anneligi haketmiyorum beceremiyorum

Minicik kızı olan eşini kaybetmiş biri olarak yazıyorum...kızım hayat damarın iyiki var en büyük destekçim onu bunu bırak onlar senin parçan bende çok rahat bekar hayati olan biriydim sabahlar olmasın modunda yasayan hatta ilk kucağa verdiklerinde birşey hissetmedim sonra yaşadıkça bağlandım ne olursa olsun bırak çocuklarını bir sure nefes al duş al kuaföre git esinle yemek yiyin ara sıra zaman ayırın...çocuklara da bir rutin oluştur büyük lazimlik kullanmasına krese ver mesela küçükte yemek yedirirsen emmez onlar melek annesi kısma onlara birde gerginliği hissedip gerilirler

bence ille de dışarıya çıkarak düzelcek bişi deil bu
aşk kadınıyım diyosunuz bu müthiş bişi bence.. zannedersem sizin kendinizi iyi hissetmeye ihtiyacınız var ama giyinerek vs.. yani böyle hazırlanıp, güzel kokular sıkıp, eşinizle başbaşa kalmayı deneyebilirsiniiz.. bi de lütfen kafanızda büyütmeyin her hangi bir şeyi, ben annemin kafasını duvarlara vurduğunu hatırlıyorum.. çocuklar üzerinde hiç güzel izler bırakmıyor maalesef bu tür durumlar, bence kreş vs iyi bir fikir olabilir hem bu vesileyle siz de çalışmaya başlayabilirsiniz eşiniz gibi akşamdan akşama görürseniz zaten o da ilgilendiği için akşamları yükünüz daha da hafiflemiş olur.. Çocuklarınıza da sesinizi yükseltmemenizi öneririm ilerde çok daha büyük çıkmazlara sokuyor bu tür davranışlar aileyi.. bi yerden sonra hiç laftan anlamayan tabiri caizse arsızlaşmış çocuklarla uğraşan aileler tanıyorum.. annelik beraberinde otoriteyi de getiriyor bence onlarla tartışmaktansa belli kurallar koyun ve uyulmaması halinde farklı cezalandırma yöntemlerine gidin.. yaşlarının burada büyük bir önemi yok, zamanla anlicaklardır ,, ama bu sizin için de geçerli.. çocuklarınızın elinde olmayan, istemeyerek ya da bilmeyerek yaptıkları şeyler karşısında sakinliğinizi korumaya çalışın ve onlara şefkatle yaklaşın.. bazen bu durum gerçekten çok çok zor olabilyor ama bu zamanlarda kendinize zarar verecek şekilde atmayın sinirinizi, elleriniz kanamasın da bardak kırılsın mesela,, yüksek sesle müzik açın mesela... ve yalnız mücadele etmeyin bu durumla, destek alarak daha kolay atlatacağınıza inanın.. İnşallah ailenizle çok çok mutlu olursunuz

Kesinlikle psikolojik destek alın.
Evet annelik çok büyük bir sorumluluk ve olsun diye olmamalı.
Siz seçimlerinizi bu yönde yapmamışsınız, hayat şeklini böyle çizmiş.
20 yaşında anne olmak zaten başlı başına ağırdır, sonrasında ikinci çocuk.
Ama artık hayatı olduğu gibi güzelleştirmek olsun amacınız, siz en başta mutlu olmalısınız. İyi annelik kendi mutluluğunu çocuğuna yansıtmakla başlar. Sizin gözleriniz parlasın ki o ışıkla büyüsün çocuklarınız.
Hemen destek alın, olumsuzluğa kapıldığınız zamanların süresini azaltmakla başlayın işe.
Hayatınızı zindana çevirmeyin, yitirilen zamanlara yenilerini eklemeyin.
Mutluluk birilerine bağlı değil mutsuzlukta öyle. Kendi başınıza üstesinden gelemiyorsanız ilaç desteğine ılımlı bakın. Zaman uçup gidiyor, hadi tutunmaya başlayın artık...

Kendinize haksızlık ediyorsunuz. Siz iyi bir annesiniz. Bir tür kriz yaşıyorsunuz. Belki uzamış doğum sonu depresyonudur. Çok iyi bir uzmandan destek alın. Bunların hepsi geçecek. İlerde acıyacaksınız kaybettiğiniz bu zamana.

Okurken gözlerimden yaşlar akıyor anlıyorum sizi çaresizliğiniz okadar net Anlaşılıyor ki
Bende geçtim bı evreden "hastaneye yatırın beni ve gelmeyin yanıma çocuklarla geleceksen" derdim ağlardım yapamıyorum diye
Benimde uyumayan gece kalkıp sabaha kadar oturan bir tane bir de hiç uyumayan 2 çocugum var işe gidince uykum var artık dayanamıuorım diye ağlıyordum
Şimdi geçti uykumu alınca tahammülüm arttı elhamdulillah
Ama tavsiyem psikoloğa gidin mutlaka ilaç alın Bebeğinizin gece uykusu anne sütünü kesmeden düzelmez muhtemelen ek gıda içinde önüne koyun yediği kadar yesin
Avm zaten 2 çocukla büyük hata eğer mümkünse tek Çocuğunuzu yanınıza alın biri başkasıyla kalsın her gittiğinizde sırayla götürün hem daha keyifli hem az stresli hemde çocuk memnun oluyor
Emzirme döneminde ilaç veriyorlar mı bilöiyorum ama deneyin mutlaka

Son düzenleme:
başınız sağ olsun mekanı cennet olsun . içim acıdı öyle birden okuyunca .

