anneleriniz evlat ayırır mı ayırırsa bu sizi yaralamaz mı


Allah yardımcınız olsun nolursunuz siz üzülmeyin hamileymişsiniz.İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizii.
Bu arada sizde ben geleceğimi gördüm sanki aynen benim durumumu yazmışsınız.Acaba ben mi yazmışım diye düşündüm mesajın başını.Anneme her nekadar kızsamda ben seviyorum aslında onu ama o beni hiç sevemedi nedense.Benim kız kardeşimin yaptığı hatayı ben yapsam evlatlıktan red ederleridi ama ona daha sıkı sarıldılar.
Ablacım n'olur kendinizi üzmeyin sizin tutunacak oğlunuz var.Daha da önemlisi 7 aylık hamileymişsiniz.Sağlıcakla kalın..
 
kesinlikle yaşayan anlayabilir.
yaşamayan için o kadar inanılmaz ki, bir annenin öz evladını sevmemesi.
yaşamayanların, mantıklı bir açıklama yapmaya çalışıp
moral vermek istemeleri çok normal ama yanlış.
böyle bir konuda destek olmak için,
-kendi yoluna git geriye de dönüp bakma bile- demek gerekiyor.
ysşayan ve geriye dönüp bakmamayı öğrenmiş biri olarak,
duymaya ihtiyacı olduğu şey bu diye düşünüyorum.
sen istediğin kadar sorgula, acı çek, kimsenin umurunda olmayacaksın.
herpimiz kendi gerçeğimizi bilip, kabul edip, bununla yaşamak zorundayız.
 
Son düzenleme:

Allah razi olsun arkadasim! Keske elimde olsada üzülmesem. Biraz baska insanlar gibi bencil olup kendimi düsünsem. Bu hamilelik boyu o kadar gözyasi döküp üzüldüm ki bazen bebegime verdigimi bile düsündüm. Bir anne böyle olmamali. Bu kadar ilgisiz ve soguk olmamali. Bu yasima gelmisim hic onlari üzücek hic bir sey yapmadim ama her firsatta bana beddua ve küfür ediyor. Ben bunlari hic hak etmiyorum. Ablam mesela kendinden baskasini düsünmez, yalan söyler ve insanlari kullanir. Gencligineinde cok büyük hatalar yapmis biri ve bir sey oldugu vakit o bana örnek gösteriliyor! Sen ablanin tirnagi bile olamazsin diye. Ben ailem icin o kadar cok fedakarliklar yaptim ki ama artik kendime dur dedim. Kendimi ezdirmicegim artik. Her gün onlari düsünüp üzülüyorum. Geceleride rüyalarimda görüyorum ve özlüyorum ama anladimki tek tarafli hic bir sey olmuyor. Kendimi zorla sevdirememki.Iki ay sonra insallah bir oglum daha olcak ve ailemin bundan haberi bile olmicak. Ayni binada oturdugumuz halde. Insallah benim yasadiklarimi sen yasamazsin kardesim!
 

yeşilerikcim aynı binada olmanız daha da zor
bir psikoloji sitesinde ne okudum biliyormusun
küsmek seni çok seviyor ve önemsiyorumun bir başka deyişiymiş...
ne doğru dimi...
bende 2. çocuğuma hamileyim .. doğuma gel desem belki gelir çünki benimki için etrafta nasıl göründüğü çok önemlidir ....
ama beni hakaretleriyele bitirir o başka...
2. doğumumu tek başıma yapıcam .şimdiden stresi düştü ..allaha sığınıyorum
 
