Anneleriniz çocuğunuza bakıyor mu bakıyorsa size karşı tavrı nasıl?

Biz her iki aileden de ortalama 10000km uzaktaki bir ulkede yasiyoruz yani tum sulalenin dolusmasi gibi bir durum soz konusu degil, hatta kim bilir bebegi ne zaman gorebilirler (en az 1.5 yasindayken). Esimin tarafindan kimse gelmeyecek soyledik ama ben annemi ve kizkardesimi yanimda istiyorum tamamen duygusal acidan ihtiyacim oldugu icin. Kiz kardesim gelecek ama annemi gorecegiz.

Dogum en cok kadinin sureci o yuzden kim nasil daha rahat hissedecekse oyle olmasi en onemlisi.
Annemin doğum sırasında yanımda olması bana da güven hissi veriyor. İlkinde on gün, ikincide altı gün kaldı yanımda. (Rahat edemez hiç başka evde) O süreci onunla atlatmak daha iyi geliyor bana. Gelmemesi harika değil üzücü olurdu benim için de. Senin doğumun ne zaman? Umarım ayarlayıp gelir. ☺️

Benim annem net bakmazdı. Bana da bakmamış torun mu bakacak yani olsa teklif dahi etmezdim.
Kayınvalidem de bakmazdı. Lafa gelince bakarım falan der ama bakmaz yani bilirsiniz.
Kızım küçükken bir dönem kreşten akşam 7'de değil 6'da çıksın diyorduk sona kalınca üzülüyordu. Eşimin iş yeri de aynı sokaktaydı. Her akşam iş yerine geliyormuş çocukla 1 saat durmaya. Burada sen olmasan da bakarım çocuğu buraya sokmak istemiyorum diye tartıştılar eşimle. Çocuk 7 yaşına geldi hala 1 dk bırakmışlığı yoktur annesine.

Benim babaanneme bıraktık acil durumda. Çiçek gibi baktı hasta falan olunca 7-8 kez, ama düzenli o da bakmazdı kendi hayatım var derdi ve çok normal. Zaten kadın 70+ idi. Daha ne yapacak yani?

Yani düzenli bakmasınlar, zor, kabul ama arada el atsalar da bir yerlerinden bir şey eksilmez diye düşünüyorum.

Beni çok üzen bi konu var. Görüşlerinizi merak ettiğim için yazmak istedim. Ben çalışıyorum ve oğlum 1,5 yaşında annem bakıyor. Ama bakarken de dünyayı burnumdan getiriyor desem yeri. O kadar kırılıyorum ki bu duruma hiçbir zaman yardım isteyen bi tip olmadım. Üniversiteyi okudum çok çalıştım atandım ne bilim şöyle bi bakınca hayırsız evlat da olmadım. Ama yok olmuyor ne yapsam yaranamıyorum gibi. Biliyorum tabiki kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ama bu konuyu önceden konuşmuştuk anneme bakar mısın demiştim bakarım demişti. Sürekli bi tavır sürekli bi tartışma hali maddi imkanım yetse şu an bakıcı tutacaz ama şu an çok zor bi çıkmazın içinde kaldım
Çocuk en az 3 yaşına kadar anneye çok bağlı olur. Çalışmak uğruna değer mi? Kimse anne gibi bakamaz. Yaşlı insanlar tahammül etmekte zorlanırlar günümüzde. İşten ayrılın kendiniz bakın sonra da kreşe verin madem.

Benim annem ben bakarım diyor işe başlarsam ama ben istemiyorum. Annem beni dinlemez kafasına göre davranır çocuğuma. Bunalır evde duramaz. Eminim ben de sizin yaşadıklarınızı yaşarım. Keşke daha farklı olsaydı annelerimiz. Yapacak bir şey yok ya çekeceksiniz ya da anneniz bakmayacak

Ücretsiz izne ayrıldım gece çok sık uyanan bebeğim var bu yüzden gündüz zorlanıyorum bir de doğduğundan beri biraradayız anneanne dedeye alışık. Tek durmuyor yürütecte durmaz yerde durmaz hep kucak ister bu yüzden bende tek başıma bakamıyorum. Baksam ne yemek yapabilirim ne iş.
Annemlerin yardımı çok ancak tek başına bakamaz üç kişi yetiyoruz anca 😂 maddi olarak bizde de yok eşimin maaşı oldukça az ona rağmen başlamak istemiyorum işe. İki sene iznim var bebeğim dokuz aylık oldu.
İşe başlayacağım zamanda öğretmen olduğum için ona göre izin alacağım oldukça az anneme bırakmayı düşünüyorum az ders alıp evde daha çok olmaya çalışacağım babam da yardımcı olduğu için belki idare ederler ama eğer edemezlerse anneme yardımcı da tutabilirim diye düşünüyorum şu an.
Temizliğine yemeğe ya da bebeğe bakmaya. Hangisini isterse. Zengin değiliz bizde evde yok kiralar artık yüksek ama bunu mecburi bir harcama olarak görüyorum

Çocuk doğururken kendiniz dışında kimseye güvenmeyecektiniz.
Kadınlar bu yaşta çocuk bakabilecek olsa menapoza girmezler. Doğa bile engel oluyor buna.
Bakıcı tutun. Memursanız ücretsiz izin alsaydınız. En azından 6 ay alın, sonra 1 yıl bakıcı sonra da kreş. Insanlar istiyor ki hem karnım doysun hem pastam dursun. Öyle bir dünya yok maalesef.