Bence çocukları ailenize ya da eşinize bırakıp bir an önce bir psikoloğa görünün. Babaannelerine, anneannelerine gönderin bir süreliğine. Sorumsuz bir anne olsanız zaten birine bıraktığınızda aklınızda çocuklarınız kalmaz. Ya da siz de çalışın, bir bakıcı tutun. Böylelikle çocuklarınızı özlersiniz biraz...

anladığım kadarıyla çocuklarınızı seviyorsunuz..ama gerçekten acilen tedaviye başlayın..bu bir depresyon belirtileri..

Allah Allah ne kadar kibirlisin.ama unutma yarın başına ne gelir bilemezsin.ve ona karşı nasıl tutum izlersin onu da bilemezsin.

Belki de konu sahibinin de eşi seninkinden bin kat iyidir.
Yani nasıl kibirli nasıl bilmiş kendini beğenen birisin itici ve de sinir bozucu

Herkes anne olmak zorunda değil elbet yapı meselesi. Kötü anne olduğunuzu göstermez bu. Şuan itibariyle bir annesiniz ve onlar gerçekten size muhtaç,.. Her öfkelendiğinizde küçücük ellerine bakın yavrunuzun.

Sütten kestikten sonra uykusu düzene girecektir. Büyük kızınıza ise klozet üzerine bırakılan aparatlardan alın çocuklar için ce ayağı yere değsin diye bir yukseltici ayarlayın.

Vaktim yok deyip en çok ihtiyacınız olan terapisti ihmal etmeye hakkınız yok. Bu sizinle ilgili bir mesele. Siz iyi olmalısınız ki yuvanızdaki diğer fertlerde iyi olabilsin.
Bu şartlar altında çocuklarınızda olumsuz etkilenir.

İmkanınız varsa ev temizliği için bir yardımcı ayarlayın ya da çocuklar için destek olacak dadı.

acil acil acil Antidepresan.

birde aşk kadını yada bir olayın sadece mutlu yönlerini seven, mutlu yönleri bitice kaçan a Hetonist mi ne deniyordu galiba, belki tam bu değidir bilemicem de Pınar Altuğ da böyleyim demişti, ordan aklıma geldi, bi araştırın isterseniz

Seni asla yargilamiyorum cok iyi anliyorum inanki 3aylik oglum var 3aydir uyku uyumuyorum geceleri sarhos gibi dolasiyorum etrafta ama seninde dedigin gibi bi gulusu beni benden aliyor.

mutlaka bi uzmana danis ve bi cozum bul senin problemin bence kizlarin degil herseye olumsuz bakman. Sen cildirdikca kizin daha fazla aglar mizmizlanir etkileniyorlar cunki.

Allah yardimcin olsun ANNE olmak kolay degil

psikolog iyi bir çözümm olabilir senin için ama bence hayatında şukretmen gerekn o kadar çek sey var ki bence burdan başla işe... rabbim sana şükürler olsun iyi bir eşim var sağlıklı çocuklarım var sen böle yaptıkça emin ol çocuğun sakınleşecektir.. kendimden biliyorum.. ve benim eşim çok hasta zor ayakta duruyorum şukur ki kızım sakin. tabi bu benim sakinleşmemle oldu..

Ben yorumu sana yaptıgımı hatırlamıyorum ? ınsanın ıyı dusunmesı ıcın cok seey var cocukları ıcın olsun demıyorum farkındaysan lutfen yazdıklarımı okuyunuz.

waayyyy enteresan bir konu. ahhh ahhh allah bazen yanlış insanlara yanlış şeyler lütfediyo
waayysss konu enteresan saldırılara hazır olun.

waayyyy enteresan bir konu. ahhh ahhh allah bazen yanlış insanlara yanlış şeyler lütfediyo
waayysss konu enteresan saldırılara hazır olun.
Off niye böyle şeyler yazıp insanı daha çok geriyorsunuz? Allah ona çocuk vermiş ya sinirlenemez,daralamaz sanki. Anne o çünkü insan değil.

bigunmutlaka lütfen böyle yorumlara takılma. Ne yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum. Söyleyebileceğim tek şey; gergin anne = mızmız çocuklar. Yardım al, gerginliğini at ve gör bak çocukların nasıl değişiyor. Üzme kendini robot değiliz hiç birimiz.

Asıl ben sizi tebrik ederim yorumumdan büyük bir prim aldığınız için Amacım kendimi övmek yada mükemmel göstermek değil amacım anneliğin hiçte kolay olmadığı kendimizden önce çocuklarımızı düşünmememiz gerektiğidir... Saygılar....

evliyken mutsuz bekarken mutsuz anneyken mutsuz hep depresif, ömür törpüsü. Bence öncelikle kendinizi bir iyi algılayın. Hiçbirimiz mükemmel evlat değiliz ailelerimiz de kusursuz ebeveynler değildi. hayatta hazmetmek onemli birşeydir ve bu herşey için geçerlidir.evini işini paranı çevreni eşini arkadaşlarını çocuklarinı yaşam şartlarını hazmedebildiğin kadar mutlusundur.

28 yaşındayım hala kırmızılı yeri düşünüyorum. Ki istediğim şeylerin bir çoğunu yaptım. Gerçekten büyük bir sorumluluk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…