meraba kızlar yazdıklarınızı okuyunca yalnız olmadığımı anladım Allah hepimizin yardımcısı olsun çünkü insanı en çok sevmesi gereken annesiyle sınanması çok zor, ben de annemden muzdaribim malesef..hayatta en çok önemsediğim insandır annem ama küçüklüğümden beri anlaşamıyoruz hep annem yüzünden gözyaşı döktüm beni hayatta en çok o üzdü,genç kızken bile şiddet gördüm annemden,hakaretler beddualar küfürler, bi kerecik kızım-yavrum desin diye beklerdim,lisede okullar tatil olsun istemezdim,evde vakit geçirmek istemiyordum çünkü..annem çok titiz bir insandır,temizlik için az azar işitmedim,az dayak yemedim ( sonra üniversiteyi kazandım bizim sülalede ilk üniversite okuyan kız bendim " millet okutmuyo kızını ben seni okuttum,fedakarlık ettim" diye her fırsatta başıma kaktı.. sadece bunu değil yaptığı herşeyi başıma kakar hala kakar... o kadar öfkeliyim ve doluyum ki içimi dökmek istedim...gerçekten yaşamayan anlamıyor bir çok arkadaşım bilir annemin durumunu... sonra üniversitede biriyle tanıştım ailemden sevgi görmediğim için ondan gördüğüm sevgi bana o kadar sıcak geldi ki, hayatımın en mutlu günlerini geçirdim..annem bunu duyunca aklınıza hayalinize gelmeyecek hakaretler,küfürler beddualar savurdu...sırf uzak memleketten diye...ben vazgeçmiyorum dedim diye ne halt yedin de vazgeçemiyosun dedi ve daha neler neler...şimdi aynı kişiyle nişanlıyım,sözümüzü,nişanımızı ve her aşamayı burnumuzdan getirmeye devam ediyor... Allah'tan sabır diliyorum çünkü çok yoruldum artık gerçekten çok yoruldum...
 
gerçekten çok üzüldüm arkadaşlar annelerinizin sizi bu denli üzmesine ayırım görmedim annemden ki 5 kardeşiz biz haaa birine daha düşkündür hissettirmez ama sizin yaşadıklarınızı iiyi ki yaşamadım çok zor ben sadece okudu ve üzüldüm siz bi de yaşıyorsunuz
 
annem babam bizi bıraktıktan sonra tek çalıştı ve hiç birimizi muhtaç etmedi isterse her dk kafama kaksın yinede övünmeyişde söylemeyide hakediyo ama annem öle deil biz biliyoruz
 

bebegini kucagına saglıkla almıssındır inşallah.allah senide beni de kimseye muhtaç etmesin.
şu an en büyük korkum zor bir bebeğimin olup birilierine muhtaç olmak ....
allah yardımcımız olsun....
bir kız evladın en çok annesine muhtaç olduğu dönemdeyiz ....
ama yoklar.
 
Bizim ailede erkek kardesim babamdan sonra sozu dinlenmesi GEREKEN ikinci kisidir. Evde teror estirir bi bakisiyla. Karsi gelince tabii suclu biz oluruz. Annem toz kondurmaz ogluna.

Kiskanmak deil ama insan yinede kotu hissedio kendini. Abim oyle bi insanki simdiye kadar hep pohpohlandi annem tarafindan. Ilerisi icin korkuyorum esi annemden farkli davranirsa die.

Anneler butun cocuklarini sever ama erkekleri nedense bi baska seviolar. Aslinda yararlarindan cok zararlari var! :)
 
seni çok iyi anlıyorum. bende annemin ilgisizliğinden muzdaripim. 2 abim var ve onları canlarından çok sever, resmen sevgiye boğar ama ben karşısına geçip hüngür hüngür ağlasam bile o mahkeme suratını bozmaz içi acımaz. bir arkadaşın da dediği gibi insanın şu hayatta ne çok annesini sevmesi gerekirken onunla sınanması gerçekten çok zor.
 

