şimdi kendim anneyim aslında 9 yıldır anneyim ve o günden beri onu hiç sevmiyorum ......
..........
neyse evlat ayrımını artık kabul etmiyorum ve onu sildim .... siz olsanız ne yapardınız .....
benim de annem bundan muzdarip.anneannemde bi erkek evlat tutkusu var.hep dayımlara gereğinden fazla maddi ve manevi destek olmuştur.ama anneme ve dolaysıyla bize hep 2. evlat ve torun gibi davrandı.sonuç ne oldu dayımların ikisi de şimdi bakmıyolar gene anneciğim bakıyo.ama anneannem pişman mı ???bence değil.hala onları yanında görmek istiyo..bazen nedense kendi ailen de olsa ne yaparsan yap yaranamıyosun...
Kesinlikle katılıyorum bunu sadece yaşayanlar anlar.Benim annem açık açık söylüyo diğer çocuklarını benden çok sevdiğini.Bir ablam var doktor birde benden küçük kardeşim var sınavlara türkiye derecesi geitiiriyor.Bense kendi yağında kavrulan bir tipim.Annem hep söyler eda hiç bana çekmedi diğer çocuklarımın yeri bende ayrı der.Sizcede mi böyle olmalı bir anne çocuğunun dersleri kötü!! ( ki sadece ona göre kötü) diye onu daha mı az sevmeli?
Ablam her haftasonu eve gelirdi üniversitedeyken o gelinceenvai çeşit yemek yapardın.Her gittiğinde 5 gün sonra geleceğini bile bile ağıtlar yakardın.. Ben de liseyi başka bir şehirde okudum fen lisesiydi yatılı sadece 15 tatil ve yaz tatillerinde gelirdim.Çok nadir eve gelirdim geldiğimde bi hoşgeldin kızım deyip sarılmak çok mu zordu anne?
Diğer çocuklarını elalemin yanında öve öve bitiremezken milletin yanında bana gerizekalı,hiç bir iş bilmiyo deyipher seferinde yerin dibine sokarsınya işte anne ben de böyyle senin yaptıklarını hiç tanımadığım insanlara anlatıp kendimi rahatlatıyorum.
Hani kardeşimle fb-gs maçı muhabbeti yapıyodukta ben sesimi yükseltince sen beni kardeşime bağırıyorum sanıp ''geber, bi gebersende kurtulsam ne var onu bile yapamıyosun geberemedin gitti'' dedin ya sen o an benim kalbimde sana karşı olan bütün sevgiyi sildin.
Kızlar kusura bakmayın ya ben çok doldum ama benim annem herkesin farkettiği şekilde yapıyor ayrımını.18 yaşındayım ama ilerde çocuğum olursa ben kesinlikle yapmayacağım.Benim ilerde çocuğum olursa kimse onun kaşıyla ,gözüyle,boyuyla ,kilosuyla ,başarısıyla vs vs dalga geçemeyecek (annem beni milletin yanında çok ezince herkes beni azme yetkisini kendinde buldu.) Bende geçmeyeceğim.
Siz benden daha şanslısınız tutunacağınız bir kızınız var ailenizi kurmuşsunuz.Kendinize ve kızınıza çok iyi bakın .a.s
dayilarin bakmiyor diye mutludur cunku asla onlara yuk olmak istemezler . kizim baksin onlar mutlu olsun diye dusunuyordur.
en azindan bizde oyle.
annemin bir ihtiyaci gorulecek maddi yada manevi annem hap bana yikar .ogluyla sadece guzellikler paylasilir,
her anne öyle masallardaki şiirlerdeki gibi olmuyormuş.Yeni anlıyorum bunu .Annem yüzünden yıllardır gözümün yaşı kurumadı desem yeridir.küçüklüğümden beri ona aşırı düşkündüm .belkide etrafta güvenebilecek başka bir figür olmadığından .belkide onun en basit annelik görevlerini bile kafama kakmasındanona hep borçlu hissetmek zorunda olmaktan.
şimdi kendim anneyim aslında 9 yıldır anneyim ve o günden beri onu hiç sevmiyorum .bana yaptıklarını gözz göre göre evlaat ayırıp o benden sen babandan diye bunu açıklamasını - ben hüngür hüngür ağlarken hiç istifini bozmayıp daha fazla yapmasını ..
aslında bakıyorumda bir şey yazamıyorum o kadar doluyum ki içimi dökemiyorum dökiyim derken patlıyorum anlatamıyorum.
neyse evlat ayrımını artık kabul etmiyorum ve onu sildim .... siz olsanız ne yapardınız .....
Bende kendimi bu durumda hep yanlızım zannederdim sizi okuyunca annemin bir gömlek daha iyi olduğunu hissettim açıkcası ama ne olursa olsun annelerin evlatlarına karşı olan tutumları evlatlar tarafından hiç mi hiç unutulmuyor maleseff.Benimde bir abim var annemin gözdesidir benide çok sever bu konuda bazen şüphelerim olur söylemez ama bilirim sevdiğini. Bende 3 yıllık evliyim yaklaşık benim evliliğimden 1 yıl sonra abim evlenmeye karar verdi bu süreçte inanın herkesden çok madden ve mannen yorulan ben oldum sağolsun abimde bin beterdir biz nasıl kardeşiz hala anlayamam beni milletin içinde sokmadığı kılık kalmadı en son düğününden kovdu ve arkadaşlar size çok samimi anlatıyorum asla ve asla kimsenin ne işine karışırım nede ağzımdan kötü bir laf çıkar insanları kırmak en büyük korkumdu ama son 2 yıldır hiç kırılmadığım kadar çok kırıldım ve bunda abimin payı oldukça büyüktür annemde geride kalmadı tabi. Her defasında annemle abime olan kızgınlıklarımı paylaşmaya kalktığımda benimle kavga edip işi çıkmazlara sürükledi bende artık annemle bu konuları konuşmuyorum çünkü beni inanılmaz kırıyor ve bunu gibi birçok şey anneme beni sevdiğini hiç hissetmiyorum dediğim zamanları hatırlıyorum annemin bencil tutumlarından dolayı inanın o derece çileden çıktığım zamanlar oldu ve artık hiç birşeyimi anlatmıyorum gidecekmişi gelecekmişim hiç birşey sadece öylesine gündelik bir konuşmamız oluyor telefonla ( ben ailemin olduğu yerde yaşamıyorum) yaşayan bilir sıkıntıları arkadaşlar gerçekten yaşamayan bilemez....
her anne öyle masallardaki şiirlerdeki gibi olmuyormuş.Yeni anlıyorum bunu .Annem yüzünden yıllardır gözümün yaşı kurumadı desem yeridir.küçüklüğümden beri ona aşırı düşkündüm .belkide etrafta güvenebilecek başka bir figür olmadığından .belkide onun en basit annelik görevlerini bile kafama kakmasındanona hep borçlu hissetmek zorunda olmaktan.
şimdi kendim anneyim aslında 9 yıldır anneyim ve o günden beri onu hiç sevmiyorum .bana yaptıklarını gözz göre göre evlaat ayırıp o benden sen babandan diye bunu açıklamasını - ben hüngür hüngür ağlarken hiç istifini bozmayıp daha fazla yapmasını ..
aslında bakıyorumda bir şey yazamıyorum o kadar doluyum ki içimi dökemiyorum dökiyim derken patlıyorum anlatamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?