- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Sakin ol
Birçok çocuk böyle
Aynı benim kızımı anlatmışsın diyebilirim hatta
Ben 5,5 aylıkken işe dönmüştüm üstelik
Ben kıyamıyorum, beni özlüyor ondan belki de bi tık daha fazla hırçın diyorum
Her ayaklarıma dolandığında alıp kucaklıyorum, ev işi daha önemli değil
Sen sinirlenirsen ona da yansır ve çocuklar bizi taklit ederler, yapma
Ev işi nankör derim hep zaten, kızım yokken de öyle elimde toz beziyle dolaşıp duran bi tip değilimdirAynen ev işleri bitmez, yap yap tükenmez. Ama onların çocuklukları geri gelmiyor ve kişiliğinin oturduğu bu dönemde ona ne öğretsek, ne paylaşsak kar. Ona vereceğimiz yanlış sinyaller karakteri haline gelir. Çok sinirli ailelerin çocukları da sinirlidir. Onunla oturup parmak boya yapmak, yeri silmekten daha önemli benim için.
Allah sabır versinAyy Allah yardımcın olsun canım benim ikizler 16aylik ne cektigimi sen düşün iki hafta once hali koltuk sildim ama afedersin yine b.k götürüyor ben saldim artik amaaan onlardan kıymetli mi
Allah sabır versin
Ben eskiden doğumu daha zor sandığımdan keşke ikiz olsa da bi taşla iki kuş vursam ve bi daha hiç hamilelik düşünmesem derdim
Allah'ım kızım tek olmasına rağmen tevbe ettirdi, Allah işini biliyo dedim bi taneyle huni takacaktım az daha ne ikizi dedim sonra
17 aylık bizim ki ..Hala her ögünde yemek faciası yaşıyoruz..Niloya sağolsun ona bakarken yedirdim yedirdimilgisini başka yöne çekip deneseniz yedirmeyi..
Ev işi nankör derim hep zaten, kızım yokken de öyle elimde toz beziyle dolaşıp duran bi tip değilimdir
Biraz rahatıma düşkündüm
Ama kızımdan sonra tabi ki önceliklerim değişti
İşyerinde yeterince mesai + yol vakit harcadığımdan kızıma hak veriyorum
Özlemiş beni, minnacık o daha diyorum. Haftaiçi işten gelince yemek dışında tüm vaktimi ona ayırıyorum
Haftada bir temizlik bence yeterli. sonu 1 gün temizlik, 1 gün gezme günü diyorum. Tabi hepsi kızımızla beraber
O daha ufak tabi ki ağlayacak, ilgi bekleyecek. Dönem dönem sinirlensem de uzaklaşıyorum ki çok sakin biri de sayılmam ama kızıma yansıtmıyorum.
Sinirlenince odadan çıkar gider mutfakta iki iş yaparım sinirimi lavaboyu kazıya kazıya silerek atar dönerim ( : hem bi işe yaramış olur bu sinir.
Ayy Allah yardımcın olsun canım benim ikizler 16aylik ne cektigimi sen düşün iki hafta once hali koltuk sildim ama afedersin yine b.k götürüyor ben saldim artik amaaan onlardan kıymetli mi
Haftada 1 gün temizlik benim için yeterli dedim diye, kimse beni bölmüyo paçalarımı çekiştiren bi minik cadı yok sanmaİşte sorun 1 gün bile yapamıyorum sinirlenince pencerede hava almama bile izin vermez mutfakta oyalansam ayaklarımın altında ağlar. hatta geçen haftasonu krep yapayım dedim ayaklarımın ucunda oda ileri bıraktım tekrar una uzandım oda gene ayaklarımda dolanınca dengemi kaybettim un hafif devrildi baştan asağı un oldu kızım sabahın körü banyoya girdik
Merhaba hanımlar,
Benim 1 yaşında güzeller güzeli minnak bi kızım var. 1 Aydır çalışıyorum annem bakıyor.