seni benden iyi kimse anlayamaz.her gün kavga her gün huzursuzluk içindeyim ben bu evde..
annem benden nefret eder çünkü annemle babam ayrı ...babamdan nefret ederdi anenm o yüzden benden de nefret ediyor.şimdi başka biriyle evli ondan bir oğlu var ama onu el üstünde tutar.onun trnağına taş değene kadar senin ciğerin parçalansın der.evet bunu söyler tırnağıyla değişmem oğlumun sei der.oğlum şurda sen burdasın der.babamın ona yaptığı eziyetleri hep bana yükler.
son oalrak bana ağzını açıp kızım demedi.ismimle d eçağırmadı hiçbir zamn ama oğluna hep oğlum der kuzum der ismiyle çağırır.
sadece merak ettiğim bir konu var.ana babanın evladı üzerinde hakkı var da evladın ana baba üzerinde hakkı yok mu? bu arada babam da benden para ister sürekli para vermeyen evladın abana ne gereği var der.
biliyor musunuz ben ikisinden de nefret ediyorum.
 
çok doğru söylemiş anneyle sınanmak evet buda bizim sınavımız ve zor alllah evlatleımızla sınamasın...
bu arada hayatımda müthiş güzel değişimler oldu resmen allah yolum açtı.
şükürler olsun...ama içimdeki yara hep kanıyor her gece annemi rüyamda görüyorum bazen onu dövüyorum bazen kardeşimin karısını sevip yine beni aşşağılarken görüyörum.
doğuma gün sayıyorum ama işte yine bir ana şevkati özleniyor .
kabullenemiyoruuumö.
ne zaman kabullenicem o zaman iyi olucam asla bir daha eski ben olmıcam ah işte ondan sonraaa
ama bu yaraları acil sarmam lazım allahım bana ve benim gibilere güç verrr.
bu gün o beni bir yudum sevgiye hasret bıraktı ama yarnlar çok uzak değil....
beddua etmem ama allah layığını versin.....
 
Biz iki kardeşiz erkek kardeşim ve ben ne annem nede babam hiç bir zaman evlat ayırmadılar ayırmazlarda ikimize de eşit davrandılar ve hala da davranıyorlar.
 
benim ailemde ayırdılar sevgi yönünden değil ama abim için çok para harcadılar okusun diye ben ise burslu okudum ona rağmen hiç rahat bırakmadılar okula giderken bile onlara hizmet ettim. işe başladım maaşımı ellerine saydım hep kandırdılar beni abine ne yaparsak sanada yapıcaz dediler benim düğünüm geldi herşey boşmuş resmen salağa yattılar bişey alınacak para yok deyip çekildiler aslında paraları vardı ben bilmezmiyim. v.s. v.s. kızdım söylendim abimi kıskanmakla suçladılar. baktım olmuyor boşverdim ne haliniz varsa görün dedim ama ihtiyaçlarında hep beni ararlar eşimle ben koşarız abimle yengem oturur evinde. olsun biz evlatlık görevimizi yapalımda deriz hep. eşimin tarafıda aynıdır her işlerine biz koşarız ama diğerlerine yardımcı olurlar neymiş efendim biz ikimizde çalışıyormuşuz. yinede rabbim bilir herşeyi deyip evlatlık görevlerimizi eyrine getirmeye çalışıyoruz. boşverin ayırım yaparlarsa yapsınalr buda onalrın sınanması herşey karşıalrına çıkacaktır mutlaka. bizler allah için yapmalıyız. gerisi yalan boş.
 

ne güzel ne kadar olgunsun . ben senin gibi değilim olmak istedim .
annemle yeni bir olrtamda karşılaştık bana hiççççç ihtiyacı olmadığını söyledi.
evlat ihtyaç içinmidir . yolu açık olsn ama ben bu üzüntüyle hasta olmazsam iyidir.
her gece rüyamda sarılıp öpüyorum....her gün ağlıyorum ....
ahhhh anne keşke beni de azıcık sevseydin.
 

