Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

arkadaşlar bu sayfa çok güzel olmuş.teşekkürler.. benim sormak istediğimde hangi hastanede ve hangi dr. da doğum yaptınız?

selam kızlar bende bir şey sorucam size şu 0-13 kg ana kucakları oluyo ya oto koltuğu diye de geçiyo almalımıyım yoksa çok kullanamazmıyız bilgi verebilirmisiniz çok gerekli oluyomu acaba?

Ben 5 aya kadar kullandım ama arabada oto koltuğu olarak. Ben Cok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum oğlum Cok hareketliydi bağlamazsam kaydiriyodu kendini, bağlarsam bagiriyodu. Şimdiki tecrübelerim olsa 0+ oto koltukları var ondan alırdım arabayada. Şimdi koyacak yer bulamıyorum. Kendi ağır oluyo bebekte büyüyüp kilo alınca taşımak ölüm oluyodu. Tabi bu benim bebeğime göre edinilmiş bı tecrübe.

selam 2011 anneleri.size tavsiyem bebeğinize kıyafet alırken mutlaka ince vede kısa kollu,sıfır kollu kıyafetler alın.ağustos ayı bayağı sıcak oluyor.ama mutlaka eldiven ayarlayın.çünkü yüzlerini çiziyorlar.benim bebeğim 3 kilo doğdu.aldığım eldivenler çoğu bileklerine küçük oldu.vede çok zorlandım.sıfır kollu hatta daha çok çıtçıtlı badi giydirdim.ama eldivenlerin çoğu bileklerine uymadı.alana kadar biraz zorlandım.allah hepinizin bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

selam kızlar bende bir şey sorucam size şu 0-13 kg ana kucakları oluyo ya oto koltuğu diye de geçiyo almalımıyım yoksa çok kullanamazmıyız bilgi verebilirmisiniz çok gerekli oluyomu acaba?

Ben de ana kucağı oto koltuğunu çok kullandım. Yalnız ben ayrı oto koltuğu değil de travel setin oto koltuğunu kullandım. Normalde travel setler çok büyük oluyor ve çok yer kaplıyor. Ama İnglesina çok farklı. Normalde aldığım şeylerin markasını filan çok önemsemem, mesela mama sandalyesini uyduruk bir marka aldım ama yeğenime alınan Chicco traver set ile bizimkini karşılaştırmka bile imkansız. İlk aylar oto koltuğu aparatı size dönük olarak pusete konuyor, sonrasında kendi puseti ile devam. Ama özelliği şu pusetle bile katlanması çok kolay ve diğerlerine göre çok çok az yer kaplıyor. Biraz pahalı ama değer. Fazladan 5 tane hastane çıkışı alacağınıza arabayı iyi almaya çalışın. Babaannesigilin arabasının bagajı küçük bir de lpg tüpü var, iyice daraldı onların bagajına sığan tek bebek arabası, pusetli haliyle bile. Oto koltuğu ana kucağını aynen missgrafikin de dediği gibi daha tam oturmaya başlamadan mama sandalyesine geçişten önce çok kullandım. Ev tipi ana kucağı da kullanılıyor ama bir süre sonra o çok yatık geliyor. Arabada da kesinlikle lazım. Özellikle uzun yol gidecekseniz. Şehir içinde 10 dakika kucakta taşınıyr ama mesela 2 saatlik bir yola kucakta götürmek hem tehlikeli hem zor.

arkadaşlar bu sayfa çok güzel olmuş.teşekkürler.. benim sormak istediğimde hangi hastanede ve hangi dr. da doğum yaptınız?

Maltepe Üniversitesi Hastanesi, Berna Haliloğlu. Tıbbi bilgisi mükemmel. Bir de rahat bir doktor, sizi endişelendirmez, pimpiriklendirmez. Hastane 7 yıldızlı otel gibi olan hastanelerden değil ama kötü de değil. Ama Berna Hanım harika, hangi hastaneye gitse peşindeyim. Yıllık kontrollerimde de ikinci bebekte de Allah korusun başka bir rahatsızlığım olsa da. Bir de sezaryen için zorlamaz, kandırmaz, siz istediğiniz sürece normal doğuma son ana kadar şans verir.

