Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

çok tesekkur ederım kızlar. sevı bebenınkıne baktım her marka oto koltuğuna uyuyormuş.

Ben medela mni elektrikli-pilli olanını kullandım ve gayette memnundumn.Bence doğum olmadan alın pompayı çünkü çook önemli.Ben mesela emziremedim ilk 1 hafta göğüs ucum yoktu ve benim kurtarıcım oldu,yoksa kesilirdi.Zaten çalışıyorsunuz elbet lazım olacak,çalışmasanız bile sağıp dolaba atabilirsiniz zor günler için :)

benımde gogus ucum yok cokmu zor oluyor emzırmek :18:

Son düzenleme:
Sonuç olarak bir ürün aldım Allah razı olsun icat edenden.Tabi süt geldiği için zor oldu kullanmak am ben kendimce bi yöntem buldum hehe :).Şu göğüs uçaLRINI da denedim aam birazcık olsun uç lazım yoksa benim ki gibi emziriyorum sanıp bir bakarsınız anya ya konya ya gitmiş .
Ayy şimdi gülüyorum ama o günler kabustu.
Bence o ilk mutlu günlerinizin mahvolmasını istemiyorsanız önleminizi alın.
Ben demiyorum herkes sorun yaşar emziremez diye.
Tabiki doğumdan sonra alıp bebişinizi emzireceksiniz hem de hiçbir sorun yaşamadan.Ama böyle bu tip sorunlar olabileceği ihtimalini de unutmayın ve başınıza gelirse de üzülmeyin çünkü birçok kişinin başına geliyor.En önemlisi kendinizi suçlamayın.
Allah herkese doya doya sorunsuz yarasız sıkıntısız emzirmeyi nasip etsin

kızlar benimde hamilelikten önce hiç göğüs ucum yoktu kendimi bi kötü hissediyodum
ama hamile kaldıktan sonra göğüs uçlarımınn çıktığını farkettim yani önceki dümdüz haline nazaran göğüs uçlarım çok belli
dar bi badi giydiğim zaman uçları dışarıdan bile belli oluyo şalla falan kamufle etmeye çalışıyorum...
bu uçlar yeterlimidir
yoksa bende bi çözüm arasammı
doğumdan sonra gene eskiisi gibi dümdüz olmaz değilmi?

Biraz bile olsa yeterlidir bence.Bebiş biraz fark edip emmeye çalışınca felan emince zaten uçlar çıkıyor kalıcı olarak.Benim sütüm 7-8 aylıkken kesildi sanırım 2 ay felan oldu eskisi kadar uç yok ama hamilelikten öncesine göre birazcık var.
ben emzirirken önce elimle çıkarmak zorunda kalıyordum çünkü geceleri bulamadığı oluyordu

demin bi bakim göğüs uçlarımı yokliyim dedim
anaa odan ne hafif bi sıvı geldi soldaki göğsmden normal şeffaf renk
sağdakinden ise böyle kirli beyaz gibi 2 3 damla
hemen oynamayı bıraktım
ayy bu ne şimdi kızlar yaaa

canım sakın oynama ben oynamasam da sıkışınca çok yoksa sütyene leke şeklinde geliyor çok normal ama sıkmamak gerekiyormuş.ilk süt bebek için çok önemliymiş bağışıklık sistemi için

Silikon meme uclarindan simdiden alip hazirlamak lazim. Benim meme ucum var ama tecrubeli bir arkadasim bana da aldirdi herhangi bir meme ucundaki sorunda onu takip oyle emzirmek gerekiyormus, yoksa insanin cani cok yaniyormus, bazilari tepine tepine emzirdigini soyluyor. O yuzden bu meme uclarina cok iyi bakmak lazim cunku hepimiz emzirmek istiyoruz.:13:

Emmemiyor bebek ucu yoksa. Ben çok zorlandım, silikon göğüs koruyucu gerekiyor. Yoksa ememez bebik.