sana ihtiyacı olmadığını söyleyen annen gün gelir senin özleminle yanıp tutuşur merak etme canım. benim annemde abime bel bağlıyordu akıtıyorlardı paraları şimdi ise dert yanıyor yanıma bile çıkmıyorlar diye. biz dışarıdan gidene kadar alt kattan yukarıya çıkamıyorlar düşün artık. sen üzme kendini ihtiyacı yoksa eğer bir süre görüşmeyin yalnız başına kaldığında muhakkak aklı başına gelecektir. benide bir keresinde çok üzdüler telefonlarına bile çıkmadım çok ağladım hasta oldum ama yine pes eden kendileri oldu o yüzden anne babanda olsa kendini üzmeye değmiyor sen rabbime sığın duanı eksik etme allah ıslah etsin de rabbim ehr şeyi gören bilendir bunu asla unutma. bizim sınandığımız gibi onlarda sınanıyorlar.
 
Para konusunda bizimkiler evlat ayırmaz. Ablamlar evli oldukları halde babam benim çeyizime birşey aldığında onların yoksa onlara da alır. Ama eskiden maddi durumumuz para biriktirmek zorunda oldukları için şimdiki gibi iyi değilmiş. O yüzden en büyük ablama annem fazla para harcayamadık, zaten erkenden evlendi diye düşünüp ağlar aklına geldikçe.
Ama ortanca ablam hep daha zayıf ve daha kırılgandı o yüzden annem ona iş konusunda fazla yüklenmek istemezdi önceden de hastalanırmış çocukken çok yorulunca falan annemin kafasına işlemiş yine hep yorulcak diye düşünür.
O hep zengin olcam hizmetçilerim olcak dermiş annem de dua edermiş onun için, şimdi zengin biriyle evli ve çok mutlu Rabbim mutluluğunu artırsın. Diğer ablam da maddi manedi iyi durumda onları iyi oldukça ben daha çok seviniyorum.
Büyük ablama bazen diyorum annem ona sizin kadar para harcayamadık hem durumumuz iyi değildi hem de erken evlendi (19) diyo diyorum. Öyle şey olur mu hiç benim zamanımda bilgisayar yoktu sizin vardı, benim zamanımda paramız yoktu çalışma masası alamamıştık ama sizin zamanınızda maddi olarak iyi olunca alındı tabi ki alınacak ben istediğiniz oldukça sevinirim her zaman der. Yani ablam o konuda kötü düşünmez ki gerçekten de öyle onun zamanında kimse de cep telefonu yokmuş sonuçta. Ama o zaman olan şeylerden alınmıştır yine de. En büyük ablam zaten annem gibi geliyor bana aramızda 11 yaş var. Canım ablam benim ya ikisini de çok seviyorum.
Sevgi konusunda şunu daha çok seviyorlar diyemem ailem o konuda adaletlidir. Bu kesinlikle çok önemli evlat sonuçta hepsi
 
Son düzenleme:
ben suna inaniyorum...anne baba ayrimcilik yapar, ceremesini kardesler kendi aralarinda cekerler...cunku torpilli olana diger kardes dusman gozuyle bakar...normaldir belkide bu durum...
 
ben suna inaniyorum...anne baba ayrimcilik yapar, ceremesini kardesler kendi aralarinda cekerler...cunku torpilli olana diger kardes dusman gozuyle bakar...normaldir belkide bu durum...

bunun böyle olduğunu çevremde ben de farkettim. bu sebeple buna çok dikkat ediyorum .yine allah beni yanlış yoldan sakınsın .sonuçta bende insanım.annemin yaptıklarıyla kardeşimi ayrı tutmaya çalışıyorum.sonuçta onun bir suçu yok.farkında bile değil.ammmmmaaaa annemin yakınında olupta bunun farkında olup hiç karışmayan dostu olarak onu uyarmayıp menfaaatine bakan kardeşleri arkadaşları eşi dostu benden beter olsunlar diyorum.insanlardaki bana dokunmayan yılan mantığı bana ters ne diyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…