Anneliğe gerçekten hazır olmak...

çocuk gibisi varmı ya.kuş kedi bebeğin yanında vız gelir tırıs gider.onun bi gülüşüyle bütün dertler kederler gider.bak belki depresyondanda kurtulursun.ben evlendiğim ay hamile kaldım bende gezecem istemiyorum felan diyodum iyikide olmuş diyorum evimin neşesi.akşam eve gittiğimde günün bütün stresini onunla atıyorum.ayyyy çok özledim.kızmayın sakın bana uçtum bebeğim aklıma gelince.allah herkesin gönlüne göre versin

akşam eve gittiğimde günün bütün stresini onunla atıyorum.

bebeğinize kim bakıyor siz işteyken? yoksa anneniz mi?

hamilelik sürecinde ve doğumunuzda yanınızda anneniz var mıydı?

ben başka bir şey anlatmaya çalışıyorum onu da çok az kişi anladı şu ana kadar...

duanız dileğiniz için teşekkürler...

Son düzenleme:
arkadaşım kesinlikle hazır olmadan bebek yapma. ayrıca kendini sağlıklı ve mutlu hissetmeyen bir anne sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştiremez. o nedenle sağlığın herşeyden daha önemli. çocuk sırası geldiğinde olur. eşinle bu durumu daha sakin bir şekilde konuşmalı ve senin üstüne fazla gelmemesi yönünde ikna etmelisin. çünkü çocuk olduktan sonra tüm sorumluluk annede oluyor. babaya sadece çocuğu sevmek kalıyor.

her türlü açıklamayı yapıyorum. annemle olan durumu bizzat kendisi de görüyor,yaşıyor zaten...annem geçen aylarda yine babamla bir tartışma yaşayıp,boşanma eşiğine gelip,beni aradı, ben onunla konuşmuyorum artık,çünkü hakaret ediyor,snra benden hızını alamayıp eşimi aramış ve aynen şunları söylemiş:

KARINA SAHİP ÇIK, KOCAMI RAHAT BIRAKSIN,YOKSA KARINI ÖLDÜRÜRÜM KARISIZ KALIRSIN! sonra eşim bana bizim bir çocuğumuz olursa annen ona bir şey yapar diye korkuyorum vs dedi...sonra da kayınvalidemin memleketine gitmeyi önerdi. ne yani dedim. annemin böyle olmasını mı kullanacaksın? evet dedi işime geliyor bu durum...

daha bir sürü şey...anlatmaya başlasam sayfalar dolusu sürer...hiçbir zaman normal olamadık biz, olabileceğimize dair de bir umudum kalmadı artık. günlerdir doktora randevu alıp alıp iptal ediyorum. çünkü evden dışarı çıkacak halim yok...artık her işimi yalnız halletmekten sıkıldım, yalnızlıktan bunaldım artık...günlerdir uyuyamıyorum, eşim fosur fosur yatarken ben ağlayıp sızlıyorum. çünkü geçmiş bir türlü silinmiyor beynimden. tüm bunlara rağmen benden çocuk bekleniyor, işte o noktada ipler kopuyor bende. kıçından çıkardığını sepete atmaktan aciz kocam çocuk olunda 360 derece değişecek sanki ! laf...

seni anlıyorum. seni bu hale getirende annen olmuş. oysa sen annenin senin yanında olmasını sana annelik yapmasını istiyorsun. sana tavsiyem içine hiçbir şeyi atmaman. çünkü depresyona sebep olan şey yalnızlık ve derdini kimseyle paylaşmamaktır. keşke sana destek olabilecek birileri olsa. bu sadece psikologla giderilebileck bir şey değil. keşke eşinle arkadaş olabilmeyi başarabilseydiniz. o zaman kimseye ihtiyacın olmazdı.

anlaşılmak güzel şey... eşimden başka kimsem olmadığını gayet iyi anladığımdan, ne yapıp edip, onunla anlaşma, uzlaşma yoluna gitmeye çabalıyorum... umarım bu konuda sizin anladığınız gibi o da anlar beni...

