anneleriniz evlat ayırır mı ayırırsa bu sizi yaralamaz mı

biz üç kardeşiz...
bir kız bir erkek kardeşim var...
annem bize resmen aşık...
eşimle kavga edip anneme gittiğimde zaman oldu...
o sakin hayatta hiçkimseye karışmamış annem eşime dönüp "benim çocuklarıma zaafım var..dünyanın en kötü insanı bile olsa evladım kabulüm onu üzmene izin veremem" deyip şok etti eşimi ki eşimle çok çok iyi anlaşırlar ve çok severler birbirlerini...
zaten ilkokula başlayana kadar bizi hep balkonda büyüttü dışarı bırakmazdı bişey olur diye...
evlat ayırmaz tabi ki ama hernekadar inkar etsede kızkardeşime karşı daha farklı bi sevgisi var gibi geliyo bize....
daha birgün bi ev süpürdüğümü bi yatağımı topladığımı bilmem annemin evinde..
kıyamazdı hiç bize...
anneannemden çok çekmiş çünkü...
hep kıskanmış başka annelerin çocuklarını...
senin durumunda olsam bende çok etkilenirdim sanırım...
allah yardımcın olsun...
çok çok zor bi durumdur eminim...

Tam olarak böyle bir konu açmak istiyordum şu sinirden uyuyamayıp benzeri dertleri olan var mı diye açtığım KK.da. Bende bu konudan müzdaribim. Bizimkilerde ayırırlar ama aslaaaa ayırdıklarını kabul etmezler. Benim kıskandığımı düşünürler hep. 3 kardeşiz biz, 2 kız ve 1 erkek. Ben malesef en büyükleriyim. Ortanca erkek ve birde küçük kız kardeşim var. Ben yeni evlendim sayılır. Evlenmeden öncede üniversitede okuyordum. Üniversiteyi İstanbulda bir özel üniv.de burslu okudum. Kitaplarım dahi bedavaydı. Bunu söylediğime bakmayın babamın durumu gayet iyidir, kaç tane gayrimenkulu var sayısını bilmiyorum. Üniversitesyi kazanmadan önce babam bana güzel bir yer kazan araba alıcam demişti. Kazandım hemen laf değiştirdi, ben sana güzel bir yer demiştim okulun burslu olması vs iyide bölüm iyimi dedi. Sonra dediğini inkar etti ben sana söz filan vermedim dedi. Neyse dedim sustum... Şimdi bu sene kardeşim üniv.e girdi oda İstanbulda gayet güzel bir okulun güzel bir bölümüne girdi. Tahmin edin?? Araba araştırması yapılıyor şu anda 2.elmi alsak 0 mı alsak diye! Ha kıskanıyormuyum hayır en güzelini alsınlar ama bana gelince yan çizmek nedendi? Arabayı boşverin evleneceğimde düğün öncesi ona yakışanı yapmadı. Dediğim gibi kaç gayrimenkulu var bilmediğim babam, memur emeklisi kayınpederimle yarıştı bizde onlar kadar masraf yapmışızdır diye. Halbuki masraftan bahsettiği çeyizde olması gerekenler, tabak çanağı örtüsü perdesi vs okadar. Kendisi gibi arkadaşları kız erkek ayırmadan durumumuz var diye çocuklarına ev alıyorlar bırakın ev almayı, araba almayı adam masraf hesapladı ya. Ama erkek kardeşim evlense eminim en güzel yerde düğününü yapar, eşyasını alır, evini alır. Bana önerdiği ise; çok kötü bir semtte sadece bir odası güneş gören ve hem eski hem çok küçük bir evi vardı gelin orda oturun dedi. Şaka gibi, sadaka gibi...
Manevi konularda say say bitmez. Kardeşim sigara içer sesini çıkarmaz, beni sadece bir kez sigara paketiyle yakaladı etmediği laf-baskı kalmadı. Sonra ben hep geç yatarım, gece internette gezinirdim bazen geç yattığımda. Eğerki görsün gece 1de 2de elimde bilgisayar kavga çıkarırdı, dün kardeşim sabah 5e kadar uyumamış oyun oynamış vs diyorki çok komik üniversite başladıya ders çalışıyordu herhalde! Sonra eskiden biz tartışsak kardeşim naparsa yapsın noldu diye sormadan bana bağırılır bana kızılırdı. Yani daha neler neler var anlatacak ama hepsine 1 değil 5konu açsam ancak...