Annemin doğum sırasında yanımda olması bana da güven hissi veriyor. İlkinde on gün, ikincide altı gün kaldı yanımda. (Rahat edemez hiç başka evde) O süreci onunla atlatmak daha iyi geliyor bana. Gelmemesi harika değil üzücü olurdu benim için de. Senin doğumun ne zaman? Umarım ayarlayıp gelir. ☺️

Cok tesekkur ederim, ben de oyle umuyorum 🥰

Beklenen tarih 12 Mart ama bizim bebek biraz iri, onde gidiyor haftasindan. Martin basinda bekleyelim diyor doktorumuz 🙈

En en temizi bakici. Annemle bakarken çok zorlandım. Yüzünü asardi, geç gelirdi, beklentisi artardı... Sonra bakıcı buldum annem rahat ben rahat. Çok şükür çocuklarda çok mutlu

Ben annemle aynı evde yaşıyorum. Benim annem bakamıyor çocuğuma. Yani önce bakarım demiştir ama deneyince zorlanmıştır. 11 aylık vermiştim kreşe bebeğimi. Anladığım kadarıyla 2 kişi çalışıyorsunuz. Bebeği kreşe verecek maddi durumunuz vardır. Ben olsam annem bile olsa gururlu olurum Ya bakıcı bulurum Ya kreş
Madem aynı evdesiniz keşke 2 yaşa kadar dayanabilseydi 2 yaşta verirdiniz 1 yaş çok erken imkan varken

Ben bakıcıya baktıriyorum annemin kafasi dayanmaz zaten epilepsisi migreni var hasta anneannem var ona bakıyor kv desen kizina yardim ediyor bebek bakiminda zaten aramiz iyi degil gecenlerde bakicinin haatane isi cıkmıs esim demis annesine leylos işte yengem de hastaneye gidecek 1 saat ilgilensen diye sizin kiz cok konusuyor soru soruyor dişim agrıyor demis o yüzden bakici yengemiz baksin isterim 1 saat bakamiyor belkinde bana tavrından bilmiyorum cani sagolsun.Ha zorunda mi değil ama en azindan sizin kiz cok konusur demese iyiymis hastayim dese yeterdi.Benim kizım 3 yasında beni canimdan bezdirdi huysuzluklariyla simdiden diyorum ileride cocugu falan olursa ben bakamam üzerimden gecti benim diye 🤣🤣 30 yasında kafam kaldırmiyor ciddi manada simdinin cocuklari bakacak gibi değil bu yasta ben bunu diyorsam onlar ne yapsin arada idare edilir ama sürekli bakim yok yok zor

Son düzenleme:
Madem aynı evdesiniz keşke 2 yaşa kadar dayanabilseydi 2 yaşta verirdiniz 1 yaş çok erken imkan varken
Annem engelli bir birey. Kızım çok hareketli. Yalnız benim 2. Çocuk deneyimim. Kesinlikle kreş ama doğru kreş. Evli değilim de şu an eğer ki 3. Çocuğum olsa onu da kreşte büyütürdüm

Annem engelli bir birey. Kızım çok hareketli. Yalnız benim 2. Çocuk deneyimim. Kesinlikle kreş ama doğru kreş. Evli değilim de şu an eğer ki 3. Çocuğum olsa onu da kreşte büyütürdüm
Pardon ben annenizin tamamen sağlıklı olduğunu düşünerek yorum yapmıştım evet engelli bı birey için çok zor olur bebek bakımı

Bunun hayırlı evlat olmanızla ilgisi ne? Kadın başta yapabilirim diye düşünmüş, işin içine girince anlamış bebek bakımının kolay olmadığını. Sizin burnunuzdan getiren çocuğunuza da ister istemez yansıtıyordur mutsuzluğunu. Annenize de evladınıza da acıyın, ya işi bırakın ya da bakıcı bulun. İnsanlar çocuk yapmadan önce her türlü ihtimali düşünüp bir B planı yapmak zorunda. Biz biraz birikim yapıp öyle yaptık ikinciyi mesela. Bunu düşünmek çok zor değil.
Bakın burda görüş almak için yazmış olmam sizin tepeden konuşmalarınıza hoş göreceğim anlamına gelmez. Bizim de b planımız vardı ama bazı şeyler oldu planda olmayan be maddi olarak geriledik. O yüzden bakıcı işine giremiyorum ki bunu yazımda belirtmişim. Hayırlı evlattan da kastım şuydu yani annemi şu ana kadar üzmedim bi dediğini iki etmedim kırk yılın başı ihtiyacım olduğunda yardım görmek istedim bir evlat olarak haliyle

Ben baktırmadım. Çünkü annem çalışmış senelerce,yorulmuş,emekli olmuş. Artık torun bakma değil torun sevme zamanı. Bakar mısın diye sormadım bile çünkü hayır diyemez bilirim. Onu bu yükün altında tek başına bırakmak istemedim. İşi bıraktım. Mesleğime,kariyerine ara verdim. Memur olsaydım da bakıcı tutardım sanırım. Özel sektör çalışanı olumca istediğiniz zaman işi bırakıp isteyince geri dönebiliyorsunuz. Eğer gerçekten yetenekli ve işinizde iyiyseniz tabi.

Sizin durumunuzda artık bakıcı şart olmuş. Ne zamana kadar anneniz bakacak ki? Belli ki isyan ediyor kadın,devam ettirmemelisiniz. Bir çocuğa bakmak,çocuğu düşünmek anne babasının görevidir. Büyük ebeveynlerin değil.
Evet tabiki şu an kreş imkanım olunca direkt vericem zorlamıycam zateb sadece kreş yaşına gelmesini bekliyorum

Back
X