Benim de annemle çok sorunlarım oldu..Hala dahi var..Her zaman bencildi...İlgisiz ve şefkatsizdi.....Çok zor bir hamilelik yaşadım..Hep hastanede yattım..Arada döke saça yemeğimi yemeye çalışıyordum..Refakatçim yoktu...Aylarca kaldım .annem 3-4 defa kalmıştır yanımda hastanede...Hafta sonları eşim gelir kalırdı hastanede yattığım zamanlar..Erken doğum yaptım..Küvezde kaldılar 2 hafta..Ben de tecrubesiz bir anneydim..1,5 yaşında ikiz bebeklerim var..Annemin hiç yardımı olmadı..Kayınvalidem vefat etti doğumdan önce...Memleketimden çok uzak bir şehirde şehir dışı bir yerde yaşıyorum..Tek akraba,arkadaş yok..Konu komşu da yok..Ev 4. kat ve şehir dışı...Ve benim tek yardımcım da eşim...Çok bunaldığım anlar oluyor ama onlarsız hayat boş mu boş...Aile olarak eşimi ve çocuklarımı görüyorum ve onlarla hayat buluyorum..Çok da iyi bir anne olduğuma da inanıyorum :) Bazan büyükleri gözde çok fazla büyütmemek ve onlardan beklentilerini aza indirgemek en güzeli..
Geçmişte anne ile -baba ile olan sorunlar bir yana bazı şeyler insanın içinden gelir ya da gelmez bence...Ben oldum olası anne olmak istedim hayatım boyunca....
Siz de hazır hissederseniz anne olursunuz inşallah..Hayırlısı olsun sizin için...

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdi şunu mu anlayayım bu yazıdan: ANNELİK İÇİNDE YOK SENİN... eğer böyleyse kabul etmiyorum, çünkü çok anaç,yardımsever,çocukları çok seven,anne şevkatiyle ilgilenen bir ÖĞRETMENİM... dediğim gibi ben annem gibi bir anne olup, çocuğuma kötülük etmekten korkuyorum... çocuğumun psikolojik sorunları olmasından çekiniyorum... bu derdimi de çok az kişi anladı ne yazıkki...

yine de teşekkürler mesaj için...

Çocukları sevmek başka kendi çocuğuna sahip olmak istemek başkadır..Annelik içinde yok senin demek istemiyorum..Nice kadınlar var ki evlat edip yüreklerinde büyüttükleri çocuklarına öyle güzel annelik ediyorlar ki...Yani illa doğurmak gerekmiyor annelik hissi için...Korkularınız vardır anlıyorum..Ancak öğrencileri ile ilgilenen şefkatli bir öğretmen olmanız başka bir konu...Başkalarının çocuklarını seversiniz,dediğiniz gibi sevmeliktir ama kendiniz çocuk sahibi olmak istemeyebilirsiniz...Mesajım pek hoşunuza gitmemiş olabilir,ne de olsa sanal ortam..Ama demek istediğinizi gayet iyi anladım..Çok da zeki olmak gerekmiyor anlayabilmek için...Belki de biraz zamana ihtiyacınız var...İlk mesajımın sonunda dediğim gibi KENDİZİNİZİ HAZIR HİSSEDERSENİZ ANNE OLURSUNUZ İNŞALLAH.....Açtığınız konunun başlığı Anneliğe gerçekten hazır olmak..Ve siz de şu an hazır değilsiniz....

çok empati dolu bir insanmışsınız bunu anladım... zaten bu kk da adet oldu... biri iki çift derdini dökmek ister, öteki gelir ANNELİK İÇİNDE YOK SENİN der...bu ne demek söyler misiniz Allah aşkına?

siz devam edin süper anneliğie...

devam edin gerçekten doğru yoldasınız(!)