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende konu açacaktım şuanki yaşadığımla ilgili.Eski açtığım konuda hayatımla ilgili olan herşeyi yazmıştım.Ordan okuyarak beni daha iyi anlayabilirsiniz.Seni çok iyi anlıyorum.Biz 2 kardeşiz abim var.Sözde abi işte.Küçüklükten beri anlaşamadığım hayatımdaki mutlulukları mutsuzluğa iten babamın vefatından sonra o eve konmak için benide evde barındırmayan.Başıma gelen nişanlılık evlilik olayında ayrılmamda parmağı olan bunlarda yetmiyormuş gibi annemi avucunun içine alıp benimle görüştürmeyen bir abim var.Anneme gelince ona daha düşkün.Dayağınıda yedi küfürünüde ama yinede o kıymetlisi.Ben 2. planda yada korkusundan öyle bana karşı mesafeli.Babam vefat ettikten sonra ben çok yalnızlığa düştüm.Annem maddi olarak çeyizdi şuydu buydu yapmış olabilir bana.Ama ben söylemedikçe başına kalkmadıkça gelipte bana sarıldığını öptüğünü bilmem.Sevgi olarak eksikti bana diyebilirimİçimde hep kaldı bu.Hep oğlu ben kızı değilim sanki.Aile farkında ama bir kendileri farkında değil.Annem yaşlı rahatsızlık geçirdi abim bakıyor anneme.Annemin aylığı var çalışmıyor annemim maşıyla geçiniyorlar.Ben başka şehirdeyim evliyim.Normalde sık aramak isterim ama annem sık arama,yüz göz olmayalım der.Dün aradım merak ettim haftalar oldu konuşmadım.Annemle konuştum havadan sudan.Özlediğimi söylüyorum onun korkusundan bende özlüyorum kızım yavrum canım diyemiyor.Olsun böyle telefondada görüşürüz diyor ve 1 seneyi geçti görüşmedik düşünün yani.Nasıl bir vicdan hiçmi anne yüreğin sızlamıyor.Sonra telefonu abim denecek haine verdi.Ben burada kiradayım ve şuan çalışmıyorum.Beni paralı sanıp ee biz kardeşiz değilmi dargınlık olmaz bayramda geliyor bak.Bende güzel birşey söyleyecek sandım.Benden harçlık istedi bayram harçlığı 35 yaşında adam.Zamanında yolladım 1000 kadar parayı aldığı ertesi gün ben niye aldığını haber etmedin dedim diye bana küfür etti telefonda teşekkürü buydu yani.Dünde eşimin adı geçmiyor birden eşimi karıştırdı işin içine elin itine paranımı yediriyorsun dedi?Ben şok oldum ben eskiden çalıştım evet evim kira tabiki eşime yardımcı olacağım bana o sahip çıkıyor kendi gibi beni sokağa atmıyor.Bende böyle konuşamazsın eşim hakkında ben senin eşin olsaydı öyle deseydim ne derdin razı gelirmiydin dedim.Geveledi durduSonrada bana hakaret ederken telefonu kapattım.Ben evlat olarak anneme bakamdığım yanında olamadığım için vicdan azabı duyarken annem halinden çok memnun.Abim denen hasta ruhlunun tek benle derdi yokki ailedeki çoğu kişiyle derdi var.Dün bana teyzemi vs atıp tutuyor.Bende ben karışmam sizin sorununuza benim gördüğüm ettiğim yok dedim.Teyzem hakkında ileri geri konuşan adam.Meğersem teyzeme taşınacakları için parar yetmemiş 3500 kadar para çektirmişler.Teyzemde dul eşi vefat etti ve aylığı kesildi bi miktarı kredi çektiği için.Dün bu telefondan sonra sinirlerim bozuldu açıp teli teyzeme anlatmak ağlamak istedim eşim evde yoktu o sırada.Teyzemde böyle para durumunu söyleyince şok oldum.İnsan bukadarmı nankör aşağılık olur.Daha önce konu açtım gerçek hayat hikayem diye okursanız anlarsınız nasıl bir çile çektiğimi.Babamın bedduasını aldıki bu hallerde Allah akıl versin diyorum.İçimi acıtanda aile var sözde ama yok gibi ben şuan çocuk tedavisi görüyorum ben evladıma kesinlikle böyle muamele etmiyeceğim.Annemin yaptığı soğukluğu ayrımcılığı ben yapmıyacağım.Ben annemin yanımda olmasını isterdim ona bakmak isterdim ama o izin vermiyor buna.Benim yüreğimi hep yaralı bıraktılar.Abimde olsa Allah'a hesabını verecek.Konumu merak edenler açtığım konuya bakıp geçmişimde yaşadıklarımı okuyabilir.Allah benim ve benim gibilerin yardımcısı olsun.Kusura bakmayın uzun oldu ama elimde değil kimseye anlatamadığımı buraya anlatıyorum beni anlayan olur diye

