Annelerin oğullarına bir kız beğenmesi ve yaşadığım zor durum

Anası, sorunlu oğlunu daha fazla sorun çıkarmasın diye senin gibi iyi ve temiz yürekli 2 günde aklı ve kalbi karışma potansiyeline sahip saftirik kızımıza yamamaya çalışıyor ki oğlu naparsa yapsın sen sahip çık, koru, destek ol. Ben size ev açarım yeter ki oğlumla evlen derken ne kadar da çaresiz canımmm :) bırak kendileri uğraşsınlar aklın varsa uzak durursun yok ben hayatımın içine etmek istiyorum sakin ve huzurlu hayat çok sıkıcı diyorsan da buyur evlen. Aşk olmadan yuva kurunca birbirinize kaç gün tahammül ediceksiniz merak ediyorum.

Bundan 7 gün önce komşumuzun günü vardı. Dışarıda bir kafede toplanıyorlar. Annem güne girmedi o gün bizde davet edildiğimiz için gittik.O gün annemle gezmek için masadan erken kalktık ve eve geldik.Akşamına bir telefon beni oradaki bi kadın çok beğeniyor ve oğluna yakıştırıyor.Annemde kadını önceden tanıyor.İki gün sonra anneme arkadaşı biz size gelmek istiyoruz diyor.ve kadın kızınıda alıp pasta alıp gelmişler.köyden bir kaç kadın daha geldi ve oturup muhabbet ettik benim yine bir şeyden haberim yok. Çocugun annesi anneme durumu anlatıyor.Annemde karar onların diyor bizim kız düşünmüyor sınav çalısıyor diyor (KPSS) daha sonra bizi ısrarla kendilerine davet ettiler babamın haberi olmadığı için yine köydeki bir kaç kadın ile hep birlikte kırılmasın diye oturmaya gittik.hatta çocugun babası almaya geldi bizi.Sırf beni görmek için.Çocugun annesi bana çok sevgi gösterdi kardeşi öyle çok sevmişler beni. Gittiğimiz gün anneannesi,babanesi herkes oradaydı.kız kardeşi ve bir kaç kuzeni biz ayrı oturduk. Çocugu lise zamanından tanıyorum hatta arkadaşımda aynı köylü onlarla bana aklın varsa uzak dur dedi.çocuk ile konuştugumda ben artık değiştim arada sırada alkol aldığını ama sigara içtiğini belirtti. ben lisans mezunuyum o lise terk etmiş ama ailesi oldukça zengin olduğu için ona bir işyeri açmış.Bilmiyorum aklım kalbim o kadar karışıkki . Sınavım var iki gündür derste çalışamıyorum.O kadar iyi geldilerki gözüme bilmiyorum. Ama çocugun takıldığı cevre hosuma gitmedi bizim mahallemizin tuhaf çocukları ile takılıyormuş arada sırada diye beliirtti. Annemde bir şey demiyor.Herkes kabul et konusun rahat edersin diyor. Gercekten cocugun annesi ben sizin arkanızdayım ev açacagım yeterki oğlum dürüst biriyle olsun diyor. Çocuk kendinden 7 yaş büyük biriyle birlikte olmuş. Ailesi biliyormuş . Artık kararı ona bırakmıyorlar sanırım. Ne yapacagım ben ya .

Ya benim ilk içime doğan çocuğu düzgün bir kızla evlendirip adam edeceklerini düşünmeleri. İnsanlar kendileri istemedikçe, yok evlenerek yok çocuk yaparak tabiri caizse "düzelmez".

Bayılıyorum bu kadınlar kulübüne yaaa şöyle bir baktım da yorumlara yazılacak tek cümle bırakmamışlar hepsine ama hepsine tüm kalbimle katılıyorum tek eklemek istediğim bu tarz evlilik konularında konu komşu akraba engel olmamak için kötü hiç bir şey söylemezler küçük bişi duyuyorsanız emin olun ki o küçücük laf buzdağının görünen kısmıdır bir de işin içinde alkol ve kötü arkadaşlar var
Sınavınıza odaklanın kazanın kendi ayaklarınızın üstünde durun ve çok ama çok sevdiğiniz için evlenin

inanın kendim için demiyorum ama ailem annem babam o kadar iyi insanlarki bende çok cana yakın merhametliyim . Annem babam ağzından lokmasını al sesi çıkmaz derler ya öyle insanlar inanın

işte bu yüzden seni seçmişler

ben ve ailem de böyleyiz

bu şekilde olmasa da sorumsuz, duygusuz bir adamla evliydim bende. annesi beni duyunca daha bir telefon bile açmadan evimize gelmiş ailemle tanışmış, öyle hızlı bir şekilde evlendik ki, kadın herşeyi olanca hızıyla yapıyordu aman bir an önce olsun diye.

velhasıl 7 senem yandı.

sen kendini yakma, nolur yapma bunu. sınavına odaklan kurtul o dar çevreden.