Onlar anakucağı olmak için pek uygun değil, ama arabanız varsa alın, trafikte cezası var çünkü. Ana kucağı olarak kullanışlı değil dedim çünkü ilk doğduğunda boynunu tutamayacak 3 ay kadar iki büklüm duracak. Ama taşımak için güzel bir ürün. Sen anakucağı değil önce "ana dizi" bak. Arama motoruna yaz ana dizi bir sürü sonuç çıkar. Ben bilseydim ana dizi alırdım.

İzmir'deyim ben. Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Has. doğum yaptım. Uzm. Dr. Şinasi Kılıç Bey sezeryanımı yaptı.

bildiğin kilot canım evet kullanıp atıosun 1 pakettte 5 tane var. 5 milyondu ynlış hatırlamıyosam

Ya aklıma geldi pakette deyince, kızlar doğum çantasına "hasta alt açma bezi" koyun, 3-4 tane. Özellikle sezeryan olacaklar için çok lazım oluyor. Refakatçiniz siz yatağa gelmeden sersin yatağınıza. Sondanız çıkarıldığında gevşeyen kaslarınız yüzünden birden rahimden kan gelebilir. Yatağınız batmaz. Canbebenin vardı, 10 lira filandı yanlış hatırlamıyorsam.

Bak yine aklıma geldi: Monozebra 0-12 ay zeka gelişim seti diye birşey var. İki türlü: Çiflik hayvanları ve orman hayvanları diye. İçinde 6 hayvan resmi var siyah beyaz, bebeklerin ilgisini çekecek şekilde. Pahalı da bir şey değil. İnternetten taratın tanıtım videosunu izleyin. Ben oğlum 3 aylıkken almıştım. Hayret ettim kartları takip etmesine. Ali Babanın çiftliğini söyledim başta. Sonra kafamdan hikayeler yazmaya başladım, kartları göstererek. İlerledikçe kartları seçip kartlara gülmeye başladı. Araştırın, tavsiye ederim.

elmacık kuzumm
10 dk dolmamış :)
ben bi orda bi burda takılıorum
ekim anneleri gerdi beni hiç açmadı kasıma kaydım :) 01.11.2011 de doğum görünüo nede olsa
orda da bi paylaşım yok
bizim kızlarla takılıorum bende :) orası da durgun bu ara
10 haftalık olduk işte bizde
öleee kasık ağrısı mide bulantısı yaşayıp gidioruz

benim de yatak konusunda bir önerim olacak. Ben bebek odasını doğumdan önce hazırlamıştım ve karyolalı bir takım aldım. 3 aylık olduktan sonra da kızımı odasında yatırmaya başladım. Ama İlk 3 ay için mothercare'de "mosses basket" adında çok şirin sepetler satılıyor, ayaklıkları ve nevresimleri de var, onlardan almıştım. Gündüz oturduğumuz odaya taşıyorduk geceleyinde yatak odamıza alıyorduk. Bebeği için park yatak yerine karyola düşünen annelere şiddetle tavsiye ederim o sepetlerden.

bizimkisi bundandı:
Rosebud Moses Basket : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

bu başlık harika olmuş..
bende bişey sormak istiyorum.bu çıtçıtlı badileri alırken genelde 0-3 aymı yoksa 3-6 aylık mı alalım.birde en kullanışlısı kolsuz çıtçıtlı olanlarmıdır?
son bişey ilk üç ay kilot giydirdinizmi almak lazımmı yoksa tulumlar yetiyor mu?

Son düzenleme:
Bende bişey sormak istiyorum?
bebek odalarını aldıysanız ,hangi marka aldınız? fiyatı ne kadar dı?

Doğumun yaza geleceği için kolsuz al derim 0-3 aylık. Ama çok da hediye gelecek. Yarım ve uzun kolluları 3-6, 6-9 gibi bol bol al. Yani body konusunda parana acıma. Çok gerekli bir şey Hem kışın içlik gibi giydirirsin, hem de çekiyor onlar yıkana yıkana.
Ben henüz külot giydirmedim. Bu yaz giydiririm büyük ihtimal. Alıştırma donu diye birşey var onlardan edinirim sanırım.

