Anneliğe gerçekten hazır olmak...

_Destiny_

İyi bakın kendinize...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
486
210
123
Bilemiyorum, yazmak istedim... Doldum çünkü...

Son düzenleme:
yaz tabi canım ya rahatlaman için iyidir

anneliğe hazır olmadan yapma bence. ertele, mutlaka belli bir süreden sonra isteyeceksin. hamilelik sürecinde de sıkıntıların olucak ve zaten sıkıntıların var. önce kendi sorunlarını halletmen iyi olur. eşini de ikna edersin zaten.

Son düzenleme:
kendizi tamamiyle hazir hissettiginiz zaman bir bebegin bakiminin sevgisinin ilgisinin altindan kalkabileceginie inandiginiz zaman cocuk yapin..erkek isteyebilir ama anne nin hazir olmasi önemli..bebek olunca annenin omzunda hersey..erkek yardimci olsa bile anne gibi degil..bebek icinde önemli.her bebegin sevgi ve ilgi icinde buyumeye hakkin var..anne güclü olmali..anne cok önemli..hazir hissettiniz zaman yapin..daha kötü depresyona girersiniz yoksa..bebek bakimi herseyi cok zor..hem cok guzel hem inanilmaz zor..kendinizden feragat etmeniz lazim..3 bucuk aylik bebegim var..aynaya bile bazan bakacak vaktim yok..iyi düsünün..

canım öncelikle çok geçmiş olsun,ne kadar süredir evlisin bilmiyorum ama ister erken ister geç bunu bütün kadınlar ister,anne olmayı sana öcü

gibi gösteren depresyondur.tedavini oluyorsundur sanırım.zaman geçtikçe kendini daha da iyi hissedeceksin.

inşallah en kısa zamanda iyileşirsin,sağlıcakla kal :)

aslında bu sorunun ana kaynağı annem... onu hazır olduğum zaman anlatırım inşalah. lakin şöyle de bir durum var: ben yaklaşık 1 sene çalışmadım evdeydim.o süreçte çocuğu gerçekten istemiştim. eşime de söylemiştim, bana daha zamanı var demişti. oysa hazır olmayan eşim nasıl olduysa kayınvalidemin istemesiyle bir anda çocuğa hazır oldu(!), çevresindeki evli arkadaşlarının çocuğu olmasıyla bir anda hazır oldu(!)... haliyle ben de sinirlendim tabii, birazcık bir isteğim varsa dahi uçtu gitti... bir de bu bir inat meselesi değil, cidden hiç hazır değilim. inanır mısınız yemek yapmak,ev işi yapmak bile çok zor geliyor bana, paraya ihtiyacımız olmasa işe bile gitmem o dereceyim... çocuk bana kabus gibi birşey olarak geliyor... sağlık olarak hazır olmayışım da ayrı bir olay...

geçenlerde eşimin yeni evlenen arkadaşına ev görmesine gittik. kızla yalnız kaldık biz, konuştuk biraz. ben 3 senelik evliyim. malum konulara geldi konuşma. bana diyorki çocuk düşünmüyor musun, hayır dedim, işim otursun önce bir. neden çocuk istemiyorsun? a döndük sonra... daha yaşı var filan dedim. ağzımı arıyor işte... sonra da dediki: benim eşim de çocuk çocuk diyor ama her akşam hapını içtin mi diye sormayı da ihmal etmiyor... diyor... demorolize oldum o akşam ben.

bilemiyorum canım gerçekten çok sıkkın

tedaviyi bırakmıştım nişanlıyken... doktorum da uygun görmüştü. annemle de iyi kötü geçiniyorduk o zamanlar.ama düğünden sonra olanlar bana çok koydu... bak aklıma geldi musluklarım açılacak yine... hemen gözlerim doluyor, inanılmaz doluyum bu konuda. geri dönüşü de yok biliyorum.

neyse, birkaç güne eski doktoruma gidip ilaca başlayacağım. bu böyle olmuyor farkındayım. iyi dileğin için teşekkürler.

bunu ona anlattığımda:

SEN HİÇBİR ZAMAN HAZIR OLMAYACAKSIN ZATEN diyor,bu da beni kahrediyor...

