Anneliğin güzelliğini anlayamadim

akikal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
73
3
96
Konya
Mrb arkadaslar ben 1 yıl önce evlendim evlendikten 9 ay 1 gün sonradan kızım doğdu su an 3 aylik olan bebegim cok gazli kolil bir bebek uyumuyor sürekli agliyor kucağımda taşımaktan belim koptu ayağımda ve beşikte sallamaktan kolum bacağım cok ağrıyo kayınvalidem bizde kalıyor bana yardımcı oluyo sürekli sagolsun eşimde öyle ama dogum yaptığımdan beridir huzursuzum onun ağlamasına dayanamıyorum cok cok uykusuz ve yorgunum bı bebek sahibi olmanın güzelliğini hala anlayabilmiş değilim ayrıca esime cok düşkünüm yanimdayken bile özlerdim hep ama su anda 5 dk bile sarılıp sohbet edemiyoruz evliliğimden de bisi anlayamadım zaten bu hep boyle mı olacak annelik boyle bisey mı ne zaman mutlu hissedicem kendimi bı yandan da kendime kızıyorum sağlıklı bir bebegim var esimle aram cok iyi k.vaildemle de öyle ama yinede bir huzursuzluk ve mutsuzluk var tecrübeli anneler yaşadığım normalmi yoksa ben anormal miyim cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler

ama tatlım anne olmak böyle bir şey zaten her an sevmek öpmek beslemek değil ki hasta oldugunda en iyi şekilde bakmak o rahat olsun diye uykusuz kalmak....hepsi geçer merak etme...sadece anne olmaya alısıyorsun bebegini güle güle büyüt

bence haline şükretmelisin..ama yaşadığın loğusalık sendromu yada başka bir psikolojik sorun olabilir..bir uzmana danışmalısın bence bu durum seni çok rahatsız ediyorsa

bu kadar bunalmanız normal evliliğin tadını çıkaramadan anne olmuşsunuz ve kolik bi bebeğiniz var
kuzenim kızı 4. ayda düzeldi o da kolikti kaç defa acile gittiler tıkanıyordu birde o Allah a şükür erken bitti
yeğenimin ise 1 yaşına kadar sürdü gerçekten çok zor insanın elinden hiçbir şey gelmiyor
siz yine şanslısın kayınvalideniz yanında iyi niyetliymiş yardımcı oluyormuş Allah yardımcınız olsun

Aynı ablamı ve yeğenimi anlatmışsınız :)) Neler çektiler,neler çektik :) Ablamın gözlerinin altı bildiğin kömür siyahını sür,resmen öyleydi.Ağlamalar,yüzü hiç gülmemeler.Bebek görmeye gelen misafirlerin,kalkıp gitmek zorunda kaldıkalrını bilirim yeğenimin durmayan ağlamaları yüzünden.Peki ne oldu? Geldi geçti herşey..Şu an 5 yaşını doldurdu,o günleri gülerek anıyoruz.Hüseyin sen şöyle yapardın.böyle yapardın diye anlatıyoruz.Oda gülüyor .) Ne aksi çoçukmuşum ben ya diyor hatta Zor bir süreç doğru.Her ebebk birbirine benzemiyor.Kendinizi ve bebeğinizi başka bebekler ve annelerle karşılaştırmayın.Bu günler de gleip geçecek,herşey düzene girecek,tekrar sosyalleşiceksiniz,bebeğinizi alıp gezmelere gideceksiniz eşinizle beraber..Bunlar geçici şeyler.Allah başka dert vermesin.Bebeğinizin eli yüzü düzgün,sağlıklı değil mi? Daha ne istersiniz?6 ayı geçsin bakalım,herşey çok daha güzel olacak..Tanık olduğum,hatta olayın içide olduğum içni okadar net söylüyorum:) Allah analı babalı büyütsün..

Cennet neden annelerin ayaklari altina serilidir? Kolay degil anne olmak!!Hemen isyan etmeyin.
Daha 3 aylik degil mi? Onunda agrilari vardir.Sizin yokmu? Bir süre sonra düzelir,gece uykulari uzar.Adapte olamadi henuz dunyaya..

Kücücük size muhtac bir bebek!Sakin isyan etmeyin,hersey duzelir.

allah sabır versin canım.
aynı benim kızında yaşadıklarımı yaşıyorsun.
oğlum sakin bir bebekti ve ben o zamanlar aman ne var çocuk bakmaya derdim.
nezamanki lkızım doğdu,bazı annelerin neden bu kadar söylendiğini anladım.
biraz daha sabret,zamanla düzelecek herşey emin ol.