aynı durum bende de var yıllarca erkek kardesım ve kız kardesım bnden ustun tutuldu ben evın hızmetcısı ezılenı aptalı ne verırsen yetınenı oldum hala da aynı sımdı unv son sınfım yalnz yasıorum bu aılemın bana verdıgı tek ıyı sey.ben bıktım artık sevgısızlıklerınden.ayrılmaktan..22 yasına geldım nısanlım dısında kımse bana sevgısını göstermedı.yorgunum artık.benı unv atarken senden kurtulduk demıslerdı öle de yaptılar son senemdeyım naparsan yap okul bıtınce dıolar ne dersane ne kıtap ne baska bişi...umurunda degılım kımsenın..yalnz degılsın malesef..

esimin ailesi de ayrım yapıyo maalesef. esim cok belli etmese de uzuluyo icten ice haklı olarak..esim ortanca cocuk.bi ablası bir de erkek kardesi var. ablası annesigilin istemedigi biriyle onlardan habersiz nikah kıymıs biri. zamanında bunlara siz benim ailem olamazsınız demis ve bunun uzerine kayınpeder dogum raporunu cıkartmıs ispat icin..
guya esim icin alınan evi bunlar gecen sene bizden habersiz sattı ve evin yarı parasına kayınpeder el koydu. nedeni de maddi olarak sıkıntılıymıs (kulliyen yalan durumu cok iyi) henuz 1 yıl gecmeden 180 bin liraya kızına ev aldı..hani durumu kotuydu dedigimde esime ayrım yapılıyo biliyorum dedi..maddi seylere ihtiyacımız yok sukur, kızının da yok. en onemlisi maneviyatta ayrım yapılması. 2 kez ev tasıdık bırakın yardım etmeyi teklif dahi edilmedi. esim evi yerlestirirken cok yorulduk 1 gun kızımıza bakın dinlenelim dedi kabul etmediler..ama kızları tasınınca 10 gun onceden kızlarına gidip butun evi onlar koliledi..daha cook var hangisini sayayım ben sadece esime uzuluyorum

allah sabir versin annene akil fiir bine

bide bu durum var./buna katlaniyosun ses cikarmiyosun diye aptal zannediliyorsun. allah yardimcin olsu n/

su an dogurdum dogurucam hamileyim gun bekliyorum,
kayinvalidem baska sehirde annemde baska sehirde kocam zaten hep gorevde o hic yok
annem le kayinvalidem kolkola geziyorda su an biride kizim gelelimmmi demiyor kayinvalidem arkadaslariyla annemin yasadigi sehre gitti gezmeye
bazen kimsessiz olmak daha iyi diyorum cunkui kimsesizin allah sanki daha cok yaninda.
allah yanimda olduktan sonra kimseye ihtiyacim yok.
aslinda yarin obur gun icin kimseye bir borcu,da olmayacak/
herkes baksin basinin caresine.
iyi gununu nerde gecirdiyse orda gecirecek herkes kotu gununu
ayy cok doluyum
nolur dua edin allah kimseye muhtac etmesin benide diger kimsesizleride

Allah yardimciniz olsun kizlar, inşAllah her şey gönlünüzce olur.
baloncu; Allah sag salim bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin inşAllah

Sanırım her konu için geçerli bu kötülük eden yaranıyor ben bunu anladım.Ama bu dünyada kötünün yeri varsa diğer taraftada yok.