Kızım çok inatçı sert bi kızdır gülüşü de dünyaya bedel ama gerçekten büyümüş küçülmüş derler ya öyle.. İstemediği birşeyi asla yaptıramazsınız. Koç BurcuVelhasıl evdeyken giyim değiştirme alt değiştirme de de istemiyordu hep zor tutarak yaptırıyordum ama yemek başlı başına sorun 2-3 severek yediği şey dışında asla yemek istemiyor bi ara bıraktım önüne koyarak kendi alışsın diye ama hep kuru yiyor az yiyor derken dili ile atmalara başladı halılarım battı çünkü bi süre bekletiyor ağzında ne zaman yutacağını atacağını kestiremiyordum derken sinirle bi kaç kere avazım çıktığı kadar bağırdım ama artık evde delircek gibiydim bütün gün. Çok hiperaktif ve evde iş yaptırmazdı hep bacaklarıma yapışır hala evde iken. 1 yaşındaki çocuk hep kucak ister. ve müthiş güçlü elleri emiyor sanırım ondan.kafasını bi atıyor yemek yerken tutana aşkolsun.Gene öyle bağırdım bi kaç kere.. ve işten çıktığımı düşünüp tekrar evde kalıcağımında 'aman allahım gökçe yemek' diye sinyal veriyor beynim ve evde kalmak istemiyorum o kadar sorun yani. Vallahi kendime kızıyorum ama elimde değil onun dışında kızımın herşeyi ile ilgilenirim bizimle uyur. oyun oynarız parka gideeriz ama yemek ve ev işini yaptırmamak istemesi beni deli ediyor inadı kırılmıyor oyuncak hiç bişey dikkatini çekmiyor. bazen aç bile kalıyorudm evde. Artık gittikçe babasına düşkün oldu yavrum kapıdan girince bi sarılıp meme alıyor sonra hep baba ilgileniyorum hep ama illa baba
Haftada 1 gün temizlik benim için yeterli dedim diye, kimse beni bölmüyo paçalarımı çekiştiren bi minik cadı yok sanma
Ama çamaşır asarken mesela, çorapları kızım uzatır bana. Birlikte asarız, oyun sanıp ağlamaz. Her çorapta 'aferin' derim kendini alkışlar
Onunla beraber adapte olmalısın hayata
Ve eşinden de destek almalısın sen çocuğu uyuturken o da evi süpürsün mesela, süpürge erkeğin işidir bence madem güçlüler hayrını görelim di mi ( :
sadece yazdıklarından çıkardığım yanlışlarla başlayayım.
-çocuğa ne olursa olsun bağırmak
-ev temizliğine takılmak
-muhakkak yesin diye çaba sarf etmek
-sizinle uyuması
benim de 13 aylık bir oğlum var ama doğduğundan beri annem vardı yanımızda ve onun bilgisi ve sükuneti sayesinde uysal bir çocuğum oldu. ne zaman annem olmasa ben gerginlik yapsam çocuğum da gergin ve hırçın oldu. bunu gözlemledikten sonra kendi sinirlerimi aldım çöpe attım. ne dökerse ne atarsa yağlı ellerini nereye sürerse hiç takılmıyorum. tabi ki net kurallarımız var işte tv izlememek kumanda telefon vermemek, yemek-uyku saatleri vs..
mesela benim oğlum sofraya oturup tek başına yemek yedirilmesinden hiç hoşlanmaz ve yemez. bizimle oturmayı sever. ama yine de yemeğin ortasında kalkar çevremizde gezinir. önce sinir oluodm sonra bıraktım. çünkü gezinirken gelip yemeğini ağzına alıp geri gezmeye gidiyor böyle böyle tüm yemeğini yiyor.
ama zorlasam otur die nasıl inat kendini yerden yere atıyor anlatamam.
börek yapmışım mesela ille eline istiyor. önce oturtup veriyorum sonra kalkıp gezmeye başlıyor saçı başı yağ oluyor alıp banyoya sokuyorum bitti gitti.
temizlik de genel olarak şöyle bizde yerler temiz olsun gerisi önemli değil.. çünkü her şey yere düşüyor ve ağza geri gidiyor. zaten ayda 1-2 kere kadın geliyor camlar pis olsun önemli değil diorm koltuk hali sildiriorm yılda 2 kere de halıları yıkayama veriorm.. hiçbir şey çocuğumdan kıymetli değil..
işten geldiğimde çocuğum hariç hiçbir iş yapmıyorum. yatağını ta 7-8 aylıktan ayırmıştım zaten. bazen gece uyanırsa aramıza alıyoruz ama zaten rahat yatıp uykuya dalamıo uyuduğunda götürüp yerine yatırıyorum.
kısacası kural koyulacak ama zorlanacak yaşta değiller. kuralları oyunla koyun veya yavaş yavaş alıştırın..
yemek konusunda korkmayın.. 2 öğün yemezse aç kalmaz ama 3. öğüne saldırır..
yemek yapmayın o ortalıktayken akşam yatınca yapın mesela size sadece ısıtmak kalsın..
kısacası yemek ve ev işi o ortalıktayken yapmayın belli ki çocuk sizinle vakit geçirmek istiyor..
çoğu çocuk böyledir ya. yani benim etrafımdaki, kendi kızım da dahil çoğu çocuk böyle. halım batıyor bilmem ne diye takacaksanız çok yorulursunuz. daha ne halılar, ne koltuklar batacak. ayrıca daha 1 yaşında kucak istiyor diye dertlenmişsiniz gibi anladım. 3 yaşında, 4 yaşında kucak isteyen var normal bunlar. biraz rahat olun. çocuğunuz gayet normal, sıkıntılı bir çocukmuş gibi bir psikolojiye girerseniz o enerji çocuğa da yansır. sakin olun.
yemek konusu da çoğu çocuk ta sıkıntı zaten. yemiyorsa zorlamanın bir faydası olmuyor ne yazık ki. yavaş yavaş alışır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?