İsyan etmiyorum her dakika şükrediyorum Allah a beni üzen yipratan onun ağlamaları onun mutsuz olduğunu düşünmem ilk bebegim olduğu icin ne kadar sürecek bu donem hic bilemiyorum

kuzenımınde 2 aylık bır oglu var ve asırı derecede huysuz bır bebek, uyku ve gaz sorunu var .. ama sabır gerek ayrıca 3 ve 6 ay arası gıbı düzelıyormus yanı bazı seyler düzene gırıyormus.. öyle dıyordu kuzenım..kendı kendıne moral verıyor sende öyle yap..gececek ıllakı hep böyle olacak degıl ya..

henuz bebegim dunyaya gelmedigi icin saglikli bir yorum yapamayacagim ama sanirim zamanla siz de alisacaksiniz bebisiniz de..mkucucukmus daha annesi ne yapalim kim bilir hizi annelerimiz nasil buyuttu..

insallah kisa zaman icinde uykulari aglamasi duzene girer. sizi anliyorum diyemem su an ama sabredin hele biraz buyusun evinizin nesesi olacaktir

kolik bebek anası olarak çok iyi anlıyorum seni. inan bana geçecek... az kaldı biraz daha sabır.
ayşe öner'in gaz masajı ve de karnıyla tabanına acıelma yani adaçayı yağı...
tam sancıların tutacağı saatte yapacağın şaşırtmacalar...benimkinin saati belliydi bir açtı mı ağzını, o ağlar ben ağlarım...tam o saatte dışarı çıkarmak ya da yıkamak...
bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı kimyon atıp her emzirmeden önce iki üç çay kaşığı içirmek...hatta günde 2 bardak da ben içtim.
bunların sebebi gebelikteki stresmiş...geçecek meraklanma. herkes bana daha dur dişi çıksın dedi çıktı, daha dur emeklesin dedi, o da oldu ama inan en zoru o ilk 4 aymış. geçti,bitti.şimdi de zor elbet ama en azından çaresizce bakmıyorum, bir şeyler yapamamak ve onun kıvranmasını izlemek korkunç.
ve kolik bebek, sancıdan dolayı bildiği tek haz kaynağına yani memeye yönelir, emdikçe gaz olur gaz oldukça emer...sakın süt yok, yetmiyor deme.mama verip bağırsaklarını daha da zorlama çünkü 3 aylık bebek neverirsen ver otomatik olarak emer.
açlıktan değil sancıdan ağlıyor.ve geçecek sadece sabır...

ben bu sorunu tam 10 ay çektim hala 3yaşına girecek gece kalkıp ağlar karnı ağrısa lohusalık sendromu şuan yaşadıkların bitkisel çaylar iç kendine telkin ver buda geçer inşaallah zaman su gibi akıyor
allah yardımcın olsun
not kızımı hala sallıyorum el bileklerimde sinir sıkışması oldu ayaklarımda çok ağrıyor inşaallah sende olmaz

Evlenir evlenmez anne olduğun için biraz bunalmışsın canım.
Üstüne üstlük bebeğinin kolik olması da buna tuz biber olmuş.
Ama anneliği keşfetmeye çalış canım.
Mesela evlatlarını kaybetmiş, anne olamayan insanların acı dolu yazılarını oku... Ve o zaman , çocuğun hayatta olduğu için şükreder anneliğin farkına varırsın bence...

Son düzenleme:

bunu birçoğumuz yaşadık,gerçi benim ne lohusalığı ne de doğum sonrası depresyonu yaşama lüksüm olmadı çünkü bebişlerim ikizdi.biri de aynı sizin bebeğiniz gibi kolik olmuştu,aman Yarabbi günde 10 saat ağladığı oluyordu.o ağlayınca diğeride uyanıyordu.eşimde bende perişan olmuştuk.size yemin ederim 1 gün boyunca aç kaldığımı,6 saat boyuncada tuvalete gidemediğimi biliyorum..ama geçti gitti hepi.şimdi 2 yaşına girmek üzereler ve bakın bu saatte uyuyorlar artık.zorluğu pek kalmadı.annelik çok zor,sizi çok iyi anlıyorum.biraz sabırla herşey düzelir,vücudunuz ve ruhunuz bu yeni kavrama "annelik" olayına adapte olmaya çalışıyor.birde hemen evlenir evlenmez bu sorumluluğun altına girmişsiniz,keşke biraz evliliğinizin tadını çıkarsaydınız ama olsun...hem bunlar iyi günleriniz,mesela şu anda ben tuvalet eğitimine başladım ve çocuklarım kakam geldi,çişim var diyor diye dünyanın en mutlu insanıyım sanki Allah yavrunuza sağlıklı uzun ömürler versin canım.