Bundan 7 gün önce komşumuzun günü vardı. Dışarıda bir kafede toplanıyorlar. Annem güne girmedi o gün bizde davet edildiğimiz için gittik.O gün annemle gezmek için masadan erken kalktık ve eve geldik.Akşamına bir telefon beni oradaki bi kadın çok beğeniyor ve oğluna yakıştırıyor.Annemde kadını önceden tanıyor.İki gün sonra anneme arkadaşı biz size gelmek istiyoruz diyor.ve kadın kızınıda alıp pasta alıp gelmişler.köyden bir kaç kadın daha geldi ve oturup muhabbet ettik benim yine bir şeyden haberim yok. Çocugun annesi anneme durumu anlatıyor.Annemde karar onların diyor bizim kız düşünmüyor sınav çalısıyor diyor (KPSS) daha sonra bizi ısrarla kendilerine davet ettiler babamın haberi olmadığı için yine köydeki bir kaç kadın ile hep birlikte kırılmasın diye oturmaya gittik.hatta çocugun babası almaya geldi bizi.Sırf beni görmek için.Çocugun annesi bana çok sevgi gösterdi kardeşi öyle çok sevmişler beni. Gittiğimiz gün anneannesi,babanesi herkes oradaydı.kız kardeşi ve bir kaç kuzeni biz ayrı oturduk. Çocugu lise zamanından tanıyorum hatta arkadaşımda aynı köylü onlarla bana aklın varsa uzak dur dedi.çocuk ile konuştugumda ben artık değiştim arada sırada alkol aldığını ama sigara içtiğini belirtti. ben lisans mezunuyum o lise terk etmiş ama ailesi oldukça zengin olduğu için ona bir işyeri açmış.Bilmiyorum aklım kalbim o kadar karışıkki . Sınavım var iki gündür derste çalışamıyorum.O kadar iyi geldilerki gözüme bilmiyorum. Ama çocugun takıldığı cevre hosuma gitmedi bizim mahallemizin tuhaf çocukları ile takılıyormuş arada sırada diye beliirtti. Annemde bir şey demiyor.Herkes kabul et konusun rahat edersin diyor. Gercekten cocugun annesi ben sizin arkanızdayım ev açacagım yeterki oğlum dürüst biriyle olsun diyor. Çocuk kendinden 7 yaş büyük biriyle birlikte olmuş. Ailesi biliyormuş . Artık kararı ona bırakmıyorlar sanırım. Ne yapacagım ben ya .
ANLAttıklarınızdan olumlu bir hava almadım ben olsam kabul etmezdim

Ailesi ile degil oglanla evleneceksin başta herkes iyi olur o yuzden paraya pula mala mulke takilma seni evde bırakıp birakip arkadaşlarıyla icmeye ortamlara giderse ne demek istediğimi anlarsin

Niye ogullarini göstermiyorlarda seni gormek icin yarisa giriyorlar annesi geldi bana bakti. Babasi geldi bana bakti diyorsun. Pazardan secmece karpuz aliyorlar sanki tovbe
Oglana senin baban bakmadimi babanin haberi bile yokmus
Annen nerde annen sessiz kaliyor
Once okulunu okuyup ayaklarin yere bassin herşey zamanla yerine gelir ilk once okul bence ayaklarin yere basinca secen ol..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılması gereken herşey yazılmış. Kendi çabasıyla okuyup çalışıp para kazanan biri hem sizin hem parasının kıymetini bilir. Bu adamda tek vasıf yok. Sınava odaklanın. Yasitlarinizla zaman geçirin

Ailen hiç çevreye sorup soruşturmuyor mu nasıl insanlar diye? Direkt size mi bıraktılar kararı

