Babam da aynı. Biz küçükken anneme yaptırırdı şimdi benim yapmamı istiyor.aa valla yapan yapar bak babam yıllardır bir bardak su aldığını görmedim herkesi kullanır kumandamı getirin çay getirin su getirin of hastayım hap getirin tansiyonumu ölçün anam bi gün hasta olsa bir an evvel çaresine bak der çıkar gider...kimden anasından...benim eşimde söylemezsen yapmaz yoksa yardıma açıktır ama illa söyleyecen yani..ama bi amcam var daha yengem gık demedene vi siler süpürür yemek yapar (güzel sarma sarar)yani eşi iş yaparken boş durmaz...bak babamda amcamda nenemin oğlu biraz karakter ama babaannem iş yaptırmazmış halamları hizmetçi tahsis etmiş oğullarına içinde olan kendi,ni geliştirmiş olmayan böyle..o analara nasıl küfür gidiyo ah bi bilsen..o küfürlerden birini yiyecekte benim anam bizim oğlana iş yaptırmaz Allahtan ben vardımda elimde oklavayla tehtitle öğrettim şimdi üniversitede nohut fasulye makarna yapar bilmediklerini abla diye arar sorar ama dağınıktıor ona çözüm bulamadım
al iki kere abinin kafasına bardağı fırlat anam anlamıyor sende mi anlamayacaksın be diye (böyle bir cinnetim oldu boyum yetmiyor diye elime oklavayı almışlığım var yoksa elinin tersi ile vursa yapışırım duvara) abini sen yola getirt.Babam da aynı. Biz küçükken anneme yaptırırdı şimdi benim yapmamı istiyor.
Bağzı hatunlar çok şanslıYazlıktan komuşularımız var. Karı koca alışveriş yapar gelirler hatun bizim balkona gelir kahve içmeye kocasına seslenir " canııımmm patlıcanları yıka, 1 soğan çıkar yemek yapıcam" bizBi daha seslenir alışverişte aldıklarını nereye koyması gerektiğini söyler. Sonra x abi işini bitirip gelir bizim balkona bide kocasının kucağına ayaklarını uzatıp topuklarına masaj yaptırır :) canına yandığımın dünyası neler var neler
Ben direkt iş güç sahibi olup başka eve geçmeyi düşünüyorum. Hanımı düzeltsin uğraşamam artıkal iki kere abinin kafasına bardağı fırlat anam anlamıyor sende mi anlamayacaksın be diye (böyle bir cinnetim oldu boyum yetmiyor diye elime oklavayı almışlığım var yoksa elinin tersi ile vursa yapışırım duvara) abini sen yola getirt.
Valla yeni evlendigimde ben de öyle düşünüyordum ama sonradan gördüm ikisi de memnun halinden Başka zaman kayinvalidem yere bir şeyi düşse eğilip almaz biz alırız ama oğluna sıra gelince yeni gelin gibi döner etrafında.Ilk evlendigim yaz kayinvalidem köye gitti temizlik için 2 günde bir evlerine gidiyordum aman Yarabbi bir ev 2 günde ne kadar dagilabilir yani.O yaz kesin kararimi verdim oğlum olursa kendi işini yapmayı ogretecegim diyeİnsan acır 70 yaşındaki kadına yaa.