Son düzenleme:
3-4 ay sonra oturmaya başlayıp kendi gazını kendisi çıkaracak duruma gelip ve kaşıkla beslenmeye başladıkça kolik ağrıları da azalır,merak etmeyin.
Bu ilk aylar zordur,iki yavrumda da yaşadım,sadece biraz sabır ..

Onu uyurken seyredin,anneliiğin tadını almanın en güzel şeklidir.

Allah analı babalı büyütsün,yavrunuzu size bağışlasın.

merhaba canım, öyle iyi anlıyorum ki seni

öncelikle bebeğin hayırlı olsun, Allah uzun ömürler versin.

benim kızımda 3 günlükken bi başladı ağlamaya yürüyene kadar, gerçi hala mız mız bi çocuk ama:44:

sen yine şanslıymışsın benimkiler 20 günlükken bırakıp gitti bizi el kadar bebeyle kaldım bi başıma, doğum iznimde kabus gibi geçti, kızımın 7/24 hiç bitmeyen ağlamaları, eşimle her gece acilde alırdık soluğu, beraber iki laf edemedik, beraber uyuyamadık aylarca

altını falan değiştirirken bi yerini çıkardım sanıyordum öyle çok ağlıyordu yani, sonra iznim bitti işe başladım , öğretmenim ben, esnemekten ağzım ayrılırdı sınıfta, zombi gibi gidiyordum okula

hamilelikte aldığım 22 kilo kızım üç aylık olana kadar 25 olarak geri gitti, iğne ipliye dönmüştüm

ne damlalar, masajlar, kolik cd leri denedik ama yok, Allahım hiç deliksiz uyuyamıyacağım herhalde geceleri diyordum ,ama çok şükür geçti gitti, şimdi 4.5 yaşında ve bilmiş mi bilmiş ,tatlı mı tatlı, biraz daha yüzüne gülsün, hele bi konuşsun...

hemen anne olman nedeniyle evlilikten bişey anlayamamışsın tabi, yaşın kaç bilmiyorum ama ben 24 yaşında anne oldum,
hiç abartmıyorum yeni doğmuş bi bebek görmemiştim hiç

hepsi geçecek bunu bil, ben de geçmez sanıyordum ama bitti.

aklıma gelmişken dr bize saç kurutma makinesini açıp öyle uyutmayı denememizi söylemişti, ben de soğuğa getirip açıyordum hiç durmayınca, tık olsa uyuyamayan ben ağzım açık uyuyordum o gürültüde

Son düzenleme:
Allah analı babalı,sağlıkla büyütmek nasip etsin.sanırım evliliğın tadını çıkarmadan,ilk günlerde,plansız bir hamilelik yaşadığınız içın bu veryansın.böylesı biraz daha zordur.ama zamanla sıze tepki verdikce,eminim dünyanın en sanslı annesı hissettircek o minık size:)

aaah ah bebeklerin gaz sancısı olmasaydı bebek büyütmek çok kolay oludu herhalde canım 1-2 ay falan daha devam eder sonra geçer benim bebeğimde çok gazlıydı şuan 6 aylık çok şükür artık gaz sancısı yok Allah kolaylık versin canım zor bir süreç biraz zaman ve sabır lazım.. nurse harveys,omix,metsil gibi gaz ilaçları kullanabilirsin faydası olabilir.gaz sancıları geçsin agu bugu yapmaya başlasın gülsün sana anneliğin dünyanın en güzel duygusu olduğunu anlarsın

yazdıklarınızı okuyunca tıpkı bir zamanlar, yani bebeğimin ilk dört ayı uykusuz,yorgun geçerdi.bir bardak su içemezdim çünkü ne annem ne de kayınvalidem yakınlarımda yoklardı.o dönem eşimin işten gelmesini beklerdim birazcık dinlenmek için.o yüzden kayınvalidenin yakınında olması büyük şans.merak etme bebişinin ,anneliğinin tadını çıkaracaksındır kısa zamanda Allah'ın izniyle...şimdi kızım bir buçuk yaşında,o uyuduğu zaman uyanmasını bekliyorum sabırsızlıkla...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…