Canım ya bak hamilesin stres etme kendine ne güzel evladına kavuşacaksın.Hangi şehirdeydin?Yakın olsaydık yardım etmek isterdim sana.Çünkü sorunlarını anlayabiliyorum seni anlıyorum.Bende çocuk tedavisi görüyorum.Allah yardımcımız olsun.Kendini üzmemeye çalış.Allah bir kolayını verir.Bende hamile olursam annem gelemez zaten hasta.Ama sağlıklıykende abime daha düşkündü halada öyle buda bir gerçek.Ogünlerde gelsinde Allah yardım eder.Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah

KÜSMEK nedir bilir misin?..
Küsmek DÜRÜST' LÜKTÜR.
Çocukçadır ve ondan dolayı SAF' TIR..
YALANSIZ' DIR.
Küsmek; SENİ SEVİYORUM' dur...
Vazgeçememektir.
Beni anlatır KÜSMEK.
KIZDIM ama hala buradayımdır, gitmiyorumdur, gidemiyorumdur.
KÜSMEK; nazlanmaktır, yakın bulmaktır, benim için değerlisindir.
KÜSMEK, sevdiğini SÖYLE demektir... Hadi ANLA demektir...
KÜSMEK; umuttur, acabaları bitirmektir, emin olmaktır...

Yani, diyeceğim o ki:
BEN SANA KÜSTÜM !..

Nazım Hikmet

ben sana kusum anne
sadece paylasmak istedim

annesizlik cok zor birde kardesimin karisi bana nispet yapiyor.
yok her gun beraberiz cok mutluyuz/
annem cok mutluyum sana ihtiyacim yok diyor.
allahim yardim et gozyasim kurusun artik.

Benim Annem ..
3 kardesten en cok beni dusunmez..
Cunku ben kendi ekonomik cevremden,ayni olmasada benzer bir kulturel yapidan biriyle evliyim..
Diger 2 kardesimin evlilikleri basli basina bir olay..
Biri yabanci ile evli.. digerininde kocasi kendinden kucuk, akraba evliligi yapmis durumda..
O yuzden annem o ikisine daha ozen gosterdi yillarca,onlari hep ayri tuttu..
Ben kafa dengimle evliyim,mutluyum diye o kadar dusunmez..
Ona da hak veriyorum tabi ki, bende anneyim sonucta..hangi evladim daha zor durumda ise onu once dusunmeliyim..
Bu konuda kinamam asla!
AMA
Evlatsin sonucta, ister mutlu ol, ister mutsuz anneye ihtiyac duyar evlat...
Hem o kadar mutlu oldugumda soylenemez ki, sanki benim hic mi sorunlarim olmuyor esimle..
4/4`luk degildir ki hicbirsey.. Bunu unutsada zaman zaman cani sagolsun ne diyeyim..
SUSUYORUM ...........

Son düzenleme:
benim annem değilde eşimin annesi çok ayırırmış anlatırken gözleri doluyo,bu durum onun psikolojisini çok etkilemiş zor bi insan

