Belki de kızım olsa annem gibi mi olurum diyorum ... Yine de büyük konusmayayim...Valla ben ben değilim disimden tirnagima kadar sadece anneyim doğsun bagrimda uyusun uyansın emsin babası elini uzatsa sevmek için eline vururumhalbuki hamile kalmadan önceki ben hiç böyle değildim tam pedegoglarin istediği örnek gösterdiği gibi bı anne olucaktim
O yakın arkadaşlar olayını bilmiyordum. Teşekkür ederim ama annem anlar benden bir paylaşım görmeyince. Çünkü akrabalardan bildirim almayınca soruyor bi bak bakiyim beni silmiş mi diye :))) sevimli anam ya :)))Fazla detayli anlatma herseyi. Instagramda annenin görmesini engelle. Yakin arkadaslarin diye bir ayarlama gelmis onu kullan. Orayada anneni ekleme. Herseyden haberdar olmaz. Cok laf isitmemis olursun. Anneni kirmak istememi anliyorum. Bisey desen alinacak üzülücek yanlis anlicak sonra yine siz üzüleceksiniz. Bide bu sekilde dene derim ben o fark etmeden.
Anneni silmiyorsun engellemiyorsun. Yakin arkadaslarin bölümüne sadece kim görebilir attigin story i onu belirliyorsun. Story paylastigin zaman yakin arkadaslarinami veya herkesemi diye soruyor. Sende yakin arkadaslarina akrabalarini eklemezsin. Benimde cok bilgim yok :) yapanlardan gördüm :)O yakın arkadaşlar olayını bilmiyordum. Teşekkür ederim ama annem anlar benden bir paylaşım görmeyince. Çünkü akrabalardan bildirim almayınca soruyor bi bak bakiyim beni silmiş mi diye :))) sevimli anam ya :)))
Aslında baban hayatta ise anneni neden uyarmıyor diye soracaktım. Ya da baban yoksa tek dayanağı sensin diyecektim. Çok şükür varmış. Bence ikisini türkiye türü yapmaya ikna et.Ev hanımı.. bir şeye canı sıkılınca bana bulaşıyor... Babam hiç karışmaz ki bana. Evli oldugumun ve çok şükür eşimin başımda olduğunun farkında ...
Acaba annenıze gore dıslı bırısı degılsın kolayca sozunu gecırıyor galıba ya da annenız boyle laf olsun dıye mı yapıyor herkese babanıza varsa kardesınıze karsıda mı boyleArkadaşlar herkese merhabalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?