Sessiz annelere bu yuzden cok kiziyorum cok suc buluyorum .. burda yazilanlari annenizin size nasihat olarak vermesi gerekirdi ..
hepimizin dusunemedigi akledemedigi yaslari donemlerimi oldu ama arkamizda ayaklari yere basan saglam bi anne olmali anneler bunun icin var sadece yedirip doyurup beslemek icin degil ..

ailen sessiz sen sessiz
kendinden 7 yas biriyle birlikte olmus yasayacagini yasamis gorecegini gormus pasam
eh bide evlensin bari coluk cocga karissin denmis ve sende bunun icin ozellikle secilmis tam ideal bir gelin adayi ..

arkani bakmadan kac guzelim
kimsenin bu yasa kada ytistiremedigi liseyi bile bitirememis pasa oglunu adam etmekle ugrasma
senelerin heba olur .. burdan gorunen bu isin sonu husran

Oğulları için en uygun kurban sen miymişsin?
Doktor musun, psikolog musun? Ailesi adam edememiş sen kendi hayatını feda edeceksin. O sahte sevgi gösterilerine, paraya kanma. Üni mezunu kız, lise mezunu oğlan. Onun vizyonu bile yoktur. Hatta senin farklı bir bakış açının olduğunu bile anlamaz o. Üni okumak artık çok kolay, hiç olmazsa açık öğretim okuyabilirdi. Ne yapmış bu çocuk, hayata dair amacı ne? Baba serveti dışında hayatını idame edecek iradesi var mı? O çok ilgili aile, çocuklarına ne sağladı ki bu çocuk o kadar imkan içinde vasıfsız kaldı? Herkese dengi lazım, uzak dur

Lütfen kendinize iyilik yapın. Ve önce ders çalışın. Bu işleri sınav sonrasına bırakın.

ailesinin değil de kendisinin ortaya koyduğu,emek verdiği bir şey var mı yok.sen hala kpss ye girmek için didinirken,gece gunduz üniversite okuyacağım diye mücadele ederken o cebinde baba parası beş para etmez insanlarla geçirmiş ömrünü.

lise terk bir insan ve hala adam edilmeye aday.
ne gibi ortak hayat görüşünüz,ortak zevkleriniz,fikirleriniz olabilir ki?
sen dadı mısın ayrıca?
aile hep parayla kapatmış açıklarını ve yine seni kurban seçerek kapatacaklar oğullarının tüm yanlışını.
zenginlikleriyle de ezecekler seni zamanla.

senin de hakkın düzgün,kariyerli,sorumluluk sahibi adam gibi adam.

daha geçen haft bir arkadaşımın hayat hikayesi aynı böyle başlamış ve şu an 2 kızıyla yaşam mücadelesi veriyor.

eşinin ailesi de çok vaatlerle evlendirmiş ama yalanlarıyla ve sorumsuz oğullarıyla gencecik ve güzelelr güzeli bir kızın hayatını mahvetmişler.

yazık etme kendine.
hayata bir kez geliyorsun.

Bir baltaya sap olamamis okumamis etmemiş ailesinin actigi işte calisiyor, evlenince oturacaginiz evi bile ailesi aciyor?

Bu kadin bu kadar ugrasiyor ki oglu serserinin teki evlensin duzene girsin diye, çok iyi birsey olsa ona kiz mi yok neredeyse yalvarcak kadin?

Kocan adam gibi adam olmadiktan sonra hicbir malla mulkle "rahat" edemezsin bunu unutma. Kizinin rahatini elalemden gelecek mal mulkle dusunen anne babalara da hastayim. Oturup o mali mulki kizlarina kendileri yapsaymiş. 😐

Aklınız ve kalbiniz niye karıştı pardon ben hiç anlamadım. Üniversite mezunu ve kpss hazırlanan genç bir kadının amacı su an sınavı kazanıp mesleğine başlamak olmalı lise terk serseri bir adamla uğraşmak değil. Kusura bakmayın hislerinizi saçma buldum tanışmaya gitmeniz bile hoş olmamış hele annenizin olumlu tavrı zaten garip . Benim kızıma hiç uygun değil o cocuk deyip kestirip atmasi lâzımdı

Uzak dur bence . Ben okuduğumla bu kanıya vardıysam sen yaşadığınla sorman hata ... Yinede Allah bilir ama görünen o ki evlenirseniz başını duvarlara çok vurursun gibi gözüküyor

Back
X