Bence sen de sesini çıkar. Bi yerden başlamak gerekir. Sen nasıl o üzülmesin diye düşünüyorsan bi zahmet o da düşünsün.Gelinine de biraz karışıyor ama benim kadar değil . Bana olduğu kadar rahat olmasa da karışmaya çalışıyor .. fakat gelin benim gibi sessiz kalmıyor ...
Al bendnde okdr benimde evlendigim kabullenemedi annem ciceklerime laf eder eve hayvan alırım attırana kdrmbasımın etini yedi banyomu kullanmama bile kzııyor kendi evindeyken yani bekarken ahtım vsrdı kendş evimde cok rahat olcam dye daha beter oldum :) bazı anneler oyle malesef ya degişmez bir kafanyapısı ben laf soyluyorum kırılıyor amanabım cokmsıkıyor benideArkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???
Arkadaşlar herkese merhabalar..
Benim sorun şu.. Annem hayatıma çok müdahale ediyor.. Bazenn gerçekten çok sıkılıyorum... Evliyim, bir çocuğum var. Gittiğimiz gezdiğimiz yerlere bile karıştığı oluyor. Mesela birkaç ay önce kadıköydeyiz. Aradı beni ne yapıyorsun. Kadıköydeyiz dedim.hala oralarda mısınız, bu saat olmuş oralarda yorulmuyorsunuz da.. İş var gel yap desem yapmazsın... Falan filan. Kendisine hiçbir şey demedim ama telefonu kapattıktan sonra sinirimden ağlayacak gibi oldum. Bir sürü laf saydım. Eşim sakinleştirmeye çalışıyor. Bir türlü sakinleşemiyorum. Yani burnumdan geldi...
Şu son seçimlerde kime oy vereceğime, instada paylaştığım fotoğraflara kadar her şeyime karışıyor... Bu kişi benim kendi annem. Kayınvalidem hiç karışmaz sağolsun müdahale etmez. Ama annem benim evlendiğimi, artık ayrı bir eve çıktığımı, ayrı bir hayatım olduğunu kabullenemedi sanki. 6 yıldır evliyim bu arada.. Kendisine yansıtmıyorum üzülmesin diye ama gerçekten çok bunalıyorum... Zaten bekarken de arkadaşlarımla gezmeme karışırdı. Evde iş var sen geziyorsun derdi. Oysa her bayram gelen gidenin elinin altında süpürge gibiydim... Evin hizmetçisi gibi mutfaktan çıkmazdım. Ama annem bir kere saçımı siyaha boyattım diye bile burnumdan getirmişti.. Yani kısacası çok çok çok müdahale ediyor bana. Yaşım 30 artık biraz rahat olmak istiyorum. Sizlerde annesi böyle karışan var mı? Sizin tepkiniz nasıl oluyor? Ne yapmak lazım???
Bir de bu görüşeceğimiz arkadaşlarımıza karışmaları var tabi... Benimki de diyor o arkadaşlarınızla görüşme sevmedim diye :)))) annelerimiz kendi kafa yapıları ile uyuşan arkadaşları bize layık görüyor ... Hani görüşecek kişi biziz ama bunu düşünmüyorlar ... Senin annen de zor kadinmis. Benimki gibi WhatsApp falan takibi de yapıyor :) artık bize daha kolay müdahale ediyorlar .. sosyal medya sayesinde ..Benim annemde anlattigin gibi, aksam disari cikariz hadi nerdesin gelmediniz mi daha, bi arkadasimiz gar cok sik bulusuruz, yine mi onlarlasiniz abinlerle bile daha az gorusuyosu siz zaten hep arkadaslariniza zaman ayirin... hatta somestr da evdeydim bana trip atti 15 gundur evdesin bi gunfalanca kuzene bi gun teyzene gitsene gorussene. Ona ne oluyorsa... olayi abarttigi da oluyor, esimle bi ara netflix dizilerine sarmistik sabahlara kadar izliyoduk, gece 4 te whatsap ta online missin nabiyodun o saatte, sabaha kadar dizi izlemek nedir akliniza edeyim sizin gibi mudehalesi bitmeyen yorumlariyla beni cileden cikariyor... yapma sunu dedigimde de bana ne ne yaparsaniz yapin diyor.
31 yasinda 5 senelik evli bir cocuk anasiyim
Kendi evinde de yetisebildikleri için bekar hayatı devam ediyor :))) Hatta şimdi kendi evimizden kayınvalidemiz üzerinden karışıyorlar.. fakat benim erkek kardeşim evlenince biraz kayinvalideme bakış açısı değişti ve düzeldi...Al bendnde okdr benimde evlendigim kabullenemedi annem ciceklerime laf eder eve hayvan alırım attırana kdrmbasımın etini yedi banyomu kullanmama bile kzııyor kendi evindeyken yani bekarken ahtım vsrdı kendş evimde cok rahat olcam dye daha beter oldum :) bazı anneler oyle malesef ya degişmez bir kafanyapısı ben laf soyluyorum kırılıyor amanabım cokmsıkıyor benide
Neden bu kadar karisiyor anlamiuorum, kendince bahaneleri var. Cok geziyosunuz cok harciyosunuz, esimin uyku problemi var bu yuzden direksiyonda uyuyup cok fena kaza atlatmisligi filan, gec saatte yollardasiniz merak ediyorum filan diyo da, bahane kesinlikle. Evde olduguma da karisiyor kacta yattim kacta kalktim... ben cogu seyi soylememeye calisiyorumBir de bu görüşeceğimiz arkadaşlarımıza karışmaları var tabi... Benimki de diyor o arkadaşlarınızla görüşme sevmedim diye :)))) annelerimiz kendi kafa yapıları ile uyuşan arkadaşları bize layık görüyor ... Hani görüşecek kişi biziz ama bunu düşünmüyorlar ... Senin annen de zor kadinmis. Benimki gibi WhatsApp falan takibi de yapıyor :) artık bize daha kolay müdahale ediyorlar .. sosyal medya sayesinde ..
