Anneleriniz çocuğunuza bakıyor mu bakıyorsa size karşı tavrı nasıl?

Yok etmedik yani aklıma da gelmedi açıkçası 😅
Bence bu biraz bencilce evet torununa para alarak bakacak diye bir durum yok ama yine de ufak hediyeler bir isteğin var mı diye sormalar gibi şeyler olabilir.
Aylık maaş vermeseniz bile anne al bunu pazarda harca ya da anne al istediğin çantayı al gibi jestler bence güzel olur.
Maddi olarak sıkıntidayiz demişsiniz ama atandım da demişsiniz eşiniz de memur mu bilmiyorum ama bir şeyler yapabilirsiniz bence.
Pek çok insan asgari ücretle çocuk büyütmeye çalışıyor bu ülkede.
Ben sizi çok hakli bulamadım ya anneniz bile olsa fazla beklentiye girmeyin derim.

Acil durumlar disinda, annelerimize bakarmisin denmesimi dogru bulmuyorum.
Cocuk sahibi olunca herkes biliyor ,is hayatina tekrar ne zaman donmesi gerek diye. Krea,bakici imkani yok ise ucretsiz izin e ayrilmali Anne/babalar.

Türkiyede imkansiz nerdeyse bu dedigim herhal.

Evet tabii hepimiz fikrimizi belirtiyoruz, beğenmeyenler de size fikrini belirtmiş 😂 en azından beleşçi dememişler 🙄
Sözüm beleşçi olmayanlardan dışarı diyeyim o zaman. Belki güvenilir birini bulmak zordur o doğru ama annelere sanki bu görevleriymiş gibi atfetmek bilmiyorum, bana adaletli gelmiyor. Mesela annem de şuan çocuklarınız olursa asla bakmam diyor üstelik gencecik kadın. Haklı. Ben niye yorayım kadını. 3 çocuk büyütmüş zaten. Bulabiliyorsam bulurum bulamıyorsam kreş gibi alternatifleri düşünürüm. Zaten yorumumda da bakıcı bulsan yazmışım yani herhangi bir yorumlama ya da eleştiri yok. Bunun nesini begenmezsin de beğenmedim atarsın ki? Bana biraz art niyetli geldi.

Çok üzücü yorucudur anlıyorum yarım gün bakıyor annem yorucu onun içinde tüm planı bana göre mecburen. Gönlünü yapsan hediye evine arada temizlikci almak vs inşallah ferahlar bakıcı tutarsın

Ya bu mesajıma beğenmedim atanlar neyin kafasını yaşıyor?. Ananıza güvenerek mi doğurdunuz çocuğunuzu ? (Konu sahibini tenzih ediyorum annesi bakarım demiş.) Hayırdır ne zorunuza gitti?
Tarz ve üslubunuza atmış olabilirler. "Yanlış üslup doğru sözün katilidir "

Sözüm beleşçi olmayanlardan dışarı diyeyim o zaman. Belki güvenilir birini bulmak zordur o doğru ama annelere sanki bu görevleriymiş gibi atfetmek bilmiyorum, bana adaletli gelmiyor. Mesela annem de şuan çocuklarınız olursa asla bakmam diyor üstelik gencecik kadın. Haklı. Ben niye yorayım kadını. 3 çocuk büyütmüş zaten. Bulabiliyorsam bulurum bulamıyorsam kreş gibi alternatifleri düşünürüm. Zaten yorumumda da bakıcı bulsan yazmışım yani herhangi bir yorumlama ya da eleştiri yok. Bunun nesini begenmezsin de beğenmedim atarsın ki? Bana biraz art niyetli geldi.
Evet aslında kimsenin görevi değil. Benim annem de asla bakmayacağını söylüyordu, ama konu sahibinin annesi bakarım demiş ki bakıyormuş da. Biraz afra tafra yapmaya hakkı var diye düşünüyorum ben de :) bir şekilde çaresi bulunuyor muhakkak ama hem kadınlar iş hayatında olsun derken hem bakıcı bul ya da çocuğuna kendin bak diye kadınları zora koşmak da doğru değil. Hem gerçekten güvenilir birini bulmak çok çok çok zor, anne olanlar beni anlayacaktır herkese emanet edemiyorsun çocuğu. Hem de ekonomik olarak çoğu kişi zorda şu an. Sağlıklı olan tahammülü olan kayınvalideler anneler bakabilseler keşke 2 3 sene, sonra zaten anaokulu zamanı geliyor. Özelde çalışan durumu müsaitse işi bırakır 3 4 sene kendisi bakar ama devlet memuru olanlar için öyle bir imkan da yok. Maaşının 3 te birini vermeye hazır insanlar biliyorum - ki 3 te bir 25.000 TL ye geliyor, onlar bile bakıcı bulmakta zorlanıyor.