Ben Modoko'dan aldım. Oradaki mobilyacılar markalı değil de kendi üretimleri. Üç kapılı dolap, büyüyen karyola, uyku seti ve yatak,şifonyer ve oyuncak sandığı, halı toplam 2400 TL tutmuştu. İstanbul'daysanız Modoko ya da Masko'yu gezin derim ben. Bana bir de Edirnekapı tarafında bir yer tarif ettiler. Sırf bebek mobilyacılarının olduğu bir semt. Ben pek tutmadım, fiyatlar çok farklı olmamasına rağmen Modoko'dakiler tutmuyordu.

Bodyler kurtarıcı valla. Ben hala tulum giydiriyorum evin içinde. Anneannesi kızıyor bize, "oğlum bebek değil artık alt üst giydirelim" diye ama tulumla tutmak koymak çok rahat, bacakları açıldı derdi de olmuyor.

çıtçıtlı body yeter şeker
kilot en gereksiz ayrıntı
0-3 al :) 3-6 lar çooook büyük oluo

NOT: 3 yeğen büyüten crafty :)

kizlar burda bi arkadas jokerin lohusa kulodunu onermisti,

dikissiz, sezeryanda bile acitmiyor demisti

ben gittim jokere,

lohusa kulodu deyince kullan at 3 u kulotlar vardi,
5 tl falandi

bir de 13tl ye beli yuksek hamile kulotlari vardi,

hangisini kastedmistiniz acaba ??

0-3 ay fazla almanızı önermem bugün kuzenimdeydim 20 günlük kızı var ve çıtçıtlı bodyleri küçülmeye başlamış hiç giydirmediğim bir sürü var diyor aynen benimde başıma geldi hiç giydirmeden kaldırdığım bir sürü var alın ama fazla almayın 3-4 tane yeter 3-6 alın sonra ihtiyacınıza göre alırsınız bebeğinizin gelişimine göre değişir... oğlum şuan 8 aylık ama biz 1 yaş kıyafetleri giyiyoruz o yüzden dolaplarınızı fazla doldurmayın gelişimine ve ihtiyacına göre alırsınız gene minik olan herşey çok güzel fakat kullanılmadan hatıra olarak kaldırılıyor sonra...

kilot daha hiç giydirmedim bile aldım duruyorlar...

ayşen bebenin captan bebek odası takımının gardrop ve büyüyen beşiğini aldım 1600 tl ye

lohusa kilodu kullanmadım ben nasıl bilmiyorum ama hamile kilotlarımı kullanmıştım yüksek bel olduğu için göbeğimide sarıyordu çok rahat etmiştim...

anakucağı alıcaklara önerim sevi bebenin yenidoğan yastığı var anakucağının içine onu koyuyorsunuz öyle yatırıyorsunuz bebeğinizi minicik haliyle anakucağının içine gömülmemiş oluyor rahat rahat sığıyor...

Bencede 0-3 aylık alın ama mothercare in kalıpları büyük, yenidogan ve 0-3 aylık diye gidiyo. Chicco nun kalıpları küçük. Marks&Spencer in tam oluyo. Birde eğer annenin alerjik bı hassasiyeti varsa bebekte hassas olabilir. Arkadaşımla aynı donemde dogum yaptık bebisi Cok hassas ve her bady i giydirdiğim doktoru ya mothercare ya da Marks&Spencer giydir demiş. Hani aklınızda bulunsun dedim.
Bebek odasına gelince bence mutlaka doğumdan bı iki ay önce alın çünkü uzun süre havalandırmanız gerekiyo boya kokusu çıksın diye. Ben doğumdan sonra aldım bütün ev uzun süre boya koktu.
Aklıma geldikçe yazarım yine.

Ben de kullan at kilot değil de hamile kilotlarımdan kullandım. Onlar da rahattı. Ama tabi ilk kum torbası konduğunda biraz fazla kanama oluyor, bir iki tanesini attım. Yıkansa yıkanırdı da hastaneden eve taşımak istemedim o halde.
Bebek odasını da eğer çok geç ayırmayacaksanız bebeğinizi doğumdan iki ay önce alın bence de. Bebeğe zarar vermesin diye uzun süre havalandırmak gerekiyor.

kum torbası mı?
nasıl yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…