inan aynı durumdayım şuan bizde küsüz herşeyime karışıyor çalışıyorum hafta içi hep 6:30 da uyanırım ctesi onun evini temizleyecektik saat 09:30 arayıp bağırıyor uyu uyu nereye kadar bi işin ucundan tut işini bitir yine uyursun diyo bi haftasonum var çocuklarım var buna rağmen karıştı..bağırınca da küstü...üzülme yani tek değilsin allah yardımcımız olsunArkadaşlar herkese merhabalar..
Aminn.inan aynı durumdayım şuan bizde küsüz herşeyime karışıyor çalışıyorum hafta içi hep 6:30 da uyanırım ctesi onun evini temizleyecektik saat 09:30 arayıp bağırıyor uyu uyu nereye kadar bi işin ucundan tut işini bitir yine uyursun diyo bi haftasonum var çocuklarım var buna rağmen karıştı..bağırınca da küstü...üzülme yani tek değilsin allah yardımcımız olsun
Aslında böyle yaparak anlayışsız anne olarak görünmek onları hiç rahatsız etmiyor mu?Hemde ne karışmak. Yaşım 31 annemle beraber yaşıyorum, ne zaman telefonda konuşsam “kiiim”? “Ne diyooor”? Oysa ona telefon eden kardeşlerimi hemen kısa keser kapatır. Derdi benim telefon görüşmelerim.
Mümkün mertebe evde telefonda konuşmamaya gayret ediyorum, çareyi dışarı çıkıp konuşmakta buluyorum eğer bir erkek arkadaşım yahut iş arkadaşımsa arayan. Utanıyorum çünkü annem arka plandan bağırınca...
Ha bide odama gümm diye girer mesela kapı tıkılama gibi bir alışkanlığı yok, ve ben hep şikayetçi olmuşumdur bu durumdan ama fayda etmiyor söylemem..
Allah uzun emir versin analarımıza, yaşlandıkça tuhaflaşıyorlar sanki.
Bu arada ben dayanamıyorum artık ayrı eve çıkmak istiyorum, evlenmeyi beklersem bende kalıcı hasar bırakacak bu durumlar. Eskiden takılmıyordum bu kadar, ama yaş ilerledikçe dayamamamaya başladım.
Sakinliginizi bu denli koruyabilmenizi takdir ediyorum.. Ben karşımdaki kim olursa olsun son derece netArkadaşlar herkese merhabalar..
Geçen bende anne konusu acmistim ve çok şükür öğrendiğim bir çok şey oldu arkadaşlar sayesinde.. kesinlikle evlenince annelerin her sözüne kulak asmamak gerektiğini ve kendi ailenin önüne geçmesine asla izin verilmemesini öğrendim.. yani artık kendi ailem demesini bilmek lazım ve onlar ikinci planda kalmalıArkadaşlar herkese merhabalar..
Anneler çok kutsaldır onların yerini asla kimse dolduramaz okey ama bizde bir anne yiz ve sorumluluklarimiz var dengeyi sağlamak için bir seçim yapmak gerekiyorSakinliginizi bu denli koruyabilmenizi takdir ediyorum.. Ben karşımdaki kim olursa olsun son derece net
Geçen bende anne konusu acmistim ve çok şükür öğrendiğim bir çok şey oldu arkadaşlar sayesinde.. kesinlikle evlenince annelerin her sözüne kulak asmamak gerektiğini ve kendi ailenin önüne geçmesine asla izin verilmemesini öğrendim.. yani artık kendi ailem demesini bilmek lazım ve onlar ikinci planda kalmalı
Anneler çok kutsaldır onların yerini asla kimse dolduramaz okey ama bizde bir anne yiz ve sorumluluklarimiz var dengeyi sağlamak için bir seçim yapmak gerekiyor
Aslında anne olmadan önce daha çataçat laf söylüyordum ama anne olunca anneme karşı hassasiyetim arttı.Ses cikartmazsaniz nasil anlayacak memnun olmadiginizi, insanlarin birseyleri kendi kendilerine anlamalarini beklemeyin. Yillardir size yaklasimi bu sekildeymiş ve öyle alişmiş ki kendine normal geliyordur.
Bu derece pasif oldugunuz icin yonlendirme geregi hissediyor belkide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?