Üslubum düzgün.
Ben okuduğum zaman empatiden Uzak, suçlayıcı bir dil hissettim zaten sonraki yorumlarda da belesciler falan diyerek daha açık yazmışsınız.

Ayrıca not olarak geçeyim. İki çocuğum var. Annem kayınvalidem falan bakmıyor. İki çocuk kararını, yaş aralıklarıni, kimin büyütecegini çocuk sahibi olmadan önce planlamistik

Ben okuduğum zaman empatiden Uzak, suçlayıcı bir dil hissettim zaten sonraki yorumlarda da belesciler falan diyerek daha açık yazmışsınız.

Ayrıca not olarak geçeyim. İki çocuğum var. Annem kayınvalidem falan bakmıyor. İki çocuk kararını, yaş aralıklarıni, kimin büyütecegini çocuk sahibi olmadan önce planlamistik
Sizin görüşünüz. Bakıcı tut da annenin bu davranışlarından kurtul anlamına gelen cümlede de empatiden uzaklığı nerden çıkardıysanız bravo. Aslında gayet mantıklı bir önerme idi. Uyar uymaz o konu sahibinin bileceği iş. Buna beğenmedim atanlara sinirlendim çünkü bu, başka hiçbir anlama gelmiyor. Önerme.

Benim oğlumda 1.5 yaşında . 6. Ayından beri babaannesi bakıyor. Oğlumda mizacı gereği çok yaramaz agresif bir çocuk değil . Ben öğretmenim saat 1 de eve geliyorum. Kayinvalidem çok memnun bu yüzden zaten bakmayı da kendi teklif etmişti ben tanımadığım birine çocuk emanet edemem ne yspacagi belli olmaz diyerek . Ama biz 2 yaşından itibaren kreşe vermeyi düşünüyoruz. Çünkü artık çocuklar büyüdü. Bizde tv telefon tablet vs yok . Ben okuldayken kahvaltı biraz oyun park derken zaman geçiriyorlar ama bir yerden sonra onlarda yetemiyor hatta biz bile yetemiyoruz bence . Durumunuz yoksa en azından yarı zamanlı gönderseniz kreşe? Kalan zamanda da anneniz baksa daha iyi olmaz mı

Bence bu biraz bencilce evet torununa para alarak bakacak diye bir durum yok ama yine de ufak hediyeler bir isteğin var mı diye sormalar gibi şeyler olabilir.
Aylık maaş vermeseniz bile anne al bunu pazarda harca ya da anne al istediğin çantayı al gibi jestler bence güzel olur.
Maddi olarak sıkıntidayiz demişsiniz ama atandım da demişsiniz eşiniz de memur mu bilmiyorum ama bir şeyler yapabilirsiniz bence.
Pek çok insan asgari ücretle çocuk büyütmeye çalışıyor bu ülkede.
Ben sizi çok hakli bulamadım ya anneniz bile olsa fazla beklentiye girmeyin derim.
Evet buna katılıyorum. Benim kvde de çocuğa bakıyor ama dediğiniz gibi ben kış gelince bot aldım mesela benim çantamı çok beğenmişti ona da aynısını aldım . Böyle hediyeler alınca tabiki hoşlarına gidiyor .

Ben de çocuk olsa kim bakar diye düşünüyorum bazen muhtemelen etrafımda bakan olmayacak. Onların yerine de koyuyorum ben de yaşlansam torun bakmak istemezdim bu yaşta sessizliği seviyorum eminim o yaşta hiç katlanamam sese.
Kamu da çalışıyorsunuz işten ayrılın diyemem çok dertse bu konu ya bakıcı yada biraz daha sabırlı olmanız lazım

Sizin görüşünüz. Bakıcı tut da annenin bu davranışlarından kurtul anlamına gelen cümlede de empatiden uzaklığı nerden çıkardıysanız bravo. Aslında gayet mantıklı bir önerme idi. Uyar uymaz o konu sahibinin bileceği iş. Buna beğenmedim atanlara sinirlendim çünkü bu, başka hiçbir anlama gelmiyor. Önerme.
Yorum yok

20 aylık bebeğime su an annem bakıyor kendisi farklı şehirde yaşıyor bebeğe bakmak için evimize taşındı 1.5 senelik için 3 yaşında kreşe vermeyi düşünüyorum annemden bakmasını istemedim o istedi ama zaten bende bakiciya verecek gücüm yok bizde durum şu annem ne derse sesimi çıkarmıyorum annem sigara içiyor evin içinde içmez diyordum iki defadır mutfakta içerken gördüm yuttum sesimi çıkaramadım elim mahkum çünkü. Evde düzen diye bir şey kalmadı herseyi kafasına göre alıyor yerleştiriyor yerini değiştiriyor yine sesimi çıkarmıyorum alttan alıyorum. Yani zor her iki taraf içinde ama yine de sagolsun gözüm arkada değil evladıma gözü gibi bakıyor.