Sakın uğraşma, kasılmaların başlayabilir Allah korusun. Süt bezlerin çalışıyor.

göğüs ucu olmayan arkadaşlar mutlaka silikon gögüs ucu almalı benimde yoktu çok ama çok zorlandım emzirirken ilk başlarda falan hep sağdım makine birazda olsa uç yapsın diye biraz çıkıncada bebiş tutabiliyo ama canı çok yanıyo insanın tabi sonra bu acılarda unutuluyo ama hastanede şiringaylada hemşireler çıkartmaaya çalışıyo

Emmemiyor bebek ucu yoksa. Ben çok zorlandım, silikon göğüs koruyucu gerekiyor. Yoksa ememez bebik.

Sakın uğraşma, kasılmaların başlayabilir Allah korusun. Süt bezlerin çalışıyor.

kızz yok uğraşmadımkii
açtım bakim göğüs uçlarım ne kıvamda diye tam elime aldım göğsüm baktım ucunda sıvı var şaşırdım..dr umada söyleyecem..
bu doğumdan sonra sütü olacak anlamınamı geliyo...?

sağol canım msjınıda aldım okudum dogumdan sonra yapıcam erken dogum rıskım var zaten kurcalamıyım sımdıden
alalım barı hıc lısteme yazmamıstım bıle :26:....bıde cok kasınıyo zaten 26.haftadan berı lansınoh suruyorum ..umarım uclarıda cıkarda sorun yasamayız
garıbım ya senınde yasamadıgın kalmamıs konustukca hep bunuda yasamıs dıyorum
ayy hemsırelerın elıne dusmeden halletmek lasım demekkı

Bu sütünün olacağına referans olmaz. Ama sütün elbette olur. Sezeryan olursan sütün geç gelir. Benim ilk akşam sütüm olmadığından bebek de emmediğinden, dev gibi sağma makinası getirdiler hemşireler. Yara oldu göğüslerim, süt çıkmadı çıkmadı. 3. gün öyle bir geldi ki hani derler ya "duvarda sinek vururum" aynen öyle. Sakın vazgeçmeyin yani. Ememiyorsa parmağınızı ağzına sokun parmağınızı emerse emme refleksi var demektir. Sağın kaşıkla verin, ilk zamanlar biberon vermeyin, yoksa memeyi almaz. Süt yok diye de kim ne derse desin işin ucunu bırakmayın. Sütünüz gelene kadar mama verirsiniz olur biter. Sonra sular seller gibi gelir sütünüz inşallah. Moralinizi de bozmayın.

garıbım ya senınde yasamadıgın kalmamıs konustukca hep bunuda yasamıs dıyorum

ayy hemsırelerın elıne dusmeden halletmek lasım demekkı

Hayat işte, hamileliğim çok zor geçti yani başı kötü oldu mu öyle gidiyor sanırım. Ama şuna inanıyorum ben; bu dünyada her güzel şeyin bir bedeli vardır. Kimisini daha o güzellikleri yaşamadan öderiz, kimisini de yaşadıktan sonra... Benim durumum da inancım da çektiğim herşeyin ileride göreceğim güzelliklerin bedeli olduğu.

Ekleme: Meme ucu çıkartan pompalar var, ondan edinirsen hemşireler birşey yapmaz.

Son düzenleme:

Biberon ve saklamayi Avent aldiysaniz, pompanizi mutlaka Avent alin. Cunku Aventin urun basliklari birbiri ile uyumludur. Saklama kabiniz 10luklardansa icinden 2 adet adaptor cikar. Bunu pompaya takip direkt saklama kabina sagabilirsiniz. Sonra da basina biberon basligi takip saklama kabini biberon gibi bebeginize verebilirsiniz. Detayini burada anlatmistim:xxxx

Resim size fikir verecektir.