Ben sizi eleştirmedim,ters bir şey de söylemedim....Başlığınızda yazdığınız gibi şu an için gerçekten hazır değilsiniz,kendinizi hazır hissettiğiniz zaman siz de anne olursunuz inşallah dedim..Kendi hayatımdan örnek verdim...Bunda ne gibi bir ard niyet aradınız bilmiyorum... Evet empati doluyum ve doğru yoldayım ;-).. Çok genç biri değilim...39 yaşındayım...Bazı şeyleri sizden öğrenecek değilim...Siz de empati dolu olsaydınız benim söylemek istediğimin dışında bir durumu söylemek istemişim gibi bir havaya girmezdiniz...Bu kadar agresif bir cevaba gerek yoktu..Bu agresifliğinizi gençliğinize veriyorum...Ben dediğiniz şeyi söylemek isteseydim ima etmezdim,direk söylerdim...İyilik yap denize at diye boşuna söylememişler....

Herneyse anlamak istediğiniz gibi anlamaya devam edin.....Hayırlı günler dilerim...

inşallah günün birinde kend,ini hazır hissedip hiçbir sorun yaşamadan anne olursun

destiny seni sevdim cok iyi niyetlisin allah gonlune gore versin umarim tum dileklerin gerceklesir diger konum kapandi buradan yazayim dedim.ben gercek dusuncelerimi yaziyorum ama herkes sanki anlasmis gibi ayni seyleri yaziyor.

Bende benim gibi evlenip çocuk istemeyen (henüz) varmıdır diye düşünüyordum. Bu arada benim 4 kedim var onlar çocuğum oldu resmen hepsi birbirinden farklı ve yaramaz :) tavsiye ederim..

Benim de kedilerim köpeklerim kaplumbağalarım var onlara hep çocuklarımmış gibi hitap ederim asla onlarsız yapamam ama onlara da bi abi ya da abla gelse fena olmaz hepimiz sarılışırız sevgi topağı oluruz aşklarım benim ya:)))))

destiny seni sevdim cok iyi niyetlisin allah gonlune gore versin umarim tum dileklerin gerceklesir diger konum kapandi buradan yazayim dedim.ben gercek dusuncelerimi yaziyorum ama herkes sanki anlasmis gibi ayni seyleri yaziyor.

Allah hepimizin gönlüne göre versin super:) merak etme bu akşam çok iyi anladım ki bazıları burada sanal nefis tatmini yapmaktan acayip zevk alıyor... gözümün önünde kaç başlık kapandı yahu saçma sapan yorumlar yüzünen :O ama sen de cidden insanların damarına basmışsın bazen:)

canim her insan farkli bence her goruse yer verilmeli foruma zenginlik katar.ama sanki tek duze yorum yapilmasi gerekiyormus gibi davraniliyor bazen.ben a yi savunurum o b'yi ne var bunda yok efendim o b'dir diye diretiyorlar eee o zaman nerde dusunce ozgurlugu ve insanin kendi fikirlerini sunmasi. forumda herkes ayni seyleri yazsin diye bir kural da yok bildigim kadariyla

tamam b yi savun kimse bir şey demiyor ama insanların damarına basma :)

neyse lütfen benim konumu da kapattırma olur mu:)

konum saçaklanmasın... dağılmasın...

evet nerede kalmıştık?

anneliğe hazır olmak... devam edelim...

Son düzenleme:
Ben şimdiye dek hiç bir başlığı kapattırmadım..Kimsenin de başlık kapattırmak gibi bir niyeti olduğunu sanmıyorum..Yeter ki insanlar kendileri gibi düşünmeyenlere tahammül edebilsinler...Hiç tanımadıkları insanlar için sanal nefis tatmini yapıyor diyerek çok talihsizce yorumlar yapmasınlar .... Kişinin konu başlığında yazdığı üyeler tarafından da onaylayınca bu damara basmak oluyorsa ,kişi hemen agresifleşip ters cevaplar vermeye,karşındakini aşağılamaya kalkıyorsa yazık zaten.............

sizin hoşunuza gelemeyen yorumlar geldiğinde bu şekilde agresif yorumlar yapamassınız. Sonra KK da bu moda diyorsunuz, modayı başlatan sizsiniz. Konu aç beğenmediğin yorum sahiplerine saldır ! 5 puanın hayırlı olsun !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…