Anneler de hak ediyorda işte insan üzülüyor yinede.Valla yeni evlendigimde ben de öyle düşünüyordum ama sonradan gördüm ikisi de memnun halinden Başka zaman kayinvalidem yere bir şeyi düşse eğilip almaz biz alırız ama oğluna sıra gelince yeni gelin gibi döner etrafında.Ilk evlendigim yaz kayinvalidem köye gitti temizlik için 2 günde bir evlerine gidiyordum aman Yarabbi bir ev 2 günde ne kadar dagilabilir yani.O yaz kesin kararimi verdim oğlum olursa kendi işini yapmayı ogretecegim diye
kadınalrad bile bir cay almaktan aciz, suraya bile dagınık 15 makıne camasır yıgılı banyo resmı ekleyen kadınları dusununce
erkek dedıgın olsun o kadar dıyesım gelıyor :S
Aynı durum bekarken bizde de vardı. Annem abimin bir dediğini iki etmez, hatta abim benden bir şey istese de hemen kalkıp yapmamı isterdi. Abim şimdi evli 3 tane de çocuğu var ama hala aynı düşünün ekmek sabah kahvaltısında ekmek kızartması varsa üstüne peynirini reçelini bile annem sürüp koyar önüne, geçenlerde geline diyor sen sürsene kızım o süremez diye gelin ses etmedi onun yerine görümce olarak ben niye abimin eline bir şey mi oldu niye süremiyor ki dedim annem suratına dik dik baktı ne bakıyorsun yalan mı 40 yaşında 3 çocuk babası adam hala çocuk muamelesi yapıyorsun bırakta büyüsün artık bir zahmet dedim geline de sürme kız ekmeğini filan çok istiyorsa anası sürüversin oğulcuğuna dedim.
Yazlıktan komuşularımız var. Karı koca alışveriş yapar gelirler hatun bizim balkona gelir kahve içmeye kocasına seslenir " canııımmm patlıcanları yıka, 1 soğan çıkar yemek yapıcam" bizBi daha seslenir alışverişte aldıklarını nereye koyması gerektiğini söyler. Sonra x abi işini bitirip gelir bizim balkona bide kocasının kucağına ayaklarını uzatıp topuklarına masaj yaptırır :) canına yandığımın dünyası neler var neler
benim kocam bu şekilde davransa kesin nazardan komaya girerdim.
Yok kız biz 15 senedir izliyoruz onları daha bişey olmadı
Hani evlenince karısının hiçbir işine yardım etmeyen, herşeyi ayağına bekleyen, sadrazamın sol kolu kocalara denk gelirde lanet ederiz ya, o kocaları senin annen gibiler yetiştiriyor işte. Valla yerinde olsam evlenene kadar sesimi çıkarmam mecbur katlanırım ama evlenince annem deyip acımam, ileride canı ciğeri oğlu bakar inşallah deyip uzak dururum.Klasik Türk anne tipi mevcut bende. Oğullarına prens gibi hiçbir şey yaptırmazlar. Kızlara da hizmetçi gibi davranırlar. Benden 3 yaş büyük bir abim var evde. Annem bir dediğini iki etmiyor. Çay,su anında önüne geliyor. Sinir oluyorum. Kalksın kendi alsın çok mu zor. Akşamları çayı yapıp getiriyorum,koyuyorum yanına. Bitince doldur iç ama yoookkk öbür odadan beni çağırıyor gel çayımı doldur diye. Kendin dolduramıyor musun deyince annem hemen savunmaya geçiyor.Bunun aynı versiyonundan eşim olur diye korkuyorum.
İleride oğlum olur da böyle yetiştirirsem yüzüme tükürsünler.
Aman hanımlar siz de böyle yapmayın,kendi işlerini kendileri görmeyi öğrensinler.
Klasik Türk anne tipi mevcut bende. Oğullarına prens gibi hiçbir şey yaptırmazlar. Kızlara da hizmetçi gibi davranırlar. Benden 3 yaş büyük bir abim var evde. Annem bir dediğini iki etmiyor. Çay,su anında önüne geliyor. Sinir oluyorum. Kalksın kendi alsın çok mu zor. Akşamları çayı yapıp getiriyorum,koyuyorum yanına. Bitince doldur iç ama yoookkk öbür odadan beni çağırıyor gel çayımı doldur diye. Kendin dolduramıyor musun deyince annem hemen savunmaya geçiyor.Bunun aynı versiyonundan eşim olur diye korkuyorum.
İleride oğlum olur da böyle yetiştirirsem yüzüme tükürsünler.
Aman hanımlar siz de böyle yapmayın,kendi işlerini kendileri görmeyi öğrensinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?