Bakmıyor. En başından beri söyledi zaten. Yaşlıyım bakamam dedi.
Eşimle ben baktık çocuklarımıza. Ben bakıcıya güvenemedim. Eşim sağolsun Filipinli Bakıcı performansı sergiledi 🙏🏻

Anneniz bebeğe bakıyorsa işten gelince bebeği alıp kendi evinize geçin, içeri girelim yemeğimizi yiyelim çayımızı içelim ondan sonra eve yatmaya gidelim derseniz kadının nefes alacak dinlenecek zamanı kalmaz.
  • annenize ev işlerinde yardım edin, misafiri geldiğinde falan yardımcı olun.
  • para vermeseniz de kıyafet, ev eşyası, ayakkabı vs hediyeler alın mutlu edin.
  • arada alın dışarı yemeğe, kahve içmeye götürün.
  • arada gündüzden arayın yemek yapmasın dışarıdan söyleyin.
Eğer bakmak istemiyorsa başka bir çözüm bulun. Açıkça sorun bakmak istemiyor mu diye.
Babam vefat ettiği için ve evimiz olmadığı için açıkçası zaten annemin gidecek bir yeri yok. Sadece eşyaları var o da şu an kirada duruyor. Annemle yaşıyoruz yani ki benim için ya da eşim için asla bir sorun yok. Temizlik asla yaptırmam anneme haftada bir ya da iki haftada bir temizlik için birini çağırırım. Yemekleri işten gelince ben yaparım. Annemi istediği zaman gezmeye çıkarırım

Ben su an hamileyim ve farkli ulkelerde yasiyoruz zaten bakma durumu yok. Olsa da bana guvenme torun bakamam sizi buyuttum yeter diyor. Zaten calisiyor annem biz kucukken de iskolikti o yuzden bir beklentim yok.

Tek kalbimi kiran ve beklentimi bitiremedigim durum doguma da gelmeme ihtimali. Durusma zamanlarima denk gelirse gelemem diyor (avukat kendisi).
Doğuma gelmemesi harika değil mi? Ben tüm doğumlarımda kimseye haber vermeden kocamla beraber gidip doğurdum eve dönerken söyledim doğurduğumu. Doğum mahremiyet yeridir tüm sülalenin doluşması mantığını anlamıyorum ben. Onlar da bundan çok memnun çünkü annem panik atak ve ben doğurana kadar korkudan ölür ölür dirilir :)

Doğuma gelmemesi harika değil mi? Ben tüm doğumlarımda kimseye haber vermeden kocamla beraber gidip doğurdum eve dönerken söyledim doğurduğumu. Doğum mahremiyet yeridir tüm sülalenin doluşması mantığını anlamıyorum ben. Onlar da bundan çok memnun çünkü annem panik atak ve ben doğurana kadar korkudan ölür ölür dirilir :)

Biz her iki aileden de ortalama 10000km uzaktaki bir ulkede yasiyoruz yani tum sulalenin dolusmasi gibi bir durum soz konusu degil, hatta kim bilir bebegi ne zaman gorebilirler (en az 1.5 yasindayken). Esimin tarafindan kimse gelmeyecek soyledik ama ben annemi ve kizkardesimi yanimda istiyorum tamamen duygusal acidan ihtiyacim oldugu icin. Kiz kardesim gelecek ama annemi gorecegiz.

Dogum en cok kadinin sureci o yuzden kim nasil daha rahat hissedecekse oyle olmasi en onemlisi.

Annede haklı ben mesai dısında bebej cocuk sese katlanamıyorum 27 yasinda ama sizde haklısınız. Kiramamak icin hayır demis ama söyleneceğine acik acik istemiyorum diyebilirdi. Bence cocugu yarim gün olsun kreşe verin

Babam vefat ettiği için ve evimiz olmadığı için açıkçası zaten annemin gidecek bir yeri yok. Sadece eşyaları var o da şu an kirada duruyor. Annemle yaşıyoruz yani ki benim için ya da eşim için asla bir sorun yok. Temizlik asla yaptırmam anneme haftada bir ya da iki haftada bir temizlik için birini çağırırım. Yemekleri işten gelince ben yaparım. Annemi istediği zaman gezmeye çıkarırım
Nasıl yani bir de üstüne annenizin evinde mi yaşıyorsunuz?

Back
X