Annelerin prens oğulları

benim erkek kardeşimde aynı cnm. eşimin babasıda kvyi hizmetçi gibi görür ama eşim hiç öyle biri değil. bazen bizim oğlan bir iki şey ister ben kalkarım sofradan eşim kızar. kalksın kendi yapsın der. de mutfak işi nolur nolmaz diye yaptırmam. onun dışında oğlumda her işin ucundan tutar

benim 2 görümcem var .eşime kalk sofradan bir tabak sende getir desem ooooooo meyra kocasına iş yaptıryor diye laf yaparlar.halbuki eşim bekarken ona hizmet bile etmemişler.bizimkinide evlendikten sonra prens yaptılar
Geline karşı dayanışma olmuş onlarınki.

iyi ağzı açık beklerken ağzına sinek kaçmamış

İşte demek istediğim bu. Sanki biz iş yapmıyoruz,yorulmuyoruz. Kaldı ki kalksın cam silsin,dip köşe yapsınlar demiyorum. Kendi yemeğini,çayını,suyunu alabilsin. Banyoyu savaş alanı gibi bırakmasın.giysilerini arkadan toplamayalım.

annene deki yarın abimin karısı sana dümdüz geçicek sırf bu sebepten

Eşiniz anlayışlıymış yine iyi.

iyi ağzı açık beklerken ağzına sinek kaçmamış telefonlada çay isteme teknolijide çareler tükenmez
Kendi çoraplarını yıkamayı bilmeyen bir çocuktu. Üniversite için başka şehre gitmişti, geldiğinde valizini bir açtık ki bütün kıyafetleri küf içinde. Yıkanmış kıyafetleri ıslak bir şekilde sokmuş bavula, günlerce kalmış öyle. Bunlara ne oldu anlamadım diyor bir de utanmadan
Sonradan beceremedi de kaçtı geldi zaten. Eee çorap yıkayacak anne yok, yemek yedirecek anne yok, sabahları uyandıracak anne yok. OKulu bırakıverdi prensimiz:)

Aynı durum bekarken bizde de vardı. Annem abimin bir dediğini iki etmez, hatta abim benden bir şey istese de hemen kalkıp yapmamı isterdi. Abim şimdi evli 3 tane de çocuğu var ama hala aynı düşünün ekmek sabah kahvaltısında ekmek kızartması varsa üstüne peynirini reçelini bile annem sürüp koyar önüne, geçenlerde geline diyor sen sürsene kızım o süremez diye gelin ses etmedi onun yerine görümce olarak ben niye abimin eline bir şey mi oldu niye süremiyor ki dedim annem suratına dik dik baktı ne bakıyorsun yalan mı 40 yaşında 3 çocuk babası adam hala çocuk muamelesi yapıyorsun bırakta büyüsün artık bir zahmet dedim geline de sürme kız ekmeğini filan çok istiyorsa anası sürüversin oğulcuğuna dedim.

İşte en güzel örneği. Hazıra alışmış beyimiz tek başına kalınca yıkıldı. Bazen annemle tatile gidiyoruz geliyoruz ki ev ev değil.

Bende çok söylüyorum ama nafile. Annem huyundan vazgeçmiyor.

Benim kaynim 36 yaşında bekar hala suyunu 70 yaşındaki kayinvalidem getiriyor ayağına.Ne ekersen onu bicersin ben oğluma bebekliginden beri sorumluluk veriyorum inşallah ileride değişmez

Eşine böyle yapacak mı bakalım. Annelerle,kardeşler çekiyor daha çok
aa valla yapan yapar bak babam yıllardır bir bardak su aldığını görmedim herkesi kullanır kumandamı getirin çay getirin su getirin of hastayım hap getirin tansiyonumu ölçün anam bi gün hasta olsa bir an evvel çaresine bak der çıkar gider...kimden anasından...benim eşimde söylemezsen yapmaz yoksa yardıma açıktır ama illa söyleyecen yani..ama bi amcam var daha yengem gık demedene vi siler süpürür yemek yapar (güzel sarma sarar)yani eşi iş yaparken boş durmaz...bak babamda amcamda nenemin oğlu biraz karakter ama babaannem iş yaptırmazmış halamları hizmetçi tahsis etmiş oğullarına içinde olan kendi,ni geliştirmiş olmayan böyle..o analara nasıl küfür gidiyo ah bi bilsen..o küfürlerden birini yiyecekte benim anam bizim oğlana iş yaptırmaz Allahtan ben vardımda elimde oklavayla tehtitle öğrettim şimdi üniversitede nohut fasulye makarna yapar bilmediklerini abla diye arar sorar ama dağınıktıor ona çözüm bulamadım

cümlenin başında dediğin gibi
KLASİK TÜRK GELENEK GÖRENEKLERİ
ama olumsuz örneklerinden
bu adamlar yarın evlenince de aynı şeyi eşlerinden bekliyor olacak
eee artık eşlerde gözünü açtı
KALK BİR ZAHMET BEN HEM ÇALIŞIYORUM HEM EVDE UĞRAŞIYORUM
SEN KOY BENİM ÇAYIMI
deyiverince de YAAA AKILLARI BAŞINA GELİCEK
YADA BOŞANIP MEMLEKETLİLERİ İLE EVLENECEKLER

TABİ KESTİRME BİR YOL DAHA VAR
O DA NNELERİNİN BULDUKLARI KIZLARLA EVLENMELLERİ

Bende çok söylüyorum ama nafile. Annem huyundan vazgeçmiyor.

Onlar değişmez öyle gelmiş öyle gider her seferinde söylüyorum 36 yaşındayım bunun son 20 yılında sürekli annemi ikaz ediyorum bu konuda ama nafile düşün artık. Artık dalga geçiyorum. Anne bak oğluşun geldi diye.

Benim kaynim 36 yaşında bekar hala suyunu 70 yaşındaki kayinvalidem getiriyor ayağına.Ne ekersen onu bicersin ben oğluma bebekliginden beri sorumluluk veriyorum inşallah ileride değişmez
İnsan acır 70 yaşındaki kadına yaa.

değerinizi anlamıştır

Çoğu bu yüzden çalışan kadın istemiyor ya. Evde otursun bana hizmet etsin. Aldığım 3 kuruş maaşla da geçinmeyi bilsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…