Ya da pompaniz aventse sutunuzu adaptor olmaksizin direkt biberona sagabilirsiniz.
Boylece degerli anne sutunuz heder olmaz. Umarim sutunuz bol olur ama yine de sutu hic ziyan etmemek adina bu cok onemli.

Bence bebeğe alırken bütçe değil verim odaklı düşünmek gereken bir kaç ürün var.
Pompa da bunlarin basinda geliyor. Neden?

- Bebeğiniz uyurken de sağabileceğiniz için çok sessiz çalışmalı.
- Haşat olmuş/olacak göğüs uçlarınıza çok nazik davranmalı, zira ilk zamanlarda göğüs ucu emzirmekten travma geçiriyor.
- Anne sutu stres altindayken gelmez. Caninizi acitmamali ve verdiginiz mesai sizi baymamali.

Manuel olmasindansa elektronik tavsiye ederim ben. Cunku bir yandan pompa yapıp bir yandan bilgisayarda işinizi yapabilir ya da bir fırsat deyip kitabınızı, gazetenizi okuyabilirsiniz. Mevcut yorgunluğunuzun üzerine bir de pompalama mesaisi vermezsiniz.

Avent pompalar bu özelliklerin tümüne sahip oldugu icin biraz farkli fiyatlanıyorlar. Ben http://www.philips.com.tr/c/avent-bebek-emzirme/scf302_60/prd/kullandım çok memnun kaldım çünkü sizin ritminizi kaydediyor: yavas pompalıyorsanız yavas, hızlı pompalıyorsanız hızlı. Hızı goguslerinizdeki doluluga, acıya gore ayarlayabilirsiniz. Ayrıca
manuel ve sarjli olarak da calistirabiliyorsunuz. Bu da arabada bile sagim yapabilmek demektir. Priz aramak zorunda kalmazsınız.

Avent pompalara ozellikle bu pompaya, diger markalara gore belki biraz fazla para verirsiniz ama yoklugunuzda bebeginize vereceginiz muhtesem iksir anne sutunu en verimli sekilde tedarik edersiniz.

Naçizane derim ki elektronik alın ve konu pompaysa en iyisine bakın.
Ne zaman almalı derseniz, doğumdan önce derim çünkü ilk hafta çok ihtiyacınız olacak. Nedenini burada anlatmiştim:xxxxxxx

Sayet butceniz elvermiyorsa, Avent manuel pompa da masaj yapan yumusak basliklara sahiptir. Gogsunuze dogru yerden dokunarak sut akisinizi kolaylastiracaktir.

Umarım yardımcı olabilmisimdir.

Sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili anneler bu hastanede kullanacağımız hasta bezinin tam bi markası 38-40 beden için hangi numarasını alıcaz bilen var mı alıp koyalım şimdiden..

sevgili anneler bu hastanede kullanacağımız hasta bezinin tam bi markası 38-40 beden için hangi numarasını alıcaz bilen var mı alıp koyalım şimdiden..

kilonuza göre değişir ben aldım mesela ortaboy canped hasta bezi bide kotex ultra yoğun aldım orkid naylon olduğundan yakıyormuş kotex pamuklu ya ondan aldım bende

Kızlar size sormak istediğim bişey var;çantamı hazırlamaya başlayacağım ancak henüz pijama almadım kaç tane pijama almam gerekir ve gecelik almam gerekir mi-ben hiç gecelik kullanmam normalde ama annem doğum sonrası gerekli olacağını söylüyor.Sizin bu konuda deneyimleriniz nasıl?önerir misiniz gecelik?

herkesin bu konuda görüşü farklıdır genelde kim nasıl rahat ediyorsa onu almalı normalde hiç gecelik giymem hamileliğimde hep giydim doğumdan sonra hiç giymedim hastaneye 3 takım pijama 1 gecelik götürdüm sadece pijamaları giydim yetti bana... 2 gece 3 gün kaldım sezeryan oldum pijamalarlada çok rahat ettim dediğim gibi kişiden kişiye değişen bi konu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…