Canım yazmakla çok iyi etmişsin. Eğer kendini hazır hissetmiyorsan beklersin ama bu durum geçici illaki sen de mutlu olacaksın:) İşte o zaman her şey daha da güzel olucak.

umarım ben de mutlu ve hazır olurum birgün...inanması zor ama inanmak istiyorum buna yürekten.

Son düzenleme:
aman canım hazır olmadan asla yapma.hazırken bile o kadar zor ki...tüm hayatın bambaşka oluyor bir anda.merak etme bir gün illa ki isteyeceksin ve o olgunluğa erişeceksin.

evlendiğinin ilk zamanları çocuk istemeyen, çocuk düşüncesi çok uzak gelenler var mı aramızda?

Ben evliliğimin ilk zamanlarında istemiyorum olursa aldırırım diyordum eşime...Şimdi 3 yıllık evliyim ve son 1 yıldır bebek istiyoruz ama malesef olmuyor Büyük konuşmamak gerekiyomuş demek ki.. Bebek olsa bence seni hayata bağlar diye düşünüyorum canım..

allah herseyı hayırlısıyla wersın

Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen:d resmen ayar oluyodum çocuklara ya ay allahım ağlıyolar inat ediyolar falan derkennnnnn her ne kadar 6 aylık evli olsam da küçük büyük demeden çocuk görsem sarılasım geliyo onları izlerken gözlerim doluyo

benimde annemle sorunlarım var 12 yıl önce babamla boşandılar ve ben annemi 6 yıl görmedim sonra 1 yıl görüştük sonra yine kendi gibi davranmaya başlayınca bir daha görüşmedim. Bende neredeyse 3 yıllık evliyim ve çocuk istemiyorum sanırım annem gibi bir anne olucağımdan korkuyorum eşim istiyor ama ben altın kalkamayacağımı düşünüyorum çok büyük bir sorumluluk yani ben eşimle sabahlara kadar bilgisayar başında oyun oynayan insanlarız akşam yemeği diye sırf canımız istedi yumurta tost yiyoruz. Herkes çocuk soruyor ben kendim çocuğum diyorum :) belki bir gün bende kendimi hazır hissederim ama şuan değil. Yani hem annen konusunda hemde çocuk konusunda seni çok iyi anlıyorum kimseyi dinleme ne zaman istersen o zaman yap

annelige hicbirzaman hazir olunmaz ya anne olursun yada olmassin .
bebek dogunca anne oldugunu anlarsin
o minicik ellerini tutunca mis gibi kokusunu icine cekince boyle bir varliga kavusunca dunya gozlerinde anlamsizlasir hayat artik sadece onun icin doner.cocuk berekettir bolluktur allahin hediyesidir allah icinize en kisa zamanda anne olma arzusunu koysun insallah

beni tarif etmişsin!!! inanamıyorum sonunda kendim gibi birini bulduğuma... çok mutlu oldum gerçekten!

benim de hoşuma gidiyor tabii, içim bir tuhaf oluyor arkadaşların bebeklerini severken... ama sadece sevmelik işte... yapmalık değil bu duygu...

bu arada burdan sonra gittim yatağa, eşim yine başladı:

dün bir haber izledim. yaşlı teyze-nine vanda çadırda son anda donmaktan kurtarılmış. kimse yokmuş onlara bakan. biz de bu gidişle öyle olacağız.ne zaman çocuk yapıcaz biz?

ben de kendine dert arıyorsun,çok abartıyorsun bu işi. benim daha yaşım küçük,kendine yaşıt bir eş alsaydın ne yapayım, diye şaka yollu söylendim... ama bu iş iyice can sıkıcı bir hal almaya başladı.

Son düzenleme:
Bende benim gibi evlenip çocuk istemeyen (henüz) varmıdır diye düşünüyordum. Bu arada benim 4 kedim var onlar çocuğum oldu resmen hepsi birbirinden farklı ve yaramaz :) tavsiye ederim..

Bende benim gibi evlenip çocuk istemeyen (henüz) varmıdır diye düşünüyordum. Bu arada benim 4 kedim var onlar çocuğum oldu resmen hepsi birbirinden farklı ve yaramaz :) tavsiye ederim..

ben de kuş hastasıyım... bir tane vardı askere giderken bana almıştı. daha minnacıktı elimde büyüdü, sonra öldü çok üzüldüm şimdi yine istiyorum,ne yapacaksın kuşu çocuk yap çocuk deyip duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…