benim hem annem hemde babam ayrım yaptılar çok defa, iki kardeşiz biz...
bütün imkanlar ona sağlandı, bana gelince maddi durum öne sürüldü...
ben lise son sınıftayken, çok istedim dersaneye gitmeyi çok ağladım yalvardım baba nolur diye, olmaz dedi, ben dersanelere para bayılacak kadar zengin değilim onlar para tuzağı dedi, üniversiteyi kazanacak insan dersaneye gitmeden de çalışır kazanır dedi, neyse aradan zaman geçti, oğlan kardeşim daha 8. sınıftayken dersaneye yazdırdılar, güzel bi anadolu lisesi kazansın diye, nasıl içim yandı,,,derken 3 sene geçti ve lise sona gelince hemen yana yakıla en iyi dersaneyi aradılar.. yazdırdılar...benim içim parça parçaydı...ve bana hep senin zamanında maddi durum kötüydü dediler...oysa ki babam memur ve maddi durum zamana göre değişmez memurlarda, aynı maaş gider öyle. ne zengin olursun ne fakir, orta halli yaşarsın, kardeşime her imkan sağlandı bana gelince yok...
ben aileme çok saygılıyımdır, kardeşim aksine yapmadığını bırakmaz, çok ağlattı annemi babamı..ama nedense o hep baş tacıdır...
daha bu anlattığım basit bi örnek...herzaman ben ikinci plandaydım.kardeşimin iyi yerlere gelmesini bende çok isterim elbet, ama banada o imkanlar sağlanabilirdi, her konuda geride kaldım...
ben bekarken bilgisayar kursuna gitmek için günlerce yalvardım ve sadece 150 liraydı, üç ayda elli elli taksitle ödenecekti, birsürü laf etti babam, zar zor ikna ettim ağlaya ağlaya...
derken aradan çok zaman geçti ve kardeşim ingilizce kurusuna gidecekti hemde 1000 lira...üstelik taksitte yok, peşin ödedi babam...okadar içim yandı ki öğrenince...ben 150 lira için gözyaşı dökerken, kardeşim için 1000 lirayı göz kırpmadan bayıldılar...
kız çocuğu olmanın verdiği ezikliği yaşadım ailem tarafından...hatta been dersaneye gitmek istediğimde, kazanamazsan nolcak, evlenince elin adamı bakmaz zorunda sana, ama bu erkek, evini beslemeli dediler kardeşim için....böyle bi zihniyetle yaşadım o günleri...hala saygılıyım aileme ama asla asla bu konuda hakkımı helal etmeyecem....sırf kardeşime her imkanın sağlanıp ben ezik kaldığım için....

bu konuda kendimi buldum. yaşadığım ayrımcılık o kadar acı veriyor ki anlatırsam patlarım gibi hissediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun, psikolojimiz o kadar güçlü olsun ki etkilenmeyelim diyorum. çünkü yaşadığım tam anlamıyla bir sinir harbi ve artık yorgunum. iş hayatında bana yaşattığı sıkıntılar yüzünden amirlerime bile kızamıyorum. ailem bile bana sıkıntı yaşatıyorsa herkes vurur bi tane diyorum. kızlar psikolojik destek mi alsak acaba? sürekli bir kenara itilen çocuk olmak tüm hayatıma yansıyor benim. kendine güvensiz, sinik, insanlardan korkan, evde perdelerin kapalı olmasını bile "güvende olmak" sayan biri oldum. siz de böyle misiniz? bu arada ben yaklaşık 1.5 yıldır yalnız yaşıyorum.

arkadaşlar ben yaşamadım allaha şükür, ama çok yakın bir akrabamda gördüm. Maalesef anne babalar çocuk ayırıyor. Ve bu sonsuza kadar etkiliyor o çocukları.

Ben burda dert yanan arkadaşlar kadar olgun olamazdım herhalde, irtibatı keserdim veya bir şekilde yansıtırdım duygularımı.

Kim ne derse desin evlat ayrımı yapılıyor genelleme değil bu ama yapılıyor
ben çok yaralandım bu konuda ve hiç arkamda olmadı annem
babam okutmayacağım dediğinde beni savunmadı gözyaşlarıma terketti kendi çabamla okumaya çalıştım
ben sehir dışındayken çok özledim sizi dediğimde dalga geçer gibi ''ay bizde çok üzüldük'' hahaha demişti kırıldım
ameliyat olcaktım yanımda annem değil kardeşim vardı babam zoruyla geldi yanıma ben istememiştim
ağladığımda bunun derdi ne yine diye bağırırdı herkesin içinde
beddua mı çok etti
benim suçum neydibu kadar hiç bilmiyorumm
ama allah razı gelsin o da gelsin benden allahtan korkarım ben o yüzden silmeyi yada bakmamayı düşünmedim
düşündümde hiç uygulayamadım allah korkusu işte

sendeki etkileri daha farkli olmus bende de yalniz olma kimseyi sevememe etkisi yapti cocuklarim kocam haric.\
kendimi disaridan gelecek seylere karsi guclu hissediyorum.
ne biliyim allaha siginiyorum diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…