- 30 Nisan 2018
- 1.426
- 2.906
- 133
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
ay ben de ilk bebisimi beklıyorum ve cok sukur kız olduğunu duyduğumdan beri icim icime sığmıyor desem yeri cok mtlu oldum hep kız hayalı kurmustum. allah ock sukur gonlume gore verdi insallah sağlıkla kavusurz.Hiç oğlum olsun diye düşünmedim, arkadaslarimin da hep kız çocuk istediğini gördüm. Allah tüm yavruları sağlıklı, hayırlı evlatlar yapsın
Tövbe estağfirullah, olmayan abiye ev almak bu anneler nasıl bi kafa yaşıyor acaba,Biz de erkek kardeş yok ama annem keşke olsaydi söyle yapardim böylr yapardim der durur. Yani olmamasi bile bu sevgiyi engellemiyor. Ben de çok kırıldım hatta annem şimdi de erkek torun bekliyor. Kafa yapisi değişmiyor ve korkuyorum ki yanlış oldugunu bilen ben ve kardeşlerim etkileniyoruz. Erkek çocuk istiyorum kafasi oluşuyor. Her şey kökte başlıyor. Haksizliga uğraşmışsın, annem de abiniz olsaydi çalışır ona ev alirdiniz der. Nasil bir sinir halinde oldugumu düşün. Afedersin nah alırdım da işte söylüyor o.
Babam genel olarak hepimize karşı ilgisizdir.Ama ailen çok cahil çok şükür ben böyle bir şey yaşamadım babada bitiyor olay sanırım
Mesafe nasıl koyacağım hiç bilmiyorum,aynı evdeyiz sonuçta.Bazen atandıktan sonra hiç iletişim kurmayacagim diyorum bazen onunda suçu yok ailesi böyle yetiştirdi diyorum.Ruhum eriyor oysaki..biz iki kızız kardesimle. annem 5 erkek kardesin arasında en kucuk ve tek kızmıs cok eziyet cekmis abilerinden psikolojik fiziksel siddet gormus ilkokula bile evden kaca kaca evin isini bitirdikten sonra anca gitmis hep oğretmen olmak istemis yollamamıslar. buyuk dayılarım oyle kotuymus ki en kucuk iki dayımın biri evden kacmıs biri intihar etmis. zebani gibilermis cok kotu insanlarmıs. annem hep kızı olsun diye dua etmis erkekelrden bıktığı icin. bizi de hep her aksam her yaz ders clıstırdı okuyacaksınız hicbir erkeğe muhtac olmayacaksınız diye diye iki guclu kadın ve feminist olarak yetistirdi. biz de onun emeklerini bos cıkarmadık cok sukur. ossde birimiz 3 bininci birimiz 10 bininci olduk. o hep copcu de olsanız kendi isiniz gucunuz olacak bir erkekten gucsuz aciz olmadığınız kanıtlayacaksınız derdi. gecen bir gun sordum sence bir de oğlun olsa ona daha cok ilgi gosterir miydin diye. bu turk kadınlarının kanında var belki ben de oyle olurdum dedi bence ayırmazdı ama turk kadınlarının coğu boyle ne yazık kı. beni oğlan kardesim olsa ve ondan ayırsalardı ailemle arama mesafe koyardım. size de aynısını yapmanızı oneririm. ınsan gibi anlattmanıza rağmen anlamıyorlarsa onları kendinizden mahrum bırakın ki kız evlatın nası muhtesem bir sey olduğunu anlasınlar.
artık gunumuzde erkek evlatlar el oluyor aslında kızlar ailelerine erkeklerden daha bağlı kalıyor ma erkekler evliliklerinin 3 4 yılından sonra ayaklarını kesmeye baslıyorlar ailelerinden. kimi hanımcı olup hanımlarının sozunden cıkmıyor kı bu iyi bir sey. aslında o analar yanlıs ata oynuyor bence.
Keşke herkes böyle düşünüp davransa.Gelişmemiş ülkelerin en büyük sorunlarından biri
Evlat ayrımcılığına tahammülüm yok , ataerkil sistem değişmeden bu düzen değişmez
İnsanın bir kızım olsa bir oğlum olsa keşke diye iç geçirmesini anlıyorum ama olunca farklı davranması çok garip bir davranış
Evlat evlattır
Çok yıpratıcı bir şey bu,erkek kardesiniz yok diye sukredecek hale geldik.Uzucu ciddenBiz de erkek kardeş yok ama annem keşke olsaydi söyle yapardim böylr yapardim der durur. Yani olmamasi bile bu sevgiyi engellemiyor. Ben de çok kırıldım hatta annem şimdi de erkek torun bekliyor. Kafa yapisi değişmiyor ve korkuyorum ki yanlış oldugunu bilen ben ve kardeşlerim etkileniyoruz. Erkek çocuk istiyorum kafasi oluşuyor. Her şey kökte başlıyor. Haksizliga uğraşmışsın, annem de abiniz olsaydi çalışır ona ev alirdiniz der. Nasil bir sinir halinde oldugumu düşün. Afedersin nah alırdım da işte söylüyor o.
Çok güzel ya, şanslısınızBizim ailede hersey esittir.
abim ve ben variz..
Bende yapilsa ayrımcılıktan hic hazetmem..
Yeri gelince lafi söylerim yani..
Ben de bugüne kadar bu kadar takmazdim,sanırım insan bir yerden sonra doluyor.Bizde de ayni şey vardı.Erkek kardeşim hep haklı ,üstüne titrenen.Ben de istenmeyen ve sevilmeyen dik annem tarafından.Hakkini yiyemem ama okutmak için herşeyi yaptı annem.Universiteye gittikten sonra değişti.Nasil ben de anlamadim.Simdi öyle bir fark hissetmem.Ben söylerim de,asla tepkisiz kalmam.Ama pişman olduğu için çok dile getirmem artık .İstenmediginiz yerde durmamak en güzeli.Evlrnmek değil kastettigim, çalışmak .Çalışmak size iyi gelir.
O kadar atlatamadım ki o ayrımcılığı ,hep tek çocuk istedim hayatim boyunca.
ne demek sucu yok ailesi oyle yaptıysa onun oyle yapmaması gerekiyor aynı seylerı yasamıs biri olarak.Mesafe nasıl koyacağım hiç bilmiyorum,aynı evdeyiz sonuçta.Bazen atandıktan sonra hiç iletişim kurmayacagim diyorum bazen onunda suçu yok ailesi böyle yetiştirdi diyorum.Ruhum eriyor oysaki..
İyi ki uyariyorsunuz,derin izler kalıyor çünkü.Bazı kültürde yetişen ailenin kızları gerçekten bu ayrımı kendileri yapıyorlar. Çünkü kendileri de böyle görmüşler. Hayat onlara ne verdiyse onlarda kızlarına aynısını veriyor. Ama yaşlılığında da genellikle erkek evlatları değil kızları bakıyor. Ben gördüğümde uyarıyorum ama bu zamanda anne olan insanlar artık yapmıyor bu ayrımı.
Vicdanım onu haklamaya çalışıyor,bazen korkuyorum onun gibi olmaktan.ne demek sucu yok ailesi oyle yaptıysa onun oyle yapmaması gerekiyor aynı seylerı yasamıs biri olarak.
Elbette yaparsiniz,saglik olsun yeterli.Benim de hayalim. İnşallah Allah güç kuvvet verir de ben de yapabilirim
Erkek evladına ayrıcalık tanıyan ama sokakta kalan teyzeyle amca geldi aklıma muge anlıya cıkmıstılar.
Hahahahahaha canım baban, ne tatlı adamBabamın hakkını yiyemem o hepimize ilgisiz
En kısa zamanda kendimi toparlayip ise gireceğimO zaman bir ise girerek evden uzaklasmaya bak. Hem annen onu demis baban bunu demis muhatap olmazsin. Ben bekarken bizim evde boyle sorunlar olmamasina ragmen ilk ise girdigimdeki o ozguvenimi anlatamam. Kendi parani kazanmak o kadar guzel bir duyguydu ki..
Hahahahahaha canım baban, ne tatlı adam
Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallahay ben de ilk bebisimi beklıyorum ve cok sukur kız olduğunu duyduğumdan beri icim icime sığmıyor desem yeri cok mtlu oldum hep kız hayalı kurmustum. allah ock sukur gonlume gore verdi insallah